Publicitat

Fòrum

Fil de seguiment dels pactes municipals.

Marc Espasa16.408 14 112👍 4.617
Doncs aixó, qui pacte amb qui...

Respostes

Configuració
 • Unitat i Orgull10.239 10 212👍 7.689
  A Reus que ha passat al final???
 • cathalà23.654 12 51👍 7.272
  Finament a darreríssima hora han pactat ERC i Junts a Sta Coloma de Farners després de suspendre's el ple per les protestes. Sembla que hi ha hagut la intercessió del president Torra.
 • maori16.586 3 108👍 8.643
  La CUP Tarragona celebra haver començat a fer fora la màfia  La CUP Tarragona ha celebrat començar a posar les bases per un canvi polític a la ciutat i treballaran perquè aquesta transformació esdevingui real, sòlida i profunda.

  Aquest matí s’ha celebrat el ple d’investidura després de les eleccions del passat 26 de maig. Els cupaires han votat investir a Pau Ricomà (ERC) com a nou alcalde de Tarragona, donat que ha acceptat els cinc punts que vam proposar la CUP i per fer fora la màfia ballesteril. A partir d’aquí, la formació assumeix “la responsabilitat d’un moment que requereix sumar” i asseguren estar oberts a “treballar perquè hi hagi un acord polític de govern no només de nou, sinó d’onze consellers i conselleres”, donat el pacte entre ERC i ECP. Així mateix, asseguren que si aquest no és possible, treballaran igualment des de l’oposició amb l’única motivació és la de “servir el poble tarragoní com es mereix”, com ha expressat Estrada durant el ple.

  La portaveu dels anticapitalistes ha recordat alguns exemples de malbaratament de recursos públics del ja ex-alcalde socialista i ha denunciat el clientelisme i els tractes de favors. “Ha arribat l’hora de deixar de rendir pleitesia a promotors immobiliaris, interessos eclesiàstics i grans empreses de l’Íbex 35”, ha dit Estrada mentre que Eva Miguel, la número dos dels cupaires i nova consellera a l’Ajuntament, així com altres membres de l’Assemblea Local presents a la sala mostraven cartells denunciant també la màfia que està fora del saló de plens. Destacar que tots ells i elles duien una samarreta reivindicativa amb el lema “fora la màfia”.

  Seguidament, la CUP ha explicat la Tarragona que volen, aquella on la cultura sigui una eina popular per transformar-ho tot de forma col·lectiva, on la prioritat sigui garantir el dret a l’habitatge, on es preservi l’Anella Verda real, on l’Ajuntament “s’atreveixi a municipalitzar el servei de neteja” i fer de la transparència i la lluita contra la corrupció “els fonaments d’una nova forma de gestionar la ciutat” i així posar la vida de la gent al centre.

  Al mateix temps, els cupaires han sentenciat que no permetran que mai més “l’Ajuntament de la nostra ciutat es posi de perfil davant la vulneració de drets, com ha passat fins ara, davant tots els presos i preses polítiques i exiliats i exiliades” i que són al consistori per “permetre avançar en la conquesta del nostre dret a l’autodeterminació.


  https://www.llibertat.cat/2019/06/la-cup-tarragona-celebra-haver-comencat-a-fer-fora-la-mafia-45475?fbclid=IwAR3Ul306jxnh-vtivjohd2-Tez2XqDYGUqWwomC2z4brsB_zj5O8ce5lukM 

 • Menphis46.447 12 11👍 2.446
  Guaiteu-ho pel cantó positiu: fa només 10 anys Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona eren totes 4 en mans de l'espanyolisme del PSOE. Avui ja només resta Barcelona.
 • Roderic18.143 15 90👍 9.166

  El mapa del poder municipal: JxCat, partit amb més alcaldes, i ERC, el que més creix

  Els tres partits independentistes sumen 748 alcaldies, mentre el PSC i els comuns perden representació però continuen governant en les ciutats més poblades

  Mapa d'alcaldies dels principals partits en la constitució dels ajuntaments

  Mapa d'alcaldies dels principals partits en la constitució dels ajuntaments

  La constitució dels ajuntaments ha permès veure pactes i canvis històrics en molts governs municipals del país. En nombrosos casos, qui ha acabat sent alcalde no és la força més votada. I això també ha fet variar el nombre d'alcaldies d'un partit o un altre. 

  Junts per Catalunya, tot i la forta davallada del 26M, continua sent la força amb més alcaldies. En té unes 370, i en perd una seixantena respecte al 2015. 

  Molt a prop queda Esquerra Republicana, la formació que més creix, ja que guanya 100 alcaldies i n'aconsegueix un total de 359.

  En tercer lloc se situa el PSC, amb 89 alcaldes i una baixada de trenta. Els socialistes concentren part dels seus alcaldes a l'àrea metropolitana, governant a les ciutats més poblades com l'Hospitalet de Llobregat -segona ciutat més poblada- , Badalona -quarta-, Sabadell -cinquena-, Mataró -vuitena- i Santa Coloma de Gramenet -novena-.

  La CUP obté 19 alcaldies, i en suma tres respecte al 2015. 

  Els comuns aconsegueixen una quinzena d'alcaldies, una xifra similar a la de 2015 i continuaran governant a la capital, Barcelona.

  El PP només té una alcaldia, la de Pontons, igual que el 2015, tot i haver guanyat a tres municipis més. 

  I per últim, Ciutadans, igual que el 2015, no n'aconsegueix cap. 

   

   

  Els alcaldes més representatius

  Un dels municipis que han experimentat un tomb històric és Lleida. Després de 40 anys de victòries del PSC, Fèlix Larrosa ha passat la vara a Miquel Pueyo, d'Esquerra Republicana.

  Manresa tindrà per primera vegada una alcaldia compartida. Valentí Junyent, de Junts per Catalunya, ha estat reelegit alcalde, però només per un any. Després el substituirà Marc Aloy, d'Esquerra Republicana.

  Terrassa, Jordi Ballart recupera el govern amb una candidatura independent, Tot per Terrassa. Va renunciar al càrrec el 2017 i va abandonar el PSC en protesta pel 155. Ballart ha acabat amb 40 anys de socialisme a Terrassa. 

  Junts per Catalunya manté l'alcaldia de Girona, amb Marta Madrenas, que governarà en minoria

  El PSC perd Tarragona, després de 12 anys de govern de Josep Fèlix Ballesteros. Els comuns han donat l'alcaldia a Pau Ricomà, d'Esquerra Republicana.

  A Sant Cugat del Vallès, després de 32 anys de governs convergents, ha assumit l'alcaldia Esquerra Republicana. Carmela Fortuny ha passat la vara a Mireia Ingla.

  La sorpresa la donava Badalona. El socialista Álex Pastor, que va governar després d'una moció de censura contra Dolors Sabater, de Guanyem Badalona, es manté a l'alcaldia gràcies al suport de Dolors Sabater. Un suport per evitar l'entrada de García Albiol.

  Finalment, Barcelona continua en mans d'Ada Colau, gràcies als vots del PSC i el partit de Manuel Valls.


Publicitat

Fòrums

 • 9.298.780 missatges
 • 221.203 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat