Fòrum

La República Catalana hauria de restaurar la pena capital?

Creus un futur Estat Català hauria de restaurar la pena capital?
No
57 (59.38%)

Sí, però només per casos extraordinaris (genocidi, crims de guerra etc.)
16 (16.67%)

11 (11.46%)

Això ho hauria de decidir cada Vegueria pel seu compte
6 (6.25%)

Sí, i haurien de donar-nos el dret a prendre la vida dels criminals pel carrer
5 (5.21%)

Sí, però no s'hauria d'aplicar en la pràctica
1 (1.04%)

Vots emesos: 96
Cain Was Right59👍 2
He vist que arran de les "manades" d'agressors sexuals que s'han vist actuar per Catalunya al Racó s'ha tornat a posar breument sobre de la taula el debat de la pena de mort.

A mi, personalment, m'agradaria veure una Catalunya més neta: Per això sens dubte caldria prendre accions contra les desigualtats socials i les migracions massives, així com la manca de valors que afecta tanta gent al nostre país, però trobo que també seria necessària una mesura dissuasòria d'aquesta mena durant el temps que triguem en resoldre aquests problemes (quelcom que potser no arribem a assolir mai).

Vosaltres què en penseu, raconaires?

Respostes

Configuració
 • Faraday1.289 1👍 951
  Pena de mort sí. Només pels casos més greus però sí.
  • jomateixjo486👍 178
   Els casos més greus solen ser als que els hi importa una merda la vida, amb la qual cosa poc en reduirem els delictes. D'altra banda, qui fa la condemna a mort (el jutge) o qui l'aplica (un funcionari de torn) serien tantmateix assassins/homicides (per molta legalitat que hi haguera al rerefons), un cercle viciós imparable...
 • FollUsuari sumador77.658 12 3👍 40.609
  Sí, pena de mort pels casos molt greus.

  Però més que pena de mort crec que és més prioritari cadena perpètua primer.

  El que em preocupa del sistema és que les penes en sí mateixes ja són baixes, i per delictes menors baixíssimes. Però a més per mi a partir de que es té el 3r grau ja no compta, anar cada x temps al jutjat ja no és pagar pena de presó. I el que em preocupa és gent condemnada a 10 anys que als 6 o 7 ja estan en llibertat.

  Hi ha molts més passos molt més prioritaris que la pena de mort:

  1- Allargar les penes en general de tots els delictes
  2- Instaurar cadena perpètua
  3- Les presons han de ser un lloc de càstig (dins d'unes condicions humanes) i no un resort, sobretot per delictes greus. La prioritat ha de ser el càstig i la justícia primer, després (si es pot) la reintegració
  4- Si es determina que la pena per un delicte són 10 anys, s'han de complir 10 anys íntegres dins d'una presó (ni anar-hi a les nits, ni 3r grau ni merdes, des del primer a l'últim dia) i després si això ja es pot mirar si 3r grau
  5- Es donen segones oportunitats, però no terceres, la pena si hi ha delictes anteriors hauria d'augmentar exponencialment. Per exemple si algú és condemnat a un robatori amb violència, està a la presó 5 anys i després al sortir torna a cometre el mateix delicte s'hauria d'estar a la presó 10 o 15 anys, per agravant d'antecedents
  6- És urgent reformar les lleis d'autodefensa espeicalment dins la propietat privada, és a dir que la gent de bé no tingui por de ser encausada per respondre durament contra criminals que han assaltat casa seva (això no vol dir que li puguis disparar a algú que et roba un gerani del jardí, però ja ens entenem)
  7- Finalment, la pena de mort. Jo no diria tant per els casos "irreformables" sinó per els casos on el dany és tan gran que no es pot reparar a els famílies amb presó. És a dir assassinats amb acarnissament, de nens, etc.
  • llombai5.691 8 379👍 1.261
   jo podria estar d'acord amb la pena de mort per a determinats supòsits si no fos per la qüestió pràctica de que els jutges també s´equivoquen. Una cadena perpètua es pot interrompre si mes endavant es determina que la persona era innocent, pero si resulta que l'hem pelada no hi ha rectificació possible.

 • Konrad946👍 1.535
  Sí, per la gent que li agrada la pizza amb pinya.
 • Armillet Lo Groc1.020👍 559
  Pena de mort pels casos de corrupcio politica. 
 • kune048212👍 2
  No acostumo a comentar en fils de caire èticopolític, i gairebé tot el que sé és per La Rebel·lió d'Atles, així que no us espereu gran cosa.

  Crec que la qüestió de la pena de mort és més ètica que no pas jurídica. Ens ho podem prendre com una manera d'escurçar la cadena perpètua i fer més lloc a les presons...? O és més aviat un acte unilateral de respecte cap a la banda de la víctima? Aquí cal destacar que l'enfrentament entre Víctima vs. Criminal no sempre és de moralitat tan clara com un episodi de Doraemon. Deixant de banda la pràctica, si el nostre objectiu amb la pena de mort és despersonalitzar el criminal i convertir-lo en una mena d'"Error" que cal eliminar per tal de que la resta de la societat continuï convivint en pau crec que tard o d'hora acabarem convertint-nos en una societat deshumanitzada i estancada. Recordem que, això que tant odiem, les violacions, els assassinats, els robatoris... El desig de fer aquestes coses és natural, doncs ja en el regne animal veiem sovint aquests tres exemples. L'ira, l'odi, el sentiment de venjança són sentiments comuns. Com deia Freud, El "Jo" queda limitat pel "Superjò". Els costums socials, moralitats, etc. són imposats externament a mesura que anem creixent i fem contacte amb la societat. Un violador, per exemple, no és una persona que ha vingut al planeta Terra per sembrar el caos. Es tracta d'en Roger, o en Josep, o la Clàudia, són ments orgàniques que senten, pensen i actuen segons les seves necessitats, que tenen una família, que no han complert una sèrie de "costums morals humans". No estic intentant glorificar aquests criminals, sinó no despersonalitzar-los. Sé que és difícil posar-se a la pell d'una persona d'aquest tipus, i més encara quan ets tu qui ha patit injustament. Tenir un pare, mare, fill, germà a la presó no és una situació la qual es viu fàcilment, i per desgràcia, no és una cosa que màgicament, gràcies a les fades moralitzadores, es pugui evitar o solucionar, ja sigui indirectament o en primera persona. Matar a aquesta persona... voleu dir que solucionarà el problema?

  O en crearà d'altres?

  I per cert... Si aquest criminal es un psicòpata obsessiu(...) El que volgueu, diria que el que necessita és ajuda psiquiàtrica i no la mort.

  Ideologia

  f. [FS] [PO] Sistema d’idees econòmiques, polítiques o socials que configuren la visió de la realitat. La ideologia socialista.
 • bogosity1.123 11👍 1.588
  Molta confiança teniu vosaltres en la imparcialitat i infalibilitat de la judicatura.

  Jo ja no en tenia abans de la causa general contra l'independentisme, imagineu ara.

  PS: i a sobre no és un element dissuasori.
 • Aldalar15.418 14 123👍 2.889
  No, però sí la cadena perpètua i l'ús d'aquests presos en la construcció d'obres públiques.
 • ArnauForer74👍 68
  Sembla un fil disenyat expresament per alimentar els medis unionistes.
 • Xulomander6.364 3 337👍 7.035
  Estic en contra de la cadena de mort, per que un cop s'ha aplicat és irrevocable. El sistema judicial comet errors, pot condemnar gent innocent i ho fa constantment. A més, està demostrat que la pena de mort no té un poder disuasori sobre el criminal superior a les penes privatives de llibertat.
  • Pere Grífols i Masoliver219👍 286
   Molt curiós que literalment tots els països que hi ha hagut amb gent d'ideologia comunista al poder hagin opinat el contrari

   Com a mínim els tercerposocionistes som honestos i reconeixem a la necessitat d'aquest mètode com a mesura de dissuasió i purificació de la societat.
 • EstatpropiUsuari sumador166.773 11 1👍 28.418
  Una eutanasia selectiva.
 • anseso21.174 9 69👍 4.013
        Jo instauraria el desterrament i/o la deportació permanents. La primera pels habitants amb nacionalitat inclosos els nadius i els autòctons i la segona pels que estiguessin en situació d'il·legalitat i haguessin comès delictes greus i/o repetitius.
       La pena de mort només en casos molt greus i en què l'individu no tingui visos de recuperació per a la societat o la cadena perpètua per tal d'evitar la re-incidència. En aquest darrer cas, que treballessin per mantenir-se a sí mateixos un cop a la presó; fora "hotels" pagats amb impostos dels qui no delinqueixen.
 • Fidalgo1.400 3👍 2.383

  Pena capital sí. L'abolició de la pena capital va ser un moviment liberal i progressista del segle XIX i incis del XX que ens va deixar sense una eina de justícia tant vàlida com altres i va desvirtuar la proporcionalitat del sistema penal.

  De la mateixa manera que n'hi han accions que no han de ser punibles, han accions que ho han de ser una mica més amb faltes accions més greus penades amb privació de llibertat, d'altres més greus amb privació de llibertat a perpetuitat, n'hi han d'irreparables i especialment odioses que haurien de ser castigades amb pena capital. Hi penso al que ja s'ha comentat: criminals en massa, violadors de nadons, etc.

  Penso que si ho hagués de decidir cada vegueria és un debat diferent, però en tot cas, decideixi qui decideixi, jo en soc partidari.

  Com a cristià penso que la pena capital és un instrument molt ùtil de rehabilitació de l'ànima humana. N'hi han molts condemnats a morir que durant el procés previ d'aplicació de la pena experimenten un procés de reflexió i transformació sobre la naturalesa dels seus delictes i el resultat que han tingut i es penedeixen de veritat.

 • joanc1.328 6👍 389
  No.

Publicitat

Fòrums

 • 9.284.014 missatges
 • 220.638 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat