Fòrum

Absolen Sandro Rosell...

Carles Martell3.292 1 611👍 5.694
Nou cas de catalanofòbia temporalment tancat (a espera de possibles recursos), aquest cop amb el pitjor escenari possible evitat.

Respostes

Configuració
 • Jordi Freixas20.264 13 77👍 4.497
  I per això els han tingut tancat durant dos anys??? 
    • CèsarUsuari sumador16.534 14 107👍 14.879
     Un precedent: Alfredo Distéfano. Aquí amb Kubala vestint la samarreta del Barça en l'únic partit que va jugar amb l'equip barceloní, un amistós contra el Bolonya. Desprès va passar el que ja es coneix...     He sentit que parleu molt de colònies, darrerament...

     És ben cert que es manifesten certes actituds colonials per part dels poders castellans, però això no seria ben bé un tema colonial, al meu modest entendre. A les colònies els natius acostumen a ser majoria i el desenvolupament tecnològic, militarment parlant, és molt diferent. Com que aquest últim fet és fàcil de igualar, i el desequilibri demogràfic es manté, al final les colònies acaben per emancipar-se: els països colonitzadors diuen que deixen el país per un tema de drets humans, quan la veritat és que no poden fer altra cosa que fugir cames ajudeu-me.

     El tema català, com d'altres a Europa, però especialment aquí, neix de la ocupació militar d'un territori sobirà sobre un altre, i la perpetuació d'aquesta ocupació durant més de 300 anys. Legalment, més que parlar de colonització, tocaria més els ous parlar del Tractat d'Utrecht. Per cert, encara vigent, només cal anar per Gibraltar.

     En conclusió els catalans no són una colònia, estrictament són una nació ocupada. I vist així, moltes complexitats es dissipen definitivament
     • Calidoscòpic20.993 15 70👍 14.350
      Tot i entenent la definició tècnica de colònia que dónes, la realitat és que Espanya es manté a Catalunya per dominació militar. I utilitza la humiliació contra un poble desarmat. I l'explotació econòmica. I la imposició i substitució cultural. Talment com es manté una colònia. A falta de potencial demogràfic, només una amenaça militar potencial que pugui contrarestar la seva pròpia farà que puguin sortir cames ajudeu-me.

      No és el tractat d'Utrecht el que solucionaria tots aquests problemes...
      • CèsarUsuari sumador16.534 14 107👍 14.879
       Ja he dit que existeixen "certes actituds colonials", i no dic que siguin poques o poc profundes. Però això no "fa colònia".

       D'altra banda no dic que revisar el tractat sigui cap solució: tocaria els ous i prou. Tècnicament encarar el problema com a "colonial", per molt que es comportin com a colons, és el fet que acaba per no ser sostenible davant d'instàncies internacionals. Unes instàncies que, a més, són associacions d'estats sobirans, que han de jutjar qualsevol situació amb un tuf de "gremialisme" molt marcat.

       Per a fer una truita cal trencar uns ous, cert, però abans d'això cal voler fer-la. I encara que els comensals, els que paguen, la volen, a la cuina no s'hi han posat encara.

       Sigui com a colònia que com a una nació ocupada, el greu és que la paella segueix freda.
       • Calidoscòpic20.993 15 70👍 14.350
        Lògicament no parlo en termes jurídics. Però sí que dic que si des del primer moment el catalanisme hagués renunciat al joc suïcida de contemporitzar amb l'ocupant i s'hagués preocupat de desenvolupar la consciència de ser un poble ocupat per un estat amb mentalitat colonitzadora (segurament aquesta seria l'expressió homologable) hauríem trobat camins més efectius per defensar-nos i hauríem resistit millor.

        L'únic que ha aconseguit el catalanisme de fireta que hem tingut fins ara és una Espanya més forta nacionalment, més escarnidora contra els pobles dominats. I això del Sandro Rossell demostra fins a quin punt i fins a quin detall l'escarni i l'arbitrarietat és el fruit del permís que els catalans, el catalanisme, ha donat a Espanya perquè n'abusi a plaer...
        • CèsarUsuari sumador16.534 14 107👍 14.879
         Molt cert. Però això ja em va funcionar prou bé aquí prop de vosaltres: et fas amb els cabdills que cooperen, els poses aigua corrent calenta a casa, un bon subministre de vi, els elimines entrebancs i els poses la laticlava. I ja tens una classe dominant que et facilitarà les coses. Si de tant en tant esclata una revolta envies un parell de legions i defenestres els cabdills "rebels". I mira si em va anar bé, que a la Gàl·lia encara parlen una mena de llatí...
     • tocafon6.846 14 314👍 3.569
      Es colonialisme

      Quan hi han actituds colonialistes, es perquè hi ha colonialisme

      som una nació ocupada? si, i tractada com una colònia, on és la diferència?

      passa que com que fem frontera amb la metròpoli, no hi ha la percepció de colònia, però ho som

      ens van abolir les institucions? si, com a les colònies

      ens van abolir les lleis ? si, com a les colònies

      van treure tots els funcionaris, i en van posar de foranies? si, com a les colònies

      van prohibir la nostra llengua i ens han obligat a tenir-ne un altre ? si, com a les colònies

      es van apropiar de patrimoni ? si, com a les colònies

      i així fins que et sembli

      per tant som una colònia, igual que totes

      les colònies americanes, africanes, etc, també eren nacions ocupades
     • tocafon6.846 14 314👍 3.569
      Legalment, més que parlar de colonització, tocaria més els ous parlar del Tractat d'Utrecht. Per cert, encara vigent, només cal anar per Gibraltar.


      fixat, fins i tot fer esment del tractat d'Utrech, ens fa legalment una colònia,

      per què?

      Gibraltar es una possessió Britànica, precisament arrel del tractat d'Utrech i l'estat espanyol ha aconseguit que Gibraltar tingui la denominació legal de colònia

      Catalunya pel tractat d'Utrech, també som una possessió (castellana, borbònica, hispànica? ) tant és, som una possessió d'altri, per tant som colònia 

      una llàstima que els nostres polítics mai, reivindiquin drets històrics, aleshores ningú parlaria de secessió, si no d'alliberament , tant si som colònia com si som nació ocupada, en tots dos  cassos, sempre parlaríem d'alliberament i ningú ens podria que volem la secessió per motius egoistes, no hauríem de justificar-nos, tot el contrari, seria espanya qui s'hauria de justificar per sotmetre a una colònia o nació ocupada 
      • CèsarUsuari sumador16.534 14 107👍 14.879
       Potser no m'explico bé. Colonials són els comportaments dels ocupants, tal vegada la estratègia triada per tal d'assimilar el territori: cal tenir molt en compte que la Espanya borbònica s'emmiralla notablement en la veïna França, quan havia estat el gran enemic al temps dels Àustries. Fins i tot en la reacció: la Revolució Francesa, amb tots els cosins Borbons decapitats, suposa un trauma greu per la branca familiar espanyola i la necessitat de blindar-se de forma compacta al bell mig de la península.

       Així doncs es va passar amb el temps de la capital aïllada i resistent al format de metròpoli amb trets colonials envers les perifèries que existeix encara ara, malgrat la pèrdua de les colònies d'ultramar, impossibles de retenir per raons lògiques de distància, desequilibri demogràfic i incidència d'altres països.

       Val a dir, no nego que Catalunya sigui tractada com a colònia sovint. És l'instrument triat per assimilar-la, com he dit abans. El que discuteixo és el fet que Catalunya hagi estat incorporada en orígen com a colònia.

       Catalunya era un país sobirà en peu d'igualtat amb d'altres països del continent que va ser conquerit manu militari.

       I en aquest aspecte, legalment, Catalunya no ha d'aspirar a l'emancipació. Té tot el dret d'una restitució, i per això, sobre el paper (ja sé que no es farà així mai), no seria necessari cap referèndum d'autodeterminació. Si s'hagués de fer, hauria de ser com a estat i de forma totalment voluntària, mai obligatòria.
     • Ramon Muntaner4.152 12 513👍 1.420
      No sabia que Di Stéfano va arribar a vestir la samarreta blaugrana. Moltes gràcies pel document gràfic
   • enricmm16.356 10 112👍 5.771
    Però què dius?! Si ell es tà a favor... d'una altra forma de fer Espanya 

    https://www.youtube.com/embed/s7yUX7KGyLo

    https://youtu.be/s7yUX7KGyLo
    • CèsarUsuari sumador16.534 14 107👍 14.879
     Recordo l'episodi: pecats de joventut. Aquest home té diverses prioritats: diners, poder, reconeixement com el millor president del Madrid per sempre més...i la pàtria, de forma genuïna, no ho és pas. Per a ell la pàtria és l'instrument.
  • broquil_is_over2.731 3 685👍 3.183
   El Sandro Rossell va dir l'altre dia (crec que quan el va entrevistar el Basté) que ja el van advertir que si deixava passar la Via Catalana pel Camp Nou, s'atingués a les conseqüències... veig això bastant més probable (en el context actual) que una rebequeria del Don Florentino... (però mai se sap...)
 • ocaterinetabellatxictxic597 12👍 8

  És un dels problemes d'avui en dia, no hi ha relació entre accions empreses (per segons qui: funcionaris, periodistes, polítics..) i conseqüències. Hi manca "skin in the game".

   

  Que torni la llei del Talió.

 • DK9.074 9 239👍 4.658
  Pregunta als qui en sapigueu de temes de dret: de quina manera "compensen" aquests 2 anys robats? La llei ho preveu?
 • Hades28.086 9 36👍 20.394
  Vaja, segur que ja està arribant la judicatura a prendre mesures amb el prevaricaciomòbil.
 • SantsUsuari sumador32.019 14 25👍 11.153
  Quina vergonya... el més gros és que a la gent que l'ha tingut tancat no li passarà res.
  • Rigel65.097 11 5👍 33.764
   És el que passa quan els partits suposadament independentistes us preocupeu bàsicament de la capelleta en lloc de preocupar-vos per la independència: que deixeu el camp lliure per a què els espanyols facin el que vulguin amb tota impunitat (car allò veritablement important és que els càrrecs del partit cobrin el sou públic a final de més). Penseu-hi quan ERC i JxC votin en Pedro Sanchez a canvi de no res.
   • SantsUsuari sumador32.019 14 25👍 11.153
    Que la justícia espanyola sigui una merda i que hagin fet pringar el Rosell perquè va cedir l'estadi per al Concert per la Llibertat no treu que el Rosell continuï sent un cuc, l'estoreta de Florentino i el tio que s'ha carregat el millor Barça de la història. El primer que va fer com a president va ser anar a Extremadura a demanar perdó i a fer el cèlebre discurs del pa amb tomata i el jabugo

    Si vols defensar aquest paio, tu mateix. No és la cosa més rara que has defensat. Ara, jo penso que el seu cas simplement ens ha de servir per recordar que la justícia espanyol és corrupta i que Roma no paga traïdors.
     
  • Calidoscòpic20.993 15 70👍 14.350
   I aquest és el discurs que ha calat per culpa de l'ocupació: pensar que en una república catalana passarien aquestes injustícies igual. Mai el catalanisme mainstream ha plantejat la qüestió des del punt de vista de l'alliberament nacional i això ha donat moltíssimes ales a Espanya...
   • SantsUsuari sumador32.019 14 25👍 11.153
    Com? Què? Quan?  Em sembla que no em respons a mi...
    • Calidoscòpic20.993 15 70👍 14.350
     Parlo d'una qüestió general històrica a propòsit del teu comentari, com faig amb tants altres raconaires. No entenc la susceptibilitat personal...
     • SantsUsuari sumador32.019 14 25👍 11.153
      No era susceptibilitat, era sorpresa... és que no entenc el teu comentari. El Rosell és un catalanet acomplexat dels que pensen que Duran és Churchill i que ha fet l'impossible per allunyar el Barça de l'independentisme (i dels títols i el bon joc), no el convertim ara en un màrtir de la causa.

      Ara bé, que recordin els catalanets com ell que Roma no paga traïdors i que el que li han fet a ell els ho faran a ells aixi que puguin. I que recordin tots els catalans en general que la justícia espanyola és una merda que actua al dictat dels poders fàctics.
 • Rampillet5.227 9 415👍 596
  Evidentment no es pot fer cap tracte amb els madrilenys. Ben lluny de tot això del futbot es viu millor. Hauríeu d'haver restat a Àger. 
 • Tobies20.535 14 72👍 12.624
  Per català i president del Barça.
 • tutUsuari sumador1.932 8 856👍 660
  Deixant de banda que l'hagin absolt, més que res pq la justícia espanyola són uns inútils, el Sandrusku té molta merda a amagar,  la venda de la seva empresa a qatar desprès de l'acord de patrocini amb el Barça,  els partits amistosos de Brasil venguts...
 • EmulatorQUsuari sumador64.580 15 6👍 19.588
  No oblidem que la justícia espanyola ens obliga a donar suport al president responsable d'això...

 • EmulatorQUsuari sumador64.580 15 6👍 19.588
  I no oblidem tampoc que la jutgessa que mantenia Sandro Rosell en presó preventiva sota fiança de 78 milions és la mateixa que va arxivar una querella contra Florentino Pérez pel cas Castor, que només ha costat 4.730 milions (via @ElChirincirco).
 • Anònim1017.067 6 100👍 16.506
  I com coi es justifiquen 2 anys en què t'han tret la llibertat si després no hi ha cap sentència que hi justifiqui? Quina mena de país de merda és aquest? Evidentment això hauria de tenir conseqüències gravíssimes, a banda d'una indemnització bestial.

  No es pot posar la gent en presó preventiva sense judici, però encara menys si no tens 100% clar que serà condemnat per una quantitat d'anys superior a aquesta presó preventiva, la llotja del Bernabéu va fils. Dictadura podrida. Haurien de ser jutjats i no passarà res.

  Puta Espanya.
 • Xicoira5.276 2 406👍 4.243
  És una violació de drets de manual.

  Ara bé això no significa que en Sandro sigui un heroi o innocent. És un mafiós com tots els presidents de futbol i responsable de la merda de JD del Barça a hores d'ara.

  A part que abans s'acarnissava contra en Laporta per independentista, és de la colla d'en Mas i companyia. Tant defensar Espanya perquè després et paguin les glòries ofrenades així

  https://www.racocatala.cat/forums/fil/125742/sandro-rosell-lespanyolitzador

  https://www.vilaweb.cat/ep/ultima-hora/pg/2/3751441/20100705/sandro-rosell-elogia-fernandez-vara-simbolitza-culers-fora-catalunya.html

  En fi...
  • Argimont8.691 2 250👍 5.172
   Això em recorda al senyor Tardà , però no se que collons te a veure aquest messellisme amb una prevaricació de Lamela ,un altre cop
   • Xicoira5.276 2 406👍 4.243
    Res de res, una prevaricació és una prevaricació com tu dius. Espanya no és un estat de dret.

    Només expresso els meus cinc cèntims respecte aquest senyor.
   • Alerta9.430 10 229👍 760

    Argimont escrigué:
    Això em recorda al senyor Tardà , però no se que collons te a veure aquest messellisme amb una prevaricació de Lamela ,un altre cop
    L'usuari Tut ho explica més amunt: "És inocent perquè algú a Madrid li ha interessat que ho siga i potser els 2 anys de garjola i la instrucció (...) han ajudat a que (...) surti de la presso sense càrrecs i per molts catalanets com un heroi. 

    Ja veurem si és torna a presentar per les eleccions del Barça i ja tindrem el cercle complert." - Tut
    • Argimont8.691 2 250👍 5.172
     Això es explicar ,?

     XD , quina colla d'acompmexats esteu fets .

     Si fins i tot Laporta està defensant a mort a Rosell     •  
      Joan Laporta Estruch
       
       
      @JoanLaportaFCB
       
     S’ha acabat el patiment... me n’alegro pel Sandro i la seva família. Espero que oblidi al més aviat possible aquesta injusta i terrible experiència i segueixi el seu camí veient les coses bones que té la vida

Publicitat

Fòrums

 • 9.282.050 missatges
 • 220.551 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat