Fòrum

La nostra prioritat és de fer un referèndum a l’escocesa

oprimit19.999 15 79👍 10.523
.

Alfred Bosch

 

-Descarteu la via unilateral, que és la que hem fet servir fins ara?

—Depèn de què vulgui dir. La nostra prioritat és de fer un referèndum a l’escocesa. Arribar a un acord, que hi hagués aval no de l’estat i prou, sinó de la comunitat internacional. Que és bàsic. Perquè són els que t’han d’avalar.

La història d’Espanya no acompanya. No n’han fet cap, de referèndum, excepte un. Franco a la Guinea Equatorial. Anar per aquesta via té números de fracassar.
—Si durant l’època franquista van ser capaços de convocar un referèndum acordat a Guinea Equatorial, a veure si ara aquells que esgrimeixen la condició altament democràtica del Regne d’Espanya no ho podrien fer. Hauria de ser possible.

PP, PSOE i Cs són més lluny que mai del referèndum acordat. Anar per aquesta via no sembla una mica ingenu?
—Depèn de quin govern hi hagi a l’estat espanyol. Però tots els fronts els hem de treballar alhora. En la mesura que tinguem també aquesta fortalesa internacional, serà més fàcil de convèncer el govern espanyol de torn que la solució és aquesta. Perquè la solució no és ficar gent a la presó. El 20-D hi ha una reunió entre el govern espanyol i el català i la nota conjunta que surt publicada diu treballarem per una solució democràtica. Si el mateix govern de Pedro Sánchez ja ho va assumir fins al punt de fer una nota conjunta…

Senyor Bosch, Pedro Sánchez té declaracions on explícitament diu que no hi haurà referèndum.
—Bé. Quan hagi passat la campanya hem de ser capaços de tornar a seure i parlar. Tots els estats del món em recomanen que nosaltres tinguem un mandat popular que sigui acceptat pel món. I ja veurem què fa l’estat espanyol. Però hem d’aconseguir el d’arreu del món. Si no, tornarem a ser on érem el 2017. Hem d’entrar en una fase diferent. En una fase en la qual sigui possible l’aval internacional. Jo treballo en això.


https://www.vilaweb.cat/noticies/entrevista-alfred-bosch-referendum-escocesa/


Respostes

Configuració
 • Ruol722 3👍 934
  No sé com ens ho fem que, fem el que fem, sempre acabem tornant al 2014. Va passar després del 9N, després del 27s, després del 21d... 
  Potser que els polítics deixin de prendre'ns el pèl, o millor encara, potser que no ens deixèssim prendre'ns-el més. I no parlo només d'ERC. 
 • nouservesverdes279👍 323
  Sort que l'objectiu no és la independència, no fos cas que perdéssin vots a Curneya del lubregad.
 • Armillet Lo Groc1.480👍 972
  Per molta rabia que ens faci aquest home te rao. Hem de ultrapassar el limit del 50%, com a minim, i si es mes de 60 docns mes força tindrem. I no es pot dir que erc no esta treballant en aquesta linia, estan espanyolitzant-se al maxim per accedir al secotrs espanyolissims de la societat. Veurem si tenen exit a curt o mitja termini.
  • Rigel65.373 11 5👍 34.034
   Ajuda a fer-ho tot votant el Front Republicà. És la manera més eficaç per a perjudicar tan com puguem ERC i el PDCat.
   • RESILIENT2.806 2 677👍 2.458
    Votar al FR és una més de les pitjors maneres de perjudicar a aquests delegats de Madrid a Catalunya que esmentes i de perjudicar a l'estat espanyol. D'entrada ja puges al mateix carro que ells, carro que s'ha demostrat i de llarg, que és fet de fum de coloraines i que amb aquesta ornamentació l'enfiles a la via morta de sempre: fer de simple grill fora de casa. La independència passa per casa nostra, anar a Madrid és equivocar el camp de batalla, tant per a combatre a la part de l'enemic que és allà com a la que és aquí. A Madrid pots fer la guitza a alguns partits, però en absolut a l'estat espanyol, a la seva monarquia i als seus aparells jurídics, judicials, fàctics, mediàtics, etc.

    Ja he donat en altres posts vàries de les raons, cal insistir que com més els podem perjudicar a tos plegats és canalitzant tots aquests esforços de la campanya electoral, i més, en organitzar-nos a casa nostra, organitzar-nos a escala veïnal, barrial, al carrer, fem porta a porta, fent accions per la independència i per totes les reivindicacions socials i polítiques, que transcendeixen la qüestió identitària estricta, i que tampoc seran possibles sense aquesta independència.

    Però és que des del punt de vista estratègic, lo menys important és fer la punyeta, lo important és consolidar i fer créixer la cimentació independentista de combat real. Aquesta acció real a casa nostra i el fet de deixar a tots aquests sipais sols com uns mussols, sí que els hi desmuntaria tot el discurs i el discurs que la "prioritat és fer un referèndum a l'escocesa" quan tots ells saben de llarg que això és IMPOSSIBLE a España, ara o en el futur. Fem-los aparèixer despullats!!

    Però és que n'hi ha més, tots els que diuen que es pot lluitar, ara, tant al pla parlamentari com al carrer, sempre, sempre, acaben "lluitant" únicament al pla retòric-electoral i baixant al carrer amb objectius merament electorals, indret on mai guanyarem res que ultrapassi una bossa de crispetes.

    Sembla estrany que sempre ensopeguem amb la mateixa pedra.

    Pensa-hi.
 • Gorg339👍 640
  Res de nou en la traïdoria habitual d'ERC. Saben perfectament que un referèndum de mutu acord és impossible, però mentrestant a viure del momio independentista els anyets que sigui. 
 • FuRTiUsuari sumador20.347 12 77👍 8.296
  "Depèn del què vulgui dir" ... Més fill de puta i no neix. Li sembla que hi ha cap mena d'interpretació? Espera, tampoc s'ha equivocat pas, ha vingut a dir que la descarta excepte per a entabanar gent a les promeses electorals. 
 • torraina_infernal38.506 11 16👍 23.660
  Però què diu aquest desgraciat???????????


  El referèndum ja es va fer l'1 d'octubre!!! Em sembla increïble. Se l'hauria de fer fora immediatament d'ERC.


  DESPLEGUEU LA REPÚBLICA D'UNA PUTA VEGADA O PLEGUEU.
 • K.T.P480👍 530
  La meva prioritat és no tornar-vos a votar mai més. Que us votin les vostres mares.
 • Llirista14👍 32
  Cada vegada m'agrada més, aquesta estratègia: dialogant, civilitzada, democràtica i sobretot molt realista i pragmàtica.
  Parlant la gent s'entén, si una colla de negrets pobrets van convèncer Franco per fer un referėndum pactat, que no aconseguirem nosaltres, europeus civilitzats, amb la paraula com a arma i davant un estat democràtic!
  Ho tenim a tocar!
  Tots a votar JxCat o ERC, si sou més radicals, el 28-A. Com més vots i escons independentistes hi hagi al congrés, més alta i més clara s'hi  entiràsla nostra veu, més dependrà de nosaltres en Pere Santxis.
  Diàleg inminent, Catalunya independent!

 • EmulatorQUsuari sumador64.838 15 6👍 19.935
  Es podria fer un referèndum a l'escocesa si Espanya fos com la Gran Bretanya. Però com que no és així... El seu discurs em sona buit, a pantalla ja superada.
  • Rackoonaire764 1👍 880
   El referènum escocès no era necessari. Només amb la majoria independentista al seu parlament o amb la majoria independentista en els diputats escocesos del parlament britànic ja en tenien prou. Tatcher dixit.
   Els hi van pendre el pèl amb el referèndum. És moooolt sospitós que el fessin abans del del brèxit...
 • terrae855👍 3
  La nostra prioritat és deixar de fer el ridícul per una vegada. 
 • Rampillet5.310 9 406👍 661
  prou referèndums i a ser catalans independents de veritat!
 • Anònim1017.205 6 99👍 16.768
  Aquesta fase diferent, Alfred, és conscienciar el poble català de la veritat, i no d'enganys pactats que mai no arribaran, i aquesta és que només podem assolir l'autodeterminació, o alguna mena de reconeixement, si generem una situació insostenible per reivindicar els nostres drets, una situació que mostri als poders de l'estat espanyol i de la UE que trepitjar-nos i reprimir-nos no surt gratis, o és que els obrers pactaven sense abans guanyar una posició de força que forcés els empresaris a cedir? El que calia era que el govern no acotés el cap davant de cadascuna de les imposicions antidemocràtiques i de fet també il.legals de Madrid i donant exemple i no normalitzant la repressió com heu fet, emplaçar el poble a fer una vaga general indefinida i una mobilització constant que posés en dificultats l'economia espanyola i l'estabilitat d'Espanya i la UE. I si el poble no responia, que és possible, aleshores la culpa és del poble, però vosaltres havíeu de fer el possible per incentivar-ho i no desescalar mentre ells escalen i escalen perquè veuen que surt gratuït, així enviaveu un missatge mobilitzador i combatiu al poble.

  La via de l'unicorni pactat és un engany per seguir amb el qui dia passa any empeny, o tenim un govern compromès i sacrificat que arrossegui la població cap al compromís i el sacrifici o oblidem-nos d'un futur amb drets, autodeterminació i prosperitat.

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.954 missatges
 • 221.169 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat