Publicitat

Fòrum

El Español: Barcelona independentista, Graupera entra

Tombatossals4.080 12 525👍 3.178
La força de l'independentisme podria conquerir la ciutat de Barcelona, ​​la capital de Catalunya i l'objecte de desig de tot el moviment sobiranista en els últims anys. Aquest independentisme, però, es concentraria en la candidatura d'Esquerra Republicana. El seu candidat, Ernest Maragall, aconseguiria entre 12 i 14 regidors en les eleccions municipals del 26M, amb un 28,8% d'intenció directa de vot. Aquesta posició deixaria Maragall al centre del tauler per governar l'Ajuntament de Barcelona, ​​amb acords amb Junts per Catalunya, o amb la candidata de Barcelona en comú, l'alcaldessa Ada Colau, que aconseguiria entre 9 i 10 edils, segons una nova enquesta de Crònica Global que es publicarà aquest dissabte.

El moviment independentista podria exhibir aquest triomf a la ciutat de Barcelona. És Maragall, però, qui aconsegueix suports transversals a la seva candidatura, deixant a Junts per Catalunya a la quarta posició, amb entre cinc i sis regidors. La llista que encapçalen Joaquim Forn i Elsa Artadi pateix una fuita important cap a una altra candidatura independentista, la de Jordi Graupera, que frega l'obligada barrera del 5% i podria arribar a dos edils.

El constitucionalisme, sense opcions
Les coalicions postelectorals només donarien un alcalde independentista. Les opcions constitucionalistes no sumen una possible majoria. El PSC, amb Jaume Collboni, puja posicions, però es quedaria entre els 7 i 8 regidors, mentre que la candidatura de Manuel Valls quedaria bloquejada entre els 4 i 5 regidors.

L'enquesta de Crònica Global, elaborada per Time Consulting, no dóna representació ni a la CUP ni al PP, que, amb el candidat Josep Bou, hauria anat pujant en les últimes setmanes. Les dues forces polítiques no arriben al 5%, a una setmana de les eleccions municipals.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.302.295 missatges
  • 221.340 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat