Publicitat

Fòrum

Informe científic augura la fi de l'espècie humana per al 2050

Benfresc13.569 6 153👍 13.662
La humanitat afronta un risc existencial pel 2050, d'aquí només trenta anys, a causa de les conseqüències del canvi climàtic

Un estudi publicat per The Breakthrough National Center for Climate Restoration augura una "alta probabilitat que la civilització humana arribi a la seva fi" per aquest any. A més, l'organització australiana assegura que per reduir els riscos i conservar l'espècie humana, cal construir un sistema industrial amb zero emissions com més aviat millor. Si no es prenen mesures urgents, descriu un escenari apocalíptic on hi haurà "condicions més enllà del llindar de la supervivència humana" en gran part del món.

Els autors adverteixen que els impactes del canvi climàtic en augment "suposen grans conseqüències negatives per a la humanitat que podrien durar segles". A més, afegeixen que aquestes conseqüències "mai es poden desfer, ja sigui aniquilant la vida intel·ligent o retallant de forma permanent i dràstica el seu potencial."


Al llarg de l'informe es presenta un aterridor escenari en què la humanitat arriba al col·lapse i en el qual s'enfronta a conseqüències climàtiques irreversibles protagonitzat per l'augment de les temperatures, fins i tot, "per sobre de les que pot suportar l'ésser humà" en alguns llocs del globus i possibles crisis d'estat desembocades en guerres per a l'obtenció de recursos.

Aquestes són les fases previstes per al 'fi de la humanitat':

2020-2030

En els propers deu anys, els autors consideren "insuficients" les mesures establertes a l'Acord de París. A més, preveuen una pujada de la temperatura mitjana del planeta almenys en 1,6ºC. Estudis anteriors afirmen que els nivells de diòxid de carboni aconseguirien 437 parts per milió, xifres inexistents a la Terra des de fa 20 milions d'anys.

2030-2050

Durant el transcurs d'aquestes dues dècades, l'informe parla d'una major conscienciació per part dels governs, els quals treballen perquè "les emissions màximes el 2030 es redueixin. No obstant això, les retroalimentacions del cicle del carboni i l'ús continuat de combustibles fòssils augmenten les temperatures a 3ºC el 2050 ".

Col·lapse per al 2050

Després de tres dècades en decadència, els autors vaticinen l'existència d'un consens científic que "hem arribat al punt d'inflexió per a les capes de gel de Groenlàndia i l'Antàrtida Occidental". L'informe parla d'un escenari de "Terra hivernacle" en què tot i que les emissions s'aturessin immediatament, la temperatura mitjana del planeta augmentaria 1 ° C. Sota aquest escenari, "el 55% de la població mundial estaria subjecta a més de 20 dies a l'any de condicions de calor letal" sota les que l'ésser humà no aconseguiria sobreviure.

Per a la zona d'Amèrica del Nord, els autors parlen de fenòmens meteorològics extrems, descens a la meitat de les precipitacions a l'Amèrica Central i la condemna de 100 dies de "calor letal" a l'any a Àfrica occidental. Així mateix, plantegen la possibilitat que els països pobres no poguessin "proporcionar suficients ambients refredats artificialment perquè les seves poblacions siguin viables".

També, l'informe vaticina que la producció d'aliments es veuria "greument" afectada i que com a conseqüència, "milions de persones són desplaçades".

possibles solucions

Davant l'amenaça que suposarien aquestes conseqüències climàtiques per a la seguretat nacional, amb problemes com ara "brots de malalties pandèmiques", els autors parlen de conflictes armats. Aquests estarien motivats per la recerca de recursos i, a més, es planteja la possibilitat d'una guerra nuclear. Per tot això, els autors asseguren que hi ha una "alta probabilitat que la civilització humana arribi a la seva fi".

Finalment, els autors parlen d' "examinar amb urgència el paper que pot exercir el sector de seguretat nacional a la provisió de lideratge i capacitat per a una mobilització de mà d'obra i recursos a curt termini en tota la societat, d'una escala sense precedents en temps de pau, per construir un sistema industrial de zero emissions i reduir el carboni per protegir la civilització humana ".

Font
El títol és enganyós. Segons diuen els científics el 2050 serà el final de la civilització i no pas de l'espècie humana.

I jo em pregunto. Per què els diferents governs del món no estan invertint centenars de milions de dòlars en la investigació de tecnologia que serveixi per capturar grans quantitats de CO2? 

Respostes

Configuració
 • Flordeneu de Königsberg1.355👍 2.487
  I nosaltres que hi podem fer? Vull dir, a nivell tant individual com col·lectiu. Quan es coe¡mencaran a bellugar les coses? Perquè sigui com sigui el nivell de residus, contaminació etc., que generem són horribles. Morim el 2050 o no, acabi o no tot.... Jo ja intento reduir plàstics al màxim*, fer servir transport públic... etc., però en fi.


  * Per l'únic que no trobo substituti és pel paper film.
  • galetacuqui1.143👍 1.243
   I per què fas servir el paper film? Per tot hi ha alternatives...
   • Flordeneu de Königsberg1.355👍 2.487
    Ho sé, precisament per això deia, que el que jo intento fer és insignificant si no canvia res en general. 

    Organitza't políticament, pren el poder per la força si cal, legisla en contra de les pràctiques antiecològiques, participa en una guerra mundial contra els destructors del planeta.

    Tinc moltes causes a defensar, no donaré l'abast xd. 
   • Benfresc13.569 6 153👍 13.662
    Jo em pregunto, tenint en compte que no es vol o no es vol prou o no es pot deixar de contaminar.

    No és possible desenvolupar algun tipus de tecnologia capaç de capturar el CO2 que emetem?

    O cianobacteris transgènics modificats per ser centenars de vegades més eficients, ultra concentrats en milers de tancs gegants.
    No ho sé, jo no en tinc ni idea, però és qüestió de que els principals estats fotin prous calés sobre la taula per tindre una gran legió de científics i enginyers investigant dia i nit... 
  • LesttattUsuari sumador38.883 12 15👍 14.151
   Nosaltres no podem fer pràcticament res.

   No representa ser únicament una qüestió sobre reciclatge.

   El problema real que es trobarà aquest món d'aquí 50 o 100 anys serà la sobrerepoblació humana. Una població  que continuara demanant ser alimentada dins d'un món que te els recursos naturals completament limitats.

   Però aquesta demanda haurà de continuar sent rapida i efectiva per garantir l'aliment de tota aquesta sobrepoblacio.

   I sense oferir-li un descans perquè el nostre planeta tingui el temps necessari per poder auto regenerar-se o auto-reciclar-se, l'actitud devastadora humana continuara contaminant aquest planeta, provocant l'extinció de moltes especies, tant animals com vegetals,  com la desforestació de molts boscos i selves, principals pulmons del nostre planeta Terra o la sequera de molts rius.

   De fet, ja estem començant a patir uns efectes: Incendis forestals on no s'havien vist mai a països de clima fred com Escandinàvia... Plagues d'insectes al Canada o l'alarmant desglaç que està patint a l'Artic.


   Es el començament d'un canvi climàtic que acabarà sent gran escala.
 • Sr. Tomate105
  https://www.nytimes.com/1986/02/18/science/signifigant-rise-in-sea-level-now-seems-certain.html

  Notícia de científics al 1986 amb vaticini de 30 - 40 anys.

  "A predicted rise in sea level of one foot (30 cm) within the next 30 to 40 years will drive much of the Atlantic and Gulf shoreline inward by a hundred feet (30 metres) and some of it by more than a thousand feet (300 metres)".


  "Creeping waters will destroy buildings and roads, wipe out recreational beaches, escalate flood problems many miles inland, pollute community wells with saltwater and drown coastal marshes vital to fish and birds."


  Només van exagerar per 10 la pujada del nivell del mar.
 • Bowie F6.516 3 333👍 7.882
  Quin avorriment d'ateus amb el seu apocalipsi de fireta.
 • CèsarUsuari sumador16.671 14 105👍 15.261
  Tant de temps? Quina mandra, pels déus!
 • nouservesverdes281👍 326
  Tants anys hem d'esperar?
 • EPS62.530 14 8👍 11.396
  Espero veure però, la 25a Champions del Madrid.
 • Nowel13.457 10 157👍 1.425
  Hum, molt preocupant. Potser caldria emigrar a zones més fredes i preparar-se per la guerra.
  És curiós que l'ésser humà és un ésser inteligent però no ho és la societat composada per éssers humans. Hi ha dinàmiques creades que ataquen l'interès general, i aquest n'és un cas paradigmàtic.
 • Faraday1.320 1👍 973
  Tant de bo! Però encara falta molt.
  Espero que abans es desperti Cthulhu i ho aixafi tot.

  • Rolf Steiner13.079 10 161👍 5.493
   Azathoth vos salve Cthulhu,
   ple ets de maldat,
   l'horror és amb tu,
   maleït ets entre tots els Antics
   i maleït el culte que et vol reviure.
    
   Obscur Cthulhu,
   senyor de R'lyeh,
   emergeix del somni de la mort
   i devora les ànimes dels terrestres,
    
   Amén
 • TerraAlta220👍 278
  No cal patir, ens hi adaptarem com sempre ha fet la humanitat.
 • grava3.610 2 576👍 5.622
  Si serveix per fotre la Colau fora de la batllia, no ho veig tan malament
 • gerd8.785 12 249👍 1.779
  "Estudi científic"  Bullshit
 • Ph993.083 3 644👍 1.673
  Negatiu per error 
 • sbarpa_942.075 6 816👍 983
  Jo no crec que la humanitat s'extingeixi tan aviat, només crec que el nombre d'humans es reduirà dràsticament, i molts de nosaltres viurem per assistir a un veritable drama humà: moviments massius de persones que fugiran de terres devastades per la sequera, la contaminació i la superpoblació, tancament de fronteres amb reforç de l'exèrcit que dispararà a matar contra els que intentin passar, mort assegurada de centenars de milions de persones, orquestat pels estats i amb recolzament de la població autòctona que veurà que no hi ha altra solució per evitar morir en una  guerra generalitzada pels recursos i la terra que comportaria l'arribada de milions de persones famolenques. I si tot i així encara som massa, qui sap si soltaran algun virus de laboratori per matar a la majoria de població, i mentiran dient que és una nova malaltia per la qual no hi ha tractament.
 • Pedrolo10.935 3 194👍 5.115
  El 2050? Això és d'aquí 31 anys!! Jo ja no hi seré pas per veure-ho 
 • gerd8.785 12 249👍 1.779
  L'humanitat no s'extingirà el 2050, això no ho diu cap estudi científic seriós. Ni el 2050 ni el 2100. Tampoc el 2200.
  El canvi climàtic no va d'això. El canvi climàtic és l'increment accelerat (respecte els models i mesures climàtiques disponibles) de la temperatura a la superfície terrestre com a conseqüència de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle per part de la humanitat. Aquests gasos són força transparents a les longituds d'ona visible de la radiació solar visible (i per tant deixen passar el flux d'energia incident), però en canvi són més opaques a longituds d'ona més llarga, procedents de l'emissió tèrmica de la superfície terrestre (i per tant el flux sortint es veu reduït, o "captat" per l'atmosfera).

  Degut a l'increment d'activitat humana, els gasos amb capacitat d'atrapar ones tèrmiques han augmentat i ho segueixen fent, i la temperatura de la Terra està augmentant. Les prediccions actuals són d'un increment d'entre 1.5 i 3 graus l'any 2100, i les conseqüències principals seran un increment del nivell del mar d'alguns cm. Per la humanitat, sobretot, l'escalfament global tindrà conseqüències econòmiques (que es poden mitigar si es prenen les mesures adequades), però poca cosa més. Qui té un problema rellevant són les illes planes a nivell de mar. Les que siguin riques podran elevar el seu nivell sense massa problemes, i les pobres s'hauran de desallotjar si no reben ajudes exteriors. A banda d'això, alguns ecosistemes són especialment vulnerables a canvis tan acusats de temperatura.

  Però en cap cas la humanitat desapareixerà o s'extingirà el 2050. Dir això és un disbarat, i dir que no sé quin estudi científic ho assegura és encara pitjor, perquè utilitza una mentida absolutament perversa per investir una predicció ridícula de falsa autoritat. La demostració que la gent s'ho creu són les respostes d'aquest mateix fòrum.
  • Caspanyol_Involuntari607👍 774
   T'he votat positiu abans de llegir tot el missatge perquè aportes dades científiques, però després llegir-ho tot he d'aclarir que:

   1) L'estudi no prediu l'extinció de la humanitat, el titular de la notícia l'ha manipulat.

   2) Les conseqüències seran molt més greus, no només econòmiques com dius. Segons diversos estudis, els canvis seran irreversibles i jo sospito que la Terra no tornarà a la "normalitat" fins que caigui un meteorit o exploti un volcà. Si la temperatura continua pujant, d'aquí a uns pocs centenars o milers d'anys la humanitat podria viure d'una forma molt més diferent i extrema, i això va molt més enllà de l'economia.
 • Caspanyol_Involuntari607👍 774

  L'escalfament del mar podria reduir fins a un 17% la biomassa animal marina

  La disminució de la biomassa seria "només" d'un 5% en un escenari de forta reducció d'emissions


Publicitat

Fòrums

 • 9.298.643 missatges
 • 221.199 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat