Fòrum

Estudi sobre el català barceloní (ES NECESSITEN PARTICIPANTS!)

EstudiBarceloní34👍 6
Bona tarda, 

Som un grup d'investigadors de doctorat que actualment estem buscant participants de català barceloní per al nostre estudi. Busquem participants que:
  1. Siguin de Barcelona ciutat, preferiblement si hi han nascut i viscut tota la vida. 
  2. Tinguin el català com a llengua d'ús habitual (mínim d'un 50-60% diari d'interaccions en català).
  3. Tinguin entre 18 i 65 anys.
Bàsicament, el procediment anirà així: 
  1. Contactarem amb les persones interessades perquè omplin un breu formulari demogràfic i d'ús de la llengua. A partir d'aquí, podrem determinar quins participants ens serveixen per al nostre estudi d'acord amb el seu perfil. 
  2. Ens posarem en contacte amb els participants seleccionats per donar-los les instruccions sobre la tasca que han de realitzar. És molt senzilla: bàsicament, hauran de fer una gravació de veu parlant en català sobre un tema pactat prèviament, amb bona qualitat i sense interrupcions (és a dir, sense altres persones presents, trucades telefòniques, soroll, etc.). 
  3. Quan els participants completin la tasca, els demanarem que ens enviïn la gravació per correu electrònic i, un cop es verifiqui que la gravació és vàlida (és a dir, que s'han seguit correctament les instruccions del punt anterior), els participants seran compensats pel seu temps amb una targeta regal.
  4. A tots els participants se'ls facilitarà un formulari de consentiment, i en qualsevol moment podran revocar el seu consentiment i demanar que les seves dades siguin destruïdes i no s'emprin en estudis futurs del català parlat. Així mateix, s'assignarà un número a cada gravació per garantir l'anonimat dels participants. 
  5. Amb aquestes dades, elaborarem un corpus del català barceloní parlat, a partir del qual es podran estudiar diversos fenòmens lingüístics del català barceloní (especialment de fonologia i morfosintaxi).
Agraïm molt la col·laboració dels amics del Racó Català. També agraïm que en feu difusió fora del Racó per altres vies, com ara FB, Twitter, etc. Sabem del cert que molts usuaris del Racó Català comparteixen la passió per la nostra llengua, i creiem que serà una oportunitat excel·lent per contribuir al coneixement científic de la nostra llengua. A llarg termini, pretenem que les conclusions obtingudes d'aquest estudi ens permetin de fer contribucions valuoses a l'àmbit de la dialectologia catalana i l'ensenyament en aquesta llengua. Totes aquelles persones que compleixin amb els tres requisits que s'assenyalen al començament i estiguin interessades a participar-hi poden posar-se en contacte amb nosaltres per missatgeria privada, o bé al correu electrònic estudicatbarceloni@outlook.com. Els participants que així ho vulguin seran tinguts en compte per a estudis futurs. Igualment, estarem encantats de respondre als dubtes que pugueu tenir. 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.283.445 missatges
  • 220.617 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat