Fòrum

Per què la Bundesliga és així?

Kevin Durant i Lleida5.211 2 416👍 3.220
Alemanya té més de 80 milions d'habitants i grans ciutats com Berlín, Munic, Hamburg, Colònia, Frankfurt, etc. i resulta que mires la lliga i hi ha massa diferència de títols, pressupost, etc. entre el Bayern i la resta. Per què? Entendria que passés el mateix a França amb el PSG (al cap i a la fi, París és una megalòpolis que destaca molt per sobre de la resta), però a Alemanya, que hi ha un bon grapat de grans ciutats que podrien tenir grans equips a Alemanya i a Europa? I més si considerem que estem parlant de tota una potència mundial, sobretot a nivell de seleccions.

Per què? Cap raconaire resident a Alemanya ens pot oferir una teoria sobre aquesta tirania del Bayern en un país força descentralitzat i amb un fotimer de grans ciutats on podrien haver-hi equips que fessin front el gegant bavarès?Respostes

Configuració
 • EPS62.465 14 8👍 11.299
  Això és així des dels anys 70, més o menys. De fet l'alemany era un campionat molt obert.
  I abans de crear la Bundesliga a principis dels 60, ja ni en parlem, pq cada any guanyava algú diferent.
 • batet1.510 1 991👍 808
  Bona gestió  economica.

  Poso una traducció  de traduccio.Disculpeu errades.

  En 2002 es va fer una norma que estipula que el 50% + 1 part d'un club alemany ha de pertànyer als seus membres. Aquesta regla fa impossible qualsevol presa de control per part d'un inversor privat i, com a resultat, tanca la porta d'entrada als oligarques russos o les capitals del Golf. Aquesta mesura garanteix la independència i preserva certes desviacions financeres, guanys utilitzats per a refinançar i invertir

   

   En la temporada baixa de 2013, els clubs alemanys són els millors gestionats europeus amb una proporció de deute a ingressos del 39,6%.

   La *Bundesliga ha establert un model de desenvolupament virtuós, que combina el rigor pressupostari amb les inversions estructurals. Des de 2002, cada club ha de demostrar al començament de la temporada que pot arribar a la seva fi sense anar a la fallida. Mentrestant, 740 milions d'euros s'injecten en els centres de formació des de 2001 i 1.5 mil milions invertits en la construcció d'estadis moderns abans de la Copa del Món de 2006 . En plena expansió, la *Bundesliga va travessar el llindar de 2 mil milions d'ingressos. Sense deixar de controlar la despesa (la relació entre els ingressos de nòmina va ascendir a 37,8% enfront del 64% a Europa), EL BARÇES 83% A punt de fer fallida.  . El sou del jugadors representen el 83% de tots els ingresos.  

  Bayern Munich

  Amb el seu excedent representa vint anys, el seu 278 milions d'accions i un efectiu estimat en 127,2 milions de dòlars, el Bayern Munic construït el seu èxit esportiu en un model econòmic sostenible. Amb control de costos i estratègia de diversificació de recursos com a fonaments. Aquest és un exemple per al futbol europeu, el deute del qual continua sent endèmica. Si bé tots els clubs europeus han acumulat 1.700 milions d'euros en pèrdues per a l'any fiscal 2011-2012 segons la UEFA, el club bavarès va registrar 11 milions de guanys en el mateix període.

  &No haver tingut la més mínima pèrdua en les últimes dues dècades no és habitual en el món del futbol. Molts clubs europeus, alguns d'ells a França Epaña,Italia....... invariablement perden diners al final de cada temporada &,

  Independència financera

   

  Posseït en un 82% per una participació popular de 187,865 membres, a més d'Adidas (9%) i Audi (9%), Bayern està obligat a equilibrar els seus comptes per a autofinançar-se. Com tots els clubs de la *Bundesliga , el campionat de futbol de la *Premier *League alemanya. Una disposició promulgada en 2002, estableix que el 50% + 1 acció d'un club alemany ha de pertànyer als seus membres. Aquesta regla fa impossible qualsevol adquisició per part d'un inversor privat. I, com a resultat, tanca la porta d'entrada als oligarques russos o a les capitals del Golf.

  &Aquesta mesura garanteix la nostra independència i ens protegeix de certes desviacions financeres. El Bayern no paga dividends als accionistes. Els nostres guanys s'utilitzen per a refinançar i invertir en el mercat de transferències apuntant a jugadors prometedors. Usem els nostres diners racionalment &, diu Karl-*Heinz *Rummenigge.

  El precursor del temps de joc net financer , que els clubs van classificar per a les competicions de la UEFA hauran de complir en 2014, el Bayern no gasta més diners del que genera. La seva nòmina estimada en 156 milions d'euros representa només el 47% dels seus ingressos. Aquesta baixa proporció en comparació amb els usos d'alguns competidors europeus (el de Manchester *City és superior al 100%) ha permès al Bayern alliberar fons per a enfortir les seves estructures (construcció d'un estadi modern i inversió en entrenament).

   

  No &dependència&, receptes equilibrades.

   

  El quart club més pròsper del món (373.4 milions d'euros en ingressos en 2011-2012 i més de 400 milions aquesta temporada), Bayern confia en receptes equilibrades, preservant fins i tot una reversió de condicions. D'aquesta manera, els drets de televisió nacionals (36,7 milions) representen només l'11% del pressupost del club, en comparació amb el 39% per a l'emissió de bitllets (129,2 milions d'euros), i el 25% per a patrocinis (82,3 milions d'euros). euros) i un 17% per a marxandatge (57,5 milions d'euros).

  La prosperitat del famós club es deu a la seva capacitat per a expandir les seves diverses posicions de recursos. Amb el cor del dispositiu, el *Allianz Sorra , que es va convertir en l'únic propietari després de comprar les accions en poder de l'altre club de la ciutat, Munic 1860. Costos de construcció (346 milions d'euros) Aquest estadi de 71,000 llocs serà reemborsat íntegrament en 2020. Construït en 2005, el complex, el nom del qual és de 6 milions anuals, s'ha venut des de la seva inauguració. Gràcies al seu espai de servei d'àpats i la seva botiga oficial que fa les delícies dels afeccionats, el *Allianz Sorra és un veritable caixer automàtic.

  &El *Allianz Sorra ha permès al club canviar la seva grandària i desenvolupar una política de màrqueting efectiva. Tots els nostres contractes de patrocini han estat renegociats cap amunt &, explica Karl-*Heinz *Rummenigge. Bayern reclama 32 socis comercials en tres categories. Els dos &principals& (Adidas i *Deutsche Telekom) paguen 25 milions d'euros per temporada, les &primes& (incloses *Allianz, Audi, Coca-Cola, *Samsung o Lufthansa) paguen un bitllet anual de 5 milions, mentre que els &clàssics& (Nestlé, *Sheraton, Siemens o Continental) paguen 2 milions. Per a un guany inesperat global de 82.3 milions anuals, validar una política comercial que sigui adequada amb la identitat del club.

  &Estudiem el sistema d'entrenament de l'Ajax Amsterdam, la política de patrocini del Manchester *United o la gestió de comercialització dels San Francisco 49*ers, però al final confiem en les nostres especificitats per a desenvolupar el nostre propi model&, diu. líder. En conciliar una política esportiva i una racionalitat econòmica ambicioses, el Bayern ha posat el seu futur en un cercle virtuós, envejat pels seus competidors europeus. Ara queda per guanyar les copes europees més belles.

  La *Bundesliga, un exemple per a Europa.

  Amb una relació de deute a ingressos del 39,6%, els clubs alemanys són els millors estudiants europeus. En l'últim exercici, van obtenir 55 milions d'euros en guanys, 14 clubs de 18 clubs amb comptes excedents. La *Bundesliga ha establert un model de desenvolupament virtuós, que combina el rigor pressupostari amb les inversions estructurals. Des de 2002, cada club ha de demostrar al començament de la temporada que pot arribar a la seva fi sense anar a la fallida. Mentrestant, s'han injectat 740 milions d'euros en els centres d'entrenament des de 2001 i s'han invertit 1.500 milions en la construcció d'estadis moderns abans de la Copa Mundial 2006. En plena expansió, la *Bundesliga ha creuat la marca d'ingressos de 2.000 milions. . Mentre continuen controlant les seves despeses (l'índex de nòmina en ingressos és de 37.8% contra 64% a Europa), els clubs alemanys han recuperat el seu poder esportiu.

   

 • Partisano Tito8.345 11 259👍 88

  Doncs no en tinc ni idea, però compartisc ací el millor gol de la història del futbol alemany: https://www.youtube.com/watch?v=ciSg83OZcmw

 • Arnau Solsoner2.739 3 688👍 3.012
  Diria que Baviera és l'estat alemany ambun  major desenvolupament econòmic. Tot i això, Espanya és un estat menys desenvolupat econòmicament que França i té una lliga força més competitiva.
 • Hades28.217 9 36👍 20.603
  És estrany que en una megalòpoli com l'area metropolitana del Rühr no hi hagi cap equip top, tot i que el Borussia tingui algun llampec de brillantor de tant en tant.
 • Tobies20.758 14 71👍 13.117
  Batet t'ha donat la resposta més amunt. Jo també m'ho he preguntat sempre això, és curiós.
  • Kevin Durant i Lleida5.211 2 416👍 3.220
   Batet t'ha donat la resposta més amunt. 

   No.
   • batet1.510 1 991👍 808
    Econòmicament  es el club mes ben gestionat amb la majoria de ex-jugadors com a directius
    Tot va canviar  amb

    Beckenbauer, l'home que va canviar el destí del Bayern

    Va debutar per primer cop amb la samarreta del club el 1964. Aquell dia del 1964, el Bayern era a segona divisió.

    Volia jugar amb el gran rival del Bayern, el Munic 1860. Però quan tenia 14 anys, una batussa entre els jugadors del seu club, el SC Munic 06, i els del Munic 1860, va fer canviar dopinió aquest home temperamental, que poc després va fitxar pel juvenil del Bayern.

    Aquell 1964, el palmarès del Bayern era aquest: una lliga el 1932 i una copa el 1957. Ben poca cosa per a un club que tenia menys seguidors a Munic que els veïns del Munic 1860.

    Del 1945 al 1963, el Bayern havia fet fora 13 tècnics i shavia salvat de fer fallida econòmica gràcies a lempresari Roland Endler.

    La lluita diària de lentitat, doncs, era la danar girant fulls del calendari fins que va arribar Beckenbauer. Aquell 1964 el Bayern ja va pujar a primera, i dos anys després van guanyar una copa. Quan amb 24 anys Beckenbauer va ser escollit capità de lequip, ja estava acompanyat daltres genis sorgits del planter, com el porter Sepp Maier o qui va ser durant tants anys el seu company a leix de la defensa, Schwarzenbeck. A més havia arribat  Gerd Müller.

     

    La peça que faltava era un tècnic va ser Udo Lattek, que amb alguns reforços clau sorgits del juvenil com ara Rummenigge, Breitner i Uli Hoeness, va fer que el Bayern regnés a Europa amb tres copes dEuropa consecutives, del 1974 al 1976. Pel mig, Beckenbauer va ser el capità de la selecció alemanya campiona del món.

    Beckenbauer, doncs, va liderar el canvi del Bayern a la gespa i, des del 1994, ho ha fet despatxos.

     

    Després de brillar com a seleccionador alemany, guanyant el mundial del 1990, va fer pujar el Bayern al poder, amb dos períodes com a tècnic inclosos pel mig, i va liderar la modernització duna entitat que ara mateix és el quart club més ric i un dels tres amb més socis del món.

     

    El 2002, va ser ell qui va encapçalar el canvi del club a societat anònima, i el 2005 va permetre que la marca Adidas aconseguís un 10% del club a canvi dajudar a finançar el nou estadi. I tot, amb el seu esperit visionari i guanyador, com quan jugava de defensa. Amb les estadístiques a la mà, el Bayern mai ha estat tan fort, amb tants títols a Alemanya, com des que Beckenbauer nés president.

     

     
 • Carles Martell3.347 1 606👍 5.785
  El futbol és d'espanyols. Pareu d'obrir-ne fils.

Publicitat

Fòrums

 • 9.296.776 missatges
 • 221.111 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat