Fòrum

Membre del SN de la CUP dóna suport electoral a alcalde del PSc

Buitraker2.871 3 667👍 4.677
Mireia Vehi Cantenys, membre del Secretariat Nacional de la CUP (sector Endavant), ex diputada al parlament va participar aquest dijous en un acte electoral a Vilafant, poble natural de Mireia Vehi.
Fins aquí tot normal.
Ara mireu el cartell.


Vaja, vaja.
Ara resulta que la Vehí participa en un acte electoral del PSC.
Consol Cantenys no només és alcaldable del PSC a Vilafant, també n'és l'alcaldessa.
I no només això, sino que és la mare de Mireia Vehi, com podeu veure en aquesta entrevista:
https://www.emporda.info/comarca/2016/01/20/mireia-vehi-cup-lacord-pot/299890.html

I membre del SN de la CUP des del  2018.
 https://www.naciodigital.cat/noticia/148728/qui/es/qui/al/secretariat/cup

Edito: crònica de l'acte:

El socialisme empordanès envolta Cantenys en la seva presentació a Vilafant
https://www.google.com/amp/s/amp.emporda.info/comarca/2019/04/12/socialisme-empordanes-envolta-cantenys-seva/430061.html

Bonus track: página de facebook del PSC de Vilafant,
https://m.facebook.com/pscvilafant/photos/ms.c.eJw1zckNwEAMAsCOIjDrq~;~;GIm~_c5wgQnQwnSlDD7emxmQuqlq8zxlVnXeyE~_~;nztlCagZ8FjNlaM26fWIs3j~;1T3j2NLzHEHRA~-.bps.a.971651066372387/971652926372201/?type=3&theater

P
er cert, Consol Cantenys és consellera nacional del PSC des de l'any 2012. La seva filla té càrrec a la CUP. Ai, ai, ai....fa una pudor a ja sabem què....
http://www.ddgi.cat/web/nivell/359/s-0/consol-cantenys-arboli


Respostes

Configuració
 • Xicoira5.506 2 391👍 4.545
  Em sembla pèssim. És el que hi ha quan tens un partit tan antigeràrquic, que al final no pots fotre fora els imbècils que pacten amb els unionistes (o poden però no volen, que és pitjor).
  • Rigel65.373 11 5👍 34.034
   El problema no és aquest, perquè ERC és el partit més jeràrquic dels tres (i de lluny), i el pacte amb els unionistes és la política oficial del partit. El problema és tant la manca de patriotisme de molts dels seus membres com d'un pervers sistema d'incentius que premia la traïció i puneix el patriotisme.
   • Xicoira5.506 2 391👍 4.545
    Tu com sempre a parlar del teu llibre. Però a veure, si ERC duu el pacte amb els unionistes al programa del partit, segons tu, dur-lo a terme a la política n'hauria de ser la conseqüència lògica, no?

    Les CUP en canvi, majoritàriament tenen molt més clar a on van en sentit nacional, però una d'aquest SN, no tant. Si tots (i quan dic tots, em refereixo també a la gent d'Arran i succedanis) anessin al mateix objectiu que altres com PLL, les coses serien diferents. Per tant no, ni punt de comparació, ho sento. Aquí clarament hi ha un problema de díscols al SN.
 • saturos478 3👍 466
  M'acabo d'adonar que t'he votat negatiu per error; ho sento.

  Quant a la notícia, tot plegat em sembla depriment. Almenys espero que els fets es debatin i que la sra. Vehí hagi d'apartar-se del càrrec al SN, però més que l'anècdota puntual, m'agradaria saber si a dia d'avui la CUP té pensat fer alguna cosa més que fer una millor gestió del sistema actual...
 • __33807__551👍 71
  I és la seva mare?
 • Toti Dau4.190 15 512👍 1.580
  Un nou fil hispanocèntric, i van.... 
 • maori16.560 3 108👍 8.590
  De moment ni tan sols cap aclariment al seu Twitter. M'estic començant a emprenyar de debò.

  (edito) Del Nació Digital acabo de trobar això:
  Dijous passat, Vehí va intervenir al míting del PSC al municipi per presentar i donar suport a la candidatura de Cantenys. A més de la candidata i d'ella ho va fer també l'exregidor socialista, traductor i estudiós de llatinistes Antoni Cobos.

  Ah, perfecte...
 • Lyuh Woon-hyung2.512 3 735👍 2.674
  No se’n sap res, encara??
   • willybarna12.883 11 165👍 4.037
    Artur Mas també va anar a la escola Aula que tu esmentes si no em falla la memoria.

    Aquesta gentusa, la casta, ho té tot infiltrat, la CUP cada dia em sembla menys fiable. Poble Lliure de moment es salva.

    A l'hora d'associar-se amb algu s'hauria de filtrar per tal de que qui hagui anat a aquestes escoles i tingui familiars que viuen professionalment de la política, que els hi vetin l'acces.

    Si es deixa entrar als elitistes a tot arreu, després passa el que passa.
   • Tobies20.794 14 71👍 13.146
    Mireia Vehi és una de les assetjadores de la Boya; i també de Pilar Castillejos

    Estàs segur d'això? Com és que Boya no ha dit res encara del que li va passar?
    • Buitraker2.871 3 667👍 4.677
     Com que no ha dit res! 
     Si va treure un comunicat i tot!
     • Tobies20.794 14 71👍 13.146
      Si, però em referia a donar noms. Després de la seva dimissió no se n'ha parlat més i tampoc sabem què va passar exactament. Què et fa pensar que Mireia Vehí participava d'aquest assetjament a Boya?
      • Buitraker2.871 3 667👍 4.677
       Perquè conec  una persona que treballava d'assesora al Parlament, i va acabar cremada i plegan del càrrec, farta de patir mobbing de part d'aquestes tres persones, la Mireia Vehi, l'Eulalia Reguant i en Jordi Salvia.
       Ella em va dir que no era la única que va patir mobbing. La història ve del 2015, i bona part de la CUP la sap.... Passa que hi ha omertà: és gent d'Endavant qui fa aquestes pràctiques, o les tolera i/o se'n beneficia. I molta més gent ho sap...però callen i miren cap a una altra banda.
       Si la Vehi pot fer mobbing amb impunitat, perquė no pot ajudar a la mami a continuar sent alcaldessa? Si tot deu a la CUP calla quan endavanteros fan mobbing, encara que això suposi cremar gent, perquè denunciar aquest suport al PSC tant explícit, fet per una endavantera amb carta blanca? Res de donar suport al FR! Expulsión i prohibició explícita!
       Però sobre l'acte de la Vehi....silenci absolutamente. No passa res.
       Més avall responc en maorí i insereixo un tuit de Pilar Castillejo, de Decidim Ripollet i ex-diputada de la CUP, on respon a Mireia Boya, es solidaritza amb ella i diu que ella también va rebre ataca i que molta gent sap que aquestes coses passen dins la CUP.
       Per això la CUP va treure un merdicomunicat sobre el boya-gate, on tot era fum, promesas i xerrameca feminista.
       Les assemblees locals de la CUP de Sant Adrià del Besos, Canet i Sant Pol van fer un dur comunicat on posaven a parir el merdicomunicat de la CUP.

       https://mobile.twitter.com/CUP_SAB/status/1112634281929699328

       I la resposta de la Mireia Boya va ser d'agraïment. 
   • maori16.560 3 108👍 8.590
    La Pilar també pateix assetjament ??? 
    • Buitraker2.871 3 667👍 4.677
     Si senyor, Pilar Castillejo també va patir mobbing de part de la mateixa gent que van atacar la Mireia Boya, és a dir, de part d'Eulalia Reguant, Mireia Vehi aka la Chacón de la CUP, i de Jordi Salvia.
     Ho sé perquè elles dues no van ser les úniques en rebre els atacs. Conec una antigua alliberada al Parlament que també va plegar per mobbing. Ella em va dir aquests tres noms, i la història comença ja al 2015.
     I bona part de la CUP ho sap.

 • Josep Carles6.532 14 331👍 2.541
  Amb un parell! Però, ep!, no passa res i les CUP no piulen perquè ser d'Endavant la fa químicament pura i, doncs, amb carta blanca pel que sigui.

  Que coi "a les eleccions municipals les ideologies es dilueixen", el que es dilueix és la barra. Com pots ser de la CUP -o de JxCat o d'ERC- i donar suport a un partit del règim del 78 defensor del 155? Ni municipals ni punyetes. No fotem, home!

  -----------

  A les eleccions municipals les ideologies es dilueixen

  per NacióDigital16 d'abril de 2019 a les 09:24 | 

  Mireia Vehí, en una imatge d'arxiu | ACN

  A la política local (sobretot quan el municipi és petit) les barreres ideològiques s'esborren. Més encara quan hi ha la família per mig. És el que ha passat a Vilafant, a l'Alt Empordà.

  L'alcaldessa és Consol Cantenys, del PSC, i aspira a seguir en el càrrec al maig. Cantenys és la mare de l'exdiputada de la CUP Mireia Vehí, una de les més "dures" de la formació anticapitalista i propera a Endavant.


  Dijous passat, Vehí va intervenir al míting del PSC al municipi per presentar i donar suport a la candidatura de Cantenys. A més de la candidata i d'ella ho va fer també l'exregidor socialista, traductor i estudiós de llatinistes Antoni Cobos.

  Tot plegat, ho podeu llegir a la secció El despertador de Ferran Casas.
 • maori16.560 3 108👍 8.590

  Vehí (CUP) justifica políticament la seva participació en un míting del PSC  Mireia Vehí, exdiputada de la CUP i membre del secretariat nacional, ha donat aquest dimecres explicacions internes sobre la seva participació al míting del PSC a Vilafant (l'Alt Empordà) el passat dissabte. L'alcaldessa socialista, que aspira a la reelecció a les eleccions municipals, és Consol Cantenys, mare de l'exdiputada. En una nota interna enviada a les assemblees locals i a la direcció, Vehí fa referència al ressò que, a partir de la publicació a NacióDigital el dimarts, ha tingut la notícia. I ho justifica per una qüestió personal, però també política.

  Vehí es disculpa "per si alguna militant no comparteix els criteris" per participar a l'acte, ja que no volia "ocasionar cap problema" als seus companys, en especial als de la comarca atès que el PSC és un rival. L'exdiputada diu que "acullo i accepto les crítiques" però no comparteix les internes que "van més enllà i cerquen un linxament públic" o ho volen "instrumentalitzar en contra del secretariat". La participació de Vehí en l'acte del PSC ha estat criticada per militants i dirigents propers a Poble Lliure, que han vist com el sector proper a Endavant, en el qual s'enquadra Vehí, intentava limitar que fessin campanya pel Front Republicà el 28-A. Poble Lliure va decidir presentar-se a les espanyoles malgrat que la CUP havia descartat fer-ho.

  En l'escrit al que ha tingut accés NacióDigital, Vehí explica que Cantenys és la seva mare i que va participar en l'acte "en tant que filla". I en fa també una defensa política atribuint al PSC local un tarannà sobiranista, sobre el paper allunyat de la del partit a nivell nacional. "Vilafant és l'única alcaldia del PSC de tot el país que forma part de l'AMI, i juntament amb alguna altra, és de les poques que han sigut obertament crítiques amb el 155 i la repressió. Finalment, també vull subratllar que a Vilafant, l'ajuntament va posar urnes l'1 d'octubre", afirma la membre del secretariat de la CUP.

  "Als pobles les persones i la seva vàlua humana tenen molt més pes que els partits i és per això que, encertadament o no, hi vaig accedir", conclou Vehí en relació a la seva participació al míting del PSC.


  https://www.naciodigital.cat/noticia/177825/vehi/cup/justifica/politicament/seva/participacio/miting/psc?fbclid=IwAR1KqyrC9wblxVMx_q1WsdIiGOOoYr_waTGhnT206M6Ml9qyW-AdwtoW8bo 
 • Toti Dau4.190 15 512👍 1.580
  Hahaha, entre la manada reaccionaire que ni voten ni votaran mai la CUP i els porcs/voltors de mena no paren de bramar aquest fil és divertidíssim.  

  • willybarna12.883 11 165👍 4.037

   Indesquerra escrigué:
   És curiós com la "radicalitat política" no és proporcional a la "convicció política", tot i que ho puga semblar. Al final de la pel·lícula el que es tracta és de convicció política i per molt cert que siga allò de la política local, continua sent molt lamentable anar a donar suport a una candidatura del PSOE.

   I sobretot sabeu perquè? Perquè al poble hi ha una candidatura d'ERC. Al País Valencià en el seu moment hi havia poblets on només hi havien candidatures del PP i el PSOE i conec a més d'un que votava d'amagatotis el PSOE local (una altra cosa és donar-li suport públic) però havent una candidatura més afí a la CUP, com la d'ERC, no té cap justificació. 

   Desgraciadament existeix a Endavant un sector on la radicalitat al final només es postureig, perquè està allunyada d'una veritable convicció política, i a més a més moltes vegades està barrejada amb un cert odi cap a ERC. Total, que al final passen coses com aquestes, que es prefereix al PSC que a ERC, siga perquè la mare la tens al PSC o perquè el PSC mai pactaria amb els putos convergents... és el que té l'esquerranisme, tot un drama per a l'objectiu de l'alliberament nacional.
   Més que falta de convicció política, el problema és la falta de convicció nacional.

   I així va el país.
 • gosset.inofensiu117 1👍 29
  A l'Empordà estan tocats per la tramuntana. Deu ser per això, no li tingueu en compte.
 • Eimeric8.030 12 267👍 1.926
  Quan pensava que no podiem estar pitjor encara surt això.

  La CUP ha de fer un comunicat expulsant-la del partit ipso facto si volen tenir un mínim de dignitat, coherència, ideals i respecte pel seu electorat
 • bogosity1.242 11👍 1.757
  Alguns pregunten per l'absència de certs raconaires al fil.

  Segurament estan esperant a veure què acaba fent la CUP (O si fa alguna cosa) per llavors defensar que allò que acabi fent (O no) la CUP era la decisió correcta.
 • Iago2.454 11 743👍 568
  En conec un de l'Alt Empordà molt patriota i tal però que en certa ocasió va votar PP....Ara diu que no ho tornaria a fer mai de la vida però té certa fixació pel capteniment dels poderosos, com un súbdit fascinat per la imatge del seu senyor feudal.....

  Això d'aquestes dues polítiques, mare i filla, també sembla un vincle d'altres temps que avantposa la família per sobre de tot. Com pot ser? Adeu a la coherència política i ètica, tant se'ls en fot a elles. Quins collons!

  M'imagín qualque ciutadà - súbdit  o qualsevol treballador públic sota l'autoritat de les dues comtesses,  absolutament cremat, tot fotent un bon cop de puny a la taula del bar del poble exclamant:
  "A la CUP que les voti sa mare".

  Amunt el fil d'aquesta vergonya. 

 • maori16.560 3 108👍 8.590
  Doncs aquest vespre es passarà per Sant Boi del Llobregat, en un acte de campanya de Guanyem, juntament amb en Dante i Companyon...
 • DK9.161 9 237👍 4.760
  Intervindrà a l´acte central de campanya de la Cup Barcelona, aquest diumenge.. 

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.955 missatges
 • 221.169 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat