Fòrum

El despoblament, la principal problemàtica a deu comarques

maori16.101 3 114👍 8.292
El despoblament, fruit de la incapacitat per oferir possibilitats de treball atractives a les noves generacions, és una problemàtica que colpeja fort nombroses problemàtiques catalanes. De fet, 176 municipis han perdut més del 10% de la població en una dècada, mentre que 120 municipis tenen un 30% de la població amb més de 65 anys.

En concret, és un repte molt rellevant a la majoria de comarques de Ponent i el Pirineu lleidatà -totes, excepte el Segrià, per l'efecte capitalitat-. N'és el principal a l'Alta Ribagorça, les Garrigues, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Pla d'Urgell, i el segon a la Noguera, la Segarra i l'Urgell.

Diferències molt marcades

També és la principal problemàtica a la major part de les Terres de l'Ebre i, en concret, al Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta. Comarques de muntanya com el Berguedà o el Ripollès també ho tenen al capdamunt de les dificultats per les que passen els seus municipis. En aquest sentit, la diferència amb zones com les àrees metropolitanes de Tarragona i Barcelona i l'Empordà, que atrauen població pel dinamisme econòmic, és molt clara i marcada.


Enllaç amb mapa:   https://www.naciodigital.cat/noticia/179784/mapa/despoblament/principal/problematica/deu/comarques?fbclid=IwAR2XgqschQzmuoTGbFr5PwrzfbGRRCT0rv8OgjoYbr8vjj9Im7-cfRIUFE8

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.283.416 missatges
  • 220.616 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat