Publicitat

Fòrum

La lliçó Melero [Bernat de Déu]

Armillet Lo Groc1.497 994👍 999


La darrera lliçó que Espanya ha regalat a l’independentisme és el brillantíssim informe final de la defensa de Xavier Melero al Tribunal Suprem, una intervenció en què l’advocat barceloní va dedicar a relatar minuciosament com els líders del procés no només van mantenir-se fidels a la llei espanyola sinó que, contra tot allò que havien jurat, incompliren de forma flagrant la legalitat republicana que ells mateixos s’havien compromès a defensar al Parlament. L’al·locució de Melero no cal escoltar-la, sinó tatuar-se-la a la pell, per mal que faci: “Lo que hace el Gobierno de la Generalitat es incumplir sistemáticamente el contenido de las mismas (Leyes de Desconexión) para que nada de lo que hiciera tuviera validez normativa ni desde el punto de vista de su propia legalidad republicana. El Gobierno de la Generalitat incumple la proclamación de resultados, incumple la declaración de la independencia y vota solamente una resolución que unos representantes del pueblo de Cataluña elaboraron en un local ignoto como parte declarativa. Nadie dice nada, nadie vota nada, y todo el mundo se va su casa. No se arría la bandera, no se comunica nada al cuerpo diplomático, no se dictan decretos ni leyes de desarrollo y todo el mundo se adapta a la aplicación del artículo 155.”

Aquests fets ―que ahir la turba processista encara volia subsumir a una mera estratègia de defensa― són exactament allò que va passar a Catalunya després de l’1-O. Repetiu-vos-ho les vegades que faci falta: “Nadie dice nada, nadie vota nada, y todo el mundo se va su casa”, la qual cosa no solament certifica la innocència dels presos polítics pel que fa als delictes de rebel·lió i de sedició, sinó una indiscutible i altíssima traïció al poble de Catalunya, a qui els dissortats reclusos van enganyar a dretcient. Així hem viscut l’enèsim i delirant final agònic del procés: ha calgut que un advocat inspirador de Ciutadans com Xavier Melero justifiqui la seva minuta deixant ben clar que els seus clients van aixecar la camisa als votants. Aquesta és, insisteixo, la ironia final d’aquest temps històric que hem viscut amb tanta intensitat: hem acabat aplaudint un legalista espanyol perquè ens canti les veritats que els nostres polítics encara no han tingut ni la valentia ni la decència de compartir amb nosaltres. Ho repetiré les vegades que faci falta: són innocents i la seva presó és injustificable, però la seva candor (la història dirà si nascuda de la ingenuïtat o de la simple negligència) té conseqüències polítiques que els electors no hem de passar per alt. Que tornin aviat a casa, que abracin les seves famílies durant setmanes, si cal: però després que s’enfrontin a les seves mentides.

Dissortadament, ni els líders del procés ni els aparells dels partits que encara controlen tenen o tindran el més mínim interès a passar comptes amb uns electors que han confós l’empatia d’una situació personal dificilíssima amb  oblidar-se de la mínima exigència amb els seus antics representants. Si el poble no els reclama la veritat, doncs per què coi l’han d’explicar? Si el poble els continua votant com si res, ja em diràs tu a què punyetes treu sincerar-se! Però traficar així amb la veritat, estimadíssims lectors, no ens sortirà de franc. Primer i abans que res, perquè si no existeix una relació normalitzada i sana entre el poble i els seus líders, la política acaba essent esclava del xantatge emocional i de la llagrimeta. Però també, en segon terme, perquè si s’eximeix a la classe política de mantenir la seva paraula tot esdevé immoral i arbitrari. Que hagi estat només la judicatura espanyola i valedors seus com Melero els qui hagin explicat al poble de Catalunya què va passar després de l’1-O és un detall que ens hauria d’avergonyir a tots. Que no hàgim estat capaços de reivindicar el valor de la veritat i que el xantatge emocional hagi estat l’únic motiu rector de la política catalana dels darrers deu anys serà una llosa fatal. D’aquí a un temps, els nostres fills i nets ens preguntaran com ens vàrem permetre empassar tanta merda: i tindran tota la raó del món.

Ahir Xavier Melero ens va regalar una última lliçó. No van fer res, no van trencar amb res, només van incomplir allò que havien pactat amb nosaltres. “Nadie dice nada, nadie vota nada, y todo el mundo se va para su casa”. Doncs això, que tornin aviat a casa. I quedem-nos-hi tots plegats, un cert temps, de cara a la paret.

Respostes

Configuració
 • Resdit204 13👍 11
  Pot ser, per això hi ha centenars d'encausats, gent empresonada i gent exiliada. 
  Segurament, no es va fer res. 
 • torraina_infernal38.516 11 16👍 23.681
  El que diu un segrestat amenaçat de mort no té cap mena de valor. Quan estat islàmic segresta occidentals els fan dir unes barrabassades brutals, que ningú té en compte.

  La independència va ser declarada i ara cal desplegar la república, diguin el que diguin els ostatges del terrorisme hispànic.
 • rotllan12.234 5 169👍 12.356
  A veure si els que encara es pensen que hi va haver una DUI obren els ulls.
 • Unitat i Orgull10.239 10 212👍 7.688
  El Melero és un fill de la gran puta. Tothom passa per alt que el més greu que va dir no va ser això, sino que en un parell d´ocasions és va riure de que la BRIMO va atonyinar i ben atonyninats a 4 indepes que tiraven llaunes contra la pasma el 20S.

  Fll de la gran puta i fills de la gran puta el Forn i els altres que l´han contractar.
 • Sau de Treviac5.621 2 384👍 7.274
  Si volen ser alliberats haurien reconèixer el que van fer i animar a la rebel·lió del poble català contra l'ocupació espanyola, juntament amb el govern de Catalunya. Proclamar la independència i portar-la a terme, exercint el control del territori conjuntament amb els policies lleials i l'acció coordinada de desenes de milers d'independentistes. Tota la resta és sinònim de rendició a l'ocupant.
 • Screen4.774 1 454👍 2.321
  Van intentar forçar l'estat a una negociació. 

  Això en si és un crim gravíssim que pagaran amb molt anys de pressó... 


  mentre uns rucs els anomenen -a més a més- traïdors. • SantsUsuari sumador32.339 14 25👍 11.452
  Quin mal fan els tribuneros de l'independentisme... i no sé com té la barra de continuar escrivint un tio que la caga el 80% de les vegades que obre la boca.
 • cathalà23.652 12 51👍 7.272

  Jo vaig posar un moment la ràdio i vaig sentir en Melero elogiant les forces de seguretat espanyoles. Un advocat així no hauria de representar a cap independentista.
 • Makaku1.092 2👍 1.533
  A mi que al Melero se li vegi el plumero espanyolista tant me fot, perquè de fet és positiu pels presos polítics que els advocats siguin de diferents adscripcions ideològiques, el que em rebenta és que bona part de l'independentisme, començant pels mestretites d'ElNacional.cat (Pepe Antich, Bernat Dedéu, etc.) estiguin lloant el Melero com si per ser unionista i creure en la farsa que és Espanya es pogués fer una defensa més tècnica...

  Al final estan comprant el marc mental del conde de Godó que ve a dir que ser unionista és superior intel·lectualment a ser independentista i et confereix una capacitat d'anàlisi de la realitat i de competència jurídica que un independentista com el Jordi Pina no pot assolir... És una llàstima que tota aquesta gent s'autodenomini independentista i tingui el cervell tan colonitzat pel marc mental espanyol.
 • Rolf Steiner13.079 10 161👍 5.493
  Caldria jutjar-los tots, sí, però en un tribunal d'un Estat Català, acusats d'alta traïció.

  I els espanyols enemics, els col·laboradors, jutges, fiscals, policies, funcionaris etc.  haurien de ser empresonats preventivament, 5 anys com a mínim, en espera de judici.

  Si Catalunya vol seguir els camins infinits de la seva eternitat, no pot mirar Espanya amb altres ulls que els d’un enemic.

  Daniel Cardona
  • Rolf Steiner13.079 10 161👍 5.493
   No oblidarem mai els traïdors ni els enemic de la pàtria.

   No oblidis, confien en la teva manca de memòria. No t'entendreixis, confien en el teu sentimentalisme. No t'apiadis, confien en la teva compassió, ells, els botxins.

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.594 missatges
 • 221.196 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat