Fòrum

Qui CREUS que guanyarà la guerra comercial informàtica entre EUA (Trump, Google, etc.) i la Xina (Huawei, etc.)?

Qui CREUS que guanyarà la guerra comercial informàtica entre EE. UU. (Trump, Google, etc.) i la Xina (Huawei, etc.)?
Xina (Huawei, etc.): Acabaran reforçats de l'experiència. Ningú pot aturar-los ja.
43 (66.15%)

EE. UU. (Trump, Google, etc.): Són els líders en software. Mai podran superar-los.
22 (33.85%)

Vots emesos: 65

Respostes

Configuració
 • llopgris1.379 14👍 1.301
  Això en deu anys acaba en una guerra convencional o sinó al temps....EEUU imperi en decadència versus la Xina imperi en expansió això històricament ja sabem com acaba.
  • tutUsuari sumador2.007 8 837👍 740
   Demograficament la Xina té un problema brutal degut a la política del fill únic, els megaprojectes de infraestructures no s'aguanten econòmicament i la economia començà a fluixejar degut a la disminució de les exportacions i l'augment de la competència de països amb mà d'obra més barata.

   El bloqueig comercial pot acabar de tirar per terra les exportacions i ja veurem com s'ho fa el règim per controlar milers de ciutadans en el cas de crisi econòmica.
 • henke56.801 12 9👍 9.657
  Merda. Just demà que m'anava a pillar un Huawei. Ara què faig? Recomanacions?
 • Segon_usuari_Bob5.847 10 359👍 7.178
  Els Estats Units perdran la guerra comercial i mai s'atreviran a iniciar-ne una de veritat amb ells de protagonistes directes contra la que ja és la primera potència mundial.
  • RESILIENT2.801 2 679👍 2.454
   De moment, Trump ja ha reculat. Ha ajornat tres mesos l'anunciat veto contra el gegant xinès després de la patacada a les borses de les tecnològiques nord-americanes i els mals auguris d'alguns experts.
   Huawei aconsella a Trump que no la menystingui i presumeix de liderar el desenvolupament del 5G.
  • Benfresc13.541 6 153👍 13.546
   La primera potència mundial és EUA, i n'hi ha per almenys unes quantes dècades perquè ho continuï essent. 
 • pastor_de_bits10.294 9 210👍 2.199
  Ah, que la CIA i la NSA no fan espionatge digital!!!! Han sortit informes molt més seriosos contra el govern nordamericà que no pas aquesta "sospita" contra Huawei.


  Huawei ja té un sistema operatiu propi, tot i que apostaria que no és prou madur com per treure'l a curt termini. No obstant el SO només és la primera peça, cal també tota la capa d'aplicacions (mercat d'apps, correu electrònic, missatgeria, fotografia, serveis al núvol...). Si els xinesos s'aconsegueixen ficar les piles i sobreviure, aquest boicot d'en Trump sortirà per la culata, perdran clients i hauran reforçat la competència.
  • Turanga_Leela31.360 7 29👍 8.907
   I segurament d'aquí a 5 anys ho tindran, i d'aquí a 10 seran uns putos màsters i Trump haurà fotut gran part de les empreses nordamericanes amb això de la llista negra.
  • Hades28.218 9 36👍 20.605
   I si no hagués fet res en Trump també ho haurien acabat desenvolupant. Rússia i Xina es prenen molt seriosament deixar de ser dependents de l'imperialisme digital dels estats units. També Corea y Japó han tractat de fer alguna cosa però de manera molt tímida. Els lacais europeus d'Amèrica ni estan ni se'ls espera. Totalment sotmesos a les eines nord-americanes.
   • Tabernacle1.542 3 974👍 1.871
    En això tens tota la raó. L'única vertadera utilitat de la Unió Europea ara per ara seria unir els estats europeus sota un lideratge comú en la guerra tecnològica, i en comptes d'això restem sotmesos a la indústria tecnològica dels EUA.
    • Hades28.218 9 36👍 20.605
     Certament, la UE només té sentit positiu com a Aliança Econòmica per a dur a terme gran inversions, sobretot grans inversions en tecnologia. Però tot i que alguna cosa es fa, s'està utilitzant per a moltes d'altres coses (enginyeria demogràfica, institut de control econòmic per a sotmetre el poder estatal de les sobiranies nacionals al poder financer de la classe burgesa...i alguna altre cosa). Al final actúa com a estructura de l'alta burgesia Europea per a controlar el continent i sotmetre'l a l'alta burgesia nord-americana.
   • pastor_de_bits10.294 9 210👍 2.199
    Les empreses que volen ser pioneres o que ja ho són inverteixen en recerca. Un altre tema, és que els projectes vegin la llum, perquè tot acaba sent un tema comercial. Per posar un exemple, Google va fer una beguda energètica. Un fracàs absolut. El fet que Huawei estigués desenvolupant el seu propi sistema operatiu no és garantia que arribés a veure la llum o bé que si ho fes no acabés sent un fracàs. Per posar un altre exemple, Samsung només ofereix una capa de personalització d'Android i té el seu propi mercat d'aplicacions -que és molt limitat i bastant inútil-, i precisament és una empresa molt més pionera que Huawei. Per alguna raó serà, penso jo, tal volta similiar a la que fa que Huawei no hagi llançat ja el seu sistema operatiu.

    Des del meu punt de vista, els EUA han fet un pas innecessari, per pur sobreproteccionisme injustificat, perquè aquesta empresa ja depen totalment dels productes americans, és a dir, els tenen lligats de mans i peus.
    • Hades28.218 9 36👍 20.605
     Vull dir que facin el que facin la Xina acabarà tenint el seu propi sistema operatiu, per ells és una qüestió estratègica nacional. S'hi fiqui ara Trump o també si no hagués fet res. Si el tema amb Huawei se n'anés de mare tindrien un problema temporal i tractarien d'accelerar-ho como puguin, però el fet es que d'aquí a 15 anys sigui com sigui s'hauran desfet dels OS nord-americans.
 • RESILIENT2.801 2 679👍 2.454
  Aquest indigent mental anomenat Trump, no s'adona que fins i tot el desenvolupament militar dels EUA depèn de la Xina; ja d'entrada en matèries primeres que són la base de tot lo lligat amb l'alta tecnologia de comunicacions.

  Si no recula definitivament, els mateixos ianquis l'hi fotran un tret al cap.
 • Tobies20.769 14 71👍 13.121
  El problema de base està en el fet que les democràcia liberals -EUA i Europa, bàsicament- estan disposades a comerciar amb països totalitaris que no respecten els drets humans. La Xina s'aprofita de la seva magnitud colossal per desenvolupar-se a un ritme frenètic i acabarà imposant un nou paradigma al món. Els EUA són una potència en retrocés i Trump és l'expressió més paradigmàtica d'aquesta decadència. El neomercantilisme de la Xina substituirà el món democràtic-liberal que hem viscut; de moment són molt depenents del mercat exterior, però no crec que passin gaires anys perquè el seu mercat interior sigui més gran i ric que l'exterior.

  Preparem-nos perquè això no és només un canvi d'hegemonia, és un canvi de paradigma.
   • Tobies20.769 14 71👍 13.121
    És clar que és una democràcia. La gent vota els seus representants i tenen una constitució de tall liberal. Amb totes les seves contradiccions i disfuncions, que són moltes com a tots els països. I això no treu que sigui un país imperialista i militarista. Una cosa no treu l'altra, com és evidentíssim per tothom que sàpiga una mica d'aquestes coses.
    • RESILIENT2.801 2 679👍 2.454
     Sí, es pot ser un gran demòcrata i un genocida a la vegada.
     Com es pot ser demócrata independentista, llençar els vots a la paperera i seguir enredant a la gent.

     Mentre hi hagui una colla de tòtils que confonen sufragisme per democràcia, tot anirà bé. Els "representants" del poble podran seguir fent lo que els hi surti de la collonada. Au, va!

     Així anem, que a qualsevol merda seca l'anomenem democràcia si la Wikipedia i l'amo ho diu.
     • Tobies20.769 14 71👍 13.121
      Pots reformular la idea de democràcia dins el teu cap si és el que et plau, però les coses són com són. Els EUA són una democràcia representativa de tall liberal, que és un règim completament diferent a les teocràcia, les monarquies absolutes, els règims de partit únic, etc... Que siguin un país militarista i imperialista, que ha comès barbaritats a molts racons del món, no té res a veure amb com està estructurat el règim.

      Tot això és molt bàsic. Me'n faig creus que estiguem parlant d'això. A mi tampoc m'agraden els EUA ni la seva política exterior, però no és un règim totalitari com ho és la Xina i Aràbia Saudita. De veritat que t'haig d'explicar les diferències entre una democràcia representativa i una monarquia absoluta? Espero que si mai tens algún problema legal estiguis als EUA i no a la Xina. Si tens la mala sort de ser a la Xina t'asseguro que entendràs de seguida les diferències.
      • prou_prusses1.286👍 659
       Sobrevaloreu las damucrassias uksidantals. I se us pixen a la cara. 

       PS: visc a la Xina. Hi ha sistemes alternatius que mantenir milions de paràsits com es fa a uksident.
      • RESILIENT2.801 2 679👍 2.454
       Clar que les coses són com són.

       Tu defineixes la democràcia des de la concepció burgesa de democràcia, allò de la liberté (fortament controlada), égalité (entre opressor i oprimit) i fraternité (amb la banca i les oligarquies), això que ara en diem una democràcia representativa, que no és ni menys ni més que un instrument de perpetuació de les classes dominants. I ho és entre altres raons, perquè aquestes classes tenen el control absolut dels mitjans de comunicació i repressió amb el seu exèrcit, policia, aparell judicial, més tot l'aparell mediàtic, religiós, d'ensenyament o ensinistrament que perpetua la seva ideologia; ideologia que tu assumeixes com prou cabal o en tot cas perfectible i que serà perfectible en la mesura que reforci la dominació de classe de l'actual patriciat. Perquè les estructures fonamentals, mai seran sotmeses a votació entre iguals perquè aquests iguals no existeixen.

       Però tots aquests termes heretats de la revolució francesa (burgesa) són únicament uns termes que no existeixen a la pràctica d'aquests països dits "democràtics" donat que únicament se sotmet a votació quins seran els gestors d'aquest sistema de dominació. Com sempre, guanyen els que no es presenten a les eleccions: l'alt capital financer que se'n riu maliciosament de tot aquest muntatge tan "democràtic" i merament formal i al que ja l'hi va bé que es triïn els seus capatassos. Capatassos que ens diran que "la política és l'art de lo possible" i que ens parlaran de raons d'estat... lo possible segons la concepció de l'estat per part de l'FMI, etc., clar.

       Glorificar, o ser condescendent, amb aquesta "democràcia" és lo que fa el sotmès pensant que és lliure i que al·lucina en colors i il·lusió cada vegada que el criden a votar.

       En termes acadèmics i cultes, aquesta "democràcia" és un cagalló punxat a un pal. Les coses pel seu nom.
       • Tobies20.769 14 71👍 13.121
        Ja veig quin és el problema. Jo parlo de sistemes polítics que existeixen avui en el planeta, els règims dels diferents països, i els comparo entre ells; i tu compares i analitzes el sistema dels EUA en relació a uns ideals o idees.

        Sempre he parlat de democràcia liberal, del bloc de democràcies liberals que bàsicament és EUA, CommonWealth i la UE, que en els últims 30 anys han dominat el món militarment i econòmicament sense cap oposició. És el paradigma del món democràtic-liberal, el que ha viscut l'última generació. I el que dic és que l'ascens de la Xina i la decadència dels EUA comporta també l'ascens d'un totalitarisme més pur i vertical, molt més pur i vertical del que mai podran tenir aquests sistemes polítics derivats del model nord-americà. I quan els imperis s'expandeixen també s'expandeix el seu model polític, els seus ideals com a societat.

        La Xina és una societat estructurada en una base de valors que no provenen de la revolució francesa ni de la il·lustració sinó del confucianisme. I el confucianisme cívic i polític és, des d'un punt de vist occidental, proto-feixisme. El Partit Comunista Xinès fa molt que no se sustenta utilitzant el marxisme sinó el confucianisme, que és la clau per entendre el totalitarisme xinès. Confuci parla del país com una gran família (et sona?) i del fet de que la obediència als líders és la clau de la prosperitat. Un poble obedient és un poble harmoniós. La clau del confucianisme és precisament l'harmonia, i això només es pot aconseguir a través d'un totalitarisme extrem com el que s'està desplegant a la Xina, que pràcticament ja és un gran germà.

        Els EUA tot el que vulguis. T'ho signo tot. Però si el futur és de la Xina t'asseguro que els nostres descendents sospiraran pels anys d'hegemonia americana.
        • RESILIENT2.801 2 679👍 2.454
         No, jo parlo de lo que hi ha darrere de les democràcies formals i representatives amb el seu sistema sufragista i que són altres dels pilars dels estats, occidentals en aquest cas, i que conformen la simple façana amb focs artificials participatius, d'una estructura econòmica i ideològica més amagada però que és la que realment talla el bacallà.

         Avui dia ja no estem tant, i no anem, a un context on els estats campen com bolets aïllats que s'enfronten com a la guerra freda (la Xina, p. ex., compra deute ianqui), ara hi ha un element globalitzador que penetra per igual a quasi tots els estats, tant els imperialistes com els EUA com a Rússia o la Xina. Avui dia els diferents blocs que veiem són més virtuals que reals, són un món que està morint sent substituït per allò que s'anomena globalització, aquest gran ordre mundial on els estats romandran com a simples policies del gran amo: l'alt capital financer desubicat que opera pel damunt de qualsevol frontera. Els tractats de lliure comerç, el paper de la UE, les privatitzacions de lo públic, dels recursos del planeta, etc. comporten tot això i per això els fan i els remenen amb tot el secretisme.

         És aquest alt capital financer -en una fase ja especulativa- el que a tot arreu, dels EUA a la Xina o a on vulguis, practica el més pur feixisme econòmic, això és el neoliberalisme. I ja saps, el feixisme o totalitarisme econòmic o neoliberalisme té com a resultants obligades, el feixisme o totalitarisme polític i el social. De tot allò que he anat dient, pots deduir fàcilment la inutilitat dels vots i també pots deduir el perquè, i p. ex., els de l'1-O són a les escombraries.

         Aquests descendents nostres dels quals parles, recorda que són els d'una minoria privilegiada comparativament i respecte al gruix de la humanitat que, pel cap baix, està en una situació de precarietat extrema. I és aquesta precarietat la que fa que nosaltres encara puguem fer la viu-viu de tant en tant.

         Ja és trist viure en un món que si no fos per la maleïda propietat privada, hi hauria abundància de tot, per això cal triar, però no entre els imperialistes EUA o la no imperialista Xina, sinó entre totalitarisme o revolució. Aquesta és la tasca nostra i/o dels nostres descendents.

   • enricmm16.447 10 111👍 5.906
    Un professor de ciències polítiques un cop ens va dir una frase memorable en una classe del màster:

    La comparativa amb altres formes de govern al llarg de la història demostra que la democràcia és una de les formes de govern més agressives que hi ha. 
    • RESILIENT2.801 2 679👍 2.454
     Cal completar aquest tipus d'afirmació.

     Jo diria, que en una societat dividida en classes, les classes dominants adopten i imposen el sistema polític-jurídic més adient per a exercir la seva dominació i perpetuació com a classe.
  • Buddha633 2👍 853
   els xinesos no exporten el seu model polític a ningú, no s'hi fiquen en aquest tema. Van a fer negocis i prou
   • Tobies20.769 14 71👍 13.121
    El model polític s'exporta encara que no vulguis. És el que significa ser hegemònic. Si la Xina estableix un cànon quan no respecta els drets humans a cap nivell, on l'estat espia obertament i descarada els seus habitants i sotmet la dissidència de manera brutal; és el que començaran a fer molts països. Nou paradigma.
 • enricmm16.447 10 111👍 5.906
  中华人民共和国万岁!
 • Criquet7.348 14 293👍 1.141
  Jo no ho se, però us deixaré un video informatiu.

  https://youtu.be/BFfQlgQBLGI
 • jomateixjo508👍 196
  M'explotarà el meu Huawei? 
 • EstatpropiUsuari sumador167.274 11 1👍 28.633
  EUA, en català. Al títol. 
 • gtrabal166 2👍 91
  Tot plegat crec que és una ofensiva del govern d'en Trump per tal d'aconseguir millors condicions per una negociació amb EUA.

  Quan es va anunciar el bloqueig de materials estranys per part de la Xina cap a EUA, que si no recordo pas malament tenen fins al 90% del comerç, aquests van afluixar el pas, donant-li la moratòria de 3 mesos a la companyia xinesa.

  Jo crec que tot plegat acabarà en no-res perquè pot desestabilitzar ambdós països, però crec que més fins i tot a EUA, per la bona estratègia durant els últims anys del govern xinès. Tindrem uns mesos divertits, no obstant.

  Això no treu que la conseqüència més important per la companyia xinesa crec que serà la devaluació dels seus productes, com a mínim a curt termini.
  • __33987__359👍 247
   Molts governs han anat emmagatzemant aquests materials des de fa anys. No és el primer cop que Xina ho intenta i per tant estan avisats. En tot cas molts països en tenen d’aquests materials i son relativament senzills de trobar, però tots n'eviten l'explotació perquè els processos són altament contaminants.
   • gtrabal166 2👍 91
    Pel que llegeixo EUA depèn en un 80% de les exportacions al mercat xinès actualment, i de fet van ésser eximits de la pujada d'aranzels, seria un cop igual de dur que el que actualment ha fet els EUA a la Xina. Solucions? Segur que n'hi ha, altre cosa és que ambdós costats estarien afectats.

    Per cert, ARM també ha dictat que si el veto del govern d'en Trump tira endavant, també bloquejaran qualsevol intercanvi amb ells, cal recordar que els processadors de Huawei (Kirin) empren l'arquitectura ARM. Un altre cop dur.
    • __33987__359👍 247
     Pel que jo hi entenc, que segurament és menys que tu, a Texas estarien encantats d’acollir plantes de processament d’aquests materials. Només caldria ”afinar” les regulacions mediambientals però fer-ho realment atractiu. Les reserves estan repartides en un grapat de països. Però si que és cert que Xina és el que més s’atreveix a processar-ne, fins a un 80% com dius.

     Crec que Huawei ha espiat prou i ho segueix fent, com per reproduir qualsevol hardware high-tech Amèrica o Europeu. La qüestió és que vol prioritzar el govern xines. Perquè els hi cal invertir-hi. 
     • gtrabal166 2👍 91
      La cosa ha d'anar per on indiques, però és com tot, s'ha d'arribar a acords amb països per la importació d'aquests minerals, adaptar la legislació dels EUA per a poder-ho fer, i això no és un procés que es faci en 2 dies, la Xina pot intentar fer boicot per tal que no es faci...

      De fet, si ens fiquem en aquesta tessitura, caldria dir que els xinesos amb el tema dels xips, el sistema operatiu, n'estic ben segur, i de fet, ja ho han dit, que han de tenir alternatives, començant amb el tema d'ARM, que és una arquitectura que té ja molts anys, però mai hi ha hagut alternatives degut a la bona política, neutral per norma general de l'empresa, molt probablement les empreses ja hi hauran treballat en secret anteriorment, com ha passat amb el sistema operatiu de Huawei. 

      Podem seguir pel bloqueig de Google a Huawei, que a nivell pràctic és poc significatiu, perquè poden compilar sempre les seves Roms a partir de la branca AOSP, i si es vol instal·lar els serveis de Google, podrien, per exemple, preinstalar una aplicació que executant-la, ho faci tot de forma automàtica, de fet, s'ha fet tota la vida amb Meizu I Xiaomi, i mai ha passat res. Potser un dels efectes més destacables seria les certificacions de Netflix o el no funcionament de les aplicacions de pagament per NFC, com Google Pay. Però, la resta no es res que no es pugui solucionar. 

      Podriem allargar-nos amb d'altres empreses però la idea seria la mateixa, que aquestes empreses fan plans a força llarg termini, tenint en compte els possibles escenaris, i de ben segur, s'han anat preparant. 

      Sense agradar-me mai el govern xinès, per ser una dictadura parlant alt i clar, s'ha de dir que estratègicament està sent força intel·ligent, ha anat ampliant els seus tentacles sigilosament, d'aquí tota la guerra comercial, sense obviar altres motius com l'electoral, perfil negociador d'en Trump... Tot i això, estic segur que tot plegat acabarà en acord, i més d'hora del que ens pensem, perquè no crec que ambdós països s'arrisquin gaire a una possible crisi, que si ja de per si tenim arguments per pensar que pot arribar d'aquí poc, doncs ficar-hi encara més llenya al foc.

      Un salut! 
      • __33987__359👍 247
       Estic d'acord amb tu pel que fa a alternatives en el hardware. En el camp dels dispositius movils, només afegir que possiblement apps americanes molt populars com Facebook, Snapchat, Twitter o Uber no estarien permeses en dispositius Huawei. Això podria excloure HuaWei de molts mercats, no tan sols europeus i americans.

       Jo també crec que la Xina està treballant pels seus interessos. Que pel govern xines és fer el que calgui perquè el partit únic segueixi al poder. Sovint això està alineat amb la prosperitat de la població, però no ho està amb la llibertat individual. Per exemple no es poden formar sindicats independents i es vol implementar una jornada de 12h al dia 6 dies a la setmana, si no recordo malament. Sense pagues extres. Per no dir que en general no poden votar els seus dirigents a cap nivell, etc.

       Crec que Estats Units té les de guanyar si no hi ha un pacte. El motiu principal és que tots els països del món que han perdut llocs de treball en favor de Xina, es poden aliar amb els EUA per dificultar el creixement a la Xina i protegir-se de més competència deslleial. Perquè hi ha el tema de l'espionatge comercial, l'incompliment de la propietat intel·lectual,... però sobretot hi ha hagut manipulació de la moneda durant dècades per afavorir la producció a costs molt més baixos que a occident.

       Si Xina és arraconada comercialment s'arrisca a malestar intern i a canvi de regim. Crec que a la llarga això és el que occident vol.
 • rotllan12.177 5 170👍 12.298
  Espero que hi guanyi el software lliure
 • EPS62.473 14 8👍 11.307
  Només se q guanyaran les grans corporacions i perdran els consumidors, com quasi sempre.

  Q els q ho facin portin una bandera o una altes m'és secundari.

  Accepto crítiques pel comentari, ja q només em baso en sentiments.
 • Nowel13.457 10 157👍 1.425
  EUA en relació a l'espionatge a través de companyies de telecos nordamericanes: cap problema pk EUA dirigeix aquest espionatge, legisla a favor, crea la NSA, etc.
  EUA en relació a l'espionatge a través d'una companyia xinesa: això és intolerable!

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.056 missatges
 • 221.129 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat