Publicitat

Fòrum

La Universitat de València no autoritza un acte estudiantil en defensa d'Stalin

Indesquerra20.636 9 72👍 7.354


(Text literal de la font)

La Universitat de València (UV) va revocar ahir la cessió d'una aula del campus de Blasco Ibáñez al grup estudiantil Universitat Obrera (UO) que ha convocat per demà un acte en defensa de Stalin, el dictador que va governar l'extinta Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS) amb puny de ferro durant tres dècades (1922-1952) i les purgues polítiques van deixar diversos milions de morts.

Fonts de la UV justifiquen la retirada del permís a Universitat Obrera per «un defecte de forma, ja que l'acte que estan anunciant 'En defensa de Stalin' no coincideix amb la conferència 'sobre l'URSS' per a la qual van sol·licitar la cessió d'un espai de la Universitat ».

Pel que sembla la clau està en que els estudiants van demanar una aula de l'Aulari III del Campus de Blasco Ibáñez, que fa servir la Facultat d'Història de la UV, a la Unitat Tècnica de Gestió del campus i no al deganat de la facultat com és l'habitual . La sorpresa va arribar aquest dilluns quan els organitzadors van començar a anunciar l'acte desplegant pancartes per la universitat amb el retrat del dictador soviètic i el lema «En defensa de Stalin». Per això ahir, a les 14:30 hores, la UV va acordar retirar la cessió de les seves instal·lacions a Universitat Obrera.

Ara fa un any, la Universitat de Granada (UGR), després d'una denúncia del partit d'ultradreta Vox, va cancel·lar un acte en el seu campus «En defensa de Stalin» convocat per Universitat Obrera. L'organització estudiantil va reaccionar penjant una gran pancarta de Stalin a la Facultat de Ciències Polítiques a la qual es llegia «La UGR accedeix al xantatge feixista, no ens callaran. Visca Stalin! Visca el marxisme-leninisme! ».

https://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2019/05/08/uv-autoriza-acto-estudiantil-defensa/1871697.html

PD. Quan he vist el titular al diari valencià, confese que m'he acollonat, pensava que ara alguna flipada d'alguna nova escissió "megarevolucionària" del SEPC. 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.301.986 missatges
  • 221.329 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat