Publicitat

Fòrum

Resum ultra-sintetitzat de què cal fer (4 passos)

torraina_infernal38.516 11 16👍 23.682
1-Fer forta una organització independentista no governada pels partits.
2-Marcar l'agenda dels partits.
3-Substituir-los si no hi accedeixen.
4-Dissenyar i implementar un pla d'acció exhaustiu per desplegar la república.

Es pot millorar sense superar els 4 passos?

Respostes

Configuració
 • WartzZ346👍 215
  Not happening.
  • tocafon6.878 14 312👍 3.617
   Hem de dir a tots els progres que són franquistes d'esquerres, etc. Hem de repetir una i altra vegada que marxarem de Francoland.


   Totalment d'acord, fa temps que vaig dient que quan parlem dels espanyols, hem de deixar de dir-lis feixistes que tant se'ls hi en fot
   per passar a dir-lis franquistes, que això si que els hi cou
   • saberut1.063 4👍 2.267
      Als franquistes d'esquerres els hem de demanar ben clar i ben alt i de manera oficial, amb primeres espases: si feu i dieu el mateix que fan i diuen els franquistes de dretes... que us diferencia d'ells? Quina alternativa representeu?

    L'afer de la ColaCau em fa recordar contínuament el que vaig explicar a un fil que demanava "És ja Espanyistan un estat autoritari amb tots els ets i uts (pels catalans)?" ara fa catorze mesos. Començava així:

    El paradigma social d'una dictadura reeixida és aquest: no troba cap oposició perquè només hi viuen fanàtics i porucs.
    Fanàtics = partidaris del règim. Porucs = gent acollonida que malda per no significar-se com a possibles no partidaris.

    Trobo que l'únic punt a discutir és fins a quin grau d'assoliment ha arribat aquest paradigma a l'Espanyistan actual. Com que dono per descomptat que és un grau molt alt, podem dir que sí que ho és. Titllar el règim del 39/78 d'Estat totalitari no és cap exageració, i ho és tant per als espanyistanís com per als catalans.

    I acabava així:

    Ja fa molts anys que a les meves converses amb espanyistanís els hi demano: "no us sobta que els pitjors fatxes es facin manoles amb la Constitució? No us demaneu què representa aquesta Constitució que han fet seva?". No, no s'ho demanen. Així estan, així són i així els veiem: franquistes de dretes, franquistes d'esquerres i franquistes revolucionaris.

    Tot el que explico a aquell fil hores d'ara és irrebatible. (A aquell escrit eren molt importants les imatges, que ara mateix no es carreguen, encara que seguint els enllaços comprendreu el que dic).
    Estic fart d'explicar al Racó que vivim la instauració del franquismo sin Franco, i l'afer Colacau ho acaba de demostrar de manera irrebatible. (Una demostració més, en portem uns quants centenars almenys). Espanyistan és una dictadura feliç a la que podem i hem de fer miques.
   • torraina_infernal38.516 11 16👍 23.682
    Jo faria servir terroristes, colpistes i delinqüents, que els emula a ETA i Estat islàmic, i és el que més els bloqueja, ofèn i descriu.
  • EstatpropiUsuari sumador167.355 11 1👍 28.668
   Escrius pocs missatges, però d'alta qualitat.
  • illot1.621 3 946👍 1.527
   A més del terme més general, franquista, proposo popularitzar els termes:

   - Franquista passiu. Que colabora amb la seva inacció o actitud passiva a mantenir i postargar l'status quo derivat dels segles de sometiment i de la falsa transició de l'any 78. Per exemple, aquells que des de la més profunda espanyolitat conscient o inconscient diuen allò de "no me interesa la politica". I és que no és acceptable en una societat democràtica renunciar a la participació politica. I més visquent a Catalunya;perquè fer-ho és de ser un colaboracionista del regim franquista.

   - Microfranquisme. Tot senyal subtil que reveli actitud de franquista o franquista passiu. La frase "no me interesa la politica" mateix n'és un de ben gros. És acceptar i fer apologia de la rendició i sometiment al règim.
 • terrae862👍 5
  El confetis màgic passífic i damukràtic l'hem de portar nosaltres de casa? 
 • rotllan12.235 5 169👍 12.356
  Els punts 1 i 2 ja es van fer (ANC) però han guanyat els partits
 • Criquet7.356 14 293👍 1.162
  El 3 sobra.

  La major part de la gent tenim una identificació partidista massa gran com per fer això. Si ho fas, simplement seràs un partit més.

  El gran error de l'assamblea va ser començar a fer partidisme. Hauria d'haver estat sempre una associació ciutadana dedicada a pressionar els partits i a dir-los que no feien res per la independència en cas de ser veritat... 
  ... però va acabar volent jugar al joc dels partits, i ara esta morta de facto. Perquè ja no té cap sentit.
  • torraina_infernal38.516 11 16👍 23.682
   Per poder-los marcar l'agenda els has de poder fer mal. Com ho fas si no estàs disposat a presentar-te?
   • Criquet7.356 14 293👍 1.162
    També pots confiar en la gent i que no t'importi "especialment" que voten. 

    En comptes d'això anar a fer manis davant les seus del partit, de la Generalitat, etc...

    ... i la gent ja els deixarà de votar o farà altres partits o el que vulgui. Això no t'ha d'importar.
    • torraina_infernal38.516 11 16👍 23.682
     O sigui que no recomanes el vot per ells a unes eleccions. D'acord, però què passa quan no hi ha una alternativa política que SÍ que es deixa marcar l'agenda? Què has de fer?
     • Criquet7.356 14 293👍 1.162

      Doncs dius que si que ho fa.

      Si no és tan complicat. És ser un simple lobby. Arriben les eleccions doncs dius qui compleix i qui no... i perquè.

      I a partir d'aquí t'importa un rave els resultats, segueixes trencant cares dia si i dia també com algú que lluita contra les institucions (hi hagi qui hi hagi) perquè no compleixen amb els teus objectius. 

      Edito: el gran problema és quan perquè un si que defensa determinada posició tu deixideixes lligar el teu futur al seu. Llavors estàs mort.

      • torraina_infernal38.516 11 16👍 23.682
       Repeteixo, i si totes les forces pacten no fer-te cas i mantenir una posició contrària a la que l'entitat proposa?
       • Criquet7.356 14 293👍 1.162
        Cony doncs els critiques a tots. De debó, confia en la gent.

        El problema sembla ser que si tots ho fan malament llavors no pots fer res perquè el vot sembla que serveixi per molt. Doncs no serveix per gaire home.

        Si tots ho fan malament els critiques tots i els ho dius fort i a la cara. I CONFIA EN LA TEVA GENT que ja els obligaran a canviar... ja sigui no votant, creant nous partits o el que sigui. Però no necessites involucrar-t'hi en cap cas. És més, fer-ho sempre serà la teva mort.
        • torraina_infernal38.516 11 16👍 23.682
         Desenvolupa una mica això de que implicar-se representarà la mort, que potser em convence's.
         • Criquet7.356 14 293👍 1.162

          Des del meu punt de vista (jo sempre he estat d'un partit), molta gent com jo tenim una adscripció partidista molt forta. No cal ser militant, votants habituals també son així.

          Però és que canviar de vot normalment no té gaire efecte. Si ERC (el meu) no fa una cosa (la independència), ja pots fer volar coloms, que el que realment passa és que TOTA la política no està preparada o capacitada per fer-ho. 

          Per tant, canviar de vot serveix?, no, el que s'ha de fer és reclamar que ho preparin i es capacitin per aconseguir-ho. ERC i tota la resta, inclòs les institucions. De fet, jo les passades eleccions no vaig votar per primer cop (era fora) i ERC va guanyar a la meva ciutat (Barcelona)... imagina si és poc útil.

          Què passa si fas un partit o coalició d'electors o el que sigui? Doncs que passes a ser part del sistema (part del problema) perquè tu tampoc estaràs capacitat o preparat i a sobre seràs combatut (i possiblement destruit) per l'adscripció partidista de la gent. 

          Ara la ANC per molts és un enemic i no un aliat per pressionar els partits.

          El que has de fer és veure què fan malament els partits i declarar-ho i fer-los passar vergonya. No com un enemic si no com un lobby que vol un resultant més enllà de qui el faci.

          De fet, ara la ANC podria ser l'aliada de tots els que estem fastiguejats per la incapacitat dels líders dels partits per fer la independència, però com es va deixar endur per alguns despistats i es va liar amb la partitocràcia primer (fa molts anys) i amb les primàries (només l'últim de molts errors), és més una molèstia que una eina.

          El primer dia que la van cridar per una reunió de partits """a Palau""" hauria d'haver dit que mai de la vida.

 • Plaçeru406 7👍 292
  Primàries és això no? Però de moment guanyen els processistes.
 • autokrator13.598 3 150👍 9.421
  Els 4 punts requereixen d'un punt zero que no es dona: lideratge creíble.

  El móvil no fa dieresi. 
 • Capità·carxofa3.792 1 550👍 10.175
  És a dir, proposes el que ja vam fer (ANC, JxSí, etc.) i que no ens va portar enlloc més que a un desastre absolut. Si a aquestes alçades no enteneu que l'autonomisme no sap, no pot i no vol fer la independència, no sé quan ho entendreu.

  Cal crear un moviment independentisme autònom, fort ideològicament i sòlidament organitzat.

  La demarcació amb l'autonomisme i la col•laboració ha de ser nítida, actuant en dues línies: per una banda denúncia contundent de l'ocupació i la col•laboració, per l'altra descrèdit dels cants de sirena de l'autonomisme.
 • Screen4.774 1 454👍 2.321
  I presentar el Graupera de candidat per a que decaigiui la majoria indepe

 • Tobies20.804 14 71👍 13.155
  El punt 1 ja existeix: és l'ANC. Si, si, molts direu que l'ANC és bla bla bla, però a qui no li agradi com funciona que participi i faci les seves propostes. No hi ha excuses.

  El punt 2 va ser una mitja realitat entre finals del 2012 fins l'1 d'octubre del 2017. Des de llavors la confusió s'ha apoderat del moviment independentista en general i dels partits amb representació parlamentària en particular. L'estructura social existeix i, a més, els polítics la necessiten més que mai. Es tracta de fer-la servir amb vigor.

  I finalment diria que els punts 3 i 4 són simultanis.
  • torraina_infernal38.516 11 16👍 23.682
   Bona anàlisi.
  • ansar18.635 13 88👍 6.772
   El punt 2 va ser una mitja realitat entre finals del 2012 fins l'1 d'octubre del 2017. Des de llavors la confusió s'ha apoderat del moviment independentista

   el que va passar en 2012 es que molts independentistes van confiar que Artur Mas ens portaria a la independencia, i encara estem pagant pel que van fer aquestos il.lusos 
   • Tobies20.804 14 71👍 13.155
    Artur Mas va haver de canviar la seva idea de pacte fiscal pel d'un referèndum/consulta precisament pel punt 2. Que enganyés a la gent o no ja és un altre tema, de totes maneres allí va desencadenar unes forces que ja no va estar en condicions de controlar.
    • ansar18.635 13 88👍 6.772
     Artur Mas va canviar una mentida (que aconseguiria un pacte fiscal) per una altra mentida (que faria un referendum consultiu per a que la gent decidis el seu futur). Aixo de la consulta ho va fer perque va veure que si no feia res, perdria les següents eleccions. 
     Despres de no fer el que havia promes, va inventar aixo del JxSi (amb el mateix objectiu: no perdre el control de la Generalitat mentre s'assegurava que no aconseguiem la independencia)

     allí va desencadenar unes forces que ja no va estar en condicions de controlar.
     les forces ja estaven desencadenades, i si que les ha controlat (precariament, pero les ha controlat); nomes t'has d'adonar de varios detalls:

     -no som independents
     -els independentistes no saben a qui culpar del que ha passat
     -la Generalitat esta encara controlada pels convergents
     -el lider del partit que els fa la competencia, esta empresonat
     -Puigdemont, que li va arribar a fer la competencia dins del partit, fugit i perdent seguidors
     -Mas esta comptant els minuts per a tornar a la politica

     Excepte perdre la presidencia de la Generalitat, tot esta sortint segons ho havia planejat Mas i David Madi

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.599 missatges
 • 221.197 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat