Fòrum

Per a evitar que Felipe de Borbón rebera Jordi Sànchez de JxC en la roda de representants l’esquerra dinàstica suspèn...

Víctor Baeta i Subias115👍 108

Per a evitar que Felipe de Borbón rebera Jordi Sànchez de JxC en la roda de representants a corre cuita l’esquerra dinàstica suspèn als republicans catalans com a diputats. A partir d’ara els qui pacten en dinàstics esdevenen dinàstics. Diumenge ens veiem a les urnes…!!!


Per a evitar que Felipe de Borbón rebera Jordi Sànchez de JxC en la roda de representants a corre cuita l'esquerra dinàstica suspèn als republicans catalans com a diputats. A partir d'ara els qui pacten en dinàstics esdevenen dinàstics. Diumenge ens veiem a les urnes...!!!

 

Respostes

Configuració
 • badall1.333 9👍 176
  Creia que no calia ser diputat per anar a la roda de consultes amb el rei d'Espanya.
 • bogosity1.242 11👍 1.756
  No és aquesta la raó per la que els han suspès, tenint en compte que hi ha hagut precedents en que el representant designat d'un partit no era diputat. I encara que no els haguéssin suspès es pot negar a reunir-se amb ell i llestos.
  • Víctor Baeta i Subias115👍 108
   L'article 99 de la seua Constitució obliga al Cap d'estat a rebre per consultar les seues opcions a l'hora de votar a un President de govern, als representant dels grups (amb 1 o amb 200) que han tret representació.  Després unilateralment aquesta persona que no ha elegit ningú de forma unilateral proposa una persona per a ser votada.
   JxC havia anunciat que aniria Jordi Sánchez.
   Pots pensar el que vullgues.
   Aquesta és la raó primera en aquests moments.
   Per això deien els de Cs i tots ells que era una ofensa que el seu Rei tinguera que rebre a un pres polític.
   Deien que no ho anaven a consentir i és el que han fet.
   Com deia Rubalcava (q.e.p.n. d.) "Si cal ens saltem l'Estat de dret per aturar el secessionisme"
   • Corpetit18573 1👍 252
    Cert i estic pràcticament convençut que el propi Felip VI ha sigut qui ha donat l'ordre de suspendre'ls.
    • Víctor Baeta i Subias115👍 108
     L'article 99 és tan fort que TOTHOM ho silencia perquè cap demòcrata podria restar callat o acceptar-ho. Es passa de puntetes davant d'ell... Pocs tertulians són capaços de denunciar-lo.
     Amb les eleccions Generals no es decideix res.
     Tot queda en les mans del Rei.
     Fins ara no ha passat res.
     Amb Rajoi que no tenia majoria ja va grinyolar... llegiu el meu article.
   • bogosity1.242 11👍 1.756

    L'article 99 de la seua Constitució obliga al Cap d'estat a rebre per consultar les seues opcions a l'hora de votar a un President de govern, als representant dels grups (amb 1 o amb 200) que han tret representació.

    I enlloc diu que aquest hagi de ser diputat, hi ha precedents en que no ho ha estat. Per tant el fet que Jordi Sanchez fos o no fos diputat és irrellevant en aquest afer. El poden seguir designant i no ha canviat RES.

    De totes maneres la constitució també diu que el rei pot fer el que li surti dels collons impunement, així que no està obligat a complir la constitució.

    • Víctor Baeta i Subias115👍 108
     Però en aquest cas JxC ja havia anunciat que aniria Jordi Sànchez.
     • bogosity1.242 11👍 1.756

      Si noi, el que tu vulguis. L'han suspès com a diputat concretament per evitar que exercici una funció que no requereix ser diputat i que en el passat ja han exercit no-diputats.

      I quan els van suspendre del Parlament en realitat només ho feien per preparar la suspensió de Sánchez al congrés un any després, no hi ha cap altra explicació.

      • Víctor Baeta i Subias115👍 108
       En pots dir que persones no-diputats van anar al requisit que demana l'article 99, efectivament el paràgraf 1 pot deixar obert el que dius... però pots dir-nos quan va ser i qui va anar?

       Artículo 99 de la Constitución Española de 1.978

       1. Después de cada renovación del Congreso de los Diputados, y en los demás supuestos constitucionales en que así proceda, el Rey, previa consulta con los representantes designados por los grupos políticos con representación parlamentaria, y a través del Presidente del Congreso, propondrá un candidato a la Presidencia del Gobierno.

       2. El candidato propuesto conforme a lo previsto en el apartado anterior expondrá ante el Congreso de los Diputados el programa político del Gobierno que pretenda formar y solicitará la confianza de la Cámara.

       3. Si el Congreso de los Diputados, por el voto de la mayoría absoluta de sus miembros, otorgare su confianza a dicho candidato, el Rey le nombrará Presidente. De no alcanzarse dicha mayoría, se someterá la misma propuesta a nueva votación cuarenta y ocho horas después de la anterior, y la confianza se entenderá otorgada si obtuviere la mayoría simple.

       4. Si efectuadas las citadas votaciones no se otorgase la confianza para la investidura, se tramitarán sucesivas propuestas en la forma prevista en los apartados anteriores.

       5. Si transcurrido el plazo de dos meses, a partir de la primera votación de investidura, ningún candidato hubiere obtenido la confianza del Congreso, el Rey disolverá ambas Cámaras y convocará nuevas elecciones con el refrendo del Presidente del Congreso.

       • bogosity1.242 11👍 1.756

        La fórmula utilitzada ha permès històricament que no només assisteixin a aquesta ronda els portaveus o diputats de les formacions que tenen representació a la cambra baixa, sinó també els seus dirigents. Així, per exemple, el 2016 va acudir a la ronda de contactes el president de la comissió gestora del PSOE, Javier Fernández, malgrat que no era diputat, o el 2015 el rei va rebre com a representant de la UPN el president del partit, Javier Esparza, en comptes d’un dels seus dos diputats al Congrés.

        https://www.ara.cat/politica/JxCat-designara-Jordi-Sanchez-representar_0_2238376295.html

         

        Lawyered!

        • Víctor Baeta i Subias115👍 108
         Gràcies.
         (...)
         Llavors JxC hauria de mantenir a Jordi Sànchez com a representant en eixa roda de consultes per aguditzar les contradiccions.
         Queda clar que l'excusa que posaran és que no és diputat però amb els precedents que ens has anomenat tenim més marge per aprofondir en la contradicció.

         Engineer!

         • bogosity1.242 11👍 1.756

          No sé que farà JxCat, però evidentment hauria de mantenir a Jordi Sánchez fins al final com a representant designat.

          També deia que encara que no l'haguéssin suspès de diputat, com fan el que els dona la gana i incompleixen el dret com els dona la gana, també es podria haver negat a reunir-se amb ell sense suspendre'l i tampoc hauria passat res.


Publicitat

Fòrums

 • 9.297.033 missatges
 • 221.125 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat