Fòrum

Els socialdemòcrates danesos: En contra de la immigració massiva i l'islam

Khanate951 5👍 1.898

Que un partit tradicional (i d'esquerres) trenqui amb la narrativa imperant sempre és una sorpresa, però que ho faci amb un tema tan tabú i delicat encara ho és més. Sembla que a Dinamarca el debat sobre la immigració ha sigut més obert i responsable que el dels altres països occidentals, i han tractat el tema sense criminalitzar absurdament qualsevol opinió en contra de la immigració massiva, sense vendre el multiculturalisme com si fos una recepta d'èxit, ni imposant un paternalisme absurdament xenòfil i masoquista. 

Entre altres partits, com el Partit Popular Danès o Stram Kurs, un nou partit nacionalista danès i antixenòfil (que es preveu que entrarà en el parlament), els Socialdemòcrates danesos, liderats per Mette Frederiksen, que encapçala les enquestes, parlen sobre els efectes negatius de la immigració i la globalització sobre la classe treballadora, la reducció d'immigrants no occidentals, o la prohibició del burqa i del nicab, o com s'escrigui. En definitiva, una dona "empoderada" de debò, que s'atreveix a trencar tabús contraproduents, els quals tant l'esquerra com la dreta s'hi aferren agressivament.


Traducció automàtica de l'article de The Guardian. No l'he revisat personalment


Mette Frederiksen


Una victòria de Frederiksen seria una benedicció per als socialdemòcrates europeus mentre contemplen el continent en un paisatge polític desesperant. Però no faltaria controvèrsia, ja que sota Frederiksen el partit ha estat remodelat despietadament: arrossegat cap a l'esquerra econòmicament i de manera dràstica cap a la immigració.

"Per a mi, és cada vegada més clar que el preu de la globalització no regulada, la immigració massiva i la lliure circulació de mà d'obra són pagats per les classes baixes", va escriure en una biografia recent.

L'any passat, el govern de coalició de dretes de Dinamarca va promulgar la majoria de la legislació anti-immigració de la història de Dinamarca i, en lloc de situar el seu partit en una oposició acusada, Frederikson ho ha adoptat molt.

Sota el seu lideratge, la SD ha demanat que els candidats a l'asil siguin expulsats a un centre de recepció del nord d'Àfrica i que tots els immigrants es vegin obligats a treballar 37 hores a la setmana a canvi de beneficis. .

Ha arribat a la reunió amb el partit popular populista danès (DPP), fent una sèrie d'entrevistes conjuntes amb el seu líder, Kristian Thulesen Dahl, i debatent sobre la cooperació amb ells al govern.

Però són les polítiques governamentals que el seu partit ha recolzat i que han estat més alarmants per als seus aliats al bloc vermell de l'esquerra. Aquests inclouen una llei que permetia retirar les joies dels refugiats, una prohibició de burka i niqab, maneres de fer obligatòries independentment del sentiment religiós en les cerimònies de ciutadania i un pla per allotjar als sol·licitants d'asil a una illa utilitzada per investigar malalties contagioses dels animals. Al febrer, va donar suport al que el DPP ha marcat un "canvi de paradigma": un impuls per fer que la repatriació, més que la integració, sigui l'objectiu de la política d'asil.

"Em sembla estrany que sigui possible fer aquest canvi, no només en la vostra política, sinó també en els vostres valors fonamentals", va dir a l'Observador Morton Østergaard, líder del partit social liberal liberal. "El que és diferent a Dinamarca és que estem veient les festes sortint d'una base de valor liberal o socialdemòcrata menjant al conservadorisme nacional en un concurs de cursa a fons, perquè han decidit que el votant marginal no pot obtenir suficient per als immigrants ".

Molts creuen que el nou perfil populista del seu partit és un joc pur de poder. El partit del poble danès ha passat del 21% a les eleccions de 2015 a un nivell inferior al 13%, segons una enquesta realitzada per les enquestes del diari Berlingske.

Una enquesta social-demòcrata interna sobre els principals votants del partit realitzada a la tardor va descobrir que el 37% dels votants socials demòcrates creien que la política d'immigració era massa laxa. I això va passar després de tres anys del govern més immigració de la història de Dinamarca.

Frederiksen ha tractat amb dureses internes. Quan la seva companya del partit, Mette Gjerskov, antiga ministra, es va oposar a la prohibició de la burka, el seu partit local va recolzar a un candidat rival (a qui va rebutjar) el seu lloc, i després va ser acomiadada com a portaveu del desenvolupament internacional del partit.

"Era conscient que el fet de canviar de posició al partit trigaria molt, però sabia que havia de guanyar aquesta lluita", va escriure Frederiksen en la seva biografia. "Normalment, tractaria de comprometre's, però no de la política d'immigració".

Per als joves militants de Copenhaguen, la política semblava ser una necessitat desagradable. "No sóc fan de la prohibició de la burca", va admetre Clemmensen. "Però per a mi hi ha hagut massa enfocament en comparació amb el medi ambient, la creixent desigualtat i el sector financer".

Frederiksen ha estat promovent el seu enfocament com a recepta per a partits socialdemòcrates malaltís a tot el món, que van protestar per les festes germàniques en una reunió a Lisboa el passat mes de desembre per perdre la confiança dels seus votants en no aconseguir que la globalització s'escapés dels drets laborals, augmentant la desigualtat i exposar-los a la immigració descontrolada.

"Durant anys, hem subestimat els reptes de la immigració massiva", els va dir. "La política econòmica i la política exterior a Europa han estat massa liberals. Hem fracassat a l'hora de mantenir el contracte social, que és la base mateixa del model social socialdemòcrata. "

Als carrers de Copenhaguen, el diputat Peter Hummelgaard va argumentar que la dura línia d'immigració era un retorn a les arrels de la festa. "Hem estat més alineats amb molts dels votants que estem fets per representar, i de qui ens vam allunyar durant els últims 25 anys", va dir.

A Tårnby, la zona obrera que representa prop de l'aeroport de Copenhaguen, els votants que van abandonar el partit per al partit del poble danès es van inundar, va afirmar. "Les reaccions que reuneixo al carrer són aclaparadores. És un dels àmbits en què heu vist les conseqüències de la immigració mal administrada, i també heu vist que les persones de la classe treballadora van sortir del partit socialdemòcrata. Però ara tornen. "https://www.theguardian.com/world/2019/may/11/denmark-election-matte-frederiksen-leftwing-immigration_____________________________________________________________________________
Mentre que altres països (alguns dels quals no tenen ni estat) donen suport a la substitució demogràfica de la seva pròpia població, al menyspreu de la cultura occidental i a la xenofília més paternalista, masoquista i absurda possible, altres nacions més avançades s'atreveixen a no autoodiar-se, i a trencar mantres gairebé religiosos repetits ad eternum. Aquí tv3 faria un reportatge tractant-los de neonazis, els d'Arran i la CUP vandalitzarien el seu local, s'atacarien els seus membres...

Ni tan sols caldria arribar tan lluny. La idea és no convertir-se en una espècie d'ONG mundial i no substituir demogràficament la teva població.

Respostes

Configuració
 • Gratacel4.897 6 442👍 740
  I aquí a Alemanya el 40 % dels d'ultra esquerra de Die Linke també.  El partit està dividit entre pro immigració i contra.
  • soldat Svejk17.931 7 90👍 4.329
   Al quaida tanca files amb salvini: zero estrangers. Hamàs i vox són una sola veu: prou substitució demogràfica, prou barreja. Això és un crescendo.

   mentrestant als països catalans: un èxit entre l'espaanyolisme i el francesisme anticatalans i, en el si de la catalanitat...13 perdedors en un d'aquests fòrums, un partit polític amb tres militants que treurà 39 vots a Ripoll i un moviment antifeixista perfectament ferm. 
   • rotllan11.871 5 171👍 11.808
    La substitució demogràfica fa dècades que l'estem patint. Fruit d'aquesta substitució a pobles com Vilamalla guanya C's: el partit dels immigrants espanyols.
    • Benfresc13.360 6 156👍 13.205
     Calla que ara et parlarà d'en Bou o de quatre personatge coneguts que són catalans i espanyolistes, que en realitat no representen ni el 5% dels catalans ètnics, però sempre els treuen per demostrar que no té cap rellevància l'origen de la gent.

     Arreu del món no entenen com en el context actual la meitat "de catalans" no siguin independentistes, el que no saben és que la immensa major part d'aquests que no volen la independència són espanyols i no catalans, i quasi tots els catalans sí que la volem.
     Normal que no ho sàpiguen, si els mateixos catalans van explicant que el yoyas o l'Arrimades són catalans. 
     • rotllan11.871 5 171👍 11.808
      Sí però justa la fusta Bou és del PP. El PP és l'herència del règim franquista i com tot règim d'ocupació té col·laboradors locals que li donen suport a canvi de prebendes. Fixa't quin era el perfil de votant del PP a Catalunya: funcionaris de l'Estat, empresaris col·laboracionistes  i cacics locals. I per això s'ha enfonsat electoralment. En canvi C's és el partit ètnic castellà. I ho és explicitament, no com ho havia sigut el PSC, que captava el vot ètnic però vestint-se de partit catalanista.
     • soldat Svejk17.931 7 90👍 4.329
      en la teva fantasia afirmes que et persegueixo però dediques bastants comentaris a respondre per mi..apareixes en converses com buscant aquesta "persecució" amb la que fantaseges..

      em sap greu, persona (se que hi ha una persona rere l'usuari) però ja conec a gent real de carn i os. Segur que altres raconaires poden ser amics teus   Seguríssim. 
  • Toti Dau4.148 15 518👍 1.549
   Die Linke, ultra esquerra. Brutal. 
 • Toti Dau4.148 15 518👍 1.549

  Aquí tv3 faria un reportatge tractant-los de neonazis, els d'Arran i la CUP vandalitzarien el seu local, s'atacarien els seus membres...

  https://www.youtube.com/embed/cUgQMOnq5GY

  Aqui teniu el meu llibre tant si voleu com si no.

Publicitat

Fòrums

 • 9.283.428 missatges
 • 220.616 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat