Fòrum

S'imprimeix un cor en 3D fent servir teixit humà

ArtigaireUsuari sumador6.992 9 307👍 4.509

S'imprimeix per primer cop un cor en 3D fent servir teixit humà, amb ventricles i vasos sanguinis

El diminut cor s'ha fet a partir de les cèl·lules i teixits d'un pacient humà, fent servir tècniques que podrien ajudar a millorar el percentatge de transplantaments reeixits en un futur

Per Charlotte Jee, 16 abril 2019
Com funciona? Els investigadors van practiar una biòpsia als pacients per obtenir-ne teixits, que després van separar en diferents materials. Algunes molècules, incloent-hi el col·lagen i les glicoproteïnes, es van transformar en un hidrogel, que va ser la "tinta" que es va fer servir per a la impressió. Aquest hidrogel es va barrejar amb cèl·lules mare del teixit del pacient, i fent servir aquesta mescla van poder imprimir en 3D un petit cor amb tots els detalls. Aquesta innovació dels investigadors de la Universitat de Tel Aviv podria reduir les probabilitats de que un transplantament sigui rebutjat en un futur. L’estudi es va publicar a la revista Advanced Science.

Un cor que flueix: fins ara, els investigadors només havien pogut imprimir teixits senzills, sense vasos sanguinis, de manera que un cor totalment vascularitzat imprès en 3D és un pas en la direcció correcta.

L’impacte: les malalties cardíaques causen una de cada quatre morts als EUA, al voltant de 610.000 persones a l’any. A Catalunya aquesta xifra se situa al 28%, unes 18.000 persones a l'any. A les Illes i al País Valencià el percentatge puja fins al 31%. A més a més, hi ha una manca de donants de cor per a trasplantaments, de manera que els cors impresos en 3D podrien ajudar a resoldre un problema important.

Següents passos: l’equip de Tel Aviv pretén cultivar aquests cors impresos en 3D i després trasplantar-los a animals. Tot i això, encara falten molts anys abans no es puguin fer servir aquests cors en éssers humans.


FONT TECHREVIEW

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.284.364 missatges
  • 220.648 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat