Fòrum

L'independentisme conquereix la Cambra de Comerç de Barcelona

Rigel65.373 11 5👍 34.036


Respostes

Configuració
 • Rolf Steiner13.078 10 161👍 5.492

  30 o 32 representants?
 • Rigel65.373 11 5👍 34.036

 • Rigel65.373 11 5👍 34.036
 • Atzabeja91 3👍 151
  Ostres!! Se'm fa estrany i tot... una bona notícia! 
 • Sau de Treviac5.621 2 384👍 7.272
  Molt i molt bé, això sí que és una gran notícia!!! 
 • cathalà23.648 12 51👍 7.270

  Molt bé 


  Per cert, Enric Crous és proper a l'associació sobiranista Femcat.
 • Mcasas9.761 13 220👍 4.219
   Felicitats a l'ANC per fer-ho possible 
 • Unitat i Orgull10.239 10 212👍 7.685
  32 de 40? 

  felicitats a l´empresariat de Catalunya...a veure si ells resultaran ser més valents que els votants...esperem que en 2 setmanes el votant barceloní sigui igual de valent 
  • maori16.582 3 108👍 8.630
   Crec que aquesta sí que seria la primera Estructura d'Estat. Per aquí es comença.

   PS: si us plau, no m'aixafeu el moment, que fa dos anys que no tinc més que disgustos
  • enricmm16.447 10 111👍 5.908
   Independència i capitalisme 
 • SEGADOR BLAUGRANA11.729 11 174👍 2.057
  Tampoc ens fiplem que només ha votat un 4% del cens... 
 • Armillet Lo Groc1.491👍 992
  Pq serveix aixo? 
 • Armillet Lo Groc1.491👍 992

  El candidat a l'alcaldia amb el suport de Ciutadans, Manuel Valls, ha reaccionat a la victòria independentista a la Cambra de Comerç: "Que caigui en mans independentistes és molt greu". L'alcaldable i ex primer ministre francès s'ha mostrat "preocupat" pel resultat a les eleccions ja que la Cambra de Comerç és una institució "bàsica per a Barcelona, igual que Foment". "És una nova etapa que pot portar al desastre", ha lamentat Valls.

   El candidat popular, Josep Bou, també ha manifestat la seva decepció amb els resultats de les eleccions. "És una molt mala notícia", ha declarat. A més, ha atribuït la victòria de la candidatura independentista al "separatisme colonitzador". "Està tot penetrat, han fet una feina extraordinària", ha concedit. També ha dit que "els han fet un gol" a la Cambra de Comerç.

  Malgrat tot, l'alcaldable del PP s'ha mostrat disposat a "entomar" el cop, però no s'ha estat de dir que la victòria de la llista impulsada per l'ANC és "el pitjor que podia passar".

 • maori16.582 3 108👍 8.630

  Valls veu “molt greu” que la Cambra de Comerç “caigui en mans independentistes”  El candidat a l’Alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha considerat aquest dijous que és “molt greu” que la Cambra de Comerç “caigui en mans independentistes”. En un col·loqui a Foment del Treball, s’ha mostrat “preocupat” pels resultats de les eleccions de la cambra, on ha guanyat l’ANC amb 32 membres electes d’un total de 40. “És una nova etapa que pot portar al desastre”, ha avisat l’ex-primer ministre francès, que ha remarcat la importància d’aquesta institució. En general, Valls ha constatat que la realitat de Barcelona en xifres és “escandalosament dolenta” en matèria de seguretat, habitatge, desigualtats socials i inversió.

  Al seu parer, la prioritat és evitar una aliança entre l’independentisme d’ERC i el “populisme” d’Ada Colau. Ha tornat a estendre la mà a un pacte “constitucionalista” després del 26-M.

  http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1600913-valls-veu-molt-greu-que-la-cambra-de-comerc-caigui-en-mans-independentistes.html?utm_source=facebook&utm_medium=xarxes&utm_campaign=xarxes&fbclid=IwAR1Igm0uI1Oo52ZTj-YUmSd6LCEEfdkKmBxCf3Kp5eGtn8P4opaGL-q8SIQ 

 • cathalà23.648 12 51👍 7.270

  I els resultats a les cambres de Manresa, Terrassa i Sabadell quins han sigut?
 • Marcos412474.649 2 466👍 3.372
  No havia sentit mai parlar d'aquestes Cambres i ara que les tenim els unionistes no paren de rabiar/plorar? Tan importants són? És de debò una victòria tan gran? 

  Bé, una bona notícia, que ja feia falta.  La putada és que per les següents no cometran el mateix error i faran campanya forta, mobil·litzaran el seu electorat i ens ho posaran més difícil de guanyar.
 • maori16.582 3 108👍 8.630

  Com governarà l'ANC la Cambra de Comerç? Quatre claus d'una victòria per sorpresa  Eines de País, la candidatura independentista que ha guanyat les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, governarà la institució els propers quatre anys. El resultat obtingut per la llista impulsada directament per l'ANC, amb el suport d'altres col·lectius i plataformes com el Cercle Català de Negocis, amb l'elecció de 32 membres d'un ple que en té 60, posa una veritable "revolució" a l'entitat empresarial. Després d'una llarga etapa caracteritzada per l'hegemonia de grans empreses, Eines de País es fa amb el control de la corporació. Però, i ara què? Quines seran les conseqüències i quins són els principals reptes d'una Cambra que gestiona un pressupost de 18 milions d'euros i que, de la nit al dia, ha canviat de baix a dalt?

  1. La relació amb els "grans electors"

  La llista de l'ANC disposa de majoria absoluta al ple (32 de 60), a l'espera de la validació de prop de mil vots que podrien afectar alguna vocalia. Però el president de la Cambra sortirà, el juny proper, d'un ple en què hi tenen un pes rellevant els anomenats "grans electors", 14 grans empreses que són les principals contribuents a l'entitat: Abertis, CaixaBank, Criteria Caixa, Banc Mediolanum, Banc Sabadell, Damm, Naturgy, Deloitte Advisory, Magma Disseny, Indra, Aigües de Barcelona, PwC, Promotora Kasde i el RACC. 

  En el programa d'Eines de País s'afirma que volen reformar el sistema cameral per fer que tots els membres del ple siguin electes. Fonts camerals expliquen a Nació Digital que "és la Cambra la que ha volgut que hi estiguessin vinculades grans empreses. Les aportacions d'aquestes 14 grans empreses suposa 1 milió d'euros d'un pressupost que cada any exigeix un gran esforç per tancar". Com gestionaran els nous responsables de la Cambra aquest tema?

  2. La Cambra d'Espanya i els fons europeus

  La Cambra de Comerç pertany a la Cambra d'Espanya. És més: l'actual president de la cambra catalana, Miquel Valls, és vicepresident de la d'Espanya, i ho seguirà sent. En aquests moments, la directora general de la Cambra d'Espanya és Inma Riera, antiga diputada de CDC al Congrés però avui molt decantada cap a posicions unionistes. El president és José Luis Bonet, conegut per les seves posicions molt hostils al procés. 

  El tema no és irrellevant. La Cambra rep una quantitat sensible dels seus ingressos a través de la Cambra d'Espanya: són els fons europeus, que han arribat als 5 milions d'euros en algun dels darrers exercicis. És la Cambra d'Espanya, que té convenis signats amb la de Barcelona, la que respon d'aquests ingressos davant la Unió Europea. Un enfrontament amb la Cambra d'Espanya podria posar en perill aquests ingressos.

  3. La necessitat de consens institucional

  La Cambra forma part de consorcis en què el seu pes és determinant. El cas més rellevant és el de la Fira de Barcelona, on és la institució cameral la que proposa el president, que ha de ser admès per la Generalitat i l'Ajuntament. Precisament la successió de José Luis Bonet a la Fira es va allargar per manca d'entesa. Finalment, va ser Pau Relats l'home de consens que va prendre possessió del càrrec. La Cambra també designa representants a institucions rellevants com el Consorci de la Zona Franca i el Port de Barcelona. La Cambra està "obligada" a mantenir bona relació amb el Govern català i amb l'Ajuntament de Barcelona.

  4. Què passarà a Turisme de Barcelona? 

  L'alcalde Pasqual Maragall i l'hoteler Joan Gaspart van acordar el 1993 un model de col·laboració público-privada per constituir el consorci Turisme de Barcelona, que Gaspart ha presidit durant 25 anys. L'expresident del Barça vol deixar el càrrec i es  plantejarà la seva substitució. La Cambra disposa de majoria en el consorci, tot i que fins ara les grans decisions s'han consensuat amb el consistori. El tema afecta un aspecte tan sensible com el model de turisme i, per tant, aquesta pot ser una de les primeres decisions delicades dels nous dirigents camerals.


  https://www.naciodigital.cat/noticia/179345/governara/anc/cambra/comerc/quatre/claus/victoria/sorpresa?fbclid=IwAR1Yt96dQCiG6hK4ATq9uUrhrALK4qXWpfffoNohWi-325pGPSEPsh3eOpk 
  • Rigel65.373 11 5👍 34.036

   maori escrigué:
   4. Què passarà a Turisme de Barcelona? 

   L'alcalde Pasqual Maragall i l'hoteler Joan Gaspart van acordar el 1993 un model de col·laboració público-privada per constituir el consorci Turisme de Barcelona, que Gaspart ha presidit durant 25 anys. L'expresident del Barça vol deixar el càrrec i es  plantejarà la seva substitució. La Cambra disposa de majoria en el consorci, tot i que fins ara les grans decisions s'han consensuat amb el consistori. El tema afecta un aspecte tan sensible com el model de turisme i, per tant, aquesta pot ser una de les primeres decisions delicades dels nous dirigents camerals.
   Per aquest motiu és tan important que a Barcelona l'independentisme voti en Jordi Graupera. L'acció combinada d'una CC controlada per l'independentisme i un ajuntament governat per la candidatura independentista den Jordi Graupera seria molt potent.
  • torraina_infernal38.506 11 16👍 23.661
   Destruir tot interès espanyol. Zero col•laboració amb qui no accepti la implementació immediata de la república. Suport al govern i a les polítiques que beneficiïn la petita mitjana empresa. 
 • K.T.P481👍 534
  una bona notícia enmig del desastre en què vivim. Després d'anys de no fer-ho, he entrat a la vanguardia española y de las jons per llegir els comentaris a la notícia: estan vomitant bilis. Si en Puigedmont treu un escó al parlament europeu se'ls acabarà tota.
 • enricmm16.447 10 111👍 5.908
  Amb el CCN tenim la patronal (bé, una gran part), amb l'ANC tenim ara les cambres de comerç. L'assignatura pendent? Els sindicats.
  • cathalà23.648 12 51👍 7.270
   Aquí la cosa està més fumuda. S'ha obtingut alguna victòria en l'administració pública, però en la gran indústria i el sector serveis serà molt difícil trencar l'hegemonia dels grans sindicats espanyols.
   • Liostes261👍 231
    Comisions i UGT estan envellint i totalment escleròtics. És també un deure de la Intersindical evitar que acabem en un model americà de zero sindicació i zero drets.
    • cathalà23.648 12 51👍 7.270

     CCOO afirma tenir més de 140 mil afiliats a Catalunya i la UGT uns 110 mil. La Intersindical CSC no deu arribar als 5 mil afiliats.
     • torraina_infernal38.506 11 16👍 23.661
      Inexistents o morts la majoria. La gran majoria no está sindicada perquè els sindicats es veuen com una colla de borratxos i mantes espanyols. 

      L'intersindical hauria d'apel•lar als treballadors a través d'altres canals. Fer-se gran lluny de les grans empreses d'analfabets castellans. Si ells volen tenir una merda d'organització disfuncional, que s'ho facin mirar 
 • Rigel65.373 11 5👍 34.036
  • Marcos412474.649 2 466👍 3.372
   Malauradament, no són majoria. Però ei, és un gran resultat per la seva primera vegada. 
   • Pavel_Korchagin3.545 2 583👍 7.809
    Però les altres 15 vocalies les ha guanyat el CECOT, i el CECOT sempre s'ha posicionat a favor de la sobirania de Catalunya (va signar a favor del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, etc.). No hi ha ni un vocal d'associacions empresarials espanyolistes dels escollits per sufragi (la cambra de comerç de Terrassa té 45 membres i molts d'ells són escollits directament per les empreses que més aporten a la Cambra, sense sufragi).
 • Rigel65.373 11 5👍 34.036
 • ocelldefoc4.143 6 517👍 1.502
  Una bona notícia, sens dubte
 • maori16.582 3 108👍 8.630

  La Cecot i Eines de País arrasen a la Cambra de Terrassa   La Cecot ha aconseguit 15 de 25 vocalies que estaven en joc en les eleccions per sufragi universal de la Cambra de Comerç de Terrassa, que li permetran obtenir la presidència en el ple. Eines de País, la candidatura sobiranista que comptava amb el suport de l'ANC i que a la Cambra de Barcelona ha estat la més votada, n'ha obtingut 10 (cinc són de Sant Cugat del Vallès).

  Els resultats, que s’han conegut a les dues de la matinada recullen la gran mobilització que han generat els comicis. La Cambra de Terrassa és la que més ha augmentat la participació de tot Catalunya. Els vots s’han més que multiplicat per 6. És la primera vegada que la Cambra de Terrassa celebrava eleccions.

  La Cambra de Terrassa és la més antiga de Catalunya i la tercera de l'Estat. Les eleccions per sufragi universal s'han celebrat, de forma remota, del 2 al 7 de maig, i de forma presencial, aquest dimecres. En sufragi universal s’escullen 30 persones. El ple el conformen 45 membres. Deu són de les empreses que contribueixen econòmicament a la Cambra. Les 30+10, el primer dia del ple, escullen els 5 darrers membres, a proposta de les organitzacions empresarials.

  Finalment, serà el Ple qui votarà el nou president. El fins ara president, Marià Galí, va anunciar abans de les eleccions que no es tornaria a presentar.

  Impugnació de centres

  Cal afegir que Eines de País ha impugnat els centres de votació que la Cecot va habilitar al Mercat de la Indepèndencia i a la seu del carrer Sant Pau, 6, de Terrassa, per entendre que eren contraris a la instrucció de la Junta Electoral Central del 30 d’abril.

  Els dos candidats que més vots absoluts han rebut eren de la candidatura d'Eines de País: Jordi Roset de Catalonia Independent Investments i Miquel Serracanta de Solutions&Decisions.


  https://www.viaempresa.cat/territori/cecot-cambra-terrassa_1930557_102.html 

 • maori16.582 3 108👍 8.630

  La Cambra no es resigna i busca la manera de deixar l'ANC a l'oposició

  El gir independentista que ha fet el ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, fins ara i des de fa més de 17 anys presidida per Miquel Valls i el seu equip, no ha agradat a les entranyes de la institució, que segons ha pogut saber El Nacional encara no es resigna i, a l'espera dels resultats finals que se sabran el proper dilluns 13 de maig, no descarta aconseguir deixar la llista de l'ANC a l'oposició

  Els resultats provisionals que la Junta Electoral de Cambres va fer públics ahir donen 31 cadires a la candidatura d'independentistes Eines de País (ANC), 5 per Crous&Torres, 3 per Carles Tusquets i 1 per Lideratge 50a50Ramon Masià no ha aconseguit cap epígraf, i Enric Crous tampoc no ha sortit per la cadira d'Interprofit a la qual es presentava; Tusquets ha aconseguit la seva per Trea Capital i dues més. 
   
  Dels més de 18.600 vots que es van emetre en total, la Junta Electoral va decidir retirar-ne 955 de l'escrutini perquè "els auditors han detectat que aquests vots que s'han d'acabar de verificar, ja que són sospitosos", que explicava ahir el secretari general de la Cambra, Xavier Coronas. Davant aquests dubtes, la Cambra també està fent la seva feina recomptant i mirant si entre aquest gairebé miler de vots dubtosos, aconsegueixen esgarrapar alguna cadira de l'ANC i per tal que no assoleixi la majoria. I és que hi ha algunes vocalies que han guanyat el seu epígraf per menys de 10 vots, de manera que si alguns dels 955 vots retirats entressin a l'escrutini, el mapa final del ple cameral podria arribar a canviar en algunes cadires.

  A més, cal tenir present que el ple cameral està conformat per 40 cadires escollides per sufragi universal, 6 que provenen de les patronals Pimec i Foment del Treball i 14 que corresponen a les grans empreses de major aportació econòmica. El total d'aquestes 60 vocalies són les que acaben escollint la presidència i la vicepresidència de la Cambra, per la qual cosa si l'ANC perd la majoria absoluta amb la que compta segons els resultats provisionals (31), s'hauria de veure si realment la resta de candidatures, les patronals i les grans empreses els donarien suport. 

  La gran empresa, inquieta

  La intenció d'emprar la Cambra com a "estructura d'Estat en el camí cap a la República" dels independentistes ha creat molta inquietud entre les grans empreses catalanes. I és que la Cambra de Barcelona, per poc coneguda que sigui, és una entitat clau al món empresarial català per ser altaveu de les demandes empresarials, per la seva influència en altres organismes com la Fira de Barcelona i pels programes i projectes que gestiona amb el suport de les diverses administracions públiques.

  Durant els mesos que fa que dura la campanya de les candidatures postulades per la Cambra de Comerç, els candidats que més sonaven com a favorits eren el financer Carles Tusquets, president del Banco Mediolanum, i Enric Crous, exconseller delegat de Cacaolat. Tot apuntava que la disputa es centraria en aquestes dues llistes, però la "gran capacitat de mobilització de l'Assemblea Nacional Catalana" ha fet capgirar l'escenari. La gran empresa ha quedat sorpresa, i la idea de "polititzar la Cambra" no acaba d'agradar, si bé apunten que la proximitat de les eleccions generals, amb el debat independentista al centre, i els comicis camerals, ha pogut "contaminar" aquest resultat. 

  Amb tot, des de la candidatura guanyadora es mostren "molt tranquils". En declaracions a El NacionalPere Barrios, qui amb gran probabilitat serà el presidenciable d'Eines de País, assegura que "per molt que amb l'escrutini final perdem alguna cadira, estem blindats perquè tenim el suport de Pimec i segurament d'algun altre candidat". A més, explica que "hem aconseguit capgirar la Cambra i fer una revolució de classe, amb la intenció de desvincular l'economia catalana dels poders fàctics centralitzats com l'Ibex35". També plantegen "consultes a l'empresariat sobre si volen que la Cambra sigui activa en el camí cap a la República" i també si es vol "la sobirania fiscal". Aquest ideari alarma el ple cameral de Valls, que no llença la tovallola.

  Així doncs, amb els resultats encara per acabar de determinar, el futur de la Cambra està a l'aire. 


  https://www.elnacional.cat/ca/economia/cambra-comerc-independentisme-anc-oposicio-miquel-valls_382885_102.html 
  • Rigel65.373 11 5👍 34.036
   Seria molt necessari que els periodistes de mitjans nostres com Vilaweb o el Nacional, fiscalitzessin el posicionament de la generalitat en aquest afer, a veure a qui afavoreix. I em refereixo al posicionament real, no pas d'anar recollint declaracions de cara a la galeria.
 • Brioix5.079 6 426👍 1.396
  Tal com he dit sempre: a mordor els fan més por les corbates independentistes que no pas els hipies independentistes (amb permís de la CUP, que fan feina prou ben feta).
 • TywyllUsuari sumador42.207 12 13👍 6.109
  I això mateix podria aconseguir l'ANC al Parlament si plantàs cara d'una vegada a l'establishment polític processista. No som conscients de l'enorme poder que té l'ANC. Si volguessin, el país faria una insurrecció i la independència unilateral tindria opcions d'implantar-se.

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.312 missatges
 • 221.185 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat