Fòrum

Almenys sis morts i 200 ferits per disturbis a la capital d'Indonèsia després de la reelecció del president

maori16.529 3 108👍 8.563


Almenys 6 persones han mort i 200 han resultat ferides després d'una sèrie de protestes a Jakarta pels resultats oficials dels comicis generals que van confirmar la reelecció del president Joko Widodo, informa Reuters citant el governador de la capital indonèsia, Anies Baswedan.

La Comissió d'Eleccions Generals (KPU) va anunciar aquest dimarts els resultats finals de les eleccions, confirmant que Joko Widodo va obtenir un total del 55,5% dels vots. El rival del president reelegit, Prabowo Subianto, es nega a acceptar el resultat de les eleccions, al·legant frau electoral, però no ha proporcionat cap evidència que doni suport tals acusacions.

Els manifestants van incendiar cotxes i van llançar focs artificials i altres objectes als agents antiavalots. La Policia local va arrestar a almenys 20 persones acusades de provocar disturbis a Jakarta, segons Reuters. Prèviament havia transcendit que la Policia va disparar gasos lacrimògens contra els manifestants.

Mentrestant, el ministre de Seguretat d'Indonèsia, Wiranto, ha anunciat, citat per Reuters, que el Govern bloquejarà parcialment l'accés a les xarxes socials en algunes àrees del país per "evitar provocacions" i "la propagació de notícies falses".

El passat 17 d'abril, amb l'objectiu de reduir els costos, per primera vegada en la història d'Indonèsia es van celebrar simultàniament eleccions presidencials i parlamentàries nacionals i regionals, el que va convertir aquests comicis d'un sol dia en els majors del món.

Més de 500 funcionaris van morir i més de 4.000 persones van emmalaltir a causa de les llargues hores de treball durant l'escrutini manual de vots en aquestes eleccions. El passat 12 de maig, el Ministeri de Salut d'Indonèsia va comunicar que la majoria de les víctimes van morir per problemes cardiovasculars (vessament cerebral i infart al miocardi), insuficiència respiratòria i asma; totes associades a la fatiga i la vellesa.


https://actualidad.rt.com/actualidad/315509-muertos-heridos-indonesia-yakarta-disturbios-elecciones 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.297.042 missatges
  • 221.126 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat