Fòrum

El govern britànic rebutja autoritzar un nou referèndum d'independència a Escòcia

Argimont9.013 2 247👍 5.430


http://www.naciodigital.cat

El govern britànic rebutja autoritzar un nou referèndum d'independència a Escòcia

Sturgeon diu que l'executiu de May té "zero credibilitat" i reclama que "pensi per què veu acceptable bloquejar una votació democràtica"

per NacióDigital25 d'abril de 2019 a les 17:27 | 
Theresa May i Nicola Sturgeon. | Europa Press
El govern britànic, encapçalat per Theresa May, ha rebutjat d'entrada la petició de la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, de celebrar un referèndum d'independència abans del maig del 2021. El ministre de gabinet David Lidington, número dos de May, ha assegurat aquest dijous en declaracions a la BBC que no hi ha "proves" que hi hagi un augment del suport per un referèndum d'independència a Escòcia i que el de l'any 2014 ja va resoldre el tema "per una generació".

Sturgeon va anunciar ahir dimecres els seus plans per celebrar una nova consulta en cas de Brexit, que passen per obtenir l'autorització de Londres perquè la votació es faci amb totes les garanties legals. Segons Sturgeon, el govern britànic té "zero credibilitat" i s'ha de plantejar com pot veure "acceptable bloquejar una votació democràtica".

Respostes

Configuració
 • Argimont9.013 2 247👍 5.430
  Ara ja sabeu tots que Escòcia necesita el suport del govern britànic .
  Ja van tenir la seva oportunitat i van perdre

  Que farà l'UE ?
  Donar suport al govern britànic .No poden Fer res .i el govern britànic te el suport dels Estats Units. • catalàamallorca41.967 7 14👍 18.691
  Oh vaja, quina sorpresa!! El govern súper-demòcrata del Regne Unit negant un referèndum ara que el SÍ té clares opcions de guanyar. Qui s'ho hauria imaginat...
  • Argimont9.013 2 247👍 5.430
   No te clares opcions de guanyar , i ja van perdre quan van donar una oportunitat , van perdre perquè els vells conservadors escocesos van votar NO.   Ja m'agradaria tenir la mateixa oportunitat d' Escòcia .

   • catalàamallorca41.967 7 14👍 18.691
    Amb el tema del Brexit tenen molt més clara l'opció de guanyar. I què si els vells van votar No? Que no poden canviar d'opinió ara que ha canviat el panorama?
    • Argimont9.013 2 247👍 5.430
     Les enquestes no diuen això, però repeteixo , el Brèxit no es cap excusa perquè també necesiten el suport del govern britànic .

     Van tenir l'independència a l'abast  i van dir NO, recordo que la campanya britànica unionista va ser mes neta que el que ha fet Espanya amb totes les eleccions a Catalunya i fins i tot van votar NO.

     Ja tenien el Brèxit com possibilitat i van votar NO.

     Ara potser s'adonen que cal canviar els fonaments conservadors  de l'UE  o potser l'unic que resti d'Escòcia sigui la bandera amagada en l'Union Jack
   • Rackoonaire775 1👍 880
    Segons en David Raventós va haver un tongo de dimensions descomunals.
    De tota manera no cal ni un referèndum.
    Només que la majoria dels diputats escocessos al parlament britànic o escocès ho vulguin. Poden declarar unilateralment la independència.
    Però directe68 afirma que els líders independentistes escocesos també treballen per al govern britànic. M'ho crec. No necessitaven un referèndum.
    Els referèndums pactats es perden.
    Per això no podem tirar enrere com diuen els nostres traïdors i tornar a buscar un referèndum. L'hem de declarar al Parlament unilateralment. Que ho havíen d'haver fet perquè el president Puigdemont no tenia capacitat legal per retirar la independència. Però tots els  72 diputats independentistes ens van traïr i els hem de canviar tots.
 • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.679
  Que aquest cop el govern britànic rebutjaria el referèndum semblava prou evident. La qüestió és com respondrà ara el bloc indepe escocès: vull pensar que l'SNP no es llança a la piscina sense saber si hi ha aigua...
  • Argimont9.013 2 247👍 5.430
   Jo crec que el SNP no es llançarà i acatarà .
   Tenen molt magre el referendum i no tenen cap suport clar i contundent , l'UE es rentarà les mans com porta fent des de sempre.
   Ara el SNP sap que si no es fa fora als conservadors de l'UE no tornaràn a tenir suport a un referendum.
   El govern britànic va ser massa condescent i no s'han adonat fins ara . 
   Ara que obliden cap suport i treballin per Fer fora a l'èlit conservadora en general si volen un referendum
  • Trinxant11.240 9 188👍 3.569
   Doncs molt em temo que ha estat la típica jugada política de intentar X, i si cola perfecte, i si no ens l'accepten queden en evidència i ens queixem per créixer en suport.
   L'últim que veig és el SNP desobeïnt.
 • EmulatorQUsuari sumador64.844 15 6👍 19.941
  Ara el nou partit Together We Can es presentarà a les pròximes eleccions britàniques amb un nou referèndum pactat com a proposta principal.
  • Argimont9.013 2 247👍 5.430
   Ja parlem d'anys per tot això , veurem .
   Es clar que si els escocesos volen tenir una segona oportunitat han de treballar per tenir suports forts , i l'UE no es un suport fort amb els conservadors .

 • Fidalgo1.417 3👍 2.397
  Ni l'independència d'Escòcia és més a prop a causa del Brexit no el govern britànic s'està negant a un referéndum perque ara hi hagin possibilitats de que guanyi l'independència.

  Tot això son collonades.
  I propaganda d'Estat Hispànic.
 • BarratinaireUsuari sumador8.459 14 256👍 6.416
  Bé, els processistes com a mínim ja no possaran l'exemple d'Escòcia i el Regne Unit, ara ja només els queda el Canadà com a referent 

  A veure si la gent reacciona d'una vegada, que no hi haurà referèndum pactat, òstia. Els referèndums només s'ofereixen quan o bé es poden perdre ( Escòcia, Nova Caledonia, Quebec ) o hi ha hagut òsties pel mig ( Sudan del Sud, Bougainville, Montenegro ( conseqüència de les guerres dels balcans ))
 • Toti Dau4.190 15 512👍 1.580
  Rules Britannia i tal. 

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.357 missatges
 • 221.188 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat