Publicitat

Fòrum

Es suspèn l'obertura d'un nou centre de Menas a Barcelona per temes burocràtics i jurídics...

EstatpropiUsuari sumador167.355 11 1👍 28.668

Motius burocràtics i d'urgència motiven la ubicació del centre en un altre emplaçament als voltants de Barcelona

Abigail Armengol | dimecres, 12 de juny del 2019, a les 13.32
Menors estrangers no acompanyats

El Centre d’Atenció Immediata(CAI) per als menors que migren sols a Barcelona que la DGAIA tenia previst ubicar aquest mes de juny a la  Zona Francano s’obrirà, de moment. Fonts de la Generalitat addueixen motius tecnicojurídics per posposar-ne l’obertura que havia de ser “la porta d’entrada” d’aquests joves. Tot i que consideren que l’espai de la Marina del Prat Vermell és el més idoni, la urgència de disposar d’un centre d’aquestes característiques davant la previsió d’una elevada arribada de menors fa necessari buscar un altre emplaçament. La Generalitat ha explicat que aquest se situarà als voltants de Barcelona.

Porta d’entrada al sistema de protecció català

L’objectiu d’aquest centre serà fer els primers tràmits d’identificació d’aquests joves que migren sols. També se’ls farà una revisió mèdica i se’ls oferirà roba, menjar, dutxa i descans. Allà establiran un primer contacte amb un equip d’educadors i amb agents dels Mossos que faran el procés d’identificació. Tot plegat fins que se’ls trobi una plaça en un centre d’acollida. La DGAIA vol evitar que es repeteixin les imatges de joves dormint a les comissaries.

Els veïns de la Zona Franca, satisfets

Des de la Plataforma de veïns de la Zona Franca celebren que el CAI no s’ubiqui a la Zona Franca. Expliquen que porten molts anys lluitant contra la inseguretat present al barri i pensen que un centre d’atenció de menors pot fer augmentar la conflictivitat en aquest punt. Aquesta entitat veïnal argumenta que, segons dades dels Mossos d’Esquadra, el 20 % d’aquests joves menors no acompanyats delinqueixen.


BTV.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.298.594 missatges
  • 221.196 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat