Fòrum

Libertad Digital demana el vot a Barcelona

Tombatossals4.051 12 526👍 3.068
Durant els propers quatre anys, el mal menor a Barcelona tindrà dos cognoms propis: Colau i Collboni. És l'hora d'actuar com a adults.

Quan els que l'exerceixen són adults que actuen com a adults, la política moltes vegades, massa, consisteix en la ingrata disjuntiva que aboca a triar entre dos mals. Sense anar més lluny, és el que passarà a Barcelona a partir de les vuit de la tarda del diumenge que ve. Després del fracàs tan inopinat, tan estrepitós, tan frustrant, de l'Operació Valls, els nostres electes a la plaça es veuran apel·lats a optar entre l'orgullós testimonialisme estèril que no condueix enlloc i la concessió possibilista de cedir els seus vots, uns vots amb tota probabilitat decisius, donada la endimoniada fragmentació del consistori, a un equip de govern de nou encapçalat per Colau. És un escenari, aquest ja tan segur, amb el qual gairebé ningú comptava perquè gairebé ningú entre els nostres volia renunciar a aquest mite tan vell, tan complaent i tal irreal, el de la Barcelona ciutat oberta, llibertina i cosmopolita sempre confrontada amb la Catalunya -aldea dels nacionalistes.

Però aquesta Barcelona mítica, l'aliena i hostil al obtús reduccionisme narcisista dels catalanistes, no ha existit mai fora de la nostra imaginació, és una recreació literària, un altre somni extraviat de joventut. Barcelona, ​​malgrat les nostres fantasies recurrents, sempre ha estat un Sabadell amb port de mar. I mai ha aspirat a una altra cosa. El fracàs de Valls és el fracàs d'aquest mite novel·lesc compartit per tants. Durant gairebé tota una vida, molts barcelonins ens hem enganyat creient que habitàvem 1 il·lustrada metròpolis europea que mirava amb desdeny, quan no amb obert menyspreu, a tota aquesta gent de comarques que ocupava la Generalitat amb els seus amenaçadors ressons rústics. Com si els germans Pasqual i Ernest Maragall no fossin part d'aquest mateix món tribal que sempre vam saber hostil, tal com es va poder comprovar un cop arribada l'hora de la veritat, quan tots van haver de ensenyar les seves cartes. Deixem-nos de fantasies: si Barcelona exerceix en alguna mesura de contrapès al nacionalisme asfixiant que impera a la resta del territori és pel indefugible pes demogràfic que representa en ella la població castellanoparlant. Per això i només per això.

Sense els seus castellanoparlants, Barcelona seria igual que Vic o com qualsevol d'aquestes rústegues aldees de Girona on el capellà i l'alcalde pengen una estelada gegant al campanar de l'església. Ressuscitat el PSC a l'antic Cinturó Vermell (i més tard Taronja) quan tots el donaven per mort, l'alcaldia de Barcelona es dirimirà diumenge entre tres de les quatre llistes socialdemòcrates que es presenten per la demarcació, les de Colau, Maragall i Collboni . Els altres no compten. Així les coses, res podria resultar pitjor que Ernest Maragall, aquest Leopoldo María Panero amb dents, exercint d'alcalde de la capital de la República Non Nata de Catalunya. Barcelona és el gran aparador internacional de Catalunya. Un aparador que en mans d'Esquerra es convertiria en una permanent barricada publicitària contra Espanya. Una cosa que urgeix evitar de totes totes. Durant els propers quatre anys, el mal menor a Barcelona tindrà dos cognoms propis: Colau i Collboni. És l'hora d'actuar com a adults.

Respostes

Configuració
 • willybarna12.844 11 165👍 3.965
  En FJL demanat el vot per la Colau 

  Al final, es demostra una vegada més, que l'estrategia més efectiva desde el catalanisme és aillar socialment als colons per tal de que partits lerrouxistes encoberts com els d'Iniciativa, no puguin captar gens de vot catalanista i a mig termini haguin de competeir amb els de Ciudadanos pel vot agarrulat d'extrarradi.
  • Tombatossals4.051 12 526👍 3.068
   Cal dir que també la estratègia colauera va en la línea del que vol Libertad Digital
   • willybarna12.844 11 165👍 3.965

    Tombatossals escrigué:
    Cal dir que també la estratègia colauera va en la línea del que vol Libertad Digital
    Per aixo s'han d'aillar els colons, per deixar sense oxígen a indocumentats com la Colau entre d'altres.

    Pero si no s'acaba primer amb el processisme, aquest continuara donant sempre oxígen al lerrouxisme per molts anys.
  • Fungus543👍 1.127
   No és el FJL qui signa l'article, sinó el García Domínguez, el qual és encara més espanyolista. Segons el FJL la Colau és tan separatista com el Maragall, mentre que en Collboni és un soci més del golpismo catalán.
   • willybarna12.844 11 165👍 3.965

    Fungus escrigué:
    No és el FJL qui signa l'article, sinó el García Domínguez, el qual és encara més espanyolista. Segons el FJL la Colau és tan separatista com el Maragall, mentre que en Collboni és un soci més del golpismo catalán.
    Doncs el Dominguez aquest sembla més inteligent que en FJL.

    De qualsevol manera, si no s'acaba amb el processisme mai de la vida es podra arraconar políticament al lerrouxisme encobert de la Colau i demes fauna iniciativera.

    Ara parlant una mica utopicament, seria bo que es crees desde abaix un tercer espai polític a Catalunya desde abaix, federalista i defensor del dret d'autodeterminació de Catalunya que deixes acorralats políticament als colauistes, que acabarien encuadrats amb els de Ciudadanos i el PSOE més ultra i no els votarien ni a Gracia. Ja sé que demano molt.
 • FuRTiUsuari sumador20.347 12 77👍 8.296
  Que votin al sociata de tota la vida, el jovenet Maragall... Ves quin problema...
 • voxaire38👍 105
  LD és el millor diari objectiu i si ho diu serà per alguna cosa. És per això que a Barcelona, la meva ciutat, ja que electoralment els partits que la volem convertir en Madrid no ens menjarem un torrat, he decidit votar a Colau i a Collboni alhora. Compañeros barcelonins, us convido a fer el mateix! 
 • Calidoscòpic21.101 15 70👍 14.513
  Una cosa que ha costat molt d'entendre a molts catalans, indepes i tot, entre brometa i brometa: una Barcelona catalana, compromesa amb la capitalitat de Catalunya i votant en conseqüència, dinamita l'espanyolisme tant com la victòria independentista a la Cambra de Comerç.

  Per això aquest virus infecciós del socialisme a Barcelona que es va dedicar a denigrar Catalunya a costa de la seva capital, de la seva ciutat de referència, de la seva finestra al món de reivindicació nacional. Com van deixar el terreny adobat per a Tabàrnia, fent-nos creure als barcelonins que érem un suburbi més de la immigració no integrada o, si no, quina ironia, la burgesia del 3%, justament la del lobby de la Cambra de Comerç que ara tant enyoren.

  Quant hem arribar a odiar els barcelonins la nostra pròpia ciutat injustament. Ara és el moment de reconciliar-nos-hi i de fer costat, d'una vegada per totes, a la resta del país afegint la nostra força real i simbòlica al servei de la República de tots.

  No demanaré el vot per a ningú, però em ve de gust dir que he decidit votar Graupera...

 • Lluis5914.489 9 139👍 4.648
  Veig que els llepaculs del barrufet de Terol estan preocupats...
 • Mcasas9.761 13 220👍 4.219
  És evident que el que fa por a Espanya és tenir un alcalde d'ERC a Barcelona. Per molt bo que sigui en Graupera o per molt interessants que puguin semblar algunes propostes de la CUP, cal concentrar el vot independentista a ERC. Un alcalde d'ERC enviarà a Europa i al món un missatge molt clar: L'independentisme mai ha abaixat els braços i sempre seguirà endavant.
 • DK9.155 9 237👍 4.750
  O com parlar de "tribu" fent l´article més en clau ètnica de la Història.. 
 • Toni Montagutí37.997 8 18👍 25.039
  Mare meva. Quin menyspreu a tots els barcelonins.
 • Aufrany5.033 3 433👍 5.021
  Sense els seus castellanoparlants, Barcelona seria igual que Vic o com qualsevol d'aquestes rústegues aldees de Girona

  Guaiteu l'àmic d'en Rivera, pensava que els supremacistes excloents érem nosaltres.

  Per cert, el títol hauria de ser: ... demana el vot per Colau o Collboni.

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.052 missatges
 • 221.127 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat