Fòrum

Les ONG són una màfia i una estafa

Quina opinió teniu de les ONG?
Generalment dolenta
28 (63.64%)

Hi ha de tot
11 (25.00%)

Crom el missioner del segle XXI
3 (6.82%)

Generalment bona
2 (4.55%)

Vots emesos: 44
Capità·carxofa3.772 1 553👍 10.032
Per raons professionals darrerament he estat involucrat amb moltes ONG, per les que faig tasques de consultoria en diferents aspectes dels seus projectes.

-Promoció de sistemes d'electrificació fora-xarxa d'escoles i hospitals a un país africà. Projecte immens per l'escala del país, amb ple d'iniciatives per conscienciar les comunitats, etc. Tot molt bé si no fos perquè llegint la lletra petita tots els sistemes instal•lats formaran part de l'empresa de distribució d'electricitat dels promotors del projecte, que s'embutxacaran sucoses taxes gràcies a la idea suposadament altruïsta. La idea de negoci no la trobo malament, com a mínim és promoció econòmica local i no de la mà de multinacionals, però ells enreden la gent per finançar "solidàriament" la seva empresa privada.

-En un altre cas una ONG europea té un projecte de medi ambient a l'Amazones colombià, comptant amb diferents socis locals per diverses fases del projecte. La idea és bona, però les nostres recomanacions han estat rebutjades per l'indignada directora de l'ONG, car suposaria l'arribada dels diners directament a les associacions comunitàries colombianes i no podrien agafar el seu 8% de comissió (literal). Això és sense comptar les despeses administratives, de seguiment, etc. que ja estan incloses al pressupost de manera suculenta.

-Per últim una altra ONG té un projecte de construcció d'una escola "per ajudar la població rural a l'Àfrica". Després de l'anàlisi de les factures (car al pressupost està convenientment amagat en despeses generals de construcció) cap al 25% de les despeses és sorra d'una empresa propietat del promotor de l'ONG (sense comptar el ciment i altres materials constructius, a preu de mercat). 100.000€, una petita fortuna a l'Àfrica, que s'embutxacarà directament el paio, novament sense comptar les despeses de manteniment, salaris administratius, etc.


Tres exemples per mostrar quina MÀFIA són les ONGs, tan capitalistes com les empreses privades i reproductores de les mateixes dinàmiques classistes i imperialistes, però amb una hipòcrita façana solidària que fa bossar.

Vosaltres heu tingut males experiències amb ONG?

Respostes

Configuració
 • Hades28.218 9 36👍 20.605
  En ser no governamentals vol dir que estan fora del control de l'estat, que és o hauria de ser un reflexe de la sobirania popular.
  Però per fer-ne competència a un estat amb el poder econòmic que atorga la recapctació de diners, calen efectivament molts diners d'una altre font. Tasca només a l'abast d'una poca quantitat de gent i organitzacions privades.
  Així que per la seva mateixa naturalesa són organitzacions que actúen com a lobby per a algún grup d'interés de grups de gran acumulació de capital, en principi en competència amb els estats; tot i que en la situació actual on estan completament domesticats actuen més com a barrera per a "ajudar-los" a no desviar-se i com a indicadors de camins a seguir.
  A la fi actuen com una de les moltes eines que té el poder econòmic per a controlar el poder polític en els temps actuals.
  Així generalitzant. Que d'ONGs n'hi ha un fotimer i cadascuna d'elles deu tenir les seves pròpies circumstàncies.

  ---

  Sobre els casos que comentes, bé, són projectes executius que s'equiparen a qualsevol altre iniciativa d'inversió i negoci a països pobres. La diferència és de màrqueting, només.
 • Argimont9.002 2 247👍 5.410
  Jo Tinc el principi que la solidaritat ha de ser altruista , es poden Fer negocis amb la solidaritat ja sigui l'esglèsia o una ONG però ja parlem d'un negoci.
  Quan parlem de intermediaris , comissions... Ja entrem en una dinàmica molt dolenta.
  I el que tu estàs dient es nomès un negoci pur i dur , una empresa , no es cap ONG 
 • BarratinaireUsuari sumador8.456 14 256👍 6.399
  No dic que hi hagi ONGs que actuen de bona fé, de fer en conec alguna, però la gran majoria hi són per enriquir oportunistes o sencillament prendre el pèl a la gent, hi ha casos d'ONGs per qualsevol xorrada on els diners recaptats directament se'ls queda el fundador i pel suposat project en gasten una miserable part.
 • prou_prusses1.286👍 660
  El tema de les ONGs és maquiavèlic, i gran part del problema recent d'immigració massiva que estem patint, està promoguda per aquestes organitzacions, aprofitant el sentiment de culpa que les esquerres han inoculat en la població.
 • galetacuqui1.136👍 1.240
  Vot negatiu per error
 • K.T.P474👍 504
  És clar que la gran majoria no tenim accés a la informació que ens facilites, i agraeixo que ho facis.

  Vaig deixar de coŀlaborar amb un parell d'ONGs més aviat pel sentiment de culpa que generen, no salvaré el món ni arreglaré la misèria que hi ha. Em sembla més sincer anar-hi i prestar algun servei útil -en certa manera ja ho he fet-.

 • anseso21.260 9 68👍 4.079
       Opino que la majoria d'ONG's volen mantenir el seu status i fer durar la seva tasca eternament en lloc d'assolir una veritable solució a les mancances de la humanitat.
       En una ocasió em va visitar a casa un membre d'Intermón Oxfam demanant un donatiu i ja li vaig dir que si volien acabar amb la misèria a l'Àfrica, comencessin per fer lligadures de trompes, planificació familiar, distribució de preservatius, etc., atès que quan reuneixen una quantitat de diners "X", ja són necessaris X+100.000 i quan en reuneixen 100.000 ja en són necessaris 1.000.000 i això no tindrà mai fi mentre l'explosió demogràfica no aturi i no s'endeguin projectes de desenvolupament als països necessitats d'ajut.
 • Carles Martell3.347 1 606👍 5.785
  Plataforma per la Llengua és una màfia i/o estafa?
  • Capità·carxofa3.772 1 553👍 10.032
   No critico pas la figura jurídica d'ONG com a tal, sinó el que es coneix típicament per ONG: vegi's organitzacions a objectiu no lucratiu amb finalitats solidàries, notablement treballant al tercer món. Clar que penso que la societat civil i les organitzacions no governamentals sense ànim de lucre poden fer una bona tasca, tot i desconeixent específicament la Plataforma per la Llengua (al poble sempre havíem estat més de la CAL i el Correllengua).
 • CèsarUsuari sumador16.663 14 106👍 15.229
  Dir ONG és com dir "eco", "bio" o "sense gluten": uns pocs són honrats, molts se'n aprofiten.

  I al tema ONG molts, encara que honrats en la feina que fan, gasten una superioritat moral que mostra que la mesquinesa humana és transversal: existeix a tots els col·lectius.

  I encara que em surti una mica del tema, estic veient l'anunci d'un ONG aquests dies que, amb imatges de nens famolencs i plorant, demanen ajuda per les víctimes dels bombardejos al Yemen. Uns anuncis en castellà, la mateixa llengua que empran els treballadors que fabriquen les bombes i els drets dels quals impedeix, PSOE dixit, que s'interrompi la venda d'aquestes armes als qui les empra, la monarquia saudita, el gran amic del rei d'Espanya.
 • EstatpropiUsuari sumador167.274 11 1👍 28.629
  Ok, gràcies. 
 • Benfresc13.541 6 153👍 13.545
  Sí, és clar que són una estafa, jo vaig treballar de captador de socis per diferents ongs, algunes al carrer i altre porta freda tipus comercial, algunes per comissió i altres amb sou, per diferents localitats de la província de bcn. 

  I sí, evidentment que és una estafa, ningú té ni putíssima ideia d'on van a parar els calés del soci realment, tot l'speech és inventat, els treballadors de les subcontractes explotadíssims, penya pencant 5 dies a la setmana 10 hores al dia i cobrant 200-400 euros al mes, amb l'esperança de que algun dia els ascendiran i cobraran molt més. Això mentre el cap d'oficina es pot embutxacar tranquil·lament 20.000 euros en un mes.

  Quina quantitat de calés que paga el soci arriba al lloc de destinació? Molt menys del 50%segur. Quin tant per cent dels calés que arriben fan un verdader profit i no són gastats en burocràcies , suborns i despeses inútils? Això ja no ho sé, ni ideia. 
 • Xulomander6.415 4 336👍 7.157
  Les ONGs a l'Àfrica són imperialisme pintat de rosa.


Publicitat

Fòrums

 • 9.297.038 missatges
 • 221.126 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat