Fòrum

Google trenca amb Huawei després que l'empresa és a la "llista negra" de Trump

galetacuqui1.134👍 1.240

El govern de Donald Trump va incloure aquest dijous Huawei en una llista negra comercial, cosa que implica la imposició de restriccions que complicaran molt que el gegant tecnològic pugui fer negocis amb companyies nord-americanes

El gegant nord-americà Google ha suspès els negocis amb Huawei que requereixin la transferència de productes de hardware i software, excepte els coberts per llicències de codi obert.

La decisió és conseqüència de la inclusió de l'empresa xinesa a la "llista negra" d'empresesque suposen una "amenaça per a la seguretat nacional", segons el president dels Estats Units.

Amb tot, els propietaris de telèfons Huawei podran continuar usant i descarregant-se aplicacions Google. L'empresa de Mountain View ho ha dit en un twitter.

El conflicte podria afectar les actualitzacions que pugui llençar Google del seu programari -la botiga d'aplicacions, Youtube o el Gmail- a les que Huawei ja no tindrà accés, però això no vol dir que aquestes aplicacions deixin de funcionar de cop i volta. Però si el veto es manté, els nous telèfons de la firma xinesa, no podran llençar-se amb Android i Huawei haurà d'implementar un sistema operatiu propi sense les prestacions que ofereix Google als seus usuaris. Segons la pròpia firma xinesa, ja fa tres anys que Huawei treballa en una versió del seu sistema operatiu propi.

Per altra banda, l'empresa asiàtica sempre tindrà accés a la versió d'Android disponible através de llicències de codi obert, disponibles per a qualsevol que vulgui usar-les.

De moment, Huawei no ha reaccionat a aquesta informació, i tampoc s'han pronunciat des del Departament de Comerç nord-americà.

Els detalls concrets dels serveis específics afectats s'estudien a Google. Els advocats de Huawei estan avaluant també l'impacte de les accions del Departament de Comerç, segons va indicar divendres un portaveu de la firma xinesa.

Altres empreses nordamericanes, com ara IntelQualcomm Xilinx, subministradors d'altres components imprescindibles per a fabricar telèfons i clients habituals de Huawei, tampoc podran continuar venent-los material.

El govern de Donald Trump va incloure aquest dijous de manera oficial Huawei en una llista negra comercial, cosa que implica la imposició immediata de restriccions que complicaran molt que el gegant tecnològic pugui fer negocis amb companyies nord-americanes.

Huawei és la segona empresa que més telèfons ven al món, només superada per Samsung. Altres empreses xineses com ara Xiaomi o OnePlus no han estat incloses -de moment- en el decret de Donal Trump. 

Aquestes mesures formen part de la batalla que els Estats Units estan liderant contra Xina per a evitar que les empreses de la potència asiàtica es facin amb el control de les xarxes 5G. 

La xarxa 5G és imprescindible pel funcionament del que es coneix com "la internet de les coses", la xarxa d'aparells que es connectaran a internet sense que nosaltres els hi ho demanem per al seu funcionament com ara els cotxes autònoms o els electrodomèstics intel·ligents.

3/24

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.296.789 missatges
  • 221.112 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat