Publicitat

Fòrum

La CUP de Barcelona té la mateixa postura amb les prostitutes que Torrente

Pedrolo10.969 3 192👍 5.140

La CUP vol legalitzar la prostitució a Barcelona

 • La candidata Anna Saliente defensa la prostitució voluntària, diu, mentre no es posi fi al capitalisme i el patriarcat
AMPLa candidata de la CUP, Anna Saliente, defensa legalitzar la prostitució a Barcelona. // ACN - Alan Ruiz Terol
 
SERGI ALEMANY
16/05/2019 20:19

La CUP demana que es legalitzi la prostitució a Barcelona. Des de la formació ho defensen, de fet, com una possible estratègia de supervivència, diuen, davant la situació de pobresa femenina que es viu a la ciutat.

Els cupaires, a diferència d’altres candidats com Jaume Collboni o Manuel Valls - que ja han dit que en castigarien els clients - defensen la prostitució mentre no s’acabi amb el capitalisme, diuen, i el patriarcat.

Davant la situació de pobresa femenina que viuen moltes dones, sobretot dones migrades, la prostitució pot ser una estratègia de supervivència. Cal garantir els drets d’aquestes dones i, per tant, eliminar tota normativa que criminalitzi la prostitució

Anna Saliente CUP

Per la CUP les polítiques prohibicionistes només han fet augmentar el risc de les dones i agraeixen al govern d’Ada Colau que durant el seu mandat no hagi aplicat l’ordenança de civisme que existeix en aquest sentit.

Respostes

Configuració
 • maori16.660 4 107👍 8.709
  Doncs mira, declaracions molt inesperades per ser la CUP de Barcelona, en teoria dominada pel feminisme contemporani post-modern. I de Torrente res, parla per tu.
 • Pomacabré87 7👍 89
  Regularització de la prostitució com un ofici, per exercir de treballador autònom. Tant dones com homes. I no per feminisme sinó per llibertat individual.


  • Pomacabré87 7👍 89
   D'acord en l'oposició a l'explotació humana -de tots els tipus, però una regulació del sector no té l'objectiu d'abolir aquesta lacra, sinó donar cobertura precisament qui no exerceix la prostitució per explotació sexual. La lluita per abolir l'explotació sexual comença per donar opció d'escollir al client per una persona professional de l'ofici regulat enlloc d'una víctima; i continua per iniciativa dels poder de l'Estat per a tal efecte.

   Quant la teva opinió personal en l'espectre moral doncs la respecto tant que no entraré a valorar-la, però si vull fer incís en què una persona que es vol dedicar a la prostitució i un client que compra el servei no la comparteixen. 
  • Toni Montagutí38.159 8 18👍 25.213
   Però per què és tan important, el sexe? Crec que ho és quan es fa amb amor, amb algú que ho és tot, a qui li dónes tot i t'ho dóna tot. Altrament, el sexe és un acte que pot ser força rutinari. Creus que és més embrutidor prostituir-se que treballar, posem per cas, en un escorxador de conills o en una fàbrica en cadena? Sí, clar, algú que es prostitueix ven el seu cos, però també ven la seva força un paleta, o una dona que frega terres. No treballen amb el cos?
   Potser em diràs que hi ha clients, o clientes, que maltracten qui es prostitueix, però també hi ha encarregats, o encarregades, que maltracten qui treballa per sota. I propietaris (o propietàries, que la mala llet no té gènere) que exploten homes i dones a les seves empreses. 
   Entenc què vols dir, però no estic gaire d'acord amb aquesta glorificació del sexe.


   • Rackoonaire823 1👍 934

    El sexe és important perquè ens altera en molts nivells. No ho dic per lo que et penses de amb amor o sense.

    Els llibres que he llegit sobre prostitució femenina i masculina m'han impressionat i esfereït força.
    Fins i tot en el cas de la masculina on se suposa que el homes sentim el sexe més desvinculat que en el cas de les dones, etc...
    Sembla que a la llarga aquesta pràctica deixa les persones bastant tocades.

    Potser que estigui relacionat amb els clients i com fan servir aquest intercanvi per alliberar-se de les seves misèries. No m'estic referint específicament a maltractaments.

    Deixant de banda que sempre hi haurà un control social del sexe a favor o en contra degut al que representa per a un poble.
    Demogràficament per exemple.

    No és casualitat per exemple que les noies madurin físicament abans que els nois. Són el factor limitant de creixement d'una població. Un poble sense dones fèrtils està perdut. Si per exemple una epidèmia delmés molt més la població femenina que la masculina d'una població humana la seva recuperació de la catàstrofe seria molt més difícil que en el cas invers.

    L'altre qüestió és la propagació d'epidèmies. Instintivament ens protegim de les malalties entre altres coses controlant aquest aspecte de les relacions humanes.

    En altres temps no gaire llunyans si no saps l'origen d'un mal el millor es tallar i posar fronteres.
    La prostitució per tant sempre serà mal vista.

    Potser la evolució ens ha marcat d'aquesta manera i aquesta conducta de discriminació ha funcionat a la llarga estenent-se a la majoria de la població humana.

    Tant la xenofòbia i tantes altres formes instintives de discriminació humanes són formes de protecció davant el desconegut que han funcionant evolutivament.

    Crec que la discriminació contra els diferents; siguin malalts, defectes físics, pobresa, gent estrangera, minories  sigui per orientació sexual o alres deu haver de ser a la llarga pel mateix motiu.

    Em sembla que el terme correcte se'n diu aporafòbia.

    Imagina't que ets una mare amb fills que creu que el contacte amb algú li pot "encomanar" aquest "mal". Doncs va pel broc gros per curar-se en salut i hom fa "mobing" o el que calgui per a protegir a qui vol protegir.

    La prostitució a més a més té un factor de fragmentar la identitat.
    Perquè la gent insulta dient "fill de puta"?

    No saber qui ets ni quina posició social tens pot ser un factor de desestabilització social.

    Les dones no prostituïdes tindran por que si la seva parella té un fill amb una altra pot deixar als seus fills i a ella a l'estacada. Per tant totes l'atacaran.
    Doncs amb una prostituta això s'eleva al màxim nivell.
    També un home faldiller pot carregar-se famílies però està més protegit perque fins ara ni hi havia tests de paternitat.

    El vincle familiar és l'estructura base de qualsevol societat.
    Quan s'ha intentat canviar-ho (els kibutzs) ha estat un desastre.

    Posar dubtes a les relacions de sang pot destruïr el patrimoni genètic d'una població.

    Si aconseguissis que ningú en una població humana no sabés de qui és pare, mare, germà o germana i la gent es reproduís sense saber-ho tindria òbviament efectes desastrosos genètics a llarg termini.
    La gent no sabria amb qui no relacionar-se sexualment i per tant genèticament.
  • Buddha642 2👍 864
   És més bé a l'inversa, a  Suècia s'ha il•legalitzat i el resultat és un complet frau.  Segueixen consumint prostitució.
 • Alcinou244 3👍 237
  Molt bé que l'esquerra es tregui la màscara i digueu el que penseu de veritat. Uns masclistes i uns supremacistes que defenseu les violacions diàries i continuades a les prostitutes i que les voleu deixar desemparades davant dels delinqüents dels seus violadors. ¡No teniu ni un bri de vergonya trossos de comunistes!

Publicitat

Fòrums

 • 9.302.282 missatges
 • 221.340 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat