Fòrum

Festival de la Cançó d'Eurovisió 2019 (Guanyadora: Països Baixos!)

Dònut_Ebrenc2.695 6 691👍 1.318
Tel Aviv  2019 – Dare to Dream
 

 Shalom! Enguany organitza el festival un estat que ha guanyat Eurovisió quatre vegades (1978, 1979, 1998, i 2018), Israel. Netta Barzilai va guanyar amb la cançó Toy, essent la 1a en el televot i la 3a en el vot dels jurats.
Israel, com no, no podia estar lliure de polèmica. La cançó va ser acusada de ‘’purplewashing’’, i després polèmica per l’elecció de la ciutat amfitriona. Des del govern es volia Jerusalem per reforçar el seu estatus de capital, però la UER ho va impedir, per això es fa a Tel Aviv. Les crides al boicot pels atacs a Palestina també han sigut notòries.

Sé que es va obrir un fil però ja ho tenia tot escrit i em feia il·lusió publicar-ho...

Info diversa:


Se farà al pavelló 2 de l’Expo Tel Aviv, un centre d’exposicions amb capacitat per a 9.000 persones (molt més petit comparat amb l’estadi portuguès, de 20.000 places). Com no hi cap la Green Room (els sofàs on romanen i són entrevistats los cantants durant la gala), esta estarà al pavelló 1, amb 1.500 espectadors. 
El logo és una estrella feta de triangles i l’escenari és ple de triangles. Estan inspirats en l’estrella de David. El lema, Dare to Dream, torna a ser una frase buida i poc original (Atreveix-te a somiar). Les postals mostraran los cantants fent diferents estils de danses en diferents llocs d’Israel, però no en les zones més en disputa com els Alts del Golan... Hi haurà quatre presentadors: Erez Tal, Bar Refaeli (la més famosa, model que potser coneixeu per premsa rosa de futbol…),  Assi Azar i Lucy Ayoub.  Com a curiositats, hi ha uns quants retorns: Sergey Lazarev, el rus que va quedar 2n el 2016, Serhat (San Marino 2016), Pápaii Joci (Hongria 2017), Tamara Todevska (Macedònia 2008), Nevena Božović (Sèrbia 2013), i el lituà ja havia sigut corista.
 
Hi ha 41 participants, després de la retirada de Bulgària per qüestions econòmiques i d’Ucraïna després de l'enrenou que hi hagué. En diversitat lingüística serà pitjor que l’any passat, però millor que el 2017: un 20% (8)  de les cançons són íntegrament en llengües diferents de l’anglès (l’any passat n’eren el 30 %), 4 empren l’anglès i alguna altra, i algunes altres tenen només una frase en altres llengües.

Les semifinals són el 14 i 16 de maig i la gran final és el dissabte 18 de maig. A la final també hi cantaran anteriors guanyadors (Netta, Conchita Wurst, Mans Zelmerlöw, Gali Atari de Milk & Honey, Dana International), Eleni Foureira, Verka Serduchka (Ucraïna 2007, mítica), Idan Raichel i Gal Gadot, i actuarà el mentalista Lior Suchard. Com a sorpresa tindrem a… Madonna.

GRAN FINAL (18 de maig)

1. MALTA: Chameleon – Michela (Anglès)

2. ALBÀNIA: Ktheju tokës – Jonida Maliqi (Albanès)

3. REPÚBLICA TXECA: Friend of a Friend – Lake Malawi (Anglès)

4. ALEMANYA: Sister – S!sters (Anglès)

5. RÚSSIA: Scream – Sergey Lazarev (Anglès)

6. DINAMARCA: Love Is Forever – Leonora (Anglès, francès, danès)

7. SAN MARINO: Say Na Na Na – Serhat (Anglès)

8. MACEDÒNIA DEL NORD: Proud – Tamara Todevska (Anglès)

9. SUÈCIA: Too Late for Love – John Lundvik (Anglès)

10. ESLOVÈNIA: Sebi – Zala Kralj i Gašper Šantl (Eslovè)

11. XIPRE: Replay – Tamta (Anglès)

12. PAÏSOS BAIXOS: Arcade – Duncan Laurence (Anglès)

13. GRÈCIA: Better Love – Katerine Duska (Anglès)

14. ISRAEL: Home – Kobi Marimi (Anglès)

15. NORUEGA: Spirit in the Sky – Keiino (Anglès, sami del nord)

16. REGNE UNIT: Bigger than Us – Michael Rice (Anglès)

17. ISLÀNDIA: Hatrið mun sigra– Hatari (Islandès)

18. ESTÒNIA: Storm –Victor Crone (Anglès)

19. BIELORÚSSIA: Like It – ZENA (Anglès)

20. AZERBAIDJAN: Truth – Chingiz (Anglès)

21. FRANÇA: Roi – Bilal Hassani (Francès, anglès)

22. ITÀLIA: Soldi – Mahmood (Italià, àrab)

23. 
SÈRBIA: Kruna – Nevena Božović (Serbocroat, anglès)

24. SUÏSSA: She Got Me – Luca Hänni (Anglès)

25. AUSTRÀLIA: Zero Gravity – Kate Miller-Heidke  (Anglès)

26. ESPANYA: La venda  – Miki (Castellà)

1a SEMIFINAL (8 de maig) - Eliminats

 1. MONTENEGRO: Heaven – D-moll (Serbocroat)
 2. FINLÀNDIA: Look Away – Darude i Sebastian Rejman (Anglès)
 3. POLÒNIA: Fire of Love (Pali się) – Tulia  (Polonès, anglès)
 4. HONGRIA: Az en ápam – Joci Pápai (Hongarès)
 5. BÈLGICA: Wake Up – Eliot (Anglès)
 6. GEÒRGIA: Sul tsin iare (Keep On Going) – Oto Nemsadze (Georgià)
 7. PORTUGAL: Telemovéis – Conan Osíris (Portuguès)
  

2a SEMIFINAL (10 de maig) - Eliminats
   

 1. ARMÈNIA: Walking Out – Srbuk (Anglès)
 2. IRLANDA: 22 – Sarah McTernan (Anglès)
 3. MOLDÀVIA: Stay – Anna Odobescu (Anglès)
 4. LETÒNIA: That Night – Carousel (Anglès)
 5. ROMANIA: On a Sunday – Ester Peony (Anglès)
 6. ÀUSTRIA: You – PÆNDA (Anglès)
 7. CROÀCIA: The Dream – Roko (Anglès, serbocroat)
 8. LITUÀNIA: Run with the Lions – Jurij Veklenko (Anglès)

 

Respostes

Configuració
 • Prow21.178 9 68👍 6.555
  Al contrari de l'any passat, n'he escoltat ben poques, em reservo per les semis. Tinc un deja-vu amb el 2017: la cançó italiana és xula i m'agradaria que quedés bé, i la portuguesa una meravella que m'agradaria que guanyés. Tantdebo victòria lusa altre cop. 
 • Dònut_Ebrenc2.695 6 691👍 1.318
  Com diu en Prow, la cançó portuguesa, Telemovéis, de Coan Osíris és una meravella.

  Una raresa que mescla fado amb sons urbans i orientals, d'un paio amb molta imaginació, amb una estructura atípica, lletra ben curiosa (quero viver e escangalhar o telemóvel) i posada en escena que no dixa indiferent. Vos recomano escoltar els seus discos, cada cançó és un món. 

  Ell també és curiós, treballava en una sex shop i li agrada molt Pokémon, bona gent.   https://www.youtube.com/watch?v=DWoA-7kF5R4


  Uns altres que de segur que seran molt comentats seran los islandesos Hatari (literalment: Odiadors) amb la cançó Hatrið mun sigra (L'odi prevaldrà), cançó techno/industrial/punk amb veu gutural però amb key change eurovisiu.

  Cansats que totes les cançonetes parlen d'amor, d'amistat, de felicitat i merdes? Aquí teniu el que necessitàveu. La ressaca no té fi, la vida no té sentit, l'odi prevaldrà, l'amor morirà i Europa s'esfondrarà! 

  Amb un grup d'estètica BDSM i anticapitalistes i les úniques persones al món que han reptat el mateix Netanyahu a una batalla de glíma, lluita islandesa (però no han rebut resposta). També són los únics que han fet declaracions crítiques amb Israel i que han visitat Palestina estos dies. 

  Els Hatari han triomfat a Islàndia i els menuts els adoren. Dimecres de cendra, dia en què la quitxalla es disfressa (és lo seu carnaval/halloween), va triomfar la roba BDSM. Preciós.   https://www.youtube.com/watch?v=eVbShUW6QBM 
    • Friheden11.097 4 190👍 5.623
  Un dels presentadors, l’Assi Azar , està casat amb un català, i donarà el sou que rebrà pel fet de presentar Eurovisió a una associació israeliana pels drets de la comunitat LGBT, segons ha dit ell mateix a la “catifa taronja” on van desfilar totes les delegacions “ja que l’Estat no hi col.labora amb les associacions LGBT del país, ho faré jo amb diners provinents directament de l’Estat”.
 • Friheden11.097 4 190👍 5.623
  Les apostes ara mateix donen per guanyadora la cançó dels Països Baixos i posen segona la de Suècia, però les meves preferides són Islàndia i Portugal.
  • Dònut_Ebrenc2.695 6 691👍 1.318
   Enguany coincidim!  

   La de Suècia m'agrada però com a guanyadora seria la pitjor en molts d'anys per mi  França també ha pujat força i m'estic espantant, Roi me pareix tan fluixa i insípida -__-

   Sore l'Assi Azar, sí, lo marit, Albert Escolà, és català i diria que independentista, o almenys defensava l'1-O i va anar a alguna Diada 
 • terrae569👍 62
  Malauradament sembla que Israel vol tornar a convertir Eurovisió en Gayvisió.

  Ara que per fi teníem uns anys tranquils lluny del friquisme i del fanatisme de la ideologia de gènere tornem enrere. 
 • Prow21.178 9 68👍 6.555
  Me n’alegro de no haver pogut veure la primera semi i haver-me estalviat la vergonya que no hagin votat Telemoveis per a la final. Després em/ens preguntaran per què hi ha euroescepticisme arreu. Inútils. 

  Tantdebo els islandesos muntin un sidral no-musical dissabte a l’escenari a favor de Palestina, són els únics que veig amb nassos a fer-ho.
 • jomateixjo477👍 172
  Alemanya és delirant ... per l'ús de l'anglès.
 • Birondon288 14👍 338
  Al final ha triomfat el bon gust i han fet fora de la final al nyap portugués, considerada una de les pitjors "cançons" de la història de l'ESC en molts fòrums i pàgines especialtizades.

  La meva favorita és Austràlia, i Grécia també, i ja sabíem tots que passarien, perquè són molt bones. Els resultats de les votacions es publicaran després de la final, per no influir en les votacions dels altres països, però tot apunta que Austràlia ha estat la guanyadora d'aquesta semifinal.
  • Dònut_Ebrenc2.695 6 691👍 1.318
   Emm no sé si mirem fòrums d'universos diferents perquè jo veia el contrari. Sí que té molts haters però també molts eurofans consideraven Telemovéis una joia magnífica i (almenys al gener-febrer) era més odiada Austràlia, p.ex.

   La no classificació de Portugal és considerada injusta per molts en estos fòrums i també per concursants mateixos (la grega o el francès n'eren fans). 
   • Birondon288 14👍 338
    Sí, però la majoria que els hi agradava el tema portugués no eren eurofans, són gent que poques vegades ha vist Eurovisió. No són, com per exemple la Reyes del Amor i altres especialistes en el festival.

    Jo sóc eurofan de la "vella guàrdia" podríem dir, he anat a molts festivals i més o menys tots sabíem que la cançó portuguesa no faria res, que era una frikada de molt mal gust. Jo la comparo amb el "Congratulations" (Islàndia 2006) que molts pronosticaven que s'ensorraria i així va ser, mentre que els no eurofans pensaven fins i tot que hi seria al top 3.
 • UsuariV11.464 5 179👍 6.889
  Primeres impressions després d'un parell d'escoltes i la primera semifinal:

  -tinc la sensació que el nivell ha baixat una mica respecte a anys anteriors, però no en faig cas, perquè tots els anys és lo primer que solc pensar.

  -d'entrada només destaque dos cançons: la israelí, una balada preciosa tot i que no m'agrada massa com la canta el seu intérpret, i la irlandesa, un bonic i senzill tema pop amb un lleu toc folk.

  -de les favorites, només em diu alguna cosa la cançò rusa. Els russos et podran caure malament o bé (a mi no massa bé), però sempre solen portar bones composicions.

  -M'alegre de l'eliminació de Portugal, una frikada sense peus ni cap. És molt més difícil fer un bon tema pop clàssic que una astracanada barrejant estils sense volta ni solta, tot fent el pallasso sobre l'escenari.


  -incomprensible l'entusiasme d'alguns pel tema italià. Un recitat d'estructura musical plana, reiteratiu i avorrit, sense armonia ni melodia, ni tan sols una base rítmica atractiva que és l'únic que a vegades salva este tipus de cançons.

  -el tema francés està bé però el/la cantant és de lo pitjor, a nivell interpretació, que he vist en anys.

  -del tema islandés m'abstinc de qualsevol comentari. A vore quan es decideix algú a fer un festival paral.lel i alternatiu que bé podria anomenar-se EuroFrikivisió.

  Això, de moment.
  • Dònut_Ebrenc2.695 6 691👍 1.318
   Ostres, només coincidixo amb el que has dit del francès XD

   Israel o Rússia me pareixen balades una mica ràncies que se salven per la veu d'ells

   Per curiositat, quan van guanyar els Lordi què en vas pensar? 
 • Dònut_Ebrenc2.695 6 691👍 1.318


  Dimarts van passar estos països i avui actuen molts dels preferits: Països Baixos, Suècia, Rússia, Azerbaidjan. Suïssa o Malta.

  Ara mateix, segons les apostes, la cançó dels Països Baixos té un 38% de probabilitats de guanyar, molt lluny de la resta. Tindrem un Amsterdam 2020?


  • Prow21.178 9 68👍 6.555
   Mare meva, no m’ha agradat cap d’aquestes, m’han deixat molt fred totes les “preferides” d’avui, excepte la de Malta que tot i ser un quasi plagi de Fuego (mateixa roda d’acords) almenys convida a bellugar els malucs. Però no li he vist res de res a la holandesa per exemple (molt de “ooh” i molt d’univers psè)  m’ha semblat molt millor la balada nordmacedònia que ha sortit just després. Albània i Noruega prou bé, tantdebo passin, però ho veig complicat.
   • Prow21.178 9 68👍 6.555
    Bé, han passat l’albanesa, la nordmacedònia i els noruecs, merescut  La resta era previsible, excepte la eliminació croata.
   • UsuariV11.464 5 179👍 6.889
    A mi també m'ha agradat Proud de Macedonia, però la seua melodia em recorda molt alguna cançò coneguda i no puc recordar quina.

    Llástima que s'han quedat pel camí els irlandesos, presentaven un tema senzill però agradable.


    • Prow21.178 9 68👍 6.555
     No m’estranya, durant tota aquesta segona semi he tingut deja-vus musicals constants d’altres anys eurovisius i de cançons escoltades mil cops a la ràdio, què hi farem. La nord-macedònia com a balada m’ha semblat més interessant musicalment que les altres balades de la nit. 

     La d’Irlanda estava bé però amb poquetes excepcions una cançó pop a mig-temps sense presentació visual potent no va enlloc a l’actual Eurovisió, ens agradi o no, és així.

     Veig Austràlia amb moltes possibilitats dissabte de top3 i veurem de si alguna cosa més, compte. Jo la cançó la trobo buida tan musicalment com lírica; els refilets (no recordava la paraula catalana per a dir “gorgoritos”, gràcies diccionaris.cat) poden estar bé, ara, la resta de la cançó és fluixa. No obstant el concepte diva rossa lol volant per l’univers crec que agradarà a molts eurofans, i més si li sumes que votar Austràlia en un festival europeu és troll ja de per sí. 
 • Rigel65.112 11 5👍 33.781
  Sense la participació d'Andorra aquesta cosa no val res.
 • Lluísfrancesc12.822 9 164👍 11.896
  Vaig veure per accident la semifinal de dimarts i dues o tres cançons eren vomitives. La resta era directament per tallar-se les venes.

  Avui ja he tingut l'habilitat d'esborrar la sintonització de La 2 abans que comencés.
 • UsuariV11.464 5 179👍 6.889
  Bé, ha arribat el dia.

  He escoltat de nou totes les cançons, he vist, -per damunt damunt- les semifinals i continue pensant que s'ha baixat una mica el nivell. Francament, no trobe aquell ramell de quatre o cinc temes que sempre m'han agradat.

  Continue quedant-me amb la cançò israeliana. No m'acaba de fer el pes l'estil afectat de cantar del Kobi este, -el Freddy Mercuri israelià en diuen alguns-, però la bal.lada és bella i potent, encara que, com altres cançons, acaba recordant melodies conegudes.

  Respecte a la gran favorita, que no, que no li veig res al xicot este neerlandés ni a la seua cançò, un vulgar tema lent/cridaner que passaria desapercebut en qualsevol radiofórmula actual.

  Això sí, almenys disfrutarem d'un gran espectacle visual, un aspecte que sí millora any a any.
 • EstatpropiUsuari sumador166.747 11 1👍 28.395

  d'Eurovisió 

  A la bonica vila nòrdica de Tel Aviv. 

 • Yuli15👍 18
  A mi m'agrada molt la de Albania.
 • Yuli15👍 18
  A mi m'agrada molt la de Albania.

  https://www.youtube.com/embed/OQFbA7yfzjo
 • jlct148👍 88
  Per curiositat, a qui donareu suport per Eurovisió? (suposo que tots cerqueu nació car no penso que volgueu donar suport a Espanya/França , i Andorra no hi és )
  • cathalà23.455 12 53👍 6.974

   Jo l'única curiositat que tinc és com avall quedarà Espanya. I més tenint en compte com TVE porta catalans al festival i sempre els hi fa cantar en la llengua del imperio.
  • UsuariV11.464 5 179👍 6.889
   Home, si de veritat t'agrada la música popular moderna i el festival d'Eurovisió, no has de mirar per països. A mi m'agrada la israeliana i no sóc gens pro-Israel (tampoc massa en contra, puntualitze).

   Jo sóc molt pro-britànic i, en menor mesura, pro-italià, però no m'agradaria que guanyeren perquè llurs cançons no em diuen absolutament res.

   També m'agrada la cançó de (Nord)Macedònia i, francament, és un país que no em fa ni fred ni calor ni tot el contrari.


  • Prow21.178 9 68👍 6.555
   Depèn de la cançó. D'enguany m'agraden Portugal (ja no hi és) Islàndia i Itàlia, la resta o m'agraden molt moderadament o em deixen molt fred. Sempre dono suport a qui presenti una cançó de metal o de rock, però enguany no n'hi ha cap així desgraciadament.
  • Dònut_Ebrenc2.695 6 691👍 1.318
   Áfram Ísland!!!! 
 • Sau de Treviac5.459 2 392👍 6.810
  Conan Osiris! 
 • jlct148👍 88
  Doncs han estat totes les cançons lamentables... el nivell és baixíssim, pot ser que Espanya guanyi i tot. Les millors, en la meva opinió, Estònia, Suècia i Holanda.
 • Macarronet del meu cor1.542 3 976👍 2.057
  Suècia, qui t'ha vist i qui et veu. El Pla Kalergi sembla que té prou èxit.
 • Jaume_I15.952 11 117👍 8.455
  Bona nit, España 22 de 26 , continua l'esperpent espanyol
 • Jordi Freixas20.288 13 77👍 4.498
  Hi ha una cosa que no sé si ho he entès bé: el marit de la Madonna és català???
 • Un_senyor_damunt_un_ruc2.556 2 718👍 2.027
  M'han agradat Noruega, San Marino i Itàlia. Però Islàndia MILLOR CANÇÓ i MILLOR ACTITUD. Top trolls ensenyant la bandera palestina.

  Puta Israel.

  Hatrid mun sigra.
 • CèsarUsuari sumador16.553 14 107👍 14.907
  A Espanya ja no la vota ni Portugal...

  Només els hi queda Turquia...i no hi són...
 • EPS62.093 13 8👍 10.850
  L'espanyola m'agradava força, i han tornat a fracassar. És evident que no hi entenc gaire .
 • CèsarUsuari sumador16.553 14 107👍 14.907
  Enguany he estat obligat a veure el festival. Fa molt de temps que ha deixat d'agradar-me. Per a mi es va acabar amb France Gall o Gigliola Cinquetti. Per acabar l'absència de Luxemburg és definitiva. Quin sentit té aquest país si no participa (i guanya) a Eurovisió?

  Suggerència: cal enviar Junker amb un dels seus atacs de ciàtica tan divertits i una perruca platí amb les cames a l'aire. Guanyaria de carrer i, de pas, es carregaria l'escenari petonejant-se amb tothom, tot d'una.

  Com que hem acollit una dona gran a casa multimalalta i emprenyadora com ningú, li vàrem posar el festival (per al poc que li queda que se'n porti alguna alegria). A més, com que és més mordorenca que el xotis i les xulapes, jo patia per ella per les cares  que anava posant al moment de les votacions i veia la seva estimada bandereta al fons del tot. "Ahora sale Portugal! Estos nos votan seguro..." Xof! "Los alemanes! Estos le hicieron ganar a Massiel!" Plaf! "Los franceses! Esos son vecinos también y..." Plof! "Pero...como es posible? Si decian que la canción española era mu' buena!"...i quan el desastre ja no tenia solució "Yo es que vi en mi casa la selección y habían unas chicas que lo hacían mejor!"

  Mentre, jo, sucant pa i fent comentaris del tipus "Es que nos tienen manía, verdad?" "Esto está amañado! A que sí?""No se me quite el oxígeno, que la veo muy blanca!"

  En fi...tret d'aquesta estona de riure, que puc dir? Pinzellades...

  Bonic el magnific exemple de exemplars aris víkings: els suecs! Thor amb les dues valquíries que el flanquejaven.

  Eslovènia: eren l'Enrique i Ana en versió eslava injectats amb curare per tal de no moure ni un múscul.

  Israel: el cunyat ploraner que va molt mudat que ha begut massa en la festa familiar i que fa que plora per fer-se perdonar que li ha tocat el cul a la germana de la dona. Per cert, que feien els jueus treballant un sabbath?

  Espanya: bonic homenatge a 13 rue del Percebe. Només faltava el morós al pis de dalt i algú fen volar un sac de caspa com si fos neu. Consell: accelerar una música fins al paroxisme no la fa millor, tret que vagis molt posat de coca.

  Tinc d'altres, però o bé em fa mandra de seguir o bé la meva ment pietosa ha començar a esborrar-me els records de la passada nit.
  • UsuariV11.464 5 179👍 6.889


   Cèsar escrigué:
   Eslovènia: eren l'Enrique i Ana en versió eslava injectats amb curare per tal de no moure ni un múscul.


      Per la meua banda, jo hi vaig veure de seguida a Sergio i Estibaliz.  

  • Fidel AlfalsUsuari sumador11.640 8 176👍 4.261
   Com que hem acollit una dona gran a casa multimalalta i emprenyadora com ningú, li vàrem posar el festival [...] "Ahora sale Portugal! Estos nos votan seguro..." "Los alemanes! Estos le hicieron ganar a Massiel!" "Los franceses! Esos son vecinos también y..." "Pero...como es posible? Si decian que la canción española era mu' buena!" "Yo es que vi en mi casa la selección y habían unas chicas que lo hacían mejor!"
   El meu suport en aquests moments tan durs
 • UsuariV11.464 5 179👍 6.889
  No és que el tema neerlandés m'entusiasme però, alemenys, no ha guanyat Itàlia amb la pitjor cançons dels últims anys. Un recitat pla i avorrit cantat amb desgana i amb pobre instrumentació. De veritat, no sé que hi heu vist alguns.

  I els vots, supose que provindran massivament de tota la moreria europea ja que l'intérpret és musulmà d'origen egipci.

  Al final, la meua favorita, guanyant graons a cada escolta, era la bal.lada de Macedonia, bal.lada potent i extraordinàriament cantada. Paper digne, i en alguns moments del vot professional ocupant el primer lloc.

  Injust lo de l'Alemanya, un tema que també guanya cada vegada que l'escoltes. No era per a guanyar però no mereixia un lloc tan baix. Lloc que sí mereixia Regne Unit amb un tema insuls i un cantant més insuls encara. El fracàs crónic dels del Guaiom Uní, anye rere any, comence a pensar que és deliberat.

  I sobre Espanya, lo previsible, malgrat que en els dies anteriors la intensa propaganda patriotera espanyola habitual ens podia haver fet pensar que hi hauria sorpresa i podria entrar fins i tot en el top ten, al final al lloc que li correspon. Una vulgar xarangueta  de festes patronals no dóna per a més.

  I l'any que ve, més.
  • Prow21.178 9 68👍 6.555
   La cançó de les “sisters” germàniques es tan tan bona i tan profunda i tan original que va obtindre la màgica xifra de zero punts al televot 

   El Mahmood es cristià, dit per ell a roda de premsa. Araboparlant no és igual a musulmà. I és italià car és nascut a Itàlia i es sent italià. Si els fatxes italians i/o d’arreu els costa entendre una cosa tan bàsica com aquesta, que s’ho facin mirar. Informar-se abans de cunyadejar tampoc no ve malament. 
   • UsuariV11.464 5 179👍 6.889
    No he dit que era tan bona, si no que no era tan mala. I només és una opinió, com totes. La subratllava perquè la primera vegada que la vaig sentir no m'agradà gens però després de dos o tres escoltes més, li trobava un punt.

    Respecte a l'italià, estava segur que m'exirieu per ahí. Val, no és musulmà, però és etnicament àrab i en la cançò hi ha unes frases en àrab, suficient perque obtinga vots per raons extramusicals, les mateixes raons per les quals es critica a qui el critica musicalment.


    • Prow21.178 9 68👍 6.555
     Hi ha una frase i mitja en àrab, sí. I? A mi el tema m’agradaria igual sense la frase en àrab (reconec que no sóc objectiu per què Itàlia sempre m’agrada) Si cada any es votés només per arabofilia o islamofilia al festival com alguns afirmen, enguany França hauria d’haver quedat molt més amunt, Turquia guanyaria quasi sempre etc. Al final cadascú veu els fantasmes que més li convenen, però a Eurovisió els darrrers anys hi ha poques coses segures (excepte que Espanya no quedarà dels primers xD) Si hagués guanyat Suècia el fatxeram hagués dit que era per negre, etc. No cal dir si arriba aguanyar França (la cançó a mi em va semblar molt fluixa) amb un cantant homosexual, prou andrògin i de pares no-europeus, la que haurien muntat amb la decadència d’Europa i totes aquestes fantasies apocalíptiques carques. La qüestió és que alguns (no va per tu) dels que més es queixen dels motius extramusicals són qui més complexos i traumes extramusicals tenen. Que curiós.
 • terrae569👍 62

  Realment esperpèntic que la ideologia de gènere hagi acabat envaint tot el concurs... és que ja fins i tot han d'esforçar-se per ficar alguna cosa d'aquesta ideologia sí o sí, comença a fer massa tuf, i potser per això cada cop són menys els països que estan interessats en aquest concurs i això es demostra en les audiències, que cada any van a pitjor.


Publicitat

Fòrums

 • 9.283.551 missatges
 • 220.619 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat