Fòrum

La prioritat és "desbloquejar" la situació i no quedar "atrapats en una data concreta"

oprimit19.984 15 79👍 10.499
Segona roda de premsa de Jordi Sànchez des de Soto del Real en la campanya electoral del 28-A, aquesta vegada organitzada per l'Agència Catalana de Notícies (ACN). El candidat de Junts per Catalunya (JxCat) ha apuntat que "ningú" pot pensar que poden "facilitar" que Vox "arribi al govern espanyol". Preguntat sobre el referèndum, ha indicat que la prioritat és "desbloquejar" la situació i ha fet una crida a evitar "quedar atrapats en una data concreta" per una votació binària sobre la independència. "L'autodeterminació no la tindrem la setmana vinent", ha remarcat el també president de la Crida, que ha apostat per "anar-hi, anar-hi i anar-hi".També  li ha dit a Pedro Sánchez, candidat del PSOE i favorit a la Moncloa, que són "de refiar" com a socis.
 

"Si nosaltres som forts, estic segur que ERC, els comuns i part del PSC entrarà en la dinàmica de treballar de manera unitària", ha ressaltat el candidat de JxCat. "L1-O vam ser molts i no ens preguntàvem els uns als altres d'on veníem. A les escoles no ens preguntàvem què votàvem, érem allà per exercir un dret democràtic", ha ressaltat el dirigent nacionalista, que ha admès que en campanya sempre hi ha "disputes i tensions". "Treballarem de costat per trobar el comú denominador", ha ressaltat, perquè l'autodeterminació es defensarà "amb convicció".

"Està Sánchez disposat a sacrificar l'estabilitat a Espanya i la democràcia per evitar que els ciutadans de Catalunya ens poguem expressar lliurement?", s'ha preguntat. "Hem de ser forts per tenir el diàleg", ha indicat. Ha apuntat que el dret a l'autodeterminació es pot defensar en el cas de Catalunya, i ha ressaltat que, a banda dels catalans, "ningú" defensarà el referèndum. "Els de l'1-O hem de tornar a votar. La llibertat arribarà per nosaltres i per la gent que està a l'exili", ha resumit. "El referèndum és el gran acord de país i entre tots l'hem de construir", ha recalcat.

Ha defensat, en aquest sentit, el retorn al referèndum pactat després d'una legislatura -la passada- en la qual es va apostar per la unilateralitat. "Sempre hem tingut la mà estesa al diàleg", ha assenyalat. "Tot és impossible fins que deixa de ser-ho, i estem convençuts que al final l'Estat accedirà al pacte. No tirarem la tovallola, tard o d'hora hi haurà una solució democràtica", ha remarcat el dirigent independentista, que ha situat JxCat com la candidatura que més "pot ajudar" a la llibertat dels presos i al retorn dels exiliats. "Som la gent del referèndum i l'autodeterminació", ha subratllat.

Que ningú es quedi a casa"

Sànchez ha fet una introducció inicial reivindicat l'1-O i el 3-O i, de passada, ha carregat contra la "repressió" de l'Estat. En aquest context, què ha de fer l'independentisme de cara a la investidura de Pedro Sánchez? "El que hem de fer és anar a votar. Si el 28-A no omplim les urnes de vots, poca cosa podrem fer. La manera de ser forts és anar a les urnes, aquesta és la manera com ens agrada fer les coses", ha indicat. "Que ningú es quedi a casa. El referèndum només ens té a nosaltres per defensar-lo", ha assenyalat el dirigent nacionalista. "Som la garantia que ni per un costat el PSOE tingui les mans lliures per aplicar el 155 i que la dreta arribi a governar", ha apuntat.

"Que ningú pensi que nosaltres podem facilitar que Vox arribi al govern", ha remarcat el candidat, en una línia de discurs similar a la d'ERC. Pel que fa a la investidura, "no hi ha cap justificació per bastir el vot de la por" a l'extrema dreta. "La gent ha de votar a consciència les opcions sobiranistes", ha insistit el candidat de JxCat, que ha fet en tot moment una crida a la participació com la que ja va fer ahir en una carta llegida per Míriam Nogueras, número tres per Barcelona, en un míting a Puigcerdà.

Bla, bla. Bla... Qui li interessi més aquestes xorrades que segueixi l'enllaç: https://www.naciodigital.cat/noticia/178046/sanchez/ningu/pensi/jxcat/pot/facilitar/arribada/vox/al/governRespostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.296.814 missatges
  • 221.114 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat