Fòrum

La CUP de Barcelona té la mateixa postura amb les prostitutes que Torrente

Pedrolo10.918 3 195👍 5.100

La CUP vol legalitzar la prostitució a Barcelona

 • La candidata Anna Saliente defensa la prostitució voluntària, diu, mentre no es posi fi al capitalisme i el patriarcat
AMPLa candidata de la CUP, Anna Saliente, defensa legalitzar la prostitució a Barcelona. // ACN - Alan Ruiz Terol
 
SERGI ALEMANY
16/05/2019 20:19

La CUP demana que es legalitzi la prostitució a Barcelona. Des de la formació ho defensen, de fet, com una possible estratègia de supervivència, diuen, davant la situació de pobresa femenina que es viu a la ciutat.

Els cupaires, a diferència d’altres candidats com Jaume Collboni o Manuel Valls - que ja han dit que en castigarien els clients - defensen la prostitució mentre no s’acabi amb el capitalisme, diuen, i el patriarcat.

Davant la situació de pobresa femenina que viuen moltes dones, sobretot dones migrades, la prostitució pot ser una estratègia de supervivència. Cal garantir els drets d’aquestes dones i, per tant, eliminar tota normativa que criminalitzi la prostitució

Anna Saliente CUP

Per la CUP les polítiques prohibicionistes només han fet augmentar el risc de les dones i agraeixen al govern d’Ada Colau que durant el seu mandat no hagi aplicat l’ordenança de civisme que existeix en aquest sentit.

Respostes

Configuració
 • Màgor13.793 10 148👍 3.517
  L'Anna Saliente ha treballat mai?
  • autokrator13.570 3 152👍 9.327
   Vols dir en el sector?
  • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.678
   En tenies prou amb una simple cerca de google (precisament la darrera feina és a una entitat que treballa específicament en els drets de les treballadores sexuals).


   https://www.naciodigital.cat/noticia/179454/deu/coses/potser/no/sabies/anna/saliente/alcaldable/cup/capgirem/barcelona
   1. Anna Saliente va néixer el 28 d'agost de 1991 al Baix Guinardó de Barcelona, però el 2013 va traslladar-se al barri d'Horta. La seva mare treballa com a administrativa en l'àmbit de les importacions i exportacions aèries, i el seu pare ho fa en horari nocturn en una cadena de muntatge de cotxes. La candidata de la CUP, laboralment, té formació específica en l’àmbit del gènere i treballa en la defensa dels drets de les dones que exerceixen la prostitució. Anteriorment, havia fet de dependenta. [...]
   • Patriarca2.268 3 779👍 1.824
    És a dir, que no.
    • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.678
     Sort que he especificat el punt i tot i tot i així no hi ha manera . Jo llegeixo que ha treballat a Gènera, una entitat específica precisament en drets de les treballadores sexuals, i que anteriorment ho ha fet de dependenta.
     • Patriarca2.268 3 779👍 1.824
      Disculpa. No havia llegit que havia fet de dependenta.
     • FuRTiUsuari sumador20.347 12 77👍 8.296
      Treballar de dependenta per treure uns quartos mentre estudies jo no ho consideraria experiència laboral.
      • Patriarca2.268 3 779👍 1.824
       No la faculta per tenir grans coneixements o aptituds i que serien interessants en un polític, és cert. Però és experiència laboral...
      • Turanga_Leela31.360 7 29👍 8.907
       És experiència laboral, i si és en A, cotitzes.
      • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.678
       Un no considera experiència laboral treballar a una entitat que fa treball social, tu dius que fer de dependent 30 hores a la setmana es veu que tampoc... per curiositat, d'on sortiu la gent així?

       Perquè de bones a primeres jo hi veig la típica catalana d'extracció obrera ('mare treballa com a administrativa en l'àmbit de les importacions i exportacions aèries, i el seu pare ho fa en horari nocturn en una cadena de muntatge de cotxes') que es busca la vida des de ben jove per pagar-se les coses, estudis inclosos, com l'enorme majoria de la gent d'aquest país. Però no sé tu, igual estic mal fixat i resulta que la gent fa de dependenta o treballadora social per amor a l'art...
       • Patriarca2.268 3 779👍 1.824
        És una experiència que dista molt de ser laboral. La feina que realitza el funcionariat i en especial les menjadores d'aquesta mena, no inclouen:
        - Gran tecnificació
        - Teoria de l'empresa
        - Jornades esgotadores
        - Responsabilitat
        - Multitasking
        - Emprenedoria
        - Visió estratègica        Mira el que cobra un funcionari mig o un mosso (35K) de base i pensa quant et costaria aconseguir això al sector privat. De bojos.
        • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.678
         Ho saps oi que algunes coses que assenyales i que potser et penses que són 'qualitats' tipus 'Jornades esgotadores', no són sinó producte de l'explotació laboral acceptada socialment?


         El que et converteix en un treballador/a és vendre la teva força de treball, punt. No fins a on et postres davant l'empresari i lo inesgotables i llargues que se't fan les jornades. I no sé, jo veig una barreja gran de paternalisme masclista (has vist quants cops li diuen 'nena' en aquest fil?) i classisme (una dependenta no pot fer política) en tot el fil... no nego que com a prejudicis estan molt estesos i no són cap particularitat d'aquest portal, però et recordo que a l'Ajuntament hi ha una persona que no va acabar els estudis universitaris i que la seva experiència laboral es basa en treballar a l'Observatori DESC (txiringuito d'ICV) i abans d'algun paper puntual en alguna sèrie de Televisió... i de moment cap dels teus amics metges convergents, economistes, 'Emprenedors, etc. poden disputar-li l'alcaldia, i la única cosa amb opcions a fer-ho és ERC, i ja veus a qui han hagut de posar (un Maragall) per plantar cara...


         Així que si no reviseu aquests prejudicis per una qüestió ètica, almenys tingueu la decència de fer-ho per una qüestió de contrast amb la realitat.

       • FuRTiUsuari sumador20.347 12 77👍 8.296
        Jo no dic res de si és classe obrera o es busca la vida, jo el què dic és que no té cap mena d'experiència per a gestionar res, i si m'apures, feines de compaginar per treure uns calers tampoc ho considero com a experiència laboral, jo mateix fa anys que vaig treure-ho del currículum perquè no li aporta res com a experiència a qui em vulgui contractar.
      • Juan Lloris6.385 7 338👍 4.145
       Almenys ja és ajocar el llom.
      • Roderic18.110 15 90👍 9.123
       El mateix que pensarien molts de la teva feina.
    • Juan Lloris6.385 7 338👍 4.145
     Eixa pregunta val per a qualsevol polític. Hi ha cada Abascal o Pedro Sànchez de la vida...
 • __34002__27👍 16
  Gràcies Anna Saliente, més immigrants a Barcelona! :-D ...els mahometants volem més romaneses immigrants a la prostitució, i si no fan cas, fem un toc al seu putero i elles ratifiquen la seva conducta. Barcelona es el puterio d'Europa. T'estimo, Anna Saliente! :-D
 • __34002__27👍 16
  Anna Saliente digué: Davant la situació de pobresa femenina que viuen moltes dones, sobretot dones migrades, la prostitució pot ser una estratègia de supervivència. Cal garantir els drets d’aquestes dones i, per tant, eliminar tota normativa que criminalitzi la prostitució.

  Un treball sense segur? un treball sense nònima?  un treball sense seguritat social?  són elles soletes que criminalitzen la normativa i ho accepten. Benvinguda al capitalisme de l'Abascal :-D
  • __34002__27👍 16
   Perdona, però l'11 d'aquest mes a Barcelona, va haver una manifestació per l'abolició de la prostitució i eren gent que milita a la CUP, PACMA, Comú Podem, Partit Pirata, etc, gent de dretes considerats per alguns.


   • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.678
    Es que és això el que he dit: que és EL gran debat del mov. feminista ara mateix, que no semblen possible consensos perquè la discrepància és d'arrel i que a cada espai polític hi ha varietat d'opinions (encara que com és normal cada lloc hi ha una correlació de forces diferent). En el cas de l'EI, el que jo coneixo, Endavant o la COS sobretot s'han anat decantant els darrers temps per una espècie d'abolicionisme en base suposadament a una argumentació feminista socialista (per exemple, comunicat de la COS sobre la legalització del sindicat OTRAS), però no és ni la posició majoritària entre les dones de l'EI, ni del conjunt d'assemblees feministes locals properes i sobretot no ho és en el marc més ampli que és el mov. feminista en plural.

    Que hi hagi dones dels Comuns, ERC, etc. en aquesta mani o bloc (que per la foto sembla prou migrada, per cert) no significa que la posició majoritària d'aquests sigui aquesta. De fet la pròpia notícia del fil explica que Colau per exemple no ha aplicat l'ordenança de civisme en aquest àmbit, que és una mesura per perseguir/pressionar les treballadores sexuals.
   • Indesquerra20.585 9 72👍 7.296
    Ja t'ho han explicat molt bé, eixa gent representa l'anomenat postfeminisme; revisionistes del feminisme clàssic que acaben convergint, curiosament, amb molts postul·lats del feminisme liberal.
  • fcim19.294 10 81👍 2.072
   El més lògic seria regularitzar-ho. El servei és obvi que té una demanda prou forta que la no regularització només beneficia les màfies.  És com el negoci de la droga: en la llei de la selva sempre mana el més fort, per tant qui es beneficia de què no es regularitzi? Les màfies. 
 • bogosity1.242 11👍 1.756
  Argument nivell: Hitler era vegetarià / Hitler era absolutament contrari al consum de tabac.
 • bogosity1.242 11👍 1.756
  A mi m'interessen més els resultats pràctics que les guerres culturals, i s'ha comprovat que als llocs on s'ha il·legalitzat la prostitució aquesta s'ha constinuar exercint però en pitjors condicions per la clandestinitat.
 • Liostes246👍 226
  Osti, per fi una postura intel·ligent. Esperem que facin cooperatives de putes. I ja municipalitzar el servei seria la utopia.

  Recordeu que la civilització és un equilibri entre instint i repressió. Massa instint desballesta la tranmisió cultural (i perdem els beneficis artístics i hedònics de l'estructura social), i massa repressió deixa la raça eixorca (neurosis, productivisme, fílies religioses i ideològiques).

  Enmig, el caos i la brutícia, la vida, en resum.
 • fedayn3.623 13 571👍 1.115
  No acabo d'entendre com algú que ha treballar només com a dependenta i elaborant un protocol contra les agressions masclistes a l'oci nocturn, full de ruta que, a més, és una xapussa, si pregunteu als i les que hi entenen, pot aspirar a dirigir un ajuntament que té un pressupost de 2.600MEUR.
  De debó que aquesta hipermodernor no l'entenc.
  • fedayn3.623 13 571👍 1.115

   pensa_i_actua! escrigué:   El que no s'entén es que pugui existir gent que fent-se passar per entorn a l'EI reprodueixi lògiques tant absolutament dretanes i ultra-classistes com la que acabes de dir, sens dubte molt més a la dreta del 'sentit comú' imperant a la CAC per exemple. Així que una treballadora que 'només ha estat dependenta', amb formació de sociòloga, etc. ja no té dret a la participació política a la institució? en realitat per a tu això és una història reservada només per les elits oi?


   PS: No vull saber que en penses doncs de que la 2a reserva en petroli del món la dirigeixi un ex-conductor d'autobús...
   El que no s'entén és que "gent que fent-se passar per entorn de l'EI" tingueu arguments de primer d'ESO. Bé, sí que s'entén. Sou els mateixos que heu enviat la CUP a la marginalitat, el sectarisme. el tribalisme més absolut. La Saliente no ha fet cap merit professional per dirigir, que no "participar", com dius tu, del primer ajuntament del país. I aixo es tan senzill com tenir una mentalitat guanyadora i voluntat de transformar de veritat les coses per la classe treballadora.
   Pero alguns preferiu quedar-vos en el xamanisme, l'estetica i la cervesa de tarda al casal. La Saliente és la més fluixa dels candidats que volen ser batlles, i mira que el nivell no és pas alt. Si aquesta és l'EI que voleu, quedeu-vos al vostre casal a fer xamanisme.

   • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.678
    Que sí que sí, que molt de xamanisme i cervesa al casal però el rerefons ultraclassista del teu comentari és el que és i ja està.

    Però et llanço la pregunta que he llançat anteriorment més amunt: una persona que no acabat els estudis universitaris i que només se li coneix com a treballs l'experiència al DESC i papers puntuals a sèries decadents és l'actual alcaldessa de Barcelona. I de moment, tota la teva 'cort' d'economistes, doctors, arquitectes, emprenedors i blablabla no li poden disputar l'alcaldia, i només ERC té alguna opció i havent de tirar d'un personatge com en Maragall. Ves que no sigui a que la teva absurda lògica classista no pugui aguantar el contrast amb la realitat.


    PS: Per ser tant fluixa va quedar prou al capdavant al debat de BTV... Ves que no sigui l'acumulació de bilis que tens el que t'infecta el cervell i t'impedeix ser una mica més imparcial.
 • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.678  El que no s'entén es que pugui existir gent que fent-se passar per entorn a l'EI reprodueixi lògiques tant absolutament dretanes i ultra-classistes com la que acabes de dir, sens dubte molt més a la dreta del 'sentit comú' imperant a la CAC per exemple. Així que una treballadora que 'només ha estat dependenta', amb formació de sociòloga, etc. ja no té dret a la participació política a la institució? en realitat per a tu això és una història reservada només per les elits oi?


  PS: No vull saber que en penses doncs de que la 2a reserva en petroli del món la dirigeixi un ex-conductor d'autobús...
 • Juan Lloris6.385 7 338👍 4.145

  fedayn escrigué:
  No acabo d'entendre com algú que ha treballar només com a dependenta i elaborant un protocol contra les agressions masclistes a l'oci nocturn, full de ruta que, a més, és una xapussa, si pregunteu als i les que hi entenen, pot aspirar a dirigir un ajuntament que té un pressupost de 2.600MEUR.
  De debó que aquesta hipermodernor no l'entenc.
  Home, doncs si fa no fa com la resta de candidats 
 • autokrator13.570 3 152👍 9.327
  Doncs res. Que vagin acabant amb el capitalisme i el patriarcat que és cosa d'una estoneta. 
 • malllamplll_3.880 3 538👍 2.559
  quina edat te aquesta nena ?
 • titafred4695 3👍 486
  Argument molt raonable 
 • Buddha633 2👍 853
  Em sembla genial. La absència de regulació sempre desampara el treballador
 • FollUsuari sumador77.847 12 3👍 41.047
  Totalment d'acord: actuar contra màfies i explotació però permetre que es pugui exercir legalment i reguladament. A més de més seguretat per les treballadores es poden exigir controls sanitaris, pagament d'impostos, cotització a la seguretat social... 

  I a més no és cap experiment ja hi ha altres països on s'ha legalitzat i funciona bé.

 • Publicitat

  Fòrums

  • 9.297.033 missatges
  • 221.125 temes
  Fixa la barra dreta
  Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

  Fils
  més votats

  Accedeix als fils més votats
  Publicitat