Fòrum

Fil de seguiment de les eleccions municipals a la ciutat de València

A la lluna de València484 3👍 340
A menys de vint-i-quatre hores de les eleccions municipals obric este fil per a fer el seguiment de la votació i els resultats al Cap i Casal, així com també opinar sobre tot allò que envolta a les eleccions, com els seus candidats. Per a qui encara no ho sàpiga o no estiga molt informat de la política valenciana, demà la capital del país es juga seguir tenint un govern encapçalat per l'únic partit valencià amb representació a les Corts o pel contrari, tindre un govern encapçalat per una jove demagoga de "pares manxecs" (Sandra Gómez dixit) o per una ex-consellera i ex-alcaldessa de Torrent per a la qual parlar valencià, la seua llengua materna, li pareix un defecte.

Els últims sondeigs (la majoria d'ells, inclós el CIS) donen la victòria a Ribó a poca distància de Gómez (PSOE) la qual ja es veu com alcaldessa, previsiblement na Català (PP) aconseguirà el tercer lloc, uns resultats que retornen al PP a la posició de les eleccions de 1987. Giner (C's) tot i el seu inicial ascens quedaria quart, baixant els resultats del 2015, on quedà tercer. Vox segons les enquestes no obtindria tants bons resultats com es podria esperar ja que les enquestes els donen un pic màxim de 5 escons (només una enquesta de març) i la darrera enquesta del CIS (d'aquest mes) els dona una forquilla d'entre 1 i 2 escons, tot i que estes dades un no se les pot creure del tot, ja que els partits conservadors solent tindre molt de vot ocult.

Darrera enquesta del CIS (9/5/2019):
Comp: 9-11 escons (24%)
PSOE: 6-8 escons (13,6%)
PP: 6-7 escons (11,1%)
C's: 6-7 escons (8,8%)
UP-EU: 3-4 escons (5%)
Vox: 1-2 escons (3,3%)

Sincerament, els resultats d'aquesta enquesta no m'els crec, semblen massa optimistes. Fa pocs dies el "Levante-PSPV" va publicar una enquesta on posava a la candidata del PSOE com la més votada, però una enquesta d'un mitjà així no li puc donar ni la més mínima credibilitat.

Els resultats i el seguiment supose que es podràn vore pel web d'Àpunt mèdia o del govern espanyol.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.297.033 missatges
  • 221.125 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat