Fòrum

Podemos està mort

Tobies20.579 14 71👍 12.698
Segueixo aquesta formació des de fa anys. Fins i tot una mica abans de la seva fundació ja els tenia en el radar. M'he interessat per ells especialment perquè suposaven -i continuen suposant- una glopada d'aire fresc especialment a Madrid. Figureu-vos: durant anys a Madrid l'única cosa que existia a l'esquerra del PSOE era la IU més rància d'Espanya, controlada per un PCE amb personatges com Paco Frutos en la seva direcció. Errejón, Pablo Iglesias, etc signifiquen l'entrada de l'esquerra madrilenya al món-post mur de Berlin. Mèrit indubtable.

Ara bé, el projecte ja dóna signes clars d'esgotament, fins i tot de putrefacció. De gairebé tocar la glòria fa cinc anys, a desfer-se com un terròs de sucre. La realitat els ha superat àmpliament. Ho dic perquè des de fa anys la xarxa de Podemos està en una activitat sota mínims. Pràcticament no tenen musculatura a la xarxa, i la que tenen pateix de greus divisions internes en qüestions fonamentals. I parlo d'Espanya, perquè a Catalunya pràcticament són una organització fantasma. L'escissió greu que han patit a Madrid és el símptoma més clar d'un projecte en hores baixes. Apostaria que, excepte sorpresa improbable d'última hora, Pablo Iglesias dimitirà poc després de les eleccions. El futur de Podemos és totalment incert.

Respostes

Configuració
 • Roderic17.846 15 94👍 8.988
  La putrefacció començà en juntar-se amb el cadàver d'IU-ICV.
  • Tobies20.579 14 71👍 12.698
   Va ser més la gestió amb aquests zombies. A Madrid ho van fer molt millor, situant IU en posicions totalment marginals. Era una OPA total perquè controlaven el tinglado. Al PCE hi va haver ball de bastons perquè es veien engollits. Ara tornen a tenir preeminència per l'escissió de l'Errejón i Podemos ha hagut de pactar amb ells d'igual a igual.

   El cas de Catalunya és diferent. La coalició CSQP va ser totalment improvitzada, però la dimissió d'Albano i la major part de la direcció de Podem-CAT va ser perquè Pablo Iglesias no els va deixar renegociar fort amb ICV. La direcció de Podemos volia acceptar la preeminència d'ICV i de Colau. Colau ha tingut un paper pervers en tot aquest assumpte perquè s'ho ha mirat tot des de la comoditat de l'ajuntament i ha deixat que tot es podrís al seu voltant. Ja està collint els fruits de la seva desídia i final submissió a ICV.
  • Jordi Freixas20.294 13 77👍 4.506
   La putrefacció venia d'origen. L'ajuntar-se amb ICV va ser-ne una conseqüència.
  • cristinon26.752 9 41👍 1.462

   Roderic escrigué:
   La putrefacció començà en juntar-se amb el cadàver d'IU-ICV.
   • Argimont8.693 2 250👍 5.174
    No ha sabut gestionar perquè  es van pensar que un grup mediàtic de dretes li farien el Treball 4 anys mes.
    I en comptes de cercar o crear altres altaveus can confiat en aquest grup mediàtic
    • urbanita268 3👍 247
     De fet, si em permeteu, un greu error de Podemos va ser que si ve va sorgir sota l'impuls de les xarxes del 15M el mateix any de les europees s'en va desenpallegar de tots aquests en favor d'un suport televisiu, La Sexta sobretot, que creien seria permanent. Greu error. En pocs mesos es va tombar tot i Prisa + A3Media van contraatacar dur i van pujar Ciutadans i enfonsar Podemos amb una estrategia de pinça. Llavors el tema no era tan Catalunya com Veneçuela, i la policia corrupta de les clavegueres fabricant merda.

     Però en tot casa ara ja el mal està fet i Podemos, especialment amb Iglesias al capdavant està dat i beneít. Un cop escalata la crisi catalana s'enfronten a perdre un dels pocs ninxols de vot que tenien, el vot de molts catalans, alguns indepes que tot i així apostaven a les generals per Podemos. Ara això ja no passarà en la mateixa mesura. Jaume Asens es un candidat que mirarà de fer de dic de contenció davant la més que previsible fuita de vot sobiranista.
  • Toti Dau4.149 15 515👍 1.552
   Hi ha gent que afirma seriosament i sense ni un gram de vergonya que Podemos és una força separatista i partidària de la desintegració territorial de l'Estat espanyol,

   I creus que els ha perjudicat aquesta mentida. Això s'ha dit fins i tot de P Sánchez.
  • Prow21.180 9 68👍 6.562
   Aggg t’he votat negatiu per error  Perdona!
 • bogosity1.123 11👍 1.589
  Pablo Iglesias dimitirà poc després de les eleccions

  Vigila, que hi ha un raconaire que va predir que PI no expulsaria el Dante Fachin perquè si ho fes la seva situació seria insostenible i acabaria caient ell, i com a minim haurà aguantat un any i mig més després d'això 
 • __33769__160👍 22
  Podemos morirà pels seus votants, molts votants de Podemos s'abstindran.
 • Tobies20.579 14 71👍 12.698
  I per cert, després de les eleccions s'haurà de mirar amb lupa el trasvàs de vot de Podemos cap a Vox. No és broma.
  • ExploitationUsuari sumador7.765 13 277👍 444
   Això ja es va veure a Barcelona; a on va guanyar Colau després va guanyar C's.
   A la notícia que enllaces parlen de proletariat i classes baixes però no és més que un eufemisme de lumpenproletariat. Una cosa interessant de Podemos és que va anar clarament a buscar el seu vot, i en part el va aconseguir gràcies a la Sexta, però ara el seu lloc l'ocupa l'Inda...


  • Hades28.115 9 36👍 20.458
   Doncs m'hi vinc fixant en vàries enquestes i és insignificant, tant com del que del PP es pasen a Podemos. Hi ha una petita part anant a Ciudadanos però la majoria del vot que està perdent està marxant al PSOE. Els trasvassos significatius en aquestes eleccions són Podem->PSOE, PSOE->Cs, Cs<->PP i PP->Vox.
   • the_west_rulez15.319 3 127👍 14.768
    Això és una cosa que mai no entendré. Intento ficar-me en el cap d'un no indepe d'esquerres que ja ha votat els comuns altres vegades, o en el cap d'un castellà d'esquerres.... i ara me'n aniré cap al PSOE? Podemos és una tifa piunxada en un pal d'acord, però és que votar PSOE venint de Podemos és fer una passa enrera....

    No sé, intento empatitzar amb un habitant de Guadalajara, i si visqués allà o m'hi abstinc o voto Podemos amb la pinça al nas i un trajo contra els residus tòxics, però abans me la tallaria que votar el PSOE. De veritat no ho entenc, deuen ser el poders fàctics de l'estat potenciant el PSOE com a vot útil antifatxit i creant aquest estat d'opinió a favor seu.

    Tot i que vist d'una altra banda, Podemos porta temps sent un PSOE 2, i per això la gent vota l'original abans que la còpia, susposo....
    • Hades28.115 9 36👍 20.458
     Suposo que hi ha unes quantes coses que hi influeixen.
     La gent s'espanta després d'anys de propaganda antiesquerrana dels mitjans del règim.
     Tenien una part del vot volàtil que segurament s'havia sumat arran de la crisi i la corrupció del bipartidisme, que era l'escenari de la primera meitat d'aquesta dècada, i ara amb el procés s'ha canviat d'escenari. Abans de que sorgís Podem, IU ja treia pels volts del 15%-16% a les enquestes. Després del procés la política espanyola ha canviat d'escenari i Podem no ha sabut crear un discurs valent per fer front els nacionalistes, que ara controlen totalment el relat.
     També hem de tenir en compte que a Espanya les enquestes són prescriptives i no descriptives, i ara mateix les estan fent clarament enfocades a desmobilitzar l'esquerra i afavorir el vot útil al PSOE. Ja veurem si s'apropen a la realitat o si han influït en el resultat final reduïnt el vot a Podem.
     • maori16.122 3 114👍 8.295
       a Espanya les enquestes són prescriptives i no descriptives, i ara mateix les estan fent clarament enfocades a desmobilitzar l'esquerra i afavorir el vot útil al PSOE. Ja veurem si s'apropen a la realitat o si han influït en el resultat final reduïnt el vot a Podem.

      És el que passarà. El discurs de la por mobilitza a molta gent a votar opcions més mediocres. És un mal típic d'Occident.
    • lituslindus1.140 2👍 1.197
     A mi no em sembla tant estrany. Quan no tens més opcions, les més properes, els medias te les tornen factibles. 
     Imagina't l' exemple al revés, la incredulitat que li suposa a un espanyol veure com un votant de la Cup pot arribar a votar a un de dretes com en Puigdemont, tal i com va passar per desgràcia el passat 21D o passarà a les properes eleccions europees.
     Que ha de fer un votant espanyol de podemos que ara ja està desencantat amb Iglesias? Doncs és creu que el Psoe farà front a Vox
   • rotllan11.874 5 171👍 11.813
    M'hi vinc fixant en vàries ---> m'hi he estat fixant en diverses
  • Fidalgo1.400 3👍 2.383
   No hi estic d'acord. Vox és (realment) una escisió del sector més dretà del PP. No és un partit de dreta popular com pot ser el FPÖ, el FN o d'altres. Son la vella classe mitjana, sobretot madrilenya, que mai havia cregut a l'Estat d'autonomies i després col•lectius diversos: caçadors, divorciats emprenyats, taurins, cristians conservadors, etc. Res a veure amb l'electorat de Podemos.
   • Tobies20.579 14 71👍 12.698
    Vox és més que això. Vox està aglutinant els nazis d'arreu. El País Valencià històricament han proliferat tota mena de grupúscules feixistes i neo-nazis, alguns amb connotacions més blaveres i d'altres netament espanyolistes. Fins i tot i ha hagut terrorisme d'extrema dreta emparat per la policia i la justícia... I tota aquesta gent està confluïnt a Vox. A la meva comarca mateix, a Catalunya, els que abans portaven PxC ara són els de Vox. Les enquestes diuen que Vox podria escombrar el PP a Catalunya. Això trascendeix Madrid. Jo, per exemple, soc incapaç de saber com es comportarà l'Espanya profunda en aquest escenari. Les províncies petites, on es juguen 3 escons i el PP sempre en treu 2, què passarà allà? I a les ciutats de l'extraradi madrileny?

    En part molts dels problemes que està tenint Vox ara mateix tenen a veure amb aquest creixement, que no només és madrileny. La púrria neo-nazi de tota la vida ha entrat a Vox i han portat a Vox les batalletes i divisions que arrosseguen des dels anys 80. Exemple 1, Exemple 2, Exemple 3.

    Molt probablement té raó l'Hades en el seu missatge de més amunt que el trasvàs de vots de Podemos a Vox sigui irrellevant, però encara que sigui indirectament Vox es beneficiarà de la caiguda de Podemos.
  • Jordi Freixas20.294 13 77👍 4.506
   O a C's, com en C'scubiela, oi?
 • grinfildUsuari sumador25.070 15 45👍 4.244
  Us enrecordeu quan en Henke plorava pq per culpa de PODEMOS no faríem res i que ells es menjarien el món i nosaltres ni les engrunes?
 • bogosity1.123 11👍 1.589
  Jo no descarto que quedin per darrere de VOX.
 • Ohtar17.776 8 95👍 8.711
  Han passat a ser una crossa del PSOE. Que la seva gran lluita dels últims temps hagi estat per aprovar uns pressupostos de Merda ja diuen molt de en què s'han convertit
 • oprimit19.810 15 79👍 10.329
  És per això que les rates ja salten a ERC.
 • __33807__551👍 71
  El seu problema va ser la sobre dimensió que li van donar els mitjans de comunicació i el creixement que van tenir en poc temps. El partit es va omplir de gent miserable. Havien d'haver crescut poc a poc i ho haguessin digerit bé. De tant créixer en poc temps, ara quan van maldades es divideixen i s'enfronten entre ells. El mateix que passa amb Cs. Els mitjans els han sobre dimensionat. Van créixer molt a les catalanes i ara ha aparegut un nou invent: Vox. I s'enfonsaran igual que Podemos.
 • Jordi Freixas20.294 13 77👍 4.506
  Ah, però estaven vius?
 • Argimont8.693 2 250👍 5.174
  Podemos ha fet el seu Treball.


  Quintacolumna a Catalunya 
  Acabar amb el movivent 15M


  Quan harien d'haver creat coses, com pee exemple un grup mediàtic amb cara i ulls han preferit  els càrrecs i els casoplones.


 • RESILIENT2.662 2 699👍 2.314
  Ja m'agradaria, tot i que ja han completat bona part de la seva feina de conducció i desmobilització del carrer, no crec que el sistema deixi morir del tot a un puntal com és Podemos precisament ara i en ple procés de crisi, tant de la grande y libre com de l'independentisme. Per aquesta feina també el necessita.
 • EmulatorQUsuari sumador64.602 15 6👍 19.597
  Podemos en realitat no ha tingut mai possibilitats de ser un partit hegemònic. Si haguessin conservat intactes alguns punts calents del programa (referèndum), no haurien passat de la marginalitat. I en renunciar-hi s'han convertit en una còpia del PSOE.
 • terrae576👍 55

  Podemos va néixer des del règim espanyol per evitar que l'indepenentisme fos majoritari en fragmentar els possibles votants d'ERC i CUP, el que passa és que se'ls ha anat de les mans i van crear un monstre que ara no han pogut dominar. 

  El votant espanyol no és del perfild e Podemos, és més del perfil de VOX o en la seva versió més suau Ciudagramos. Podemos no té res a fer a Espanya.

 • Pedrolo10.742 3 198👍 4.868
  Si no hi ha un altre 15M, Podemos desapareixerà. Si hi és, els poders fàctics l'empraran per desactivar-lo, com sempre. És el mateix que ja van fer amb el 15M o amb el moviment independentista.
 • TUTTLE3.283 14 612👍 2.251
  Com Batasuna, els partits independentistes processistes i tot partit que planti la cara al statu quo. Si no acaben morts políticament acabaran morts mortalment. No patiu per això.
 • Eimeric8.023 12 268👍 1.925

  A mi personalment em sap greu.

  Ja sé que en aquest fòrum s'han criticat molt però no podem viure enemistats amb tothom. Podemos representava l'únic positiu que hi havia a Espanya, els únics raonables i amb qui es podia parlar. I quan veus que diuen i com actuen els processistes traïdors certes crítiques indepes em semblen una mica absurdes.

  • Argimont8.693 2 250👍 5.174
   He tingut que llegir dues vegades el teu missatge per saber que no  hi era  ironia, mes quan parles de processistes i enemistats amb tothom.
   Es a dir parles de processisme , defenses a Podemos que es processisme a la màxima potència i a mes tens la barra de dir que busquem enemistats amb tothom.
   Tens un greu problema que es una barreja de contradiccions, síndrome d'Estocolm i auto-odi.
   A veure noi , t'explico. El principal problema de Podemos es que aquí volen pescar vot independentista i a Espanya espanyolista i desprès a Catalunya voten amb el 155 i a Espanya fan algun gest de diàleg amb la boqueta petita , no siguès el cas ...
   Potser si Podemos defensès les coses sense Fer partidisme , sense dir un día Si i un altre Ni, sense votar amb el 155 i desprès demandar diàleg , sense ajunta-se amb males influències... Potser si deixen el marketing politic i la demagògia (processisme) anirien molt millor

 • catalàamallorca41.770 7 14👍 18.256
  Han acomplert la seva funció, desmobilitzar completament les protestes ciutadanes.

  I de pas han fet forat dins de l'independentisme català i frenat el creixement dels partits d'esquerres més nacionalistes/regionalistes de les illes i el PV. Si no fos per l'aparició de Podemos tant MÉS com Compromís haurien tret resultats força millors tan a nivell municipal com autonòmic i estatal. Especialment en el primer cas, s'arriben a fer les eleccions on va palmar en Bauzá sense els podemites i...
  • ondarenc706 14👍 58
   Sí que és veritat,agonitza. Baralles internes,el casopló,no s'han sabut renovar i Pablo Iglesias va actuar massa tard per a aturar la crisi del partit.


   Al País Valencià m'agrada el candidat,però arriben tard ja perquè la marca està enfonsada.

Publicitat

Fòrums

 • 9.284.085 missatges
 • 220.642 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat