Publicitat

Fòrum

Colau guanyarà l'alcaldia de Bcn, l'espanyolisme i els poders fàctics respiren alleujats. La tragèdia és consuma

Mr SISI2.801 6 678👍 2.323
Doncs al final, s'ha complert la tragèdia, Bcn no serà independentista i seguirà manant l'espanyolisme. Això si, les 4 tribus indepes entraràn a l'ajuntament i estaràn tots els 4 molt contents, però la seva força serà nul.la, ja que seràn totalment inútils i irrellevants. Responsabilitzo als 4 partits indepes d'haver regalat l'alcaldia a Colau, a parts iguals. 4 anys on la independència serà imposible, i segurament no trobarem una millor oportunitat que aquesta.

Mentre que la divisió ha estat letal per l'independentisme, l'espanyolisme ha concentrat tot el vot en Colau, fent un vot intel.ligent i malgrat que per molts d'ells no era la seva candidata ideal, sabien que era el mal menor per frenar l'independentisme. Des de la dreta benestant, com Miquel Roca ( https://www.naciodigital.cat/noticia/180664/miquel/roca/pica/ullet/colau/comuns/celebren ), fins a la dreta més espanyolista, libertad digital (https://twitter.com/libertaddigital/status/1131474290346516480), han entes que Bcn era una batalla clau i que s'havia de vèncer a l'independentisme com fos, i això s'aconseguia concentrant el vot en Colau. En un ajuntament, ni ampliacions de base ni tenir més partits, el que et dona el poder i la representació és l'alcaldia, els demes son invisibilitzats fins d'aqui 4 anys. Per cert, també el periòdico del PSOE shi ha volcat amb Colau, amb les enquestes andorranes. L'ultim servei de l'Enric Hernandez a l'espanyolisme i al règim del 78, mantenir l'alcaldia per l'espanyolisme. El triomf pòstum de Hernandez


Ara si voleu, em podeu criticar per ser d'un partit o un altre, cosir-me a negatius, però no cambiarà lo substancial: que els indepes no guanyarem l'alcaldia de Bcn que era clau, i això em posa profundament trist. Els sectarismes de TOTS els partits indepes ens porta a una nova derrota

Colau llega a las elecciones dos puntos por delante de MaragallColau llega a las elecciones dos puntos por delante de Maragall

Respostes

Configuració
 • UsuariV11.596 5 177👍 7.096
  I, damunt, a mi se'm presentarà un dilema terrible.


 • anselm_turmeda6.242 10 346👍 4.225
  Els poders fàctics podrien estar també tranquils amb ERC o Junts al poder. Només cal veure què van fer amb els Casinos de la Caixa.
 • boinu178 3👍 285
  Com era allò que separats sumem més: doncs això, càrrega que plau no pesa erquis
 • illot1.621 3 946👍 1.528
  esconsuma, no és consuma

  Edita el títol capellanet!
 • Màgor13.799 10 148👍 3.518
  Els sondejos parlen d'empat. Anirà de tan pocs vots que ni amb els interventors sabran qui ha guanyat. S'haurà d'esperar fins les 11 per saber qui és el nou alcalde de Barcelona. Cada vot era important.
 • dcisneros25 2👍 11
  I la CUP fora de l'ajuntament, i el PP encara dintre.
 • maori16.586 3 108👍 8.643

  El 54% dels barcelonins volen un acord Maragall-Colau i només el 35% Colau-Collboni-Valls

  Els barcelonins ho tenen clar. En plena incertesa sobre qui governarà Barcelona els propers quatre anys, un 54,1% aposta pel pacte entre ERC, amb Ernest Maragall al capdavant, i BComú, que lidera Ada Colau; per contra, un 35,3% es decanta per l'acord entre l'actual alcaldessa, el PSC, encapçalat per Jaume Collboni, i els Ciutadans de Manuel Valls, que li ha ofert els seus vots a canvi de res a la líder de BComú. El 10,2% restant no ho sap o no respon o bé prefereix altres opcions d'entesa.

  Aquest és el resultat d'una enquesta de Feedback per a ElNacional.cat sobre la política de pactes a l'ajuntament de Barcelona. L'estudi es basa en 800 entrevistes telefòniques realitzades el 31 de maig i el 3 i 4 de juny, quan les diferents candidatures han començat a perfilar les seves posicions.

  Després dels resultats de les eleccions municipals del 26 de maig, la governabilitat de Barcelona ha quedat oberta de bat a bat per la necessitat d'arribar a pactes, la qual cosa permet configurar diferents majories. ERC i BComú van empatar a 10 regidors; el PSC en va obtenir 8; Cs-Valls, 6; JxCat, 5 i el PP, 2.

  La majoria a l'ajuntament de Barcelona és de 21 regidors sobre un total de 41. L'opció de pacte preferida pels enquestats, la suma d'ERC i BComú, reuniria 20 regidors i, amb Maragall d'alcalde, podria sumar els 5 de JxCat (25 en total). El pacte BComú-PSC-Valls pot rebre 24 vots però no és clar que tots els regidors de Cs s'hi sumin. Maragall ha proposat un govern bipartit amb els Comuns després que Colau rebutgés un acord a tres que inclogui JxCat i la líder de BComú defensa un tripartit d'esquerres amb ERC i el PSC. Per la seva banda, Valls ha ofert els seus vots a Colau per impedir que sigui alcalde un independentista, és a dir, Maragall.

  Votants d'ERC i JxCat 

  El pacte Maragall + Colau és l'opció preferida pel 96,3% dels enquestats que van votar ERC el 26-M i del 84,7% dels de JxCat. També ho és entre els electors de la CUP (96,1%) i de Barcelona És Capital (92,2) -aquestes dues últimes forces independentistes no van obtenir representació-. A la vegada, també és l'opció majoritària entre els electors de BComú, amb un 67,1%. 

  Quant al pacte Colau + Collboni + Valls, és l'opció preferida entre els que recorden haver votat Cs-Valls (97,0%), els del PP (95,0%) i els del PSC (86,5%). Per contra, només obté el 20,3% de suports entre els dels Comuns. 

  Per franges d'edat, els joves d'entre 18 i 24 anys són els que més suport donen al pacte Maragall + Colau, amb un 82,0. Només un 14,8 % d'aquest segment, en canvi, opta per l'acord Colau+Collboni+Valls, segons l'enquesta. 

  Pel que fa als districtes de Barcelona, l'opció Maragall + Colau s'imposa clarament a Gràcia (73,2%), Nou Barris (65,8%), Sants-Montjuïc (57,4%), Horta-Guinardó (55,9%), les Corts (53,7%) i l'Eixample (53,5%). L'acord Colau + Collboni + Valls obté el màxim suport entre els electors de Sant Martí (47,8%), Sant Andreu (47,6) i les Corts (46,3%).

  Tornaries a votar el mateix partit?

  L'enquesta revela un significatiu percentatge d'electors que canviarien el seu vot si es tornessin a celebrar les eleccions. Una posició que es dóna, especialment, en aquells electors de partits que poden tenir la impressió que la seva papereta ha acabat per ser poc útil en el joc d'aliances o, simplement, la seva opció ha quedat fora de l'Ajuntament.

  Així, a la pregunta de "tornaria a votar el mateix partit que el 26 de maig?", un significatiu 16,1% dels enquestats manifesta que no ho faria, és a dir, que canviaria el vot, mentre que el 79, 6% declara que votaria igual que ho va fer. Entre els que sí que canviarien el vot destaquen els electors del PP (23%) i de Cs-Valls (19,0%). També el canviarien els de BCN És Capital, la llista de Jordi Graupera (26,4%) i els de la CUP (20,9%), liderada per Anna Saliente, que no han aconseguit representació municipal. Per contra, un 96,6% dels que van votar ERC, el 93,8% dels d'BComú i un 91,1% dels de JxCat repetirien.

  • Àmbit: Barcelona.
  • Univers: Població major de 18 anys empadronada a Barcelona i amb dret a vot en unes eleccions municipals.
  • Mètode: Enquesta telefònica.
  • Mostra: 800 enquestes.
  • Quotes: Proporcionals a tres variables: (1) estructura per grups d’edat, (2) sexe i (3) control per districtes de la ciutat.
  • Condicions estadístiques: Marge d’error total possible de +3,53%, per una població infinita (cens de 1.161.140 persones), amb un nivell de confiança del 95,5%, on K=2, i el supòsit de màxima indeterminació (p=q=50/50).
  • Treball de camp: Les enquestes s’han realitzat entre els dies 31 de maig i 3-4 de juny del 2019


  https://www.elnacional.cat/ca/politica/enquesta-el-nacional-acord-maragall-colau_391723_102.html 
 • maori16.586 3 108👍 8.643

  Colau presentarà candidatura a l'alcaldia i espera els vots de Collboni i Valls  Ada Colau presentarà candidatura a l'alcaldia. Així ho han fet públic els comuns després de la reunió de la direcció del partit d'aquest dijous a la tarda. En el comunicat fet públic per la coordinadora de la formació es detalla que en el plenari de demà se sotmetrà a votació de les bases la proposta que Colau concorri a la investidura del 15 de juny. Els comuns constaten que, després dels vetos creuats entre ERC i el PSC que han conduït a una situació d'"estancament", l'espai havia de prendre una decisió. "La millor proposta és que Ada Colau presenti la seva candidatura a la investidura. Una proposta que no tancaria la porta a seguir treballant per un govern estable de forces d'esquerres, tal com la ciutadania va demanar en les eleccions municipals", expressa el comunicat.

  Just abans del contacte amb la militància d'aquest divendres, Colau s'ha reunit per primer cop amb el PSC, ara mateix el soci preferent dels comuns en les converses. La investidura de l'alcaldessa en funcions només és possible amb els vots de Jaume Collboni i Manuel Valls. La trobada, discreta, s'ha produït aquest dijous, segons fonts coneixedores de les negociacions consultades per NacióDigital. Després de la reunió amb Collboni, Colau ha comunicat al seu cercle de confiança l'estat de les converses. Les explicacions les ha rebudes un petit cercle de dirigents. Després s'han elevat a la coordinadora del partit.

  Les exigències de Collboni

  Els comuns reiteren la seva aposta d'una entesa de les tres forces progressistes, però ara fan un pas endavant oficialitzant la candidatura de Colau a l'alcaldia. El relat dels comuns passa per evidenciar que no desisteixen d'un acord ampli, un intent que el PSC rebutja i ERC no preveu, i així arribar a la investidura amb la candidatura de Colau, que disposa dels suports de Manuel Valls assegurats. Però Collboni ha recordat als comuns que vol tancar un pacte de govern abans de la constitució de l'Ajuntament.

  A l'hora de confeccionar el govern, el PSC farà valer allò que ja ha assenyalat en campanya. Collboni ha estat especialment bel·ligerant sobre com ha gestionat el govern dels comuns la seguretat, el turisme i l'economia a la ciutat. Aquestes són les àrees que els socialistes es plantegen reclamar si es tanca un acord amb Colau, tal com ha apuntat NacióDigital. Sobre les aspiracions de dirigir les polítiques de seguretat, no és casual que el número tres del PSC sigui Albert Batlle, exdirector de la policia catalana i amb contactes als Mossos d'Esquadra.

  Les crítiques de Maragall

  Mentrestant, ERC manté congelats els contactes amb els comuns, conscients que un acord és cada cop més difícil. L'alcaldable dels republicans, Ernest Maragall, no renuncia a continuar parlant amb Barcelona en Comú, però no vol ser "espectador d'una negociació paral·lela que exigeix el vot de Manuel Valls". Així ho ha expressat Maragall en un article publicat a El Periódico en el qual assegura que, des d'ERC, no es pot "acceptar que es blanquegi Manuel Valls" ni que es "dissimuli la responsabilitat" dels socialistes en la repressió exercida sobre l'independentisme. Colau ha mogut fitxa.


  https://www.naciodigital.cat/noticia/181575/colau/presentara/candidatura/alcaldia/espera/vots/collboni/valls?fbclid=IwAR0COcCHoQT80-WC7VLxGM9Nh43tZ4lGj4U13SsST9mJ9zfZGX6TzOCIlMo 
 • cathalà23.654 12 51👍 7.272
  Els espanyols sempre s''ajunten en contra de les nacions que oprimeixen. A Euskadi es van ajuntar PP i PSOE. I aquí a Catalunya el pacte encara és més bèstia: Ciudadanos i Podemos.
 • Hades28.224 9 36👍 20.613
  En què es pitjor que mani Colau que que mani Maragall?
  • Argimont9.033 2 247👍 5.436
   Això es com preguntar si es pitjor que maní Vidal Quadras o Pujol , alguns us heu begut l'entendiment
   • Hades28.224 9 36👍 20.613
    No sé en aquesta analogia quina és la part que se suposa que és la bona, si el pijo-progressisme hippy o el socialisme vintage.

    El que ens hauriem d'estar preguntant respecte a Barcelona, és perquè el global de vot català ha baixat quan a Catalunya normalment ha augmentat. De fet amb aquestes xifres no sé com voleu prendre la batlia.
 • Mr SISI2.801 6 678👍 2.323
  Doncs al final, per desgràcia meva, he acabat sent profètic.

  Primer van aconseguir dividir el vot indepe en 4 partits

  I ara, quan veuen que malgrat tot l'independentisme ha guanyat a Bcn, tenien la carta Valls, donant l'alcaldia a Colau per frenar a un alcalde indepe. Suposo que als indepes que han votat a Colau, ara se'ls hi deu caure la cara de vergonya no??

  L'Ibex35 ha tornat a triomfar, i en part gràcies a la nostra incompetència
 • Rackoonaire775 1👍 882
  M'estranya... A Espanya li interessa Erc.
  Ja veurem si finalment passa lo lògic que es que guanyi l'espanyolisme obvi no pas posar el camuflat(Erc/JxCat).
 • Ius Novum2.730 3 689👍 5.400
  Com si hi hagués gaire diferència amb ERC...

  Tot és el mateix.

  Em temo que els barcelonins continuareu a veure la destrció de la ciutat i la conversió de la capital de Catalunya en la narcociutat més important d'Europa i en la Tijuana o Ciudad Juárez del sud d'Europa.

  Tant li fa Colau com ERC, tot és la mateixa merda.

  Gaudiu del votat, gent. Us acompanyo en el sentiment.
 • cathalà23.654 12 51👍 7.272
  Queden ben retratats. I també queden en evidència Òmnium (amb el som el 80%) i ERC (amb el seu eixamplament de base).
 • oprimit20.008 15 78👍 10.535
  Separats sumem més pesat!
 • gerd8.785 12 249👍 1.779
  La qüestió és fins a quin a quin punt passarà això factura als comuns. És responsabilitat vostra recordar-ho a tothom i treure'n tot el PSUC possible.
 • Plaçeru406 7👍 292
  Quina mala idea la d'en Graupera de fer unes primàries entre tot l'independentisme i el candidat guanyador tindria assegurada la victòria.
 • Toti Dau4.190 15 512👍 1.580
  L'avi catúfols no para de trucar a la porta de la bagassa comunera, però aquesta té altres clients preferents. 

  Tot plegat. 
 • EmulatorQUsuari sumador64.844 15 6👍 19.943
  "D'esquerres de debò però pactem amb la dreta per conservar la pagueta". Si finalment es consuma la maniobra, aquest hauria de ser el lema electoral dels comuns.
 • EmulatorQUsuari sumador64.844 15 6👍 19.943
 • Fungus545👍 1.135
  Els Comuns tenen ganes de ser fagocitats pel PSC, o això sembla. El baldufa deu estar ben cofoi. 
 • maori16.586 3 108👍 8.643

  Els votants de Colau, més partidaris de Maragall que de Collboni, segons enquestes

  Els votants d'Ada Colau a les passades eleccions del 26 de maig s'inclinen per un acord amb ERC per a l'Ajuntament de Barcelona, segons apunta una enquesta elaborada per ODEC per al diari Público i una altra feta per Times Consultants per al digital Crónica Global. 

  L'enquesta del Crónica assegura que el 39,8% dels electors de Barcelona en Comú veuen més factible un acord amb ERC que amb el PSC de Jaume Collboni, opció que té un 24,3% de favorables. Ara bé, el percentatge es redueix quan es planteja als electors un acord a tres bandes amb ERC i PSC (14,9% de suport).

  El sondeig també exposa quin suport obtindria un acord dels comuns amb el PSC i tres regidors de la candidatura de Manuel Valls (pacte que convertiria Colau en alcaldessa): un 4,9%.

  A més, Ernest Maragall és l'alcalde preferit entre els barcelonins; el 41% de ciutadans el prefereix a Ada Colau, que obté el 33,1% de suport. Amb les dades sobre el conjunt dels barcelonins, aquesta enquesta postelectoral indica que el pacte entre ERC i els comuns és el preferit per governar amb el 23,7% de suport. 

  Un altre mitjà ha publicat una enquesta aquest dimecres a primera hora, el Público, i ofereix unes dades molt semblants. Amb una mostra de 800 entrevistats, recollida entre els dies 8 i 11 de juny, l'opció de que ERC i Barcelona en Comú ocupin l'alcaldia és la preferida entre els seus votants. 

  És a dir, entre els votants d'ERC i els comuns, les preferències són un enteniment entre formacions d'esquerra. Els votants d'Ada Colau prefereixen Ernest Maragall (20,7%) a Jaume Collboni (18,8%) i els votants de Maragall prefereixen Ada Colau (26,3%). En canvi, només un 1,6% dels barcelonins que van votar Maragall volen un govern amb el PSC. 

  Aquestes dues enquestes recullen el mateix que El Nacional.cat apuntava la setmana passada: que els barcelonins aposten per un govern Maragall-Colau. Segons els resultats d'una enquesta de Feedback, un 54,1% aposta pel pacte entre ERC, amb Ernest Maragall al capdavant, i BComú, que lidera Ada Colau; per contra, un 35,3% es decanta per l'acord entre l'actual alcaldessa, el PSC, encapçalat per Jaume Collboni, i els Ciutadans de Manuel Valls, que li ha ofert els seus vots a canvi de res a la líder de BComú. El 10,2% restant no ho sap o no respon o bé prefereix altres opcions d'entesa.


  https://www.elnacional.cat/ca/politica/votants-colau-partidaris-maragall-collboni-enquestes_394144_102.html 

 • SantsUsuari sumador32.340 14 25👍 11.459
  Al final demanaran l'opinió de les bases, tot i que amagant que el pacte amb el PSC implica rebre els vots de Valls i amb la direcció demanant el vot per aquesta opció:

  https://www.totbarcelona.cat/politica/les-bases-de-bcomu-votaran-pacte-i-alcaldia-amb-el-psc-o-bipartit-amb-maragall-d-alcalde_1934986102.html


Publicitat

Fòrums

 • 9.298.771 missatges
 • 221.202 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat