Publicitat

Fòrum

[Espanya] El partit d'ultradreta VOX agafa volada i el seu líder 'desperta histèries com si fos una estrella del rock'

Carles Martell3.390 1 603👍 5.852
Heus aquí una curiosa notícia publicada per un important diari espanyol:

VOX REBENTA SEVILLA: ABASCAL EMPLENA COM FELIPE I GUERRA EN ELS SEUS ANYS DAURATS

Unes 4.000 persones "per Espanya, visca Espanya". Un ambient com no es troba en cap altre míting. Gent de tota mena, molts joves, famílies senceres... Banderes espanyoles onejant sense descans des de molt abans que aparegués Santiago Abascal, que fins i tot desperta histèries en algunes de les joves com si fos una estrella de rock.

Abans d'entrar, es va dirigir amb el megàfon a la mà, a centenars de persones que es van quedar fora del Palau d'Exposicions i Congressos de Sevilla, sota la pluja. No hi ha hagut a la capital andalusa cap altre míting com aquest segon, i últim, que Abascal va protagonitzar a Andalusia. Va tenir un altre a Granada a Dimecres Sant i també va arrasar. "President, president", l'aclamen els seus.

Foto: Reuters.

Abascal va recordar el seu míting, en aquest mateix lloc, al novembre i el "fatalisme" de llavors, perquè deien que no seria possible "expulsar" al PSOE "corrupte", però "va arribar Vox". "Els andalusos heu estat els avançats de la reconquesta", "heu estat l'avantguarda del despertar d'Espanya", va assegurar al públic.

Va advertir en la seva intervenció "dels incompliments" del PP i C's amb el pacte d'Andalusia, recordant "la deportació de 52.000 immigrants il·legals", les subvencions "als 'lobbies' feminazis" i LGTBI, la supressió de la Llei de Memòria Històrica i la defensa dels toros. "Vox no permet que li enganyin ni que es prengui el pèl a les persones que els han votat", ha sostingut.

Obtinguin els diputats que obtinguin, va avisar, ja han guanyat perquè "han tret de l'armari els debats que ja, passi el que passi, estaran sobre de la taula". Les eleccions andaluses, va advertir el president de Vox, van ser "la guspira del que ocorrerà i cap enquesta està vaticinant" el que passarà diumenge que ve. "Collons, a Espanya no es podia fer res ni dir res perquè hi havia una dictadura 'progre' i a qui es movia el manaven al racó de pensar: fatxa, retrògrad. Per quin gintònic anem ja? Gintònics hauran de prendre alguns el 28 d'abril per llevar les seves penes ".

Foto: EFE.

Abascal va carregar contra la Llei de Memòria Històrica, ha assenyalat que el PSOE va ser el responsable "de desencadenar la Guerra Civil a Espanya, de la corrupció i del sorgiment d'ETA", va presumir d'haver posat en qüestió la ideologia de gènere, de posar en solfa l'Estat de les autonomies i d'haver tret als carrers la bandera d'Espanya.

"No es podia manifestar l'orgull de ser espanyol", va dir Abascal, i "no es podia qüestionar la immigració il·legal". Va defensar els toros i la Setmana Santa entre aplaudiments. "No ens espantaran les distorsions de la dreteta covard que va dir que volíem armar els espanyols als carrers", ha assegurat.

A Pedro Sánchez el va retratar com "un individu sense escrúpols que només ambiciona el poder i no està disposat a servir a la seva pàtria", i "dels altres què dir", es va mofar. "Els quatre genets de l'apocalipsi", els va cridar. "Anem, on, on bufi el vent", es va burlar de C's i del "seu cordó sanitari" sobre el PSOE. "Van estar tots junts en el debat d'ahir [dimarts]", va riure, denunciant el veto a Vox i advertint que després hauran de pactar amb ells i que quedaran per davant.

Foto: EFE.

El veterà militar Agustín Rosety Fernández de Castro, número u per Cadis, va avisar que la campanya per la província gaditana acaba amb el convenciment que tindran "un resultat extraordinari". Els crits de "Gibraltar espanyol" es van succeir en el míting al costat dels "Puigdemont, a la presó" i els de "Visca Espanya". "Els pescadors de Barbate no estan preocupats per l'heteropatriarcat capitalista", va ironitzar Rosety en un recorregut en què va mostrar a Vox els problemes de "la gent senzilla abandonada per una esquerra que ha embogit".

Va sonar la cançó de la Legió i el públic en peu va cantar l'himne de la mort. L'ambient era festiu, similar al que aconseguien Felipe González o Alfonso Guerra en els anys daurats del PSOE a Sevilla. Van aplaudir al pare de Marta del Castillo, Antonio, i als 12 "gladiadors", els diputats andalusos de Vox. S'atribueixen el canvi polític a Andalusia: sense ells, asseguren, no hagués estat possible.

Foto: Reuters.

Van donar la sorpresa a les andaluses, amb gairebé 400.000 vots. Abascal va omplir aquest mateix recinte en les autonòmiques i ningú va creure que pogués mobilitzar el que va mobilitzar. L'eufòria 'voxera' no s'ha aplacat sinó que està encara més enardida. Cada vegada hi ha més voluntaris amb armilles verdes, de vint anys que aplaudeixen els discursos amb passió.


Un ambient que res té a veure amb el que Pablo Casado (PP) va congregar a Sevilla hores abans en un restaurant a la vora del Guadalquivir, on hi van haver unes 700 persones. Tampoc amb el que Pedro Sánchez (PSOE), que no va arribar al miler de militants, va reunir en un edifici annex a aquest nou Palau d'Exposicions i Congressos en precampanya. Ni al que Albert Rivera (C's) va aconseguir dissabte previ al Diumenge de Rams al moll sevillà, que segons l'organització va reunir unes 2.000 persones. Només Pablo Iglesias, el 2015, va congregar 3.700 persones en el mateix lloc que aquest dimecres va omplir Abascal, amb Podem en el seu millor moment, pujat a l'onada del 15-M.

La número u per Sevilla, Reyes Romero, va ser rebuda al crit de "visquin les dones valentes". "Quina colla de fatxes que ens hem ajuntat aquesta tarda a Sevilla", va correspondre la candidata, que va ser qui va protagonitzar al costat de Francisco Serrano el míting a 2015 en què van ser apedregats. Ha passat molt temps d'aleshores ençà.


Font:El Confidencial

Respostes

Configuració
 • Jaume_I15.952 11 117👍 8.462
  Han congregat tota l'extrema dreta en un sol partit. Policies, militars, PxC, falange, mar, España 2000, etc 

  Els votants no tenen res a veure amb aquests. Veurem com els va, de totes formes anys de dir que els catalans som el problema ha de petar per algun lloc. 

  Veurem tots aquests que sou tant valents si ho sou.
 • Fidalgo1.417 3👍 2.397
  El millor resultat pel diumenge és una majoria sòlida a Catalunya de l'esquerra i uns resultats independentistes decents (20-23) i una victòria forta de la dreta a Espanya i que les tres dretes espanyoles sumin per a fer govern. Això seria el trencament definitiu de Catalunya i Espanya, només hauriem d'anar amb compte amb els colons.
  • willybarna12.991 11 163👍 4.153

   Fidalgo escrigué:
   El millor resultat pel diumenge és una majoria sòlida a Catalunya de l'esquerra i uns resultats independentistes decents (20-23) i una victòria forta de la dreta a Espanya i que les tres dretes espanyoles sumin per a fer govern. Això seria el trencament definitiu de Catalunya i Espanya, només hauriem d'anar amb compte amb els colons.
   Bastant d'acord, pero amb una petita esmena :

   Victoria forta de la dreta espanyolista a la Espanya monolingue castellana, a la resta que treguin el pitjor resultat possibles pot ser.

   Que no treguin el mateix al País Valencia o Galicia que a Castella la Manxa o a Madrit. 

   Jo signava ara mateix, perque a Galiza i el País Valencia, el trio franquista no superes el 45% dels vots, encara que arribin al 60% a Madrit i a Castella la Manxa. I com més grans les diferencies percentuals de vot entre els territoris castellans i els no castellans, doncs millor per a les nacions sense estat periferiques de l'Estat castellano-espanyol.

   Que la Espanya castellana es vagui quedant allunyada emocionalment i sentimentalment de le Espanya no castellana de manera progressiva.

   És el que més ens conve als no castellans de l'estat espanyol.

Publicitat

Fòrums

 • 9.301.989 missatges
 • 221.329 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat