Fòrum

La guerra civil de Salamanca: la batalla entre Unionistas i Salamanca CF per la memòria històrica de la UD Salamanca

cobertor1.332 3👍 959
La capital charra compta amb dos clubs, molt diferents entre ells, en la Segona B: el somni del futbol popular i l'obscurantisme d'altres èpoques cara a cara. 

El derbi no només és esportiu, sinó també d'ideals, fins i tot amb alguns tints romàntics, en una petita ciutat que encara plora la mort de la Unión Deportiva Salamanca

Resultado de imagen de aficion salmantino  <p>Una pancarta durante un partido de Unionistas de Salamanca.</p>
Afició del Salamanca CF UDS                                                      Afició de Unionistas de Salamaca  

D'un costat es troba Unionistes de Salamanca, l'equip que va néixer com a homenatge a l'extinta Unión Deportivo Salamanca. Va començar a competir des de baix, la Divisió Provincial en la 2014/2015, i acumula tres ascensos en quatre temporades. Una entitat diferent en la qual cada soci és amo del club i té un vot per a decidir escut, himne, samarreta i donar el vistiplau al pressupost.

El futbol popular d'Unionistas
El seu camp actual està a sol 50 metres de l'històric El Helmántico. Cada partit són els voluntaris els que treuen el treball endavant en Les Pistes. Unionistes compta amb el suport i patrocini d'empreses locals com Ecotisa que han permès a l'equip assaltar la categoria bronze. En l'actualitat ocupa la 12a posició de la taula després d'una gran ratxa que li ha fet sortir dels llocs de descens i assentar-se en la zona tranquil·la del Grup I de Segona B.

El Salmantino (ara rebatejat com Salamanca CF) va néixer en 2013, encara que amb polèmica. Sota el nom de l'anterior filial de la Unió va ocupar la seva plaça fins que va ser descendit a Provincial en acabar la temporada 2014/2015 a l'ésser un club de nou creació. Si convulsos van ser els seus inicis, més encara serien els següents anys. Amb una societat que ningú coneixia es va fer amb El Helmántico amb una oferta d'última hora d'un milió d'euros.

Una altra de les polèmiques que envolten al Salmantino està en el nom i l'escut. El club va canviar fora de termini la seva denominació per a passar a ser anomenat Salamanca CF UDS

Malgrat ser un assumpte no resolt encara judicialment, el De Salamanca ha decidit utilitzar l'escut de la Unió Esportiva Salamanca en les seves samarretes. De fet, en cas que la justícia li de la raó, Unionistes podria exigir danys i perjudicis per l'ús que s'ha estat realitzant aquest temps de la marca. 

La realitat és que tots dos clubs també es diferencien per l'ús que volen fer de l'escut de l'extinta UDS. Unionistes no es planteja substituir-lo pel seu, sinó només honrar-ho com a record a un club que va morir. No obstant això, el pla del De Salamanca o futur Salamanca CF UDS està usar-ho com a oficial i suplantar la identitat de la Unión.


Malgrat la màxima tensió que es viu a Salamanca, tots dos clubs han insistit que la rivalitat es quedi sol sobre la gespa de les Pistes. I és que la batalla per la memòria històrica de la UDS encara té diversos partits més per jugar-se i fins i tot judicis pendents. Una ciutat de tan sols 145.000 habitants que viu dividida des de la trista desaparició de la Unió, allà per 2013, quan complia 90 anys.

https://www.elespanol.com/deportes/futbol/20181124/salamanca-batalla-unionistas-salmantino-memoria-historica-uds/355714917_0.html

Respostes

Configuració
 • Argimont9.006 2 247👍 5.424
  Elespañol.com


  Ara entencs totes les "subnormalades" que escriues


  Deixa de llegir pamflets espanyolistes.
  A ningú li interesa això


  • cobertor1.332 3👍 959
   No vas obrir un fil anunciant que marxaves del Racó?
   • Argimont9.006 2 247👍 5.424
    Llegir elespañol  te delicte , dedicar el temps a escriure sobre equips de segona divisió B?  espanyola , encara mes, llegir el español i publicar una notícia d'esports ja parla molt malament de tu

    A qui collons li importa si el Salamanca puja a segona divisió espanyola ?
    Ni als de Salamanca .

    Això si , desprès plorem pel pancatalanisme i  fem victimisme
    • cobertor1.332 3👍 959
     Repetisc, per què dius que te'n vas del Racó si després no ho compleixes?

     Obrir un fil anunciant que marxes ja és egocèntric a més no poder, però és que a més no tens ni paraula per complir-ho. No estàs en condicions per anar criticant a altres.
 • Anònim1017.205 6 99👍 16.768
  I a sobre els dos pugen a Segona B la mateixa temporada estant al mateix grup (sense destacar desmesuradament sobre altres equips de play-off), una casualitat molt gran. Però també té tela el tema del Xerez Deportivo contra el Xerez CD, el Xerez Deportivo seria com Unionistas, però el Xerez CD és el club històric que teòricament s'anava a extingir i va sobreviure contra pronòstic, es trobaren els dos a Primera andalusa, després que el Xerez Deportivo pugés des de la darrera categoria i ara es troben tots dos a Tercera.
 • Toti Dau4.190 15 512👍 1.580
  Ahà, molt interessant.
 • EPS62.509 14 8👍 11.361
  Com a aficionat del futbol ho trobo interessant aquesta guerra, ja ho he comentat altres vegades.
  Per altra banda el que facin a Salamanca, em rebufa. A això cal sumar-hi q la UDS no deixava de ser un equip on els seus seguidors eren madridistes mes q tot.

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.967 missatges
 • 221.169 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat