Fòrum

Un veterà corresponsal de guerra compara el llenguatge de Cs amb el que va propiciar el genocidi de Ruanda

Benfresc13.370 6 156👍 13.237
El diputat i candidat de Ciudadanos a presidir la Generalitat Valenciana, Toni Cantó, promet "acabar amb la plaga" dels polítics de Compromís

El veterà corresponsal de guerra Nicolás Valle, també professor de relacions internacionals, ha comparat el llenguatge usat pel diputat i candidat de Ciudadanos a presidir la Generalitat Valenciana, Toni Cantó, amb el que va usar Radio Télévision Libre des Mille Collines durant el genocidi de Ruanda.

Es tracta d’una emissora de ràdio que va propiciar la creació d’una atmosfera d’odi en la nació africana que va permetre el genocidi i que va emetre propaganda contra els tutsis (la població que es volia exterminar) i els hutus moderats que parlaven contra el genocidi amb paraules com “inyezi” (escarabat) o “inigwahabiri” (insecte). “Els lemes eren ‘eliminar la plaga’ i ‘netejar el jardí'”, ha recordat Valle, en relació a una publicació de Cantó a Twitter en que promet “acabar amb la plaga” dels polítics de Compromís.

La República


No tingueu cap dubte que el putur per als diferents territoris dels Països Catalans sota domini espanyol i les altres nacions sense estat dominades per Espanya és aquest: i legalitzacions de partits i entitats per qüestió ideològica i ètnica, empresonaments, desaparicions i morts. Vox marca el camí, els altres no volen ser menys.
Això serà així si els catalans no cardem el camp mitjançant una insurrecció, i un com independitzats donem suport als nostres germans de les Illes i el País Valencià. 

Respostes

Configuració
   • Josep Carles6.514 13 332👍 2.480
    I els seus dirigents jutjats. Voler eliminar la llengua, la cultura i la Nació Catalana, així com sembrar odi per voler separar la societat i generar violència són delictes i molt greus. Seria normal jutjar-los. I no seria revenja sinó justicia. Però dubto molt que es faci.
    • Benfresc13.370 6 156👍 13.237
     Bé, jo penso més que res pels fets ocorreguts, són gent que ha sembrat el terror o Catalunya, l'1-O van fer apallissar a un colló de gent innocent que volia exercir el dret d'autodeterminació, dret que tenim i que ens neguen per la força, han reprimit i empresonat gent i han vulnerat tots els drets civils i polítics que hi ha, van tancar un parlament democràtic i fan i desfan com volen negant el poder als representants catalans.

     És una autèntica tirania, i si mai ens independitzem ens hem de prevenir d'això. Perquè qui et diu que si mai guanyen en una futura Catalunya independent no tancaran el parlament i instauraran una dictadura militar? Haven vist els precedents... També hi ha la possibilitat de que si mai guanyen annexionin de nou Catalunya a Espanya sense consultar-ho a la població.
     Recordem que el partit nacional socialista alemany va guanyar democràticament unes eleccions, però si els alemanys poguessin anar enrere no prohibirien aquest partit?

     De totes maneres no anem pas encaminats a independitzar-nos, o ens fotem les piles per guillar unilateralment sense esperar el permís de ningú, o ens esclafaran. 
     • Horus233👍 212
      El tema és que no cal prendre mesures tant impopulars i incòmodes com tancar institucions històriques com el Parlament, fer passejar militars i tancar la ràdio-TV públiques catalanes. No són uns lumbreras, però ximples totals tampoc. 
      Amb la constant infiltració arreu (tv3, partits polítics, sindicats, moviments amb façana d'esquerra-comunista, però  identitaris espanyolistes) s'usurpen igualment espais cabdals. Creen estats d'opinió pels seus interessos i en llengua catalana. Comença a ser més vell que el cagar, però amb les tragaderes que tenen els processistes sembla una arma no gens caduca encara.

      Per què haurien de tancar aquestes institucions? A tall d'exemple, mossos van estar, han estat i estaran al servei d'espanya permetent agressions multitudinàries i detencions per ideologia política.
      Després de la tragicomèdia que portem vivint des de 2015 l'objectiu de l'espanyolisme és fer trontollar els referents culturals catalans tot tenyint-los d'una pluja constant de descrèdit. Titllar-ho tot d'antic, carca i avorrit amb la intenció de desarrelar de l'interior dels catalans els castellers, cercaviles, balls de bastons etc...Seleccionen aquelles vessants que comporten menys dificultat per a una fàcil difamació i la resta és deixar el pilot automàtic posat.
      Això com a arma única és poc depurada i utilitzen el contrapunt de confrontar les tradicions catalanes amb les forànees que ens arriben de l'amèrica llatina (comunitat castellanoparlant igual que els espanyolistes de generacions que hem d'aguantar a les nostres viles). Un cop establerta la comparació entre ambdós folklores (per anomenar-ho aixi) les coses cauen pel seu propi pes. Però l'objectiu últim i primordial pels espanyols és lligar fort conceptualment el caràcter 'caduc i arcaic' de les tradicions catalanes amb l'independentisme i les ànsies de trencament. I és aqui on caldria obrir bé els ulls i no aixoplugar-se en un xovinisme que pot aflorar de forma natural sino portar aquesta mala jugada al nostre terreny. Els que van colonitzar i massacrar l'amèrica pre-colombina estan ja usant els seus descendents com a arma de xoc. I ja fa més d'una dècada.

      • Benfresc13.370 6 156👍 13.237
       Impopular? Impopular ho és a Catalunya, en el conjunt d'Espanya atacar Catalunya i atacar els catalans dona vots, encara que sigui excessimanet i de manera totalment innecessària. 
       • Horus233👍 212
        Si no fos per aquesta cura que esmento l'independentisme trauria força més vots encara (a Catalunya).
        Pensa que el nacionalisme patriòtic català és una porció que existeix, però no és significativa en el conjunt del moviment. De ser majoritari, Catalunya viuria ja un conflicte civil i polític de primer ordre.
        El que és més majoritari és un sentiment de defensa de la personalitat catalana i l'eterna aspiració a un millor tracte dins espanya. Per desgràcia.
        I en aquesta manca d'assumpció nacional és on es juga tot. Els polítics catalanistes ho saben bé..i a espanya ni t'explico.
  • Fidalgo1.400 3👍 2.383
   Això fa massa espanyol i dona al prohibit legitimitat moral. S'ha de ser més subtil.
 • broquil_is_over2.761 3 681👍 3.238
  Caspanya ha reprès el seu camí cap a estat totalitari, feixista i criminal. Jo no esperaria res de Europa ni dels "republicanos" caspanyols. Ergo hem  de ser forts. I ara mateix, aquest discurset de merda submís dels processites es justament el que els dona alea als colonos, que poc a poc, van incrementant el discurs.i la violència, puig només troben mesellisme i els surt gratis...

  ERC i JxCat: traïdors col.laboracionistes. I el pastisser boig de waterloo, us recordo que besa la bandera dels nostres botxins quan un cani li ho mana...

  - CUP
  - FR
  - Primàries
 • Jaume_I15.952 11 117👍 8.456
  Els Catalans farem be de fer acopi d'armes a cada casa.
   • enricmm16.364 10 112👍 5.790


    Visca la revolució! 

    PD: Liberal i capitalista, és clar. 
 • EPS62.112 13 8👍 10.877
  Mireu, no ho dic per fer demagògia, però ja fa anys q dic que el llenguatge de Ciudadanos és molt més violent i perillós q no pas el PP o actualment Vox.
 • torraina_infernal38.369 11 16👍 23.503
  Il·legalització de PP, PSOE, Ciudadanos i VOX i cadena perpètua per tots els seus líders. No al terrorisme.
 • Rampillet5.248 9 413👍 610
  Aquesta gent acabarà molt malament. 
 • bogosity1.123 11👍 1.589
  Del tema de Rwanda no en se, però quan el Rivera estava dient-li a Artur Mas en seu parlamentària que si seguia endavant amb el referèndum, ell seria l'únic responsable de tot el que ens "podria passar", estava fent exactament com en l'infame discurs de Radovan Karadzic.

Publicitat

Fòrums

 • 9.284.106 missatges
 • 220.642 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat