Fòrum

S'ha de crear tabarnia i independitzar la resta

nouservesverdes175👍 210
Quan un braç es gangrena s'ha d'amputar.
Ja fa dies que li dono voltes i veient que al pas que anem no serem mai independents, seria viable això a llarg termini o l'única manera de salvar Catalunya? Obviament faria falta descentralitzar Barcelona.

Així de malament estem què obro fils friquis d'aquests.

Respostes

Configuració
 • K.T.P472👍 504
  Bona idea sempre que hi deportessim tots els colons. També caldria construir un mur de ciment de 5 metres de gruix i 10 d'alt.
   • Jabugui72👍 76
    en tot cas, renunciaràs de facto a molts territoris, però faras com si no.


    Si fora per mi te regalava les comarques xurres de València
   • UsuariV11.451 5 180👍 6.879
    Quina hipocresia! Ja has renunciat as més de la meitat d'eixe territori que menciones. Si no fora així, demanaries l'autodeterminació i la implantació de la República Catalana de nord a sud i mar enllà.    • Xicoira5.276 2 406👍 4.243
     T'ha votat positiu un ultraespanyolista. Ja sé que no t'importa, però és un bon record de a qui serveixes en realitat.
     • UsuariV11.451 5 180👍 6.879
      No em preocupa gens ni miqueta. Afortunadament tinc la suficient maduresa, formació i experiència per a saber que a vegades es pot coincidir puntualment i  parcialment amb l'enemic i discrepar amb l'amic.

      De tota manera, m'havia limitat a assenyalar una incoherència evident, més allà de les posicions ideològiques de cadascú, las del que parlen d'una sola nació, però avalen el procés d'alliberament de la meitat, tot oblidant-se de l'altra meitat, cosa insòlita en la històrica dels processos d'alliberament nacional.

   • bolondrio231👍 12
    Això no és un país, sols l,anhel d,uns pocs.
    • Pere Grífols i Masoliver207👍 257
     Això ara per ara és cert, però vosaltres bé que veniu a escriure al Racó CATALÀ.
    • Xicoira5.276 2 406👍 4.243
     L'anhel d'uns pocs, inclosos els unionistes que t'han votat, és veure els PPCC fragmentats. La unitat dels PPCC és la millor garantia de fer-vos rabiar a tots eternament.
     • bolondrio231👍 12
      Quina classe d,unió?
      • Xicoira5.276 2 406👍 4.243
       Política i territorial, òbviament. Amb diferents parlaments i la descentralització que convingui, per tal de mantenir vives les diferències culturals que ens fan únics.
       • bolondrio231👍 12
        Mai hi ha hagut aquesta unió territorial ni hi haurà, a menys que ens envaïu. Així que ja podeu anar estalviant per comprar vaixells de guerra.
        • Xicoira5.276 2 406👍 4.243
         Noiet, que no t'enteres! Aquí ningú parla d'invasió, es parla de construcció d'un projecte democràtic. No és anar en contra de la voluntat dels valencians, és voler construïr un projecte polític perquè després decideixin els valencians.

         Cosa que, per cert, no ens va tan malament si partim del supòsit que hi ha molts més independentistes pro-PPCC que no pas de "Nació valenciana".

         Us enrieu molt de que no omplim una plaça o que les nostres manis no van plenes de gom a gom, però és que vosaltres no doneu ni per a una reunió al bar de la cantonada. I em vols venir amb el cuento del consens social? 
     • UsuariV11.451 5 180👍 6.879
      La "fragmentació", com tu dius, d'allò que tu anomenes PPCC no és un anhel, és una realitat i una evidència constatable des de fa segles, mès allà de que es puguen compartir parcialment domini lingüistic i trets culturals.

      Així que, agrade o no a uns o altres, no hi ha cap unitat dels PPCC, ara per ara.


      • Xicoira5.276 2 406👍 4.243
       Clar, i la fragmentació de molts territoris és una realitat imposada per l'invasor. No pas pels valencians, valencianes, illencs, illenques... No es pot partir d'un marc estranger per dividir una nació.
       • UsuariV11.451 5 180👍 6.879
        L'invasor que la va "imposar" qui va ser, Jaume I?


        • Xicoira5.276 2 406👍 4.243
         La creació de la "Nació Valenciana" i la seva identitat ve de Jaume I? Exactament a on apareix la bandera del PV per exemple?
         • bolondrio231👍 12
          València com a entitat efectivament la crea Jaume I creant el Regne de València.
          Com a sentiment nacional al estil Arana, doncs probablement Blasco Ibáñez.
         • UsuariV11.451 5 180👍 6.879
          Jaume I va crear el marc político-territorial i les condicions per a generar una identitat que, d'haver-se mantingut fins a época moderna hauria creat la nació política valenciana, ja que entre Catalunya i Valencia, políticament només existia una corona que, a més a més, regnava sobre altres països.

          I això respon a la segona pregunta. Les banderes nacionals, políticament nacionals, naixen en els dos darrers segles. Fins aleshores, representen reis, no estats.
          • Xicoira5.276 2 406👍 4.243
           I la consciència nacional, també. Tu mateix ho has dit, entre els dos pobles només hi havia una corona, però és més que de calaix que els valencians i els catalans som pobles germans. No només n'és prova la llengua, les accions també: per exemple, durant el setge de Barcelona.

           El que sí que no està gens clar és això de la nació valenciana, perquè per començar (i ja que ets tan punyeter amb els noms) ho hauries d'explicar als alacantins, per exemple.
          • UsuariV11.451 5 180👍 6.879
           Exactament, pobles germans. Però dos. Dos pobles diferents, germans, però diferents. Es pot discutir si són nacions o no (ja sabem que això de nació porta dos segles discutint-se) però, si ho són, en són dos. Dos pobles, dos nacions.

           La solidaritat en la Guerra de Successió era evident, tots dos països lluitaven contra el mateix enemic i per defensar les sues lleis i institucions, les de cada un, s'entén.

           Per cert, els regiments valencians que anaren a Barcelona ho feien, com està documentat, en nom de la nació valenciana.

           No sé si això contesta la darrera qüestió.


          • Xicoira5.276 2 406👍 4.243
           El que siguin ara és irrellevant, el que importa és el camí futur.

           La senzilla associació de valencià, amb "regne de València" no neix fins més de dos segles més tard de la conquesta.

           Per tant, em costa creure que com tu dius, qualsevol persona (no "el poble", sinó fins i tot la noblesa) durant aquell temps pensés que fos una realitat històricament diferent a la de Catalunya.
       • bolondrio231👍 12
        La Corona d,Aragó va crear regnes privatius a València i Mallorca, amb les seves institucions i furs. Així que aquesta divisió institucional entre Catalunya, València i Balears ha existit des del principi. 
        Aixó de que és una divisió imposada per Espanya mata de rialles.

        Tot al contrari, una unió territorial del que anomeneu PPCC sí que és història de fantasia.

        O reclames la legitimitat de la Corona d,Aragó sencera, o reclames la de cadascuna de les parts constituents amb els seus furs. 

        • Xicoira5.276 2 406👍 4.243
         Divisió institucional que no sentiment nacional.

         Si no, pregunta a qualsevol Mallorquí si se sent Eivissenc, o a un Alancantí si se sent Valencià.
         • bolondrio231👍 12
          No entenc si amb aquest missatge afirmes o em rebats el meu 
          • Xicoira5.276 2 406👍 4.243
           Ningú discuteix la existència d'una nació històrica catalana llevat dels revisionistes de torn... El que vulgui esdevindre cada poble a partir d'allà, rau als principis democràtics de la autodeterminació.

           Per tant, com a demòcrata que sóc, si els mallorquins, valencians, el que sigui... Decideixen que és millor per a ells ser un país a part, m'hi posaré fulles. 

           Però la història de que els PPCC no tenen cap fonament ni validesa és això, una història plena de buits i preguntes sense contestar.
          • bolondrio231👍 12
           Quan parles del devenir de cada poble, democràcia... ets conscient que ara per ara ni valencians ni mallorquins volen esdevindre ni un país conjunt ni un país apart, si no que són básicament espanyolistes? 
           És que sembla que ja parteixes de la idea de que han de ser alguna cosa.

           Sobre la "nació" de la que parles, exactament en què consisteix? Si la definim, podem començar a parlar més clarament.
           Es correspon a la Corona d,Aragó? Inclou per tant Aragó?
          • Xicoira5.276 2 406👍 4.243
           ni valencians ni mallorquins volen esdevindre ni un país conjunt ni un país apart
           També es podria dir el mateix de Catalunya fa poc de temps, però no pateixis que aviat l'independentisme s'estendrà arreu de l'actual territori Espanyol.
          • willybarna12.502 10 167👍 3.694

           Xicoira escrigué:
           ni valencians ni mallorquins volen esdevindre ni un país conjunt ni un país apart
           També es podria dir el mateix de Catalunya fa poc de temps, però no pateixis que aviat l'independentisme s'estendrà arreu de l'actual territori Espanyol.
           Jo sé d'una manera que potser podria, primer estendre com la polvora la catalanitat arreu de Catalunya, i despres fer creixer el nacionalisme catala a cotes inimaginables avui en dia, amb l'independentisme entorn al 60%, aixo portaria aparellat un increment important de la consciencia linguistica i nacional propia a Ses Illes i al País Valencia. I amb el mateix tret matant més d'un ocell, entre ells els partits processistes.

           Saps com?

           Simplement es comencaria amb la creació en cada municipi del seguent tipus d'entitat per part de la societat civil catalana, les entitats serien, Associacions Municipals Independents de Pares d'Alumnes Catalans per una Escola 100% en Catala. Impulsades per la societat civil, en aquest cas concret, pels pares d'alumnes.

           Amb aquests brots sorgits del poble en cada barri-municipi del país, en menys de mitja década enterres el processisme i augmentes el nivell de consciencia i implicació política amb el país, amb la llengua i amb la nació catalana en el catala mitja, i de manera brutal.

           Saps perque?

           Perque aquestes entitats nacionals catalanes sorgides desde abaix, desde el poble catala, despres podrien derivar en agrupacions/plataformes politiques municipals nacionals catalanes, que actuarien descentralitzadament pero al mateix temps coordinadament i que un cop consolidades es podrien agrupar en federacions comarcals mentre van escombrant progressivament arreu del territori el processisme polític, es a dir, CiU i ERC.

           Només que aquest concepte es consolides a Catalunya, rapidament s'extendria com la pólvora cap a la resta dels "Paissos Catalans", i despres, com no, cap a "Euskalherria" i Galicia, vaja que seria un nou nacionalisme cívico-linguístic popular que cohesionaria a cada comunitat linguístico-nacional en el seus respectiu territori, i qui sap si amb el temps, cada nacio sense estat de l'estat espanyol podria actuar coordinadament amb les altres en defensa dels nostres interessos comuns enfront del nacionalisme supremacista d'estat castella.

           Hi ha un pero, la colonada s'ha d'aillar socialment, sino la mescla ho contaminara tot.


           *****  Nous conceptes i noves idees calen per tal de que el monstre que és la preso estatal castellana, comenci a esquerdar-se desde cada extrem de la seva periferia territorial.

           Estirant al mateix temps tots plegats, catalans, balears, valencians, bascos, navarresos, gallecs, i fins i tot canaris, si es volen sumar, el monstre castella quedaria neutralitzat.

           Pero primer de tot, hem de posar cadascú, ordre a casa nostra. A Catalunya els catalans agrupats a un costat, i els anticatalans agrupats a un altre costat. Si mesclem catalans i anticatalans, els catalans perdrem. Per tant, ja es sap el que toca.

          • bolondrio231👍 12
           Aquesta estesa que preveus seria com a reacció de la tendència centralitzadora dels partits de dretes?
         • UsuariV11.451 5 180👍 6.879
          La quantitat d'alacantins que se senten valencians (supose que t'estàs referint a la imposada província espanyola d'Alicante) és infinitament superior a la de valencians que se senten catalans.

          I en este cas sí que es una imposició netament espanyola, imposició que tu sembles avalar amb el teu comentari.


  • punxet222 1👍 6
   Així pensen els espanyols
  • GuillemRM3.161 9 633👍 1.597
   Que és més important, el país o la nació?
 • Defectible7.981 270
  Mal trol treure aquest nom infecte del no res
 • batet1.339 1👍 662
  Com el negoci d'en Robert amb les cabres.
  I despres creerem el petit Marraqueix , el petit Pakis,petit Hondures,Peru i on aniras a viure si et quedes sense terra?

  Tabarnia estaria be a los Monegros!
 • bogosity1.111 11👍 1.577
  La cosa és que la majoria de gent de la majoria del territori que s'atribueix a Tabarnia ni es prenen seriosament ni tenen cap intenció de formar part de Tabarnia.

  Una altra cosa són tots els il•luminats que a principios de 2018 defensaven que tothom que hagués votat un partit no indepe el 21d incloent tots els vots dels comuns eren vots favorables a la creació de Tabarnia i la dissolució de la CAC.
  Fins i tot quan abans de les eleccions ningú coneixia Tabarnia fora de ForoCoches i el Racó i que fins i tot C's deien que això era una broma i que no ho defensaven seriosament.
  (Fins i tot els vots a partits no indepes de fora de Tabarnia...)
 • Jaume_I15.917 11 117👍 8.448
  +1 per troll espanyol
 • rotllan11.858 5 171👍 11.796
  Quines idees de bomber.
 • Patriarca2.224 3 792👍 1.783
  Jo la independència la faria per comarques.
 • broquil_is_over2.731 3 685👍 3.183
  Als palestins els va estupendament amb aquesta tàctica... 
 • SantsUsuari sumador32.019 14 25👍 11.153
  Amputa't la cigala, no sigui que tinguis un fill i surti tan tonto com tu.
  • cristinon26.707 9 41👍 1.458

   willybarna escrigué:
   Per salvar la llengua, no cal amputar el territori, encara que linguisticament el catala estigue fotut, almenys la consciencia basica del país catala, Catalunya, continua intacta entre els catalanoparlants.

   El que este que fer es simplement aillar linguísticament i socialment a la colonada, per tal de que, ells, totalment fastiguejats, acabin anant voluntariament cap a les seves reserves/barris/guethos monolingues castellans i allí vajin "morint" socialment i de manera lenta, simplement per inanició.

   Del que es tracta es de tractar de fer que en el futur, el catala torni a ser la llengua franca a totes les ciutats de Catalunya, fins i tot a l'Hospitalet.
 • Benfresc13.341 6 157👍 13.155
  El que hem de fer primer de tot és engegar un procés d'independència, lluitar per la independència, i això vol dir preparar una insurrecció pel control del territori, disputar-li el poder a l estat invasor sobre el nostre territori, des de tots els fronts i per tots els mitjans

  Un cop engegat aquest procés d'independència veurem que hem de fer en cada moment específic, és possible que en algun moment calgui atrinxerar-nos, fer-nos forts en alguna comarca o territori específic, no ho sé, però més enllà de moviments tàctics concrets, l'objectiu ha de ser independitzar tota la Catalunya sota domini espanyol.
  Un cop assolit el repte ens haurem de plantejar què volem i podem fer amb els altres territoris dels PPCC, quina relació volem i/o hi podem tindre. 
  • willybarna12.502 10 167👍 3.694

   Benfresc escrigué:
   El que hem de fer primer de tot és engegar un procés d'independència, lluitar per la independència, i això vol dir preparar una insurrecció pel control del territori, disputar-li el poder a l estat invasor sobre el nostre territori, des de tots els fronts i per tots els mitjans

   Un cop engegat aquest procés d'independència veurem que hem de fer en cada moment específic, és possible que en algun moment calgui atrinxerar-nos, fer-nos forts en alguna comarca o territori específic, no ho sé, però més enllà de moviments tàctics concrets, l'objectiu ha de ser independitzar tota la Catalunya sota domini espanyol.
   Un cop assolit el repte ens haurem de plantejar què volem i podem fer amb els altres territoris dels PPCC, quina relació volem i/o hi podem tindre. 
   Sense consciencia nacional no hi ha independencia, primer cal nacionalisme catala abans de tenir opcions per tractar de ser independents, i et recordo que el nacionalisme catala és extraparlamentari al Parlament de Catalunya.
   • Benfresc13.341 6 157👍 13.155
    Ha d'anar tot junt, no es pot ajornar la lluita per la independència per quan haguem creat una consciència nacional forta. La consciència nacional l'adquirirem en la lluita contra la ocupació espanyola, i la lluita contra la ocupació s'intensificarà mentre la societat catalana vagi adquirint més consciència nacional. 
    • willybarna12.502 10 167👍 3.694

     Benfresc escrigué:
     Ha d'anar tot junt, no es pot ajornar la lluita per la independència per quan haguem creat una consciència nacional forta. La consciència nacional l'adquirirem en la lluita contra la ocupació espanyola, i la lluita contra la ocupació s'intensificarà mentre la societat catalana vagi adquirint més consciència nacional. 
     Sense consciencia linguistica forta, el nacionalisme catala sera irrellevant, i sense nacionalisme catala no hi haura independencia, tot té un procés de preparacio i conversió.

     Es trist, pero no es pot passar de 0 a 100 en 0.1 segons.

 • Gratacel4.887 6 442👍 727
  Espera't 20 anys i haurà canviat.


  • Pedrolo10.740 3 199👍 4.862
   No tenim 20 anys. En 20 anys estarem pitjor, molt pitjor. Pensa en com estàvem fa 20 anys, el 99/00, amb un milió menys de catalans (vinguts de fora i mooooolt poc integrats). O en fa 40 o 60...
 • milicià català4.388 12 491👍 561
  És evident que sí. Però oblides que aquí tothom és independentista de boqueta. Tot el que impliqui coses serioses quatre matats i ni això i Espanya ho sap.
 • Liostes172👍 172
  Reconquesta a hòsties, amb assimilació, amb expulsions i amb totes les arts filles de la traïdoria.
 • Capità·carxofa3.626 1 570👍 9.693
  Catalunya i Barcelona és el mateix. Reproduir la lògica pujolista-maragallista d'enfrontar-les només serveix per arribar al paroxisme de l'autonomisme, vés per on allò que tant malden de fer els processistes. No serveix, per descomptat, per fer cap mena d'independència. 
 • cathalà23.445 12 53👍 6.966
  El que s'ha de fer és fer el contrari i deixar clar als tabarnians que són uns ocupants del nostre territori i convidar-los a que fotin el camp a Espanya.
 • enricmm16.356 10 112👍 5.771
  Segur que els argelians es morien de ganes de donar territoris als pied noirs 
 • partisà_català4.883 6 443👍 2.989
   i un merda
 • grava3.387 2 602👍 5.201
  Completament contraproduent. Això és podria proposar si tinguéssim alguna mena de poder, però ara mateix no es veu perquè els colons haurien de tancar-se als seus getthos si poden pixar-se per tot el país, ni perquè el reietó hauria de renunciar a les conquestes de l'avantpassat gavatxó. De manera que, preu per preu, l'irredemptisme és força més satisfactori des d'un punt de vista psicològic.
  • willybarna12.502 10 167👍 3.694

   grava escrigué:
   Completament contraproduent. Això és podria proposar si tinguéssim alguna mena de poder, però ara mateix no es veu perquè els colons haurien de tancar-se als seus getthos si poden pixar-se per tot el país, ni perquè el reietó hauria de renunciar a les conquestes de l'avantpassat gavatxó. De manera que, preu per preu, l'irredemptisme és força més satisfactori des d'un punt de vista psicològic.
   Els colons no volen recloure's als seus guethos perque fins i tot desde l'independentisme més nacionalista, gairebé ningú defensa el seu aillament social ni la doble xarxa escolar, per tant, aixo de tabarnia és una xarlotada quan fins i tot aquí al Racó, la gran majoria d'independentistes nacionalistes catalans, afirmen que a les eleccions europees votaran al quinta-columnista d'en Puigdemont, simplement per raons estetiques, perque agrada menys als castellans que no pas en Junqueras, i aixó és tot, arguments d'encefalograma pla.

   No hi ha solució  ...........  colectiva i a gran escala, només individual i a petita escala.
 • nouservesverdes175👍 210
  Ha donat molt de si aquest fil .
  Perdoneu-me totes i tots plegats, aquest matí estava avorrit, he volgut fer un experiment i ha sortit massa bé. Vec que hi ha molt poc regionalisme dins de Catalunya i també (com era d'esperar) molta gent de Barna (Província).

  No us preocupeu no sóc cap troll espanyol; suposo que ara se'm podria dir troll català.
  Només volia fer saltar els 4 eixerebrats què hi ha per aquí o per si sortien els espanyolots del cau però ha tingut massa èxit aquest fil.
  Vaja, res, els negatius ben guanyats.

 • Turanga_Leela31.236 7 29👍 8.780
  Ja tenen Tabèrnia, hi organitzen els debats més intel·lectuals de l'espanyolisme més ranci amb les teles amb T5 i A3 a tot drap. 
 • Mastegot30.099 9 31👍 2.404
  En una condició, no podran rebre ni aigua de l'Ebre que expolien a Tarragona, ni electricitat produïda a Catalunya.
 • Xicoira5.276 2 406👍 4.243
  Si volen apropiar-se d'un centímetre de territori català, que vagin preparant una insurrecció militar perquè no els ho permetrem mai de la vida. Abans mort que veure el país esquarterat.

Publicitat

Fòrums

 • 9.282.055 missatges
 • 220.551 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat