Fòrum

[Així es fa!] Gaspart i Lacalle, primeres víctimes de l''Upper Diagonal' de la nova Cambra

Rigel65.109 11 5👍 33.781

Gaspart i Lacalle, primeres víctimes de l''Upper Diagonal' de la nova Cambra
Carlota Serra
 
Barcelona. Dimecres, 15 de maig de 2019
1 minut


Enric Lacalle, president de l'Automobile Barcelona i Joan Gaspart, president de Turisme de Barcelona, són les primeres víctimes de l'establishment de la nova Cambra independentista. Segons ha pogut saber El Nacional, la candidatura guanyadora a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona, Eines de País (ANC), ha decidit deixar de comptar amb dos dels actuals vocals del Comitè Executiu de la Cambra. 


La Cambra de Barcelona designa o forma part de l'elecció de representants en diversos organismes econòmics, com ara Turisme de Barcelona, Fira de Barcelona, la Zona Franca de Barcelona, el Port, el Comitè de rutes aèries i algunes posicions a la Cambra de Comerç d'Espanya. El fins ara president de la Cambra, Miquel Valls, va delegar la gestió de Turisme de Barcelona a Joan Gaspart, que segons el nou ple cameral, deixarà de representar la Cambra en aquest àmbit. 


La segona víctima segura és Enric Lacalle, president de l'Automobile Barcelona, a qui també se li comunicarà en les properes hores la seva desconnexió amb el Comitè Executiu de la Cambra. Lacalle va ser escollit diputat pel Partit Popular al Congrés a les eleccions generals del 1989, i el 1991 va ser regidor de l'Ajuntament de Barcelona també pel PP. D'altra banda, els cinc vocals restants de la Cambra de Valls són Maria Teresa Bassons, Joan Estapé, Martina Font, Josep Oriol Guixà i Alberto Martínez. 


Hi ha més càrrecs que poden perillar a les altes esferes de l'economia catalana, tant pel fet que els independentistes decideixin rellevar-los o perquè siguin ells mateixos qui abandonin la posició. Encara hi ha moltes qüestions a resoldre, però el que és clar és que el gir a la Cambra suposarà un gir en moltes altres institucions. 


Per últim, la primera reunió d'Eines de País s'ha celebrat aquesta tarda per prendre les primeres decisions abans de conformar el ple cameral, i en què els candidats que ho desitgessin s'havien de postular a alguns dels alts càrrecs -presidència, vicepresidències, secretari, tresorer o vocals-, que es decidiran de manera assembleària el proper dimecres 22 de maig.view-source:https://www.elnacional.cat/ca/economia/gaspart-lacalle-victimes-upper-diagonal-cambra-independentistes-anc_384826_102.html

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.283.448 missatges
  • 220.617 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat