Fòrum

Llet de cuca com a aliment del futur?

galetacuqui1.141👍 1.242

Científics afirmen que la llet de cuca seria l'aliment del futur

En el món, centenars de milions de persones passen fam i un número no menor s'alimenta de forma equivocada sense rebre els nutrients que necessiten, alguna cosa que preocupa els experts.

Un equip de científics creuen tenir una solució econòmica i molt nutritiva per alimentar al món i no es tracta de vegetals, sinó que de llet de cuca, la que com hauràs imaginat prové d'aquest insecte que tant fàstic ens dóna però que posseeix propietats nutricionals úniques.

 

Llet de cuca: El futur de l'alimentació humana

Et menjaries una cuca? La resposta del 99% de la gent seria no, però aviat podries veure't temptat o obligat a fer-ho. Un equip multidisciplinari de científics del Stem Cell Biology and Regenerative Medicine de l'Índia creuen que aquestes bestioles seran protagonistes de l'alimentació humana en un futur molt pròxim.

Els experts van analitzar la llet d'un tipus molt específic de cuques, les Diploptera punctate que produeixen un aliment per a les seves cries i van determinar que posseeix un tipus de proteïnes altament nutritives.

La llet de cuca posseeix cristalls de proteïnes que són tres vegades més riques en energia que la dels mamífers, així mateix és rica en greixos, sucres i diferents tipus d'aminoàcids, la qual cosa la converteix en l'aliment ideal.

 


Com s'obté la llet de cuca?

A diferència de les cuques comunes i corrents, les de l'espècie Diploptera punctate donen a llum a les seves cries i les alimenten amb una espècie de llet que elles mateixes produeixen. Aquesta llet és justament la que interessa als científics.

 Però com obtenir suficient llet de cuca per alimentar a les persones? Tret que omplim el món de cuques i trobem una forma de munyir-les, la ciència haurà d'enginyar-les-hi per a trobar un mètode.

Els científics que van estudiar la llet de les cuques Diploptera punctata pretenen replicar els cristalls de proteïnes d'aquest aliment en el laboratori mitjançant manipulació genètica i cultiu in vitro.

No esperis poder comprar llet de cuca en els supermercats molt aviat, ja que els experts que treballen en el projecte encara no tenen plans per a convertir-la en un producte comercial, encara que en un futur podria utilitzar-se com un suplement nutricional ultra complet.Font


I vosaltres la tastaríeu?

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.298.416 missatges
  • 221.189 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat