Fòrum

Actualització: Estat Islàmic reivindica l'autoria dels atemptats a Sri Lanka, amb 310 morts

Gambús vallesà73👍 243
https://www.ccma.cat/324/sri-lanka-veu-latemptat-com-una-venjanca-per-latac-a-les-mesquites-de-nova-zelanda/noticia/2917868/

El govern del país veu els atemptats com una venjança per l'atac a les mesquites de Nova Zelanda

Estat Islàmic ha assumit la responsabilitatdels atemptats de diumenge contra diverses esglésies cristianes i hotels. Les accions terroristes van causar la mort de 310 persones, entre les quals hi havia 45 nens i adolescents, i 500 ferits.

En un breu comunicat a l'agència Amaq, vinculada als jihadistes, l'organització terrorista afirma que "els executors de l'atac que va tenir com objectiu els ciutadans dels països de la coalició i cristians són combatents d'Estat Islàmic."

El govern del país vincula els atemptats a dues organitzacions islàmiques radicals. Una d'elles, la National Thow-hit Jamat, liderada per un predicador local conegut pels seus vídeos cridant a la guerra santa contra els infidels.


"Un acte de revenja per la massacre de Nova Zelanda"

El govern de Sri Lanka considera que els atacs van ser unacte de revenja. Segons les investigacions preliminars, els atacs es van pensar com una represàlia per la massacre comesa el mes de març per un extremista de dretes contra la comunitat islàmica de Nova Zelanda a la ciutat de Christchurch.

En aquells atacs van morir 50 persones que participaven en els rituals del divendres de pregària. L'agressor va enregistrar l'acció i va evidenciar la motivació xenòfoba contra els musulmans.

El Ministeri de Defensa de Sri Lanka assegura que la investigació dels atacs de diumenge s'està fent de manera coordinada internacionalment. L'FBI nord-americà col·labora en les investigacions i la Interpol també ha anunciat que hi desplegarà un equip.

 

 

 

Imatges del sospitós amb la bomba a l'església de Sant Sebastià, a Negombo, a través del circuit tancat de televisió (Reuters)

El país es troba sota l'estat d'emergència des de dimarts. La policia ha detingut diversos sospitosos, entre ells el conductor de la furgoneta utilitzada pels suïcides.

 

Enterrament de les víctimes dos dies després dels atemptats (Reuters)

Dos ciutadans espanyols van morir en un d'aquests atemptats. Les víctimes són una parella de Galícia, de 31 i 32 anys, segons ha confirmat l'alcalde del municipi de Pontecesures, Juan Manuel Vidal.

La jove vivia en aquest municipi de Pontevedra i havia anat a visitar el seu company, que treballava en una empresa dedicada a productes congelats del mar a l'Índia. Tots dos estaven de vacances a Sri Lanka.

La repatriació dels cossos encara "trigarà dies", han indicat fonts diplomàtiques. Les autoritats espanyoles desplaçades al país asiàtic estan recopilant tota la documentació necessària per poder repatriar els cadàvers de María González Vicente, resident a Pontecesures, i Alberto Chaves, nascut a Rianxo, a La Corunya.

Una trentena dels morts són ciutadans de fora de Sri Lanka.

Respostes

Configuració
  • TUTTLE3.283 14 612👍 2.251
    Tinc entes que el partit que governa esta en coalicio amb els conservadord islamics. Molt justificable no veig la coalicio a aquestes altures.
  • Toni Montagutí37.647 8 18👍 24.677
    Doncs finalment sí, han estat aquests malparits. És evident que escampen el terror allà on creuen que poden fer més mal, i és ben clar que la Sri Lanka de les quatre confessions és un lloc idoni per a les seves accions sagnants. I un cop més es posa en evidència que allò que pugui passar a la minoria en nom de qui diuen atemptar, se'ls en ben refot. Una illa en constant tensió, on l'islam és ben minoritari i on ja hi ha hagut més d'un aldarull mortal, tornarà a ser un polvorí esclatant. 
    Quins desgraciats.

Publicitat

Fòrums

  • 9.284.581 missatges
  • 220.654 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat