Publicitat

Fòrum

ERC obté l'alcaldia de Lleida. Amb una condició.

Respostes

Configuració
 • Marc Espasa16.408 14 112👍 4.617
  A Lleida els vots dels Comuns no tenen cap valor per decidir l´alcaldia.

  Ja poden anar demanant que són totalment prescindibles.
 • Sau de Treviac5.621 2 384👍 7.274
  S'ha de ser molt fill de... molt pro155 per demanar aquesta condició.
 • autokrator13.598 3 150👍 9.421
  Ho trobo normal, si fan alcalde a un independentista i ells no ho són doncs poden demanar que el govern no es dediqui a "posicionar-se sobre la independència" que d'altra banda tampoc no està clar que vol dir. Suposo que no entrar a l'AMI i no fer el xorra anant a Waterloo a veure el Gran Friki i sortir a la TV3, perque tampoc hi ha gaire més. Entre això o tenir un govern directament unionista que és l'altra opció doncs no està malament. 
  • Sau de Treviac5.621 2 384👍 7.274
   En resum, el que vol el govern espanyol.
  • Flordeneu de Königsberg1.355👍 2.487
   És "normal" si accepten que són nacionalistes espanyols, no pas "ciudadanos-del-mundo", i que el tema de la Unitat d'Espanya és cabdal també per ells, fins al punt d'exigir que governis sense una part del teu programa. Si insisteixen a dir que són "equidistants" i "neutrals" deixa de ser normal i és pur cinisme (que és el que és, de fet.)

   Si donessin suport a un govern del PSC o altres partits unionistes, no demanarien com a condició que fessin cap gest d' "humanitat" i demanessin l'alliberament dels presos o que no es dediquessin a fer neteja de llços etc. (com moltes batllies del psc fa, com ara Cervelló on fins i tot multava). No els demanaries ni una cosa "d'humanitat" (perquè no estic dient res d'indepdendència) i, en canvi, amb els partits independentistes sí que ho fan. Es creuen en dret a dir "et voto però no siguis el que ets: independetista".

   És una marranada i una baixesa, t'imagines x partit votant un altre però amb la condició que no es posiciones en temes "feministes o anticapitalistes" quan és un dels punts principals del seu programa (si més no teòric).

   El que em molesta és el cinisme de vendre's com el que no són, que enganyin tothom dient que no són nacionalistes espanyols.
   • HorsepLluis Bocjack141👍 247
    Exacte. Son Lerrouxistes tals com els de C's, però amb la lliçó de Canovas del Castillo una mica millor apresa. I els nostres... Tant ximples com sempre, deixant-se entabanar tot i que la historia es vagi repetint cíclicament un cop i un altre...
    • willybarna12.900 11 165👍 4.045

     HorsepLluis Bocjack escrigué:
     Exacte. Son Lerrouxistes tals com els de C's, però amb la lliçó de Canovas del Castillo una mica millor apresa. I els nostres... Tant ximples com sempre, deixant-se entabanar tot i que la historia es vagi repetint cíclicament un cop i un altre...
     El problema real son els qui blanquejen als blanquejadors del PSOEMOS.

     S'ha d'anar a l'arrel del problema.
  • soldat Svejk18.085 7 91👍 4.363
   el que haurien de fer ajustements en una situació així és reivindicar l'autodeterminació de manera contundent.. que la pilota sigui a la teulada del qui pretenen amagar el problema... en aquest cas els comuns.  
   • autokrator13.598 3 150👍 9.421
    Reclamar l'autodeterminació de manera contundent no és el mateix que reclamar la independència (o no ho hauria de ser perque darrerament ho sembla). Els Comuns s'hi podrien sumar a això, abans ho feien.
    • Flordeneu de Königsberg1.355👍 2.487
     El comuns només se sumaven, per no haver d'admetre que eren nacionalistes espanyols aferrissats, quan aquest "dret a l'autodeterminació" no implicava fer res més que pronunciar el mot. Patètic i hipòcrita. 

     Oi que no li demanarien al psc que li donen els seus vots però renunciant a part del seu programa? Ja no et dic reclamar-los que deixin d'omplir tot amb el seu no-neutral nacionalisme espanyol.... Per què a ERC li poden donar vots però amb la condició a part del seu programa electoral independentista (deixant de banda sí té cap sentit o no, si funciona ser de l'AMI o no.....)
 • Trumpista1005.495 2 392👍 5.355
  ERC beaute-fleurs, processistes. Aquest el Pueyo no era el xarneguet que li feia de catifa a Carod? Encara s’arrossega? 
  • willybarna12.900 11 165👍 4.045

   cathalà escrigué:

   La neutralitat equival a espanyolitat pels Comun's.
   Es que realment no és neutralitat, simplement és nacionalisme espanyol amagat sota una mascara de neutralitat.

   Si fossin realment neutrals un altre gall cantaria.
 • torraina_infernal38.527 11 16👍 23.684
  La únic motiu per tenir l'alcaldia de Lleida és per desplegar la República.
 • Roderic18.142 15 90👍 9.164

  Pel canvi honest i valent

   

  El Comú de Lleida aposta per un Govern amb responsabilitat compartida amb ERC

  Les ciutadanes i ciutadans de Lleida han votat canvi. ERC s’ha imposat, no de manera aclaparadora, però sí de manera espectacular, duplicant amb escreix el nombre de vots que va obtenir fa 4 anys. Enhorabona. I enhorabona també per al Comú de Lleida, que ha aconseguit que de cada 3 votants de fa 4 anys ara n’hagi brotat un més.

  Miquel Pueyo i el seu equip han insistit durant la campanya en el “canvi honest”. I també, a Lleida i arreu, ERC invoca la necessitat d’abordar el desig d’Independència de molts des de l’eixamplament de la base, des del treball conjunt amb el 80% que reclama el dret a decidir, des del fem república i vivim els valors de la república des de ja. Que així sigui.I si és així, en tots dos fronts ens trobaran al seu costat. Des del Comú de Lleida hem insistit en la valentia col·lectiva necessària per transformar realitats. De veritat. A fons. Sense maquillatges ni conxorxes. “Pel canvi honest i valent”. No sona gens malament.

  Sense més suport? Tant de bo que algú més sumés per fer les polítiques des de l’esquerra que reclamen 6 de cada 10 lleidatans i lleidatanes. Tant de bo que algú més se sumés a una àmplia base sobiranista sense dreceres ni imposicions de relats.

  No cal comptar a formar govern amb el PSC després de la voluntat manifestada a les urnes i de les males pràctiques que hem denunciat durant quatre anys i que encara cal treure a la llum i erradicar. Però tot i així, com no hauríem d’arribar a col·laboracions amb ells? És obvi que les idees socialistes, no moltes de les seves pràctiques, ens són molt més properes que les de Junts per Catalunya o de Ciutadans en la seva dimensió econòmica i social, i que el suport del PSC en multitud de propostes, des dels seus postulats ideològics, hauria de ser lògic.
  Miquel Pueyo vol un govern ampli on hi sigui JxCat. No és això en absolut el que nosaltres voldríem. El model de ciutat de JxCat limita el canvi amb models d’esquerra que la majoria ha votat, i la seva trajectòria de govern a la Generalitat i a la Diputació de Lleida realment no són un bon aval. És clar que podem compartir amb ells la defensa del model republicà, la denúncia de la repressió, la defensa de l’1-O com a mandat per a un nou model de sobiranies, el dret a decidir, l’exigència de revisar de cap a peus el deute de la Paeria… però està clar que el nostre model de ciutat i de societat no és de cap de les maneres el seu.

  I doncs? Hem decidit donar suport a Miquel Pueyo en la investidura. Cal canvi. S’ha votat canvi. I el Govern? El Comú de Lleida aposta per una responsabilitat compartida amb ERC des de l’esquerra, però l’experiència ens ha ensenyat que les línies vermelles no són l’opció més transformadora. Les converses amb ERC han deixat ben clares les coincidències programàtiques generals i l’acceptació per part d’ERC de bona part de les mesures concretes proposades pel Comú de Lleida.

  Si ERC confirma el compromís amb aquestes coincidències i JxCat no posa en qüestió el nucli d’aquests acords, hi haurà govern a tres i en serem corresponsables. Al capdavall la pregunta clau és: hi haurà més política social si hi som o si no hi som? Més compromís amb la transició energètica? Més participació als barris? Més concreció en dotació pressupostària? De com es concretin els compromisos al llarg dels propers dies dependrà el vot final de l’Assemblea del Comú.

  Demanem i oferim treball seriós, amb uns equips al darrere realment preparats. Demanem i oferim treball cohesionat al voltant de reptes i solucions compartides des de l’esquerra votada majoritàriament. Demanem i oferim servei a la ciutat des d’un sobiranisme convençut que només amb acords i grans majories serà possible, si així ho volem, existir com a nou Estat. Volem canviar realitats i fer-ho de la manera més eficient. Per això estem aquí. Pel canvi honest d’una ciutat valenta. Qui s’hi negaria?

  Joan Manel Bueno (Membre del Comú de Lleida)

  https://comudelleida.cat/wp-content/uploads/DSC03619.jpg


Publicitat

Fòrums

 • 9.298.643 missatges
 • 221.199 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat