Fòrum

Atac de les rates anticatalanes al nostre patrimoni

cathalà23.455 12 53👍 6.974

Apareixen pintades ultres al monestir de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer

L'Ajuntament ha fet un acte de rebuig en tractar-se d'un edifici declarat bé cultural d'interès nacional

L'Ajuntament de Balaguer ha denunciat l’atac amb pintades ultres al Monestir de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer, patrimoni declarat bé cultural d’interès nacional. El monestir de Santa Maria de les Franqueses ha aparegut aquest matí ple de pintades en contra dels llaços grocs, a favor de Franco, i també esvàstiques. Les pintades han estat fetes amb esprai directament sobre la pedra de l’edifici romànic. 

La directora del Museu de Noguera, Carme Alòs, ha explicat l’afectació que tindrà sobre la pedra el procés de treure les pintades, degut a que es tracta de pedra sorrenca que es desfà molt fàcilment. En aquest sentit, ha afegit que s’ha fet denuncia al Departament de Cultura de la Generalitat, que és qui té les competències de l’edifici, i que demà al matí els tècnics del Departament comprovaran els desperfectes per poder iniciar les tasques de restauració. Així mateix, es presentarà denúncia davant les autoritats.

Santa Maria de les Franqueses és un monestir romànic de l’orde del Cister fundat el 1.186 declarat Bé cultural d’interès nacional que en els últims anys ha estat objecte de diverses actuacions per tal de fer-ne possible la seva conservació i millora.

Font

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.283.550 missatges
  • 220.619 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat