Fòrum

A qui votareu a les europees?

A qui votaràs (si és que votes)?
JxC
103 (56.59%)

ERC
28 (15.38%)

ABSTENCIÓ
19 (10.44%)

COALICIÓ COMPROMÍS
9 (4.95%)

NUL
8 (4.40%)

ALTRES
8 (4.40%)

COMUNS
6 (3.30%)

PACMA
1 (0.55%)

BLANC
0 (0.00%)

Vots emesos: 182
maori16.535 3 108👍 8.569
Enmig de la incertesa (ara el PP vol recórrer la decisió del Tribunal de Madrit), faig aquesta enquesta.

Respostes

Configuració
 • maori16.535 3 108👍 8.569

  Tots els detalls de la gira europea de Puigdemont per la campanya del 26-M


  Clara Ponsatí, Aamer Anwar, Carles Puigdemont i Toni Comín davant del monument de Schengen | ACN


  Després d'una setmana en la qual hi va haver temps perquè la Junta Electoral intentés vetar la seva candidatura, diversos jutjats evitessin prendre una decisió definitiva i, finalment, un tribunal madrileny li donés llum verda per ser candidat, Carles Puigdemont ja ho té tot a punt i planejat per a l'últim esforç fins al 26-M. La nit de dijous a divendres comença la campanya electoral de les eleccions europees i el cap de llista de Junts per Catalunya viatjarà arreu d'Europa i, fins i tot, participarà en un acte a Madrid.

  Puigdemont, concretament, anirà a Alemanya, Gran Bretanya i Eslovènia. I, a més, l'expresident també participarà per videoconferència en un acte que farà la candidatura a la capital espanyola.

  JxCat ha presentat aquest dimecres a la tarda el lema i la imatge de la campanya a l'Eurocambra: "Persistim i guanyarem", amb la fotografia dels números u, dos i tres de la llista: Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Amb un pressupost de 400.000 euros, la formació confia a poder fer una campanya "molt europea amb el focus a Catalunya" per internacionalitzar el procés.

  En l'acte de presentació, la candidatura ha reiterat en la denúncia que ha començat la cursa electoral de les europees amb "desigualtat de condicions" pels recursos de la Junta Electoral Central (JEC).

  https://www.naciodigital.cat/noticia/179296/tots/detalls/gira/europea/puigdemont/campanya/26-m?fbclid=IwAR0tZ798atvVFanhafPYoa4vinVps0yBZH7DQp9bRyaoAMcLXjus3gAg6eA 

 • maori16.535 3 108👍 8.569
  El TC també avala la candidatura del President.
 • maori16.535 3 108👍 8.569

  Centenars de persones de les Balears s'adhereixen al Comitè de Suport a Puigdemont en 24 hores  El Comitè de Suport a Puigdemont ha rebut centenars d'adhesions de ciutadans de les Illes Balears en només 24 hores. Noms tan coneguts com Bernat Nadal, Hilari de Cara, Cristòfol Soler, Jordi Cloquell, Nicolau Dols, Bartomeu Mestre 'Balutxo', Biel Majoral, Jaume Sastre o Cathy Sweeney s'han sumat a la crida per a la restitució de Puigdemont, segons han explicat aquest dijous a Can Alcover Antònia Font, Joan Mir i Mònica Pastor, els tres mallorquins que formen part de la candidatura Lliures per Europa (Junts), encapçalada pel mateix Puigdemont.

  "Carles Puigdemont és el president legítim de Catalunya, encara que no va poder ser investit i ara forma part del grup de perseguits i exiliats", ha indicat Antònia Font, just abans d'aclarir que Puigdemont "no és cap fugat".

  Font considera que les eleccions europees "són una oportunitat per donar veu al president legítim de la Generalitat" i per "expressar i donar veu a Europa a les llibertats cíviques retallades per la persecució de l'Estat". "Si no ens podem organitzar dins l'Estat, haurem d'entrar a Europa per internacionalitzar el conflicte", ha sentenciat. 

  Pel que fa als moviments de la Junta Electoral en contra de la candidatura de Puigdemont, Font ha indicat que s'han fet "a la desesperada i sense cap mena de vergonya". "No li poden impedir presentar-se i ser elegit, i no saben què han de fer per fer-lo callar", ha explicat. "No hi ha cap problema perquè els exiliats es presentin", ha subratllat. 

  Font també ha destacat que Lliures per Europa (Junts) és una candidatura "transversal tant ideològicament com territorialment". "Estam per damunt d'una estructura de partit, i el que volem és assolir el respecte democràtic i el dret internacional d'autodeterminació", ha dit.

  Crida del Comitè de Suport a Puigdemont

  La crida del Comitè de Suport a Puigdemont fa referència a "la persecució ideològica, judicial i policial", la qual "ha provocat l'existència de presos polítics i exiliats", així com la criminalització del "president Puigdemont, fins a convertir la seva figura en l'enemic públic que cal anorrear". 

  "Aquest atac té el precedent del president Macià l'any 1926, detingut, jutjat i alliberat pels tribunals francesos, i el del president Companys, detingut pels nazis, deportat a Espanya i assassinat per Franco l'any 1940", continua la crida. Segons el Comitè, "la irregular i injusta situació actual justifica amb escreix una mobilització que reclami la restitució del president Puigdemont".

  "L'avinentesa de les eleccions europees brinda una primera i immediata oportunitat: conferir a Puigdemont la condició d'eurodiputat, dins una llista amb persones d'arreu de la nació catalana", diu el text.


  https://www.arabalears.cat/politica/Comite-Suport-Puigdemont-adhesions-Mallorca_0_2230577089.html 


Publicitat

Fòrums

 • 9.297.233 missatges
 • 221.134 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat