Publicitat

Fòrum

400 ultres finlandesos voten sense voler al candidat comunista

maori16.659 4 107👍 8.709


L'error d'uns pocs centenars de votants del partit ultradretà Veritables Finlandesos a l'hora d'emetre el seu vot va impedir a la formació empatar en nombre d'escons amb els socialdemòcrates en les eleccions de Finlàndia celebrades el passat cap de setmana.

Segons publica la premsa local, al voltant de 400 votants de la ultradreta al districte electoral d'Uusimaa, la regió que envolta Hèlsinki, es van equivocar en votar i van donar el seu suport sense voler al Partit Comunista de Finlàndia (SKP).

Si no fos per aquest error, la ultradreta hagués aconseguit un diputat més en aquest districte i hagués empatat amb els socialdemòcrates a 40 escons.

«És increïble que hi hagi gent tan estúpida com per votar  Wahrman. Això ens va costar als Veritables Finlandesos uns 400 vots, amb els quals haguéssim aconseguit un setè diputat per Uusimaa», es va queixar Halla-aho davant l'executiva del seu partit, segons el diari Helsingin Sanomat.

L'error va arribar quan els votants van escriure a la papereta el número 98, corresponent al líder de la ultradreta, sense adonar-se que Halla-aho no concorria per Uusimaa sinó pel districte electoral de Hèlsinki. D'aquesta manera, l'afortunat candidat per Uusimaa amb el número 98, el comunista Kalevi Wahrman, va rebre 483 vots, davant els 49 que va aconseguir en 2015.

La casualitat, que de vegades té sentit de l'humor, va fer d'aquesta manera que aquest grup d'ultradretans votessin com a partit situat a l'altre extrem de l'espectre polític i que representa els valors contraris al seu pensament. Al partit d'ultradreta li van faltar només 302 vots per arrabassar als conservadors l'últim escó per Uusimaa en competició.

https://contrainformacion.es/400-ultraderechistas-finlandeses-votan-sin-querer-al-candidato-comunista-y-dar-la-victoria-a-los-socialdemocratas/ 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.301.986 missatges
  • 221.329 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat