Fòrum

Les banderes gallegues: Emblembes constitutius de delicte als camps de futbol

Defectible7.981 270

Font: Esculca.gal  (OBSERVATORIO PARA A DEFENSA DOS DIREITOS E LIBERDADES)

trad. automàtica revisada


***


Les banderes gallegues: Emblembes constitutius de delicte


La presidenta de Pasarón (diputada del Parlament Gallec) imposa censura, arbitrarietat i mà dura a l'estadi

11/04/2019

Malauradament, el cas dels joves de Pontevedra que a la temporada 2017/2018 van ser penalitzats amb 500 euros i la prohibició d'accedir a una instal·lació esportiva durant 3 mesos per portar una bandera nacionalista no és l'única.

De fet, les represàlies contra les banderes estelades i d'altres es van començar a presentar a la temporada 2016/2017.

En la fase de promoció a segona divisió, en el partit que enfrontava el Pontevedra CF i el Reial Múrcia a l'Estadi Municipal de Pasarón, diverses persones van ser amenaçades amb l'expulsió i la sanció per mostrar banderes gallegues amb estrella o sirena Castelao, banderes de les nacions celtes, banderes de República àrab de Síria i fins i tot banderes del col·lectiu "Que voltem para a casa". Curiosament, en aquest mateix partit, les banderes del Regne d’Espanya i les banderes amb símbols militars que portaven els aficionats del Múrcia no van ser confiscades i es podien mostrar sense problemes.
Un representant al Parlament de Galícia a favor de la censura i l'arbitrarietat

En l'última temporada (2017/2018) també van ser confiscades banderes en diverses reunions arbitràriament per ordre del president del Pontevedra CF, Lupe Murillo, a través de la delegació del Partit Popular al Parlament de Galícia, que va decidir tallar-ho d'arrel i va ordenar la confiscació de totes les estelades i la sanció a les persones que les mostren.

Així, en l'accés al camp, els treballadors de l'empresa de seguretat privada contractada pel club es dediquen a dur a terme inspeccions corporals i preguntar als siareiras e siareiros (n.t. aficionats al fubol en gallec) si duen "cap bandera constitutiva de delicte" (sic).

El resultat d’aquesta política de censura es va fer notar aviat. Aquesta temporada (2018/2019) ja ha estat multat un seguidor del Vigo per dur una estelada gallega, d'altres van ser confiscades a d'altres persoens, i el diumenge passat un seguidor va ser amenaçat per portar una bandera comunista. L'advertència no deixava lloc a dubte: la propera vegada que mostrés la bandera aquesta seria confiscada i se li aplicaria la sanció econòmica.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.285.104 missatges
  • 220.676 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat