Publicitat

Fòrum

Fil per seguir les protestes a Hong Kong

Criquet7.356 14 293👍 1.162
Bones, simplement volia obrir aquest fil per seguir les protestes a Hong Kong.

He vist que no n'hi ha cap i no només estan sent molt fortes (gas lacrimògen, bales de gomes, molts ferits, intent d'assalt al parlament, etc) si no que tenen una gran implicació (al meu parer) amb la nostra lluita. No deixa de ser una lluita de la democràcia contra la repressió.

Deixo un canal força útil per seguir les protestes:
https://www.twitch.tv/ronald_fung

Respostes

Configuració
 • Jabugui104👍 123
  què demanen croquetament?
  • Criquet7.356 14 293👍 1.162
   Arrebossar una mica el tema...

   ...

   Bàsicament les protestes d'ara venen donades per la proposta de permetre l'extradició a "tot altre territori fora de Hong Kong", és a dir, per permetre l'extradició a la Xina continental.

   La qüestió es que va haver un assassinat i l'assassí va fugir a Taiwan, i donat que no es poden reconèixer perquè son i no son el mateix país, no es va poder extradir. A partir d'aquí el govern colonial pro-Pequín va "aprofitar" per proposar aquest artículat tan obert que obre la porta a l'extradició a la Xina i per tant que Hong Kong deixi de ser un port segur.

   I... no mola.
   • Armillet Lo Groc1.497 994👍 999
    I perque hong kong té un govern pro pequin? 
    • nouservesverdes281👍 326
     Per la mateixa raó què va "aparèixer del no-res" un descendent del Dalai Lama pro-Beijing.
    • Criquet7.356 14 293👍 1.162
     Principalment perquè el sistema colonial britànic segueix funcionant. Hi ha eleccions "lliures" (amb partits il·legals com els independentistes) al parlament (que legisla coses com la llei que ara es debat) però el governador (que té més poders que un president normal) és d'elecció per 3000 delegats tots ells controlats per Pequín.
     • Armillet Lo Groc1.497 994👍 999
      I pq no trien representants que no facin aquest tipus de coses? Si ara ja fan aixo es cagaran quan arribi el 2047.
      • Criquet7.356 14 293👍 1.162
       Primer de tot no se com va la iniciativa parlamentaria però la iniciativa és de la governadora, no del parlament. De fet el parlament l'ha "llimat" molt amb coses com fixar quin tipus de crim pot ser i molts sistemes de control. Òbviament no solucionen el tema però es nota una reticiència del parlament malgrat sigui pro-Pequín.

       D'altra banda, no és que hi hagi "democrates" i "dictatorials"... més aviat son "lliberals" i "pro-Pequín". Els uns (ara minoria) defensen mantenir l'status quo i enfortir les llibertats, els altres adaptar-se al l'economia i sistemes xinesos per afavorir l'economia local i la mobilitat... però clar, adaptar-se a una dictadura té aquestes coses.
 • Criquet7.356 14 293👍 1.162
  Val a dir que és interessant veure com a casa nostra les organitzacions de les manis reparteixen ventalls i pins, alla reparteixen cascs i màscares anti-gas.
 • Criquet7.356 14 293👍 1.162
  De moment sembla que el parlament ha ajornat el debat, però no suspés.

  La policia ha amenaçat la gent en "lamentar tota la vida seguir manifestant-se". Ha usat gas lacrimògen i bales de goma a mansalva. 
 • Tabernacle1.543 3 973👍 1.887
  Curiós el poc interès que generen aquestes protestes en els mitjans occidentals (Racó Català inclòs).
 • logos1.820 15 887👍 2.005
  Sembla que allà no hi ha 'amics dels contenidors'. I, malgrat això, l'opinió internacional és majoritàriament favorable als manifestants...


  • Tabernacle1.543 3 973👍 1.887
   El cas de Hong Kong ens va com anell al dit als catalans. Fa uns dies alguns mitjans estatunidencs i europeus (els pocs que en parlaven, bàsicament) destacaven que tot Hong Kong reclamava un canvi vertader en la seva administració i més democràcia (etc...) després d'una manifestació d'un milió de persones segons els organitzadors.

   És a dir: 1 de cada 7 hongkongians () es van mobilitzar i això ja implicava que tota la població de la regió és favorable a la causa en qüestió. Et sona d'algun altre racó del món on cada 11 de setembre es mouen xifres similars però, en canvi, la reacció dels mitjans occidentals és molt diferent? Doncs ja ho tindríem.

   A veure quan espavilem els catalans en entendre aquesta lliçó, perquè sinó serà massa tard.
   • Criquet7.356 14 293👍 1.162
    Es que en certa mesura el pacifisme és la nostra debilitat perque "sembla" que no passi res.

    Que sigui BRUTAL organitzar el que hem fet només ho sabem nosaltres i qui ens observi de molt aprop. En canvi, algú que ni li va ni li ve, veu que aquí no passa res, ens manifestem i som lliures de fer-ho. Cap problema.

    En canvi a Hong Kong hi ha violència i ràpidament tothom coincideix que el problema és gros i que la repressió és inacceptable.

    Però això passa amb qualsevol tema. Quan una colla de "niggas" cremen cotxes a França una cosa que se sabia feia temps, els problemes amb els extraradis de moltes ciutats, passa a ser un problema de primer ordre.
 • Tioronnie3.125 6 639👍 1.660
  Tot el meu suport als manifestants.
 • TUTTLE3.300 14 612👍 2.265
  Els donaria tot el meu soport però no crec que els serveixi de res. Quan hi ha injusticia en algun lloc del món, encara que sigui a una sola persona, es perill pels drets de tothom.
 • Xulomander6.427 4 336👍 7.184
  Si l'enfocament que fa l'oposició de Hong Kong és particularista o secessionista fracassaràn, penso que haurien d'unir-se amb l'oposició a la resta de la Xina i tenir uns objectius de reforma democràtica general.
  • nouservesverdes281👍 326
   No n'hi ha, gairebé, d'oposició a la resta de la Xina, i la que hi ha és ultra light. Similar a com passa aquí amb l'esquerra espanyola, quan es tracta de Catalunya la majoria són més espanyols que d'esquerres.
   • Xulomander6.427 4 336👍 7.184
    Si que existeix, sobre tot sindical. El passa és que actua d'amagat degut a la repressió i això els invisibilitza bastant. També hi ha un sector força gran de gent a l'ala esquerra del PCX i la nova esquerra que podria potencialment formar un nucli d'oposició molt potent però què encara no ha trencat completament amb l'oficialisme denguista.
 • nouservesverdes281👍 326
  Acabo de llegir què el govern xinès acaba de treure els tancs i s'estan dirigint a Hong Kong forces militars algú m'ho pot corroborar?
 • Hidra1.032 3👍 1.518
  La proposta de llei ha quedat suspesa per ara. Hi ha noves protestes convocades per a demà per a denunciar els excessos policials, així com la suspensió definitiva de la llei.

  https://www.reuters.com/article/us-hongkong-extradition/hong-kong-leader-suspends-controversial-extradition-bill-after-protests-idUSKCN1TG01Z

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.596 missatges
 • 221.196 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat