Fòrum

Persones de diversos països demanen el vot per a Carles Puigdemont (atenció, hi és la Janer!)

maori16.527 3 108👍 8.563Es tracta d'una campanya realitzada per persones voluntàries que no tenen cap adscripció política. No militen en cap partit. Resideixen en diferents llocs del planeta i tots ells han volgut sumar esforços per visibilitzar el seu suport al candidat, cap de llista Carles Puigdemont.

El que va sorgir de manera casual entre un grup d'amics, que no han volgut revelar la seva identitat, per «no posar el focus en el que no és important», es va expandir ràpidament i va arribar fins a llocs com Tòquio, Mèxic, Brasil, Holanda, Rússia, a més de diferents llocs de l'Estat Espanyol.

Aquests voluntaris ens expliquen que veient com s'expandia la campanya i com es viralizó l ' «efecte crida», van voler també comptar amb els principals membres de la llista a les europees de la candidatura.

Explicar el projecte d'Europa a través del llibre de Carles Puigdemont

Cadascun dels participants d'aquesta peculiar campanya ha triat un passatge del llibre que recentment ha publicat Puigdemont: «La crisi catalana: una oportunitat per a Europa».En aquest llibre, el líder independentista català fa un recorregut per les seves vivències personals per explicar al lector quina ha estat la seva trajectòria. Les raons per les que va defensar l'independentisme des de la seva joventut, el seu entorn familiar, la seva trajectòria professional, la seva arribada a la política, la seva visió de Catalunya, d'Espanya, d'Europa.

El llibre permet, precisament, extreure passatges que tenen un gran sentit i que ara, més que mai, cobren rellevància de cara a les eleccions europees. I tal com l'autor planteja en la seva obra, la crisi catalana pot ser precisament una solució també per aprofundir més en una democratització d'Europa.

Campanya de ciutadans compromesos amb la participació

El grup motor que ha posat en marxa aquesta campanya ens comenta que precisament han volgut ser coherents amb la idea que el mateix Puigdemont representa: que la política la facin els polítics al costat de la gent. Que la ciutadania es comprometi, «que faci coses». I convençuts que així és com ha de funcionar una societat, seguint precisament les «lliçons» apreses de l'auto organització de l'1 d'octubre, van posar en marxa aquesta campanya.

També ha estat clau l'ús de les eines que faciliten les noves tecnologies. Ens expliquen que el grup organitzador compta amb unes cent persones, totes elles residents a diferents llocs del planeta.

En tan sols 48 hores es van posar d'acord per repartir-se les tasques: seleccionar passatges del llibre, trobar els llocs més interessants (des d'Amer fins a Tòquio), traduir-los al castellà perquè poguessin entendre, que és precisament l'objectiu del públic al qual volen apel·lar, «ja que els que podran votar aquesta candidatura són els ciutadans espanyols».


Enllaç amb els videos:  https://diario16.com/personas-de-diversos-paises-piden-el-voto-para-carles-puigdemont-a-las-europeas/?fbclid=IwAR0Pg1YF6KHL_fB7i0zu0IXK4k7v3AFY2qc2Hpjli_GaYEc9lRO8ZzLlQ28 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.297.033 missatges
  • 221.125 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat