Fòrum

[Espanya] El partit d'ultradreta VOX agafa volada i el seu líder 'desperta histèries com si fos una estrella del rock'

Carles Martell3.292 1 611👍 5.694
Heus aquí una curiosa notícia publicada per un important diari espanyol:

VOX REBENTA SEVILLA: ABASCAL EMPLENA COM FELIPE I GUERRA EN ELS SEUS ANYS DAURATS

Unes 4.000 persones "per Espanya, visca Espanya". Un ambient com no es troba en cap altre míting. Gent de tota mena, molts joves, famílies senceres... Banderes espanyoles onejant sense descans des de molt abans que aparegués Santiago Abascal, que fins i tot desperta histèries en algunes de les joves com si fos una estrella de rock.

Abans d'entrar, es va dirigir amb el megàfon a la mà, a centenars de persones que es van quedar fora del Palau d'Exposicions i Congressos de Sevilla, sota la pluja. No hi ha hagut a la capital andalusa cap altre míting com aquest segon, i últim, que Abascal va protagonitzar a Andalusia. Va tenir un altre a Granada a Dimecres Sant i també va arrasar. "President, president", l'aclamen els seus.

Foto: Reuters.

Abascal va recordar el seu míting, en aquest mateix lloc, al novembre i el "fatalisme" de llavors, perquè deien que no seria possible "expulsar" al PSOE "corrupte", però "va arribar Vox". "Els andalusos heu estat els avançats de la reconquesta", "heu estat l'avantguarda del despertar d'Espanya", va assegurar al públic.

Va advertir en la seva intervenció "dels incompliments" del PP i C's amb el pacte d'Andalusia, recordant "la deportació de 52.000 immigrants il·legals", les subvencions "als 'lobbies' feminazis" i LGTBI, la supressió de la Llei de Memòria Històrica i la defensa dels toros. "Vox no permet que li enganyin ni que es prengui el pèl a les persones que els han votat", ha sostingut.

Obtinguin els diputats que obtinguin, va avisar, ja han guanyat perquè "han tret de l'armari els debats que ja, passi el que passi, estaran sobre de la taula". Les eleccions andaluses, va advertir el president de Vox, van ser "la guspira del que ocorrerà i cap enquesta està vaticinant" el que passarà diumenge que ve. "Collons, a Espanya no es podia fer res ni dir res perquè hi havia una dictadura 'progre' i a qui es movia el manaven al racó de pensar: fatxa, retrògrad. Per quin gintònic anem ja? Gintònics hauran de prendre alguns el 28 d'abril per llevar les seves penes ".

Foto: EFE.

Abascal va carregar contra la Llei de Memòria Històrica, ha assenyalat que el PSOE va ser el responsable "de desencadenar la Guerra Civil a Espanya, de la corrupció i del sorgiment d'ETA", va presumir d'haver posat en qüestió la ideologia de gènere, de posar en solfa l'Estat de les autonomies i d'haver tret als carrers la bandera d'Espanya.

"No es podia manifestar l'orgull de ser espanyol", va dir Abascal, i "no es podia qüestionar la immigració il·legal". Va defensar els toros i la Setmana Santa entre aplaudiments. "No ens espantaran les distorsions de la dreteta covard que va dir que volíem armar els espanyols als carrers", ha assegurat.

A Pedro Sánchez el va retratar com "un individu sense escrúpols que només ambiciona el poder i no està disposat a servir a la seva pàtria", i "dels altres què dir", es va mofar. "Els quatre genets de l'apocalipsi", els va cridar. "Anem, on, on bufi el vent", es va burlar de C's i del "seu cordó sanitari" sobre el PSOE. "Van estar tots junts en el debat d'ahir [dimarts]", va riure, denunciant el veto a Vox i advertint que després hauran de pactar amb ells i que quedaran per davant.

Foto: EFE.

El veterà militar Agustín Rosety Fernández de Castro, número u per Cadis, va avisar que la campanya per la província gaditana acaba amb el convenciment que tindran "un resultat extraordinari". Els crits de "Gibraltar espanyol" es van succeir en el míting al costat dels "Puigdemont, a la presó" i els de "Visca Espanya". "Els pescadors de Barbate no estan preocupats per l'heteropatriarcat capitalista", va ironitzar Rosety en un recorregut en què va mostrar a Vox els problemes de "la gent senzilla abandonada per una esquerra que ha embogit".

Va sonar la cançó de la Legió i el públic en peu va cantar l'himne de la mort. L'ambient era festiu, similar al que aconseguien Felipe González o Alfonso Guerra en els anys daurats del PSOE a Sevilla. Van aplaudir al pare de Marta del Castillo, Antonio, i als 12 "gladiadors", els diputats andalusos de Vox. S'atribueixen el canvi polític a Andalusia: sense ells, asseguren, no hagués estat possible.

Foto: Reuters.

Van donar la sorpresa a les andaluses, amb gairebé 400.000 vots. Abascal va omplir aquest mateix recinte en les autonòmiques i ningú va creure que pogués mobilitzar el que va mobilitzar. L'eufòria 'voxera' no s'ha aplacat sinó que està encara més enardida. Cada vegada hi ha més voluntaris amb armilles verdes, de vint anys que aplaudeixen els discursos amb passió.


Un ambient que res té a veure amb el que Pablo Casado (PP) va congregar a Sevilla hores abans en un restaurant a la vora del Guadalquivir, on hi van haver unes 700 persones. Tampoc amb el que Pedro Sánchez (PSOE), que no va arribar al miler de militants, va reunir en un edifici annex a aquest nou Palau d'Exposicions i Congressos en precampanya. Ni al que Albert Rivera (C's) va aconseguir dissabte previ al Diumenge de Rams al moll sevillà, que segons l'organització va reunir unes 2.000 persones. Només Pablo Iglesias, el 2015, va congregar 3.700 persones en el mateix lloc que aquest dimecres va omplir Abascal, amb Podem en el seu millor moment, pujat a l'onada del 15-M.

La número u per Sevilla, Reyes Romero, va ser rebuda al crit de "visquin les dones valentes". "Quina colla de fatxes que ens hem ajuntat aquesta tarda a Sevilla", va correspondre la candidata, que va ser qui va protagonitzar al costat de Francisco Serrano el míting a 2015 en què van ser apedregats. Ha passat molt temps d'aleshores ençà.


Font:El Confidencial

Respostes

Configuració
   • nemo6.585 9 327👍 2.081
    I lo que t'agradaria a tu que el nazisme català agafara volada, eh, bandido? Doncs no ho voràs, el catalans son més inteligents i no combreguen amb els teus ideals. Fatxa
    • willybarna12.502 10 167👍 3.694

     nemo escrigué:
     I lo que t'agradaria a tu que el nazisme català agafara volada, eh, bandido? Doncs no ho voràs, el catalans son més inteligents i no combreguen amb els teus ideals. Fatxa
     Pero si ell votara al Front, no pas a CiU  .........  
     • nemo6.585 9 327👍 2.081
      Que afirme que votarà ara, puntualment, al FN no vol dir que de colp deixe de ser un feixista de merda. Diguem-ne que és el seu vot "amb una pìnca al nas". N'estic segur que es d'aquells que somiaria amb un Vox catalanista.

      • willybarna12.502 10 167👍 3.694

       nemo escrigué:
       Que afirme que votarà ara, puntualment, al FN no vol dir que de colp deixe de ser un feixista de merda. Diguem-ne que és el seu vot "amb una pìnca al nas". N'estic segur que es d'aquells que somiaria amb un Vox catalanista.

       No es FN, és FR, Front Republica.
  • bogosity1.111 11👍 1.577
   Jo crec que el nazisme espanyol no li suposarà cap problema a Europa perquè mentres es limiti a actuar dins del "seu" territori i la "seva" població, a la resta d'Estats no els importa el que passi.
   • nemo6.585 9 327👍 2.081
    El feixisme "a l'espanyola" no preocupa ni més ni menys del que preocupa la pujada a Italia, Franca, Alemanya, Austria, Txequia, Polonia etc etc. De fet des de fòra, tan els diaris de dretes com d'esquerres demanen que el margine  vOX. Cordó sanitari de veritat. Que tu vols vore un altre mon? doncs allà tu, però no cal anar-se'n molt lluny, llig el Corriere de la será, O le figaro, o fins i tot el diaria sensacionalista Sun.

    I Catalunya no es inmune al nazime, a la catalana, el racó n'es ple, amb Rigel al capdavant, i no et veig, com a la UE, molt preocupat.....
    • bogosity1.111 11👍 1.577

     Si, surten a demanar que es faci un cordó sanitari. I quan no es faci faran alguna cosa? Expulsaran al PP i a C's del PPE i de l'ALDE? Aplicaran l'article 7?

     Ni de conya.

      

     PS: Tot i que tu parles de la premsa però jo estava pensant més en els governs d'Estats Sobirans. També va haver-hi molta premsa internacional criticant la policia espanyola l'1O però tots els governs van venir a dir més o menys que "prefeririem que Espanya no fes servir la violència indiscriminada (sobretot si hi ha càmeres) però en qualsevol cas són sobirans per fer el que vulguin".

 • Calidoscòpic20.993 15 70👍 14.350
  Míting de Vox a València
   • Xicoira5.276 2 406👍 4.243
    Aleshores no ens quedarà altra sortida que prendre el control físic nosaltres mateixos, si volem sobreviure.
    • Anònim1017.067 6 100👍 16.506
     Sí. El problema és que no tenim ni els polítics ni la gent per la feina. Els polítics haurien de dedicar-se a mentalitzar la gent que una revolució, amb tots els seus sacrificis (vagues generals indefinides, desplegament massiu pel territori amb la conseqüent repressió etc.), és l'única via per preservar els nostres drets humans, civils, i nacionals, no romandre sotmesos, i aspirar a un futur millor, i impulsar-la en el moment més favorable, però no s'han dedicat a això sinó a desmobilitzar i normalitzar la situació. Per altra banda, si força independentistes es posen a votar PSOE en les actuals circumstàncies, no sé amb quin capital humà comptem. Vaja, que imaginant que els polítics donessin la talla, que és condició sine qua non, dubto molt que la gent ho fes, que és una altra condició sine qua non.
    • Rigel65.097 11 5👍 33.764
     No podem avançar sense controlar la rereguarda. No podem pretendre fer la feina que els polítics no volen fer sense, prèviament, fotre fora aquests polítics (i llurs partits), bàsicament per tal d'evitar que ens fotin un altre cop la punyalada a l'esquena.
    • terrae547👍 52
     Recorda que el nostre objectiu com a poble és morir amb el lliri a la mà.
    • bogosity1.111 11👍 1.577
     Nah, ens dedicarem a "donar una lliçó" fent cua cap a les càmeres de gas amb total civisme i "sense ni un paper a terra". Que "el món ens mira".
   • Juan Lloris6.291 7 342👍 4.032
    No. Vox no governarà el PV en estes, s'hi quedarà prou curt. I en les pròximes tampoc.

    Actualment en política dos anys és temps suficient perquè et canvie tot el panorama. Esta gent no aguantarà 4 anys forta, doncs és temps suficient per a cagar-la a diari.
   • Tico804 2👍 406
    No passaran del quart lloc, no sé on veus que puguin governar...
    • nemo6.585 9 327👍 2.081
     Palles mentals d'un altre flipat del Racó. Malauradament, per al meu gust, que Vox siga present a ls Corts valencianes, demanant el seu tancament, es, com a minimk, preocupant. Tantdebó forem a la mateixa situación que tenen a Nafarroa, on lluiten per aconseguir vots per davant de pacma....
   • alexpv2.575 3 714👍 1.553
    No els deixarem guanyar. L'últim que es perd és la esperança.
  • Quin95218👍 100
   Són tot iaios, només es veuen caps pelats, en uns pocs anys estaràn tots a l'altre barri.
   • Juan Lloris6.291 7 342👍 4.032
    No et deixes enganyar. Els caps pelats no significa tindre un electorat envellit, sinó que són pràcticament els únics que encara tenen la mentalitat d'anar a mítings polítics. La immensa majoria de gent vota anònimament sense fer activisme.
  • terrae547👍 52
   La "Comunidad Valenciana" es un cau de feixisme espanyol sense precedents. 
  • EmulatorQUsuari sumador64.580 15 6👍 19.588
   Quin fàstic.
 • Corpetit18489 1👍 185
  La part positiva és que PP i C's s'enfonsaran.
  • nemo6.585 9 327👍 2.081
   Vore quelcom positiu en el fet que Vox creixca es, com a minim, d'un nivel intelectual discutible. Si cauen PP i Cs, millor que cagen a alternatives democrates, no als més fatxes del fatxes. Per que dubto MOLT QUE TU FACES RES més enllà de queixar-te a un fórum. bailet.
   • Corpetit18489 1👍 185
    Faré el que calgui, quan calgui.

    I vailet crec que és amb V.
   • willybarna12.502 10 167👍 3.694

    nemo escrigué:
    Vore quelcom positiu en el fet que Vox creixca es, com a minim, d'un nivel intelectual discutible. Si cauen PP i Cs, millor que cagen a alternatives democrates, no als més fatxes del fatxes. Per que dubto MOLT QUE TU FACES RES més enllà de queixar-te a un fórum. bailet.
    Si et serveix de consol, la fragmentació de la dreta castellano-espanyola en 3, fa que, per raons de supervivencia política, la facció que esta menys a la dreta, es tracti de distanciar al maxim del centre-esquerra estatal per tal de poder retenir vot etnic castella arreu de l'estat.

    Aquesta estrategia d'en Farlopito atura la fuga de vots del PSOE cap al bloc ultra, i fa que a la Espanya no-castellana, el bloc ultra, en el millor(per ells) dels casos es quedin estancats en el seu creixement, i en el pitjor doncs que comencin a retrocedir sense aturador. A canvi, creix a les Castelles.

    Pensa també que a la Espanya monolingue castellana, no tothom combrega amb la dreta franquista, ja que hi ha un gruix considerable de la població que té avantpassats que van patir en major o menor mesura la repressió franquista, cosa que impedeix, per exemple, que el trio franquista, amb l'argument de l'anticatalanisme, tampoc pugui arribar a Madrit al 70% dels vots, sempre quedara un remanent republica a la seva reraguarda, almenys mentre encara quedi gent viva que va veure com familiars seus van patir la repressió del franquisme desde el 39 fins al 75, d'aqui a 2 generacions, si s'esborra la memoria en les noves generacions sobre el que va fer el franquisme, potser si que els ultres es podrien sentir amb plena fortalessa per tal de tractar de perpetrar una neteja etnica(per no dir rés pitjor) contra els catalans amb totes les de la llei, tal i com esta fent Erdogan a Turquia amb el poble kurd.

    O es comencen a tracar plans a 10, 20 i 30 anys vista(mentalitat jueva ens cal als catalans) o la cosa podria degenerar fins a cotes inimaginables a dia d'avui en ple any 2019.

    Ull viu companys, la estrategia és molt important, cal afeblir la castellanitat en els territoris no castellans de l'estat espanyol, i s'haura de fer amb molta inteligencia, sinó, els catalans com a poble i colectiu nacional haurem begut oli.

    Que no ens enxampin amb els pixats al ventre, i menys ara que tenim coneixement de la historia. 

    No s'ha de deixar rés a l'atzar.
   • willybarna12.502 10 167👍 3.694

    nemo escrigué:
    Vore quelcom positiu en el fet que Vox creixca es, com a minim, d'un nivel intelectual discutible. Si cauen PP i Cs, millor que cagen a alternatives democrates, no als més fatxes del fatxes. Per que dubto MOLT QUE TU FACES RES més enllà de queixar-te a un fórum. bailet.
    Anem a veure, posare un exemple:

    Si al País Valencia en un escenari amb 2 partits franquistes PP i C's, els surt un 45% del vot en aquest territori, i després la aparicio de VOX fa que el bloc polític franquista passi del 45% al 40% dels vots a causa de la radicalització dels 2 primers per tal de no perdre el vot més ultra, doncs el guany global per al País Valencia seria clarament positiu en aquest hipotetic cas.

    Si en el primer escenari tenim PP 30% i C's 15%, i en el segon tenim PP 20% C's 10% i VOX 10% doncs és el que hi ha, perque VOX sempre tindra els seus seguidors, i al arrossegar cap a les seves posicions als altres 2 actors, al mateix temps, els allunya de la centralitat político-social valenciana, i fa que la gent més moderada de l'espectre polític, s'allunyi de l'actor situat menys a la dreta del bloc franquista, precissament per lescorament d'aquest actor taronja cap a posicions molt més clarament a la dreta que no pas en les eleccions de fa 3 i 4 anys enrrere.

    Per tant, C's té fuites cap a VOX, pero també cap al PSPV-PSOE d'en Ximo Puig.

    Suposo que veus el guany global, oi?
 • Marc Espasa16.256 13 113👍 4.415
  Home 4000 persones a un miting tampoc es massa cosa ehhhh


 • Lluísfrancesc12.819 9 164👍 11.892
  De debò cal fer propaganda d'aquesta merda aquí al Racó?
 • oprimit19.798 15 79👍 10.314
  Encara acabaran primers en alguna CA.
 • Petruccio748 1👍 834
  Gràcies a La Secta per la promoció què els fan. Periodismo!!
 • Caco Moran1.216 11👍 395
  Fa molta pinta que robaran votants del PSOE a les Castelles o Extremadura per Catalunya i això donarà majoria a la dreta.
 • Gorg326👍 604
  L'Espanya fraternal....diàleg, eixamplaments,etc...
 • EPS62.055 13 8👍 10.802
  Fum. És la novetat, per això omplen sense fer trampes com fan els vells partits.

  Evidenment treuran un resultat interessant, però lluny dels demés partits d'ultradreta. Jo sóc del parer q la sorpresa serà Ciudadanos, partit tan o més nociu q Vox.
 • Ryotsu1.032👍 662
  Jo imagino que tots els partits tenen les seves tècniques per omplir mitings, i més aquests que tenen votants hiperventilats per defensar la unidaz. Fan por, però millor esperar al diumenge, és possible que al final no tenen tan bons resultats com sembla.
 • Kevin Durant i Lleida5.011 2 434👍 3.014


  Sublime.

  Bufandes de tota mena de frases històriques JA. 
 • anseso21.170 9 69👍 4.012
  Caspa feixista a dojo. Sembla que el feixisme ja els està bé a molts espanyols. No canviaran mai.
 • cathalà23.445 12 53👍 6.966
  VOX encarna a la perfecció el que és l'essència d' Espanya: supremacisme castellà amb tuf franquista.
 • anselm_turmeda6.201 10 347👍 4.106
  I pensar que aquest partit, després de l'hòstia que es van fotre a les passades europees amb Vidal Quadres, estaven a punt de plegar, de tancar la barraca... I com s'han reviscolat? Gràcies al procés. Aquest "procés" té una cosa en comú amb el pujolisme: mai sabrem realment el mal que han arribat a fer.
  • willybarna12.502 10 167👍 3.694

   anselm_turmeda escrigué:
   I pensar que aquest partit, després de l'hòstia que es van fotre a les passades europees amb Vidal Quadres, estaven a punt de plegar, de tancar la barraca... I com s'han reviscolat? Gràcies al procés. Aquest "procés" té una cosa en comú amb el pujolisme: mai sabrem realment el mal que han arribat a fer.
   Aquest process, el que ha passat, ens feia molta falta als catalans, per aprendre de la experiencia, dels errors.

   Ara simplement cal actuar amb sentit comú.
  • EPS62.055 13 8👍 10.802
   Si q aparegui la veritable cara del nacionalisme espanyol és causa del Procés, doncs cal entendre q el Procés en aquest aspecte és un èxit i cal donar-hi les gràcies.
 • rlborinot5.715 12 374👍 2.488
  Realment és tant cutre i caspós tot el que envolta aquest partit, i ja no només VOX, ja parlem de la ignorància de bona part de l'electorat espanyol.

  No tinc cap altre qualificatiu per algú, que odia a les minories. Pel sol fet de néixer LGTBI, negre o català. Perquè semblarà exagerat, dir-ho, però a vegades així em sento vivint en aquest Estat (i encara pot sortir un Govern molt més grotesc aquest diumenge). Ho podran amagar de la manera que vulguin, que lluiten contra l'independentisme, el colpisme (no tenen cap més discurs), etc, però el rerefons és que ens odien pel simple fet de respirar.

  Diran que nosaltres també odiem algú pel simple fet de ser espanyol, però és fals. En comptades ocasions he vist algú així. En tot cas odiem al feixisme i als que volen exterminar-nos com a poble. Però no els hi tenim aquest odi ètnic perquè sí, ni de conya.
 • logos1.808 15 893👍 1.952
  És enormement positiu per nosaltres. 

  1) Escala el conflicte i deixa en evidència els claudicadors nostrats. No deixen marge pel neoautonomisme. 

  2) Retrata la veritable mentalitat autoritària i casposa dels espanyols.


  • willybarna12.502 10 167👍 3.694

   logos escrigué:
   És enormement positiu per nosaltres. 

   1) Escala el conflicte i deixa en evidència els claudicadors nostrats. No deixen marge pel neoautonomisme. 

   2) Retrata la veritable mentalitat autoritària i casposa dels espanyols.


   Totalment d'acord en el punt 1, i parcialment en el punt 2 que seria d'una gran part dels espanyols, pero no pas de tots.

   Cal ser plenament rigurosos amb el que es diu.
 • Calidoscòpic20.993 15 70👍 14.350
  És curiós que els mitjans de comunicació s'han posat histèrics amb el tema de Vox aquests dos últims dies. Fa tot l'efecte que el PSOE està atiant la por per buscar el vot útil.

  Per a nosaltres, la millor manera de combatre tot el vot espanyol és votant partits independentistes. Eviem que ningú del nostre entorn es deixi enredar...

Publicitat

Fòrums

 • 9.282.052 missatges
 • 220.551 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat