Fòrum

CUP: És l'hora de reflexionar?

resnoesmes3.041 3 647👍 3.117
El resultats de les municipal són clars, especialment a Barcelona, les propostes municipals d'aquest partit han estat durament castigades pels electors. Seran capaços de plantejar-se una reflexió a fons sobre el que ha passat o continuaran visquent en el seu món de "xitxiguai"?

Respostes

Configuració
 • Tioronnie3.098 6 642👍 1.613
  A la CUP li ha calgut ser més eina de lluita socialista per uns Països Catalans, ser un partit més ordenat que un cau d'adolescents i no monotematitzar amb el feminisme, es que ni els Comuns són tant pesats. 
 • Falokrator151👍 72
  Tots aquests anàlisi super seriosos, la gent aquí tota preocupada i reflexionant que si patatim que si patatam, és fantàstic, com m'agrada el Racó, estic gaudint de mala manera, amb una mica de sort la Colau a pastar fang i el Tete d'alcalde, que només per la broma que representa com a imatge de ciutat moderna i amb futur ja paga la pena, però és que a més a més la puta CUP a prendre pel cul de l'ajuntament de Barcelona. Una colla de subnormals que van pel món creient-se superiors perquè no es dutxen i parlen en femení, apa, a prendre pel cul d'una puta vegada.

  I ja poden venir a cridar i a insultar i a votar-me negatiu que em sua la polla totalment, perquè facin el que facin i diguin el que diguin, el fet és que la puta CUP s'ha anat a prendre pel cul d'una puta vegada.

  Apa, CUP, a cascar-la.
 • Màgor13.793 10 148👍 3.517
  La Cup és la Podemos catalana. Van pujar en el seu moment pel populisme d'esquerres, contra la crisis, les retallades i la corrupció. Però en una nació ocupada no tenen gaire lloc per agafar un electorat reduit que els hi pot comprar això.
 • autokrator13.581 3 152👍 9.343
  Reflexió interessantísima i apasionant: 

  https://www.elmon.cat/eleccions-municipals/la-cup-considera-bons-els-seus-resultats-excepte-a-la-corona-metropolitana_1933431102.html

  O sigui que els resultats son bons, això sí... Excepte a la corona metropolitana (o sigui que són bons a Barcelona que no és corona, es Barcelona). Collonut, resultats bons a un 30 o 35% del país.

  I diu que han de fer més propostes per les classes populars... No entenen res, si de propostes ja en tenen i millors que les dels comuns. El problema és la mena de gent que ens ve a explicar-les, que no tenen res a veure amb nosaltres, que semblen baixats d'un OVNI i, a sobre van de prepotents i frívols mirant per sobre l'espatlla tothom. 
  • SantsUsuari sumador32.326 14 25👍 11.438
   Veus? Aquest tipus de discurs és el que et porta a perdre vots. "Nosaltres ho hem fet bé, el retrocés és culpa de factors ambientals i de Convergència (sobretot de Convergència)".

   PD: Suposo que la referència a Lleida és una broma. Ha pujat tota l'oposició menys ells: del 8,75% i 2 regidors al 4,32% i 0 regidors. 
  • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.679
   La CUP no entén res en canvi la seva excel·lència pronosticava no sé quants diputats al Congreso pel Front Republicà, i només dubtava de la seva representació per Lleida: https://www.racocatala.cat/forums/fil/224607/front-republica-te-opcions-quatre-demarcacions?pag=1#10149900


   Espero que ningú es cregui el personatge i no s'imagini que és quelcom més que el paio que al bar comenta lo malament que ho fa un entrenador professional i lo bé que ho faria ell quan el seu equip perd.
   • autokrator13.581 3 152👍 9.343
    I els podia haver tret si no hagués estat perque P.LL. i la CUP es van dedicar a boicotejar la seva pròpia candidatura, però és un altre tema. O potser no, potser és justament el mateix. 
    • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.679
     I l'opció "no els podia haver tret simplement perquè faltaven una sèrie d'elements, i el poble i ni tan sols el bloc indepe està al nivell que per twitter o el racó et pots pensar que està", ni ho contemples, oi?


     PS: La CUP no va boicotejar res (boicot indica acció activa), es va limitar a no fer campanya per això i a demanar als membres del seu SN que no participessin en campanya (i de fet la que volia fer-ho, va marxar del secretariat). Però que diguis que PL va boicotejar la candidatura de FR és bastant LOL
     • autokrator13.581 3 152👍 9.343
      Càrrecs públics de la CUP sense apareixer en la campanya ni posar ni un euro. Ho he viscut en primera persona. Segurament les expectatives eren massa optimistes per part meva però per no treure ni un calia fer-ho ben malament. Si la qüestió és que manquen aquesta sèrie d'elements i el poble i el bloc indepe està al nivell que marca el resulta d'abril llavors potser el que cal és anar deixant que hi hagi candidatures d'esquerres alternatives enlloc de canviar-les per unes CUPs que no arriben al 5%. Vaja, el que han fet a Ripollet. 
 • Soriguer4.021 12 530👍 452
  Les persones són importants. I limitar tant els mandats no sembla la millor opció.
 • caçadornegre1.369 10👍 1.177

  Bàsicament els errors s’arrastren d’aquell intensíssim 2015. Amb el vent de cara, gràcies justament a unes cares públiques excepcionals (D. Fernandez i Q. Arrufat) , les CUP van saber penetrar de manera espectacular a l’area metropolitana fent-se el control i/o participant de candidatures que van treure resultats brutals, i quan no, directament governar.

  Perque han perdut TOT aquest espai? Jo diria bàsicament dos motius:

  El primer és que l’efecte 15-M / nova esquerra s’ha enfonsat del tot, i que en zones metropolitanes hispanocentriques era impossible (o gairebé) no patir el desgast del conjunt de l’Estat.

  El segon motiu, és que en moltes d’aquestes ciutats, la política local penetra molt poc en el dia a dia, bàsicament perqué la xarxa de “societat civil” és molt més curta, amb la qual cosa els regidors locals s’invisibilitzen i l’imatge que queda de les CUP és la del Parlament, que des de que va martxar Antonio Baños sols ha tingut unes figures que en moltes zones metropolitanes / obreres són pràcticament extraterrestres.  

  Amb la qual cosa, si ajuntem els dos punts, és impossible no desaparèixer politicament.

  El que més hem fot (a mi i a tants), és que en una conjuntura de conflicte nacional i crisis social, ERC, sense fotre res, s’hagi menjat tot aquet espai... quants insults de convergents enfurismats s’han hagut de menjar la gent del EI (en una línea política que deia que si es lluitava de manera frontal contra CDC, les retallades, el 3% blablabla les masses metropolitanes entrarien en la construcció de l’unitat popular) per acabar així...................

  • Indesquerra20.585 9 72👍 7.296
   Això que dius del 15M és una veritat com una catedral que no s'està analitzant. La CUP també va pujar (com Podemos) gràcies a aquella onada i eixa onada ha arribat al seu final.
  • SantsUsuari sumador32.326 14 25👍 11.438
   Si ERC s'ha menjat tot aquest espai no ha sigut sense fotre res, que hi ha gent que ja estava picant pedra quan la Saliente anava amb bolquers.
   • autokrator13.581 3 152👍 9.343
    Correcte, se li podrà dir de tot a ERC en altres temes, però han posat gent amb cara i ulls a les candidatures i porten anys de treball darrere. La CUP només sap posar personatges, per aquí a dalt algú parlava del David Fernàndez i companyia quan justament el problema de la CUP és que tothom vol ser David Fernàndez. Qualsevol que ha arribat a regidor i té un micro a l'Ajuntament es vol fer el milhomes (perque a més són tot tios) i es posen a fer discursos que no toquen, es creuen que estàn al Parlament. Ni entenen la política municipal, ni els interessa ni els agrada. Serracant, Téllez, Escolà, Corral, etc. al carrer i quan abans millor.
 • caçadornegre1.369 10👍 1.177

  I el problema de fons, i sobretot més preocupant, és la imatge negativa i caricarituritzada que ha agafat la CUP. La meitat del país, que no és independentista la odia, però és que en la part independentista ha creat molts recels, masses, fins i tot un rebuig molt profunt, que em pensava que el temps curaria, però encara no... joder si la meva família encara hem miren raro perque continuo votant a les CUP (sempre ho faré, però abans militava i ara ja no)....

  I això és evident que gran culpa en tenen els mitjans de comunicació, però va haver-hi un temps on certa militància amb visió pública jugava de manera absolutament inconscient i infantil a provocar, sense tenir en compte les ferides que s’obrien....

  Per mi qualsevol anàlisis ha de començar per aquí....

  • willybarna12.864 11 165👍 3.984

   caçadornegre escrigué:

   I el problema de fons, i sobretot més preocupant, és la imatge negativa i caricarituritzada que ha agafat la CUP. La meitat del país, que no és independentista la odia, però és que en la part independentista ha creat molts recels, masses, fins i tot un rebuig molt profunt, que em pensava que el temps curaria, però encara no... joder si la meva família encara hem miren raro perque continuo votant a les CUP (sempre ho faré, però abans militava i ara ja no)....

   I això és evident que gran culpa en tenen els mitjans de comunicació, però va haver-hi un temps on certa militància amb visió pública jugava de manera absolutament inconscient i infantil a provocar, sense tenir en compte les ferides que s’obrien....

   Per mi qualsevol anàlisis ha de començar per aquí....

   Em sembla que la CUP, en el cas que emergeixi un quart espai polític independentista, quedara estancada en un 3%-5% dels vots a nivell de Catalunya.

   Entre l'independentisme no processita, si s'ha d'escollir entre nacionalisme catala o extrema esquerra globalista, ja sabem qui guanyara la partida.

   A l'AMB la CUP no podra mai de la vida recollir la quantitat de vots que recolleix Esquerra entre la gent castellanoparlant, ni de lluny.

   Mira el cas de Ripoll, el Front Nacional de Catalunya ha estat ben aprop de pendre-li el segon regidor a la CUP.

   Si en els propers 4 anys, a la Catalunya interior, el FNC es va estenent entre les diverses capitals comarcals i altres poblacions rellevants, aixó també frenara el creixement de la CUP en aquests indrets del país.
   • __33987__359👍 247
    Un altre problema esla efimeritat dels seus líders, cada 4 anys you'refired!

    És una empresa de treball temporal sense una trajectòria ideològica predictible. 
   • SantsUsuari sumador32.326 14 25👍 11.438
    A l'AMB la CUP no podra mai de la vida recollir la quantitat de vots que recolleix Esquerra entre la gent castellanoparlant, ni de lluny.

    És clar que podrà... A Barcelona i l'AMB la CUP pot avançar molt, si no fa el burro.
    • willybarna12.864 11 165👍 3.984

     Sants escrigué:
     A l'AMB la CUP no podra mai de la vida recollir la quantitat de vots que recolleix Esquerra entre la gent castellanoparlant, ni de lluny.

     És clar que podrà... A Barcelona i l'AMB la CUP pot avançar molt, si no fa el burro.
     Siguem realistes, vosaltres ho teniu molt millor que els cupaires per fer forat a l'AMB, vaja, de fet ja fa temps que hi esteu fent forat, sobretot a partir del 21D.

     Ara ja no estem al 2015, i amb la aparicio de l'espai d'en Graupera, el votant més nacionalista ja no anira a la CUP.

     Si els de la CUP fossin mínimament inteligents(cosa que dubto molt), anirien a menjar-se el vot més esquerra de Podemos a l'AMB amb un discurs obrerista tipic de les esquerres de fa 30 anys, pero el seu pijo-progressisme els deixara reclosos al 3%-5% i ja esta.

     Vosaltres, amb la vostra estrategia doncs esteu en condicions de pendre molt votant defensor del dret d'autodeterminacio als podemites a l'AMB, vosaltres encara podeu creixer més a l'AMB, pero haureu de picar pedra aixo sí. De moment ja sou segons a l'AMB.
    • autokrator13.581 3 152👍 9.343
     "si no fa el burro"

     "si no fa el burro"

     "si no fa el burro"

     "si no fa el burro"

     "si no fa el burro"

     "si no fa el burro"

     ...

     Ho haurien d'escriure mil vegades. 
  • SantsUsuari sumador32.326 14 25👍 11.438
   La mala imatge s'arregla fent bé les coses... Al principi costa, però quan la gent veu que el discurs és coherent i que la gent penca de bona fe entén que hi ha hagut un canvi en positiu.
 • Oscar lo RoigUsuari sumador23.486 15 53👍 661
  També cal tindre en compte que aquestes municipals s'han caracteritzat per afavorir els partits forts dins dels blocs i castigar les crosses, i a banda, han estat conservadores en el sentit que s'han revalidat moltes alcaldies, amb notables creixements dels partit que manaven en els consistoris.

  Quant a la CUP, al meu parer, el problema és que hi ha la sensació que no ofereixen cap diferència en acció política municipal (ordenances, model de ciutat... no a nivell estètic i de discurs) respecte Esquerra, ni en l'eix social ni en l'eix nacional. Dic la sensació perquè si realment la hi ha no transcendeix, no hi ha cap ciutat "emblema" governada per la CUP que servisca de referència.
 • BarratinaireUsuari sumador8.456 14 256👍 6.403
  Tenien un bon candidat, en David Fernández, que tot i defensar les idees de la CUP fins al final, era ben vist per molta gent d'idees totalment oposades, ja fos pel seu carisme, com sobretot les formes. No donava la sensació de ser cap sectari. Si s'hagués presentat a les següents eleccions, hauria tret uns grandíssims resultats.

  Però ni la CUP ni ell mateix varen voler traïr les seves idees en això i per tant, assumeixen ara les conseqüències.
  • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.679
   No és una idea, és un compromís del codi ètic, allò que per cert es va parir en el context del 2011-2012, és a dir, auge del 15M i tota la pesca. La CUP fa allò d'assaig-error, mira a partir de quines coses es pot millorar i quines ja estan bé com estan, m'atreviria a assegurar que això de no poder repetir mandat al Parlament ha estat vist com quelcom negatiu, i de fet el document nacional de debat incorpora aquest canvi.

   Com a contrapart, també s'ha de valorar que això del relleu forçat ha significat que per a un moviment com l'esquerra independentista que venia de la pràctica exclusiva al carrer, hagi pogut formar desenes i desenes de portaveus i quadres dirigents en temps record (que amb renovacions de mandats igual encara estaríem depenent de només 3-4 cares). Però vaja, ue sí, per mi no té massa sentit la cantarella 15emera.
 • __33987__359👍 247
  La CUP ja ha fet autocritica:

  Maternitat =  Explotació

 • EstatpropiUsuari sumador167.274 11 1👍 28.633
  Seran capaços de plantejar-se una reflexió a fons sobre el que ha passat o continuaran visquent en el seu món de "xitxiguai"?


  En prendran nota després de veure el teu definitiu fil, no pateixis.
 • Indesquerra20.585 9 72👍 7.296
  Anava a obrir un fil però no cal, crec que puc fer la reflexió ací sobre l'EI (CUP) al PV:

  Hi havia tres candidatures on participava l'EI:

  Pedreguer 2 regidors (=)

  Es mantenen els dos regidors sí, però si mirem els números es baixa de  535 vots i 15'13% a 489 vots i 14,48%, que no és molt però Compromís és qui augmenta 8 punts percentuals en aquell municipi.


  Barxeta 1 regidor (+1)

  Som Barxeta era una candidatura de gent que fa 8 anys s'havia presentat amb la CUP (Gent de Barxeta) i gent afí a ERPV, i que fa quatre anys es van presentar amb EUPV. La CUP fa 8 anys va traure 113 vots i 9'28% (tot i això no va obtenir regidor) i Som Barxeta ha tret 130 vots i 11'92%.


  Moncada 0 regidors (-2)

  Tot i això no ho consideraria un fracàs (402 vots i 3'88%) perquè aquesta candidatura (AMUN) fa dos anys era una coalició amb Podemos, que ara es presentava amb EUPV i que també ha quedat fóra del consistori (501 vots i 4'83%). Ara, el més greu de tot és que la candidatura afí a ERPV (Acord per Guanyar-AM) ha obtingut 286 vots i 2'76%, és a dir una candidatura AMUN-Guanyar hauria obtingut 1 regidor independentista com a mínim amb prop del 6% de vots.

  Reflexió final: Al País Valencià no estem per a purismes i floritures, no ens talleu les ales ni els endavanteros, ni des de la CAC.

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.235 missatges
 • 221.134 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat