Publicitat

Fòrum

Nova operació de maquillatge electoral, volen expulsar el manters del Port Vell.

Toti Dau4.190 15 512👍 1.580

Barcelona vol replicar al port l'operatiu contra el manters de plaça Catalunya

L'Ajuntament impulsa un pla de col·laboració de la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i la policia portuària per foragitar els venedors ambulants del passeig de Colom

Redacció 19/04/2019 - 15.56Actualitzat 19/04/2019 - 16.19
 
 

Manters exposen la seva mercaderia al passeig Marítim de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona engega un nou operatiu contra els manters. Serà a la zona del port i imitarà la vigilància que ja es fa a l'intercanviador de Renfe de Catalunya i que en va fer fora els venedors ambulants.

Avui s'ha fet l'anunci d'aquest nou operatiu contra la venda ambulant al port, però el consistori no ha concretat encara les dates en què es posarà en marxa. Aquest matí ja s'hi han fet algunes actuacions puntuals de la Guàrdia Urbana, que ha foragitat els venedors ambulants. Però, un cop la presència policial ha minvat, els manters han tornat a aparèixer.

 

La intervenció per desallotjar els manters de l'intercanviador de l'estació de plaça Catalunya va començar el 8 de gener. La Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i membres de seguretat de Renfe han treballat conjuntament per impedir que els venedors ambulants ocupessin espais a la zona subterrània d'accés a l'estació. Els últims mesos s'hi havien arribat a concentrar desenes de manters, fet que impedia una correcta evacuació en cas d'emergència o accident.


Ara es farà una col·laboració similar entre administracions. En aquest cas entre l'Ajuntament, a través de la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i la policia portuària perquè el port depèn del govern espanyol. Amadeu Recasens, comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, considera que cal fomentar la cooperació entre administracions en aquests temes:

"Ha significat un canvi en el punt de vista de col·laboració entre administracions. Ha significat també definitivament que les administracions, quan cooperen, realment les coses surten bé."

 

En canvi, des del Sindicat de Manters, Lamine Sarr creu que aquesta mesura impulsada per l'Ajuntament de Barcelona no acabarà amb la venda ambulant perquè no aborda l'arrel del problema:

"Alguns estan jugant per a guanyar vots. És per això que volen fer fora els manters. Però per acabar amb la venda ambulant cal buscar solucions positives."

De fet, des del mateix Ajuntament reconeixen que el fet que s'incrementi la pressió policial al front marítim de Barcelona no resoldrà el problema de fons i farà que els manters desplacin la seva activitat a altres punts de la ciutat, o a altres poblacions del litoral barceloní.

Respostes

Configuració
 • Xicoira5.507 2 390👍 4.548
  Què bé, aniran els mossos a fer el pena allà i desprès marxaran?

  Quina puta broma de batllessa... 
 • Nàtius1.856 4 877👍 2.195
  No deixa de ser graciós que una alcaldessa progre xupi-guai hagi de fer accions da dretas com aquesta per intentar revalidar la victòria...
  • RESILIENT2.809 2 677👍 2.461
   Per a il·legals que venen productes i que posen en perill la salut de les persones, ja tenim a Apple i Samsung (entre molts) amb múltiples acusacions mútues per violació de patents, amb productes que exploten, s'incendien o pateixen d'obsolescència programada amb tot lo que suposa pèl medi ambient, la salut i la butxaca, o per l'ús d'estratègies monopolistes que assassinen a les més petites empreses.

   Millor t'assabentes com Nike, Apple, Uber, etc. evadeixen impostos mitjans els paradisos fiscals. Paradisos que hauries de saber qui els ha muntat (et dono una pista: no han sigut els gitanos).

   Sí que és cert que d'ençà que els manters venen Trolex per vuit euros, les joieries del passeig de Gràcia i el carrer Tuset, ja no venen ni Rolex ni Cartieri es foten de gana.
   • LesttattUsuari sumador38.883 12 15👍 14.151
    En cap moment he dit el contrari.

    Però, ara no estem tractant de tots aquestes empreses, que podrien parlar del perill a les persones, poca cosa res a veure amb la il·legalitat de tots aquests immigrants.

    Ara no tinc temps, però més tard intentaré exposar-te la gravetat de tots aquests productes que estem  tots exposats.

    • RESILIENT2.809 2 677👍 2.461
     Clar, clar, per a qüestionar les empreses no tens el temps que sí que tens per a qüestionar als manters de mala manera.

     Prepara-ho bé, si tens temps.
      • RESILIENT2.809 2 677👍 2.461
       És que la problemàtica dels manters va molt més enllà dels manters, és un efecte estretament lligat a les geoestratègies migratòries que impulsen les grans fortunes i que en són la causa. Això no és pas nou, ni ho va inventar el capitalisme, el poder ho practica des de fa milers d'anys.

       Al Racó es parla molt de manters i de regular la immigració -cosa en què estic d'acord- però poc o gens es parla de les causes. Ni en parlen els que reparteixen galetes a tort i a dret contra els manters, ni en parlen els del welcome refugees doncs van de bonrotllistes amb la víctima, amb el botxí i amb la mare que el va parir.

       I ho entenc, millor amagar causes, clar, doncs en cas contrari haurien de parlar de l'imperialisme, de les bases del capitalisme i de les seves estratègies i això no agrada, ni en el dia a dia, ni en campanya electoral i molt més passar a una obligada acció en aquest sentit, l'imperialisme es dona com inevitable. Au, tot enfocat als manters o als immigrants, però de l'espoli i guerres del que anomenen tercer món en les que col·laborem de mil maneres, inclús fabricant armes primer i amb assistencialisme després, ni parlar-ne.
       • Benfresc13.567 6 153👍 13.654
        Hi estic força d'acord amb el que dius, però la immigració massiva va molt més enllà del que dius. A Barcelona tenim molts immigrants d'Itàlia o d'altres que són d'Amèrica Llatina, on en el seu país eren de classe mitjana, tenien propietats i havien anat a la universitat. Aquests poc que són refugiats, per que se'ls dóna permís de treball i residència? Ja hi ha prou gent de fora.
        I els que entren de manera il.legal i cerquen la vida com poden, entenc les causes que els porten a emigrar, però nosaltres, des del nostre petit racó de món i a més essent una nació ocupada i oprimida, què podem fer per arreglar això? I a més, si s'aturessin les guerres imperialistes i el saqueig de recursos, essent optimistes es trigarien unes quantes dècades a igualar el nivell de vida (bé, això caldrà veure com va perquè amb el món de recursos limitats que tenim ho veig cru, ningú del primer món vol renunciar al seu nivell de consum i mentrestant els països emergent creixen i les emissions de CO2 augmenten cada any, tot indica que el planeta fotrà un pet com una gla). 
        • RESILIENT2.809 2 677👍 2.461
         Per a mi, el concepte de refugiat va més enllà del refugiat de guerra. La subsistència la posa en perill la guerra militar i la guerra econòmica amb l'estratègies de feixisme econòmic com ho és l'especulació i el neoliberalisme. Per això parlo d'estratègies migratòries on els manters són una petita part que simplement molesta. Doncs sembla que els carrers envaïts de taules de bar i de turistes a dojo i en riuada, no molesten.

         ¿Perquè obtenen permís de residència i nacionalitat immediata... Messi o Ronaldo, etc. i en lloc de qüestionar-los els qualifiquem de cracs?

         El sistema capitalista s'enfonsaria immediatament "si s'aturessin les guerres imperialistes i el saqueig de recursos" com tu dius. Respecte al nivell de vida, el nostre és una merda de nivell, no tenim democràcia, som dependents d'un païs de merda, mengem merda, veiem merda, escoltem merda, cobrem una merda en una empresa de merda que fabrica misèria i merda. Bé farien en altres continents a no aspirar a tanta merda.
      • Xicoira5.507 2 390👍 4.548
       Sí que es pot però és molt hipòcrita, demostra on son les prioritats de la gent
      • Toti Dau4.190 15 512👍 1.580
       Et dono like tot i creure que es pot parlar de les dues coses alhora perquè van directament relacionades.
     • LesttattUsuari sumador38.883 12 15👍 14.151

      Primer de tot, la comparació que m'estàs fent esta completament fora de joc. Aquest fil tracta sobre els top.manta i no dels... Nike, Apple, Uber. Estas en el teu dret a exposar-ne un de nou sobre tots aquests. 

      Dit aixo, qüestiono els manters perquè...

       

      -Són il·legals.

       

      -En cap moment han contribuït a la nostra societat.

       

      -No tenen cap tipus de llicencia per vendre cap producte

       

      -Ocupen il·legalment un espai public, posant en perill en una suposada situació d’alerta, sobre tot en les andanes de metro i ferrocarrils.

       

      -Ocasiones perdudes de treball, i el tancament de la botiga de barri de tota la vida, amb un atur del 15 i 20% que pateix el país.

       

      -Fomenten les màfies del crim organitzat i el trafic il·legal de persones.

       

      -Intenten imposar la seva ‘’justícia’’ fent servir qualsevol tipus de violència.

       

      -Provoquen inestabilitat i inseguretat entre la població catalana.

       

      -Malmeten tot un mobiliari urbà.

       

      -Provoquen perdudes en la sanitat publica i la economia catalana, prou tocades que s’hi troben.

       

      -No fomenten la llengua catalana ni cap cultura nostrada.

       

      ---

       

       

      Els productes que exposen son falsificats i no han passat per cap control sanitari. Això, provoca:

       

      Cosme tics i perfumeria: Bàsicament estan compostos d’etanol industrial o etilenglicol (anticongelant) que, en el ‘’millors’’ dels casos, pot produir al·lèrgies, infeccions, taques a la pell, despigmentació (?) cutània, dermatitis...

       

      Olleres de sol:Sense una protecció ultra-violeta que ens protegeix dels raigs solars, aquest tipus d’olleres acaben provocant des de cremades superficials a la còrnia com a una ceguesa temporal o permanent.

       

      Joguines: Una manca sobre qualsevol alerta o consell de seguretat, homologació CE, instruccions, advertències sobre la joguina poden provocar accidents, tret de que representen ser d’un material de molt baixa qualitat o que es trenquen fàcilment.

       

      S’han trobat casos de toxicitat en el material de moltes d’aquestes joguines (Ftalats, plom, cadmi, PVC) , sobre tot si acaben a la boca de qualsevol criatura.

       

      Roba i Moneders: El tint en que donen color al producterepresenten tindre petites dosis de toxicitat.

       

      ....

       

       

      Amb tots aquests ingredients, hi ha una i mes que justificada raó perquè tots aquests acabin entre reixes o deportats.

       

      Per causes infinitament menors, molts catalans han acabat entre reixes o multats.

      • RESILIENT2.809 2 677👍 2.461
       Amb tot aquest argumentari, no arribes ni a la cantonada.
       Vols exposar-te la gravetat de tots aquests productes que estem tots exposats però calles com un puta els productes perillosos que p. ex. fabrica la molt legal Monsanto Company i tants altres multinacionals que poc "contribueixen a la societat" doncs cotitzen a paradisos fiscals, per cert. 
       Obvies que legalment es venen "joguets, roba i moneders" a tot arreu amb els mateixos nivells de perillositat i toxicitat gràcies a la laxitud dels nostres controls duaners i sanitaris. Obvies que a les botigues dels barris, les han enfonsat les grans cadenes i els hípers, no pas un paio que ven "Nikes" a 20 euros i on el comprador sap perfectament allò que compra doncs "l'autèntica" no la pot comprar. I obvies que les màfies del crim organitzat son producte directe i intencionat del capitalisme que no qüestiones. No, tu vas directe a l'efecte sense considerar la causa, ni els autors directes, ni els autors intelectuals.

       T'ho hauries de plantejar millor, perquè de moment no passes de l'argumentari de qualsevol cunyat.
       • LesttattUsuari sumador38.883 12 15👍 14.151

        T’he respòs perquè m’ho has demanat, i no per fer-te entendre o convèncer de res.

         

        Tot i així, torno a dir el mateix: Aquest fil tracta dels top-manta i no de cap multinacional.

         

        Òbviament, les falsificacions de tots aquests productes, amb els mateixos nivells de perillositat i toxicitat, estan per tot arreu. De la mateixa manera que les multinacionals i els centres comercials estan perjudicant al petit empresari. Vinc a dir, aquesta il·legalitat i falsificació no es exclusivament dels top-manta.

         

        Però si, i també, en tenen una part, de culpa. Els exemples que t’he exposat, sou prou evidents.

         

        O, vindràs dient que si se’t posa un manters d’aquests davant de la botiga de ton pare o ton germà (per exemple) que te un negoci de moneders o d’olleres de sol el deixaràs que exposi els seus productes, fent competència il·legal amb el negoci de ton pare, mentre ell paga els corresponents impostos?

         

        I si ton pare s’emprenya amb ells i aquests li foten un cop de cap, com va passar l’any passat amb un turista sud-americà... ho permetràs perquè per tu representen ser uns discriminats d'una societat?

         

        O, deixaràs a la teva fill/a (per exemple) que es posi alguna d’aquestes olleres o perfums que saps perfectament que l’acabaran perjudicant?

         

        O, diràs que mai a ta vida has anat a comprar un centre comercial, o que has comprat algun producte d’alguna multinacional?. Segur que no?. Vinga- Repassa l’armari. Fot-li.

         

        Millor encara... ets del que ve defensant tota aquesta immigració il·legal però a quants has acollit a casa teva?

         

        ...

         

        A partir d'aquí, pensa el que més et roti. No espero una resposta coherent. Només intento mostrar-te que només saps fugir d’estudi amb l’intent d'excusar i defensar tota aquesta delinqüència pel simple fet que són immigrants.  L'habitual i maleit llirisme català.        Immigrants que, i com pots veure, no s'integren. Ni intencions de fer-ho.

        • Xicoira5.507 2 390👍 4.548
         Aquest fil tracta del top manta, tens raó, però bé que treus el teu llibre quan et convé encara que es desvii del contingut principal del fil. 
        • RESILIENT2.809 2 677👍 2.461
         Estic convençut que el llirista ets tu, no pas jo, en la mesura que el teu simplisme només se centra en els efectes obviant les causes.

         Si jo tingués una òptica al detall o una sabateria, no em faria por el top manta doncs aquest va adreçat a un públic molt concret, amb una capacitat adquisitiva molt concreta que cerca el que ells venen i no allò que venc jo. Quan un compra un Trolex a un manter, sap molt bé lo que compra, i cap joier deixa de vendre un rellotge de 40.000 € per això. Si jo fos un d'aquests botiguers, em preocuparien molt més els que destrueixen les botigues: les grans superfícies, Amazon i la resta de venda per correu.

         Tu vols parlar únicament del teu llibre, és a dir dels efectes i no pas de les causes que ja he comentat en altres posts.

         Per cert, ¿et preocupa on van a parar les deixalles tòxiques que tots generem?, suposo que ja saps que bona part acaben als països subdesenvolupats respecte a nosaltres, entenen com a desenvolupament la merda que hem creat i seguim creant.
         • LesttattUsuari sumador38.883 12 15👍 14.151
          L'únic que veig és que voleu construir un país amb fonaments de palla i parets de sorra.

          Un país com Catalunya, sense que encara sigui un Estat independent, amb competències pròpies i un exercit català, no pot continuar amb aquest tarannà excessivament benevolent i tolerant, que traspassa tot raonament i lògica.

          De fet, representa ser un suïcidi per qualsevol poble que es vulgui fer respectar. Ja us ho fareu.
          • RESILIENT2.809 2 677👍 2.461
           Ja vaig explicar a altres posts la meva postura. Si les víctimes no necessiten benevolència, molt menys l'hem de concedir als causants d'unes migracions que només beneficien al capitalisme que les produeix. Clar que s'ha de regular, no sóc d'acollides indiscriminades com tampoc sóc de girar l'esquena al combat contra el qual les produeix. Tinc clar que els que venen no són els més necessitats, venen els que a més de ser els més forts es poden pagar el viatge, sigui a màfies o a empreses legals.

           Els del top manta i d'altres migrants, el que necessiten és poder viure al seu país, i necessiten que nosaltres no siguem còmplices i beneficiaris del neocolonialisme que suporten i que els expulsa previ pagament d'aquesta expulsió. És molt vell el que fa el poder amb els moviments migratoris en utilitzar-los com exercit d'aturats que banalitzen la mà d'obra per on passen o com a elements de colonització a tots nivells.
         • Xicoira5.507 2 390👍 4.548
          Molt encertat. 
      • Toti Dau4.190 15 512👍 1.580

       -Són il·legals.

        

       -En cap moment han contribuït a la nostra societat.

        

       -No tenen cap tipus de llicencia per vendre cap producte

        

       -Ocupen il·legalment un espai public, posant en perill en una suposada situació d’alerta, sobre tot en les andanes de metro i ferrocarrils.

        

       -Ocasiones perdudes de treball, i el tancament de la botiga de barri de tota la vida, amb un atur del 15 i 20% que pateix el país.

        

       -Fomenten les màfies del crim organitzat i el trafic il·legal de persones.

        

       -Intenten imposar la seva ‘’justícia’’ fent servir qualsevol tipus de violència.

        

       -Provoquen inestabilitat i inseguretat entre la població catalana.

        

       -Malmeten tot un mobiliari urbà.

        

       -Provoquen perdudes en la sanitat publica i la economia catalana, prou tocades que s’hi troben.

        

       -No fomenten la llengua catalana ni cap cultura nostrada.

               Curiosament tot això es pot aplicar també a la policia espanyola. 
 • Toti Dau4.190 15 512👍 1.580
  En canvi, des del Sindicat de Manters, Lamine Sarr creu que aquesta mesura impulsada per l'Ajuntament de Barcelona no acabarà amb la venda ambulant perquè no aborda l'arrel del problema:

  No els hi donaran feina de franc i ho sap.
 • Macarronet del meu cor1.625 3 944👍 2.201
  Sóc un negat en temes d'estrangeria però per què no es deté a aquests il•legals a un Centre d'Internament d'Estrangers i posteriorment se'ls expulsa?
  • Toti Dau4.190 15 512👍 1.580
   Certament, ets una mica negat. Qui vols que els detingui, els Mossos o la policia espanyola que és la que té plenes competències?

   No podem expulsar ni una mosca, home.
  • soldat Svejk18.085 7 91👍 4.362
   no ets un negat.. ets el perfecte analfabet polític que va buscat per votant de vox. 
     • soldat Svejk18.085 7 91👍 4.362
      que n'ets de ximplairó..

      on expulses uns manters indocumentats i apàtrides? Fas un conveni amb disneyland?

      et penses que tu i la teva llei espanyola i fronteres espanyoles sou més llestos que la fam? Ximplairó..
   • FuRTiUsuari sumador20.347 12 77👍 8.296
    El què és per flipar és que pretengueu com a normal donar un "plus" a sobre amb aquesta gent, i només pel fet de ser negres, sou una colla de racistes. El què espero és que per a no ser hipòcrites sortiu a defensar també a ilegals mafiosos de l'est, encara que treballin prostituïnt a dones dels seus països, per quan el sindicat de "mafiosos de l'est" ? 
    • soldat Svejk18.085 7 91👍 4.362
     de l'est molt llunyà de la teva neuroneta, que és més viva al nord-oest. 

     prostituida per si mateixa per manca no ja de neuronetes que la xulegin sinó directament de neuronetes.. el ben bé de casa no té veïnat que li reconegui.
 • RESILIENT2.809 2 677👍 2.461
  És tot un clàssic a les ciutats.

  Quan aquestes es venen electoralment, es fan fora manters, coses vives que no generen diners o altres desheretats, i es comencen obres públiques però sobretot visibles, que acabaran tard o mai, o bé es tria aquest moment per a fer-ho, hi ha pobles que inclús en tan festius i tradicionals moments, es planten floretes junt amb les soques dels arbres dels passeigs més visibles, flors que ja ningú cuidarà l'endemà de la trobada electoral.

  Quan la ciutat s'exposa com a mercaderia, com a les olimpíades, s'amaguen meuques, pidolaires i gitanos, a indrets amagats; tot un clàssic que ve de lluny.

  Volen convertir els carrers en escenaris sense conflicte perquè els carrers són seus com ja va anunciar el Fraga, i tot en compliment de les "ordenances cíviques" que volen convertir els carrers (que ells anomenen espais públics, però que no existeixen més que sota la ideologia del poder) en proscenis chupiguays tal com ho entén qualsevol burgès assenyat.

  Sembla que tots contracten al mateix paio com a guionista i publicitari.
 • Puigdomènech10.109 13 214👍 3.137
  Mentre no es vagi a l'arrel de l'assumpte, de poc servirà.
 • Ius Novum2.727 3 689👍 5.397
  De debò que com algú no comenci a posar una mica d'ordre a Barcelona i arreu del país en aquest descontrol immigratori i aquesta massificació de la delinqüència, o no us estranyeu que l'extrema dreta acabi capitalitzant el vot de les classes populars com està pasant arreu d'Europa.

  Qualsevol persona amb dos dits de seny entén que aquesta situació és insostenible i que s'han depassat ja tots els límits possibles.

  O acabem d'una vegada amb aquest problema, o aquest problema acabarà amb nosaltres.
 • prou_prusses1.309👍 661
  Ens han fer perdre l'etnocentrisme.
  Aquesta gent no hauria d'haver entrat mai a Europa.
  Els hem de fer lamentar haver vingut aquí.

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.429 missatges
 • 221.190 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat