Publicitat

Fòrum

S'ha de crear tabarnia i independitzar la resta

nouservesverdes286👍 329
Quan un braç es gangrena s'ha d'amputar.
Ja fa dies que li dono voltes i veient que al pas que anem no serem mai independents, seria viable això a llarg termini o l'única manera de salvar Catalunya? Obviament faria falta descentralitzar Barcelona.

Així de malament estem què obro fils friquis d'aquests.

Respostes

Configuració
 • bogosity1.244 11👍 1.761
  Per cert, una altra premissa errònia del raonament de l'OP és que si ara no som independents es perquè ens falten n punts de percentatge de vot i que sense l'electorat del territori que s'autoatribeix Tabarnia assolirien un percentatge més alt i llavors la independència ja estaria feta.

  No, no som independents perquè l'estat espanyol manté el monopoli de la violència i el control del territori i ara mateix no hi ha practipràcti ningú a Catalunya disposat a disputar-los-el. I creant Tabarnia aquesta realitat no canviaria (de fet, seria encara més dificil disputar el monopoli de la violència a l'Estat) i per tant la independència seria encara més difícil que ara.
 • Alwix3.254 9 617👍 1.772
  Si Catalunya es pot dividir, Tabàrnia també. I el Ter i el Llobregat, ni ensumar-los.
 • Hyphen441👍 656
  De què serveix que s'independitzi la resta de Catalunya si la immensa majoria d'independentistes seguiríem dins l'Estat espanyol?
  • grava3.619 2 575👍 5.662
   Suposo que per al mateix que serveix tenir un estat jueu, encara que la majoria de jueus visquin fora d'Israel. Tenir un territori on manessin els catalans seria un avantatge indubtable, si més no comparat amb ara on no manem enlloc.

   Dit això, és obvi que aquesta carta només la jugaran (i indubtablement la jugaran) si es veuen en perill de perdre, a dia d'avui té el mateix nivell d'utopisme que els Països Catalans o la reivindicació dels ducats d'Atenes i Neopàtria.

Publicitat

Fòrums

 • 9.299.298 missatges
 • 221.226 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat