Fòrum

Podemos està mort

Tobies20.798 14 71👍 13.151
Segueixo aquesta formació des de fa anys. Fins i tot una mica abans de la seva fundació ja els tenia en el radar. M'he interessat per ells especialment perquè suposaven -i continuen suposant- una glopada d'aire fresc especialment a Madrid. Figureu-vos: durant anys a Madrid l'única cosa que existia a l'esquerra del PSOE era la IU més rància d'Espanya, controlada per un PCE amb personatges com Paco Frutos en la seva direcció. Errejón, Pablo Iglesias, etc signifiquen l'entrada de l'esquerra madrilenya al món-post mur de Berlin. Mèrit indubtable.

Ara bé, el projecte ja dóna signes clars d'esgotament, fins i tot de putrefacció. De gairebé tocar la glòria fa cinc anys, a desfer-se com un terròs de sucre. La realitat els ha superat àmpliament. Ho dic perquè des de fa anys la xarxa de Podemos està en una activitat sota mínims. Pràcticament no tenen musculatura a la xarxa, i la que tenen pateix de greus divisions internes en qüestions fonamentals. I parlo d'Espanya, perquè a Catalunya pràcticament són una organització fantasma. L'escissió greu que han patit a Madrid és el símptoma més clar d'un projecte en hores baixes. Apostaria que, excepte sorpresa improbable d'última hora, Pablo Iglesias dimitirà poc després de les eleccions. El futur de Podemos és totalment incert.

Respostes

Configuració
 • Un_senyor_damunt_un_ruc2.599 2 709👍 2.090
  Es fotran una hòstia interessant el 28 d'abril. Han tingut avisos d'altres estats on l'esquerra covarda ha estat escombrada per la ultradreta i l'única reacció que hem vist ha estat seguir demanant perdó per existir i intentar, ingènuament, que se'ls associi amb paraules com "constitucionalisme", "patriotisme" o l'estanquera. Un espectacle bastant lamentable de veure, intentant que la dreta els voti perquè mira, també parlam bé de la constitució i d'españita.

  Cada nova mesura que proposen és una passa més cap a l'autoridícul. De voler nacionalitzar empreses a demanar 'sisplis' que les cases d'apostes tanquin a les 22:00. Patètic. I ni en parlem d'allò "d'assaltar el cel"... Es pensen que poden girar cap a la dreta tant com vulguin perquè els de l'esquerra els "hauran de votar" per frenar els tripartit de dretes. Se'n poden dur una sorpresa, perquè a Andalusia ja es va veure que la gent de classe obrera pot estimar-se més l'abstenció que el PSOE o UP.

  I de ben segur que de cara al 26 de maig no hauran après res del 28 d'abril.
 • autokrator13.598 3 151👍 9.415
  És una llàstima que la única vegada que a Espanya ha sorgit un espai polític que semblava que tenia capacitat per a fer trontollar el règim del 78 la cosa hagi acabat tan malament i tan ràpid. Però encara pot ser pitjor, encara pot passar que amb els mals resultats que tindran es fiquin al Govern amb el PSOE per 2 o 3 ministeris menors i l'esquerra espanyola no només no es regeneri sino que el problema es quedi per molts més anys igual: amb un partit que només servirà per a fer de crossa del PSOE. 

  I molt em temo que és el que passarà. També s'ha de dir que no hi ha cap partit d'esquerres que funcioni, pràcticament a Europa sencera, no és un problema només de Podemos. 
  • RESILIENT2.807 2 677👍 2.458
   En quines dades et fonamentes per a suposar que Podemos podia fer trontollar el règim del 78?
   És més, ¿quins arguments hi ha per a suposar que qualsevol organització de caràcter parlamentari (de les anomenades d'esquerra) pugui fer trontollar a qualsevol règim, a España o a Europa?
   • willybarna12.892 11 165👍 4.040

    RESILIENT escrigué:
    En quines dades et fonamentes per a suposar que Podemos podia fer trontollar el règim del 78?
    És més, ¿quins arguments hi ha per a suposar que qualsevol organització de caràcter parlamentari (de les anomenades d'esquerra) pugui fer trontollar a qualsevol règim, a España o a Europa?
    Podemos en sí és una sub-claveguera de les clavegueres de l'estat.
    • RESILIENT2.807 2 677👍 2.458
     Podemos i la resta de partits; això ja ho va encetar l'esquerra espanyola i els sindicats que abans eren de classe junt amb el PCE quan es van convertir en organitzacions i gestors sistèmics.

     Mira que alguns diaris han destapat merda a dojo (un 1% de la que realment hi ha) i no ha passat res de res més enllà de la instrumentació electoral. Quan uns diuen "no hay pan para tanto chorizo" és que s'accepten les estructures d'un sistema ja vàlid que només necessita una lleugera escombrada i un nou envernissat de democràcia.
 • willybarna12.892 11 165👍 4.040
  De les cloaques venen i cap a les cloaques faran cap. Cap pena. 
 • catalàamallorca41.967 7 14👍 18.691
  A tot això, el títol hauria de dir "Podemos és mort".
 • polmas14.765 7 134👍 3.013
  El conflicte català ha fet aflorar llur contradiccions internes, com ha passat sempre amb l'esquerra espanyola.

  Ja ho deien els republicans espanyols el 1939: "por culpa vuestra hemos perdido la guerra" 

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.308 missatges
 • 221.185 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat